icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

honeybunny81
5. jún 2012

@secret dik , kasu spapa ale okrem toho nic, no ved budeme skusat. No a my flasky tiez ziadna vyhra, ale odkedy ma avent so slamkou tak da aj 3 hrnceky denne. 😀

secret
5. jún 2012

@honeybunny81 nemáš začo 😉 tak avent pohárik so slamkou?jéé, super ,ďakujem za tip,skúsim si ho zaobstarať a snáď aj jej z neho tiež tak zachutí 🙂 a inak čo dávaš najčastejšie na pitie, aké čajíky ? ja som dávala hippky bylinkové , alebo Lucku a teraz skúšam sunárek ovocné nápoje, tie jej celkom chutia

honeybunny81
6. jún 2012

@secret poharik so slamkou vyskusaj, pre nas bol vykupenim 😀 Mala je aspon chvilku ticho ked ho pije 😀
Na pitie jej davam cistu vodu, tiez hipp sypane caje (ale tak jednu lyzicku na pol litra) 😅 potom este riedenu jablcnu stavu ale to moc nechce...nic ine este nepila. 😎

kakakina
6. jún 2012

@honeybunny81 ,aj moj sa odstavil,a dva tyzdne mi nic mliecne nechcel,ale uz pije kravske mliecko,formuly sme skusili vsetky-bleee 😝 !A velmi mu chutia jogurty mnam-duo od raja!Syr tiez nechce,tak kremiky,a jogurty jedine!Mlieko vypije len 150ml rano,a viac ani za svet!

macka381
6. jún 2012

@honeybunny81 peťa tak to ti nezávidim, ani by mi nenapadlo, že deti môžu byť takéto. Neviem čo by som ti poradila, jedine fakt čakať kým jej nejaké to mliečko zachutí. Asi si aj skúšala dať jej napiť toho mliečka z netečúceho pohárika napríklad.....asi to fakt pride samo.
Ja zase momentálne riešim to, že malý nechce jesť nič iné, iba uvarené zemiačiky na kašu, s nejakou zeleninou + mäsko. Čerstvá zelenina ani za svet, cestoviny to vôbec, a to nehovorím o tom, že nezje nič čo má hrudky, alebo podobnú konzistenciu. Tak na obedy varíme len to isté dookoly a samozrejme polievočky. Malý asi neprišiel na to, že načo má zuby, ked mu vyrástli 4 naraz tesne pre 1. rokom. Už len skúšame kade čo, ale hrýzť a žuť nechce ani za svet, ale tak som aspoň rada, že zje niečo.
Maminky, ja som skúšala dať svojho syna na nočník a výsledok....syn sa postavil z nočníka, že ako čo chcem, pozrel najprv na mňa, potom na nočník, zase na mňa, no rozhodne sa mu nepozdávalo. Mala som pocit,že si pri tom myslí, či mi nahodou nešibe....zdá sa mi na to fakt ešte nerozumný, ale budeme skúšať pomaly ďalej 🙂

honeybunny81
7. jún 2012

@macka381 tak to zase nezavidim ja tebe, nasa mala by mi odkusla aj ruku 😀 a chrumky sa mu pacia hryzt ci ani to? A keksiky? Takto nasa Tana zistila naco ma zubky (tiez vysli 4 naraz pred 1.rokom).
Ach jaj keby to vsetko bolo take jednoduche a deti boli cez kopirak ze? 😀 ale to by sme sa asi unudili k smrti 😎

secret
7. jún 2012

@honeybunny81 ďakujem a prajem všetko dobré aby nám tie deťurence poslúchali v rámci "normy" 😉 a boli hlavne zdravučkéé 🙂

macka381
7. jún 2012

@honeybunny81 chrumky a nesolené kinder tyčinky bez problemov práveže, tiež kekse. Vlastne čo je sladké tak to hneď zje, ale hlavné jedlo dňa, tak to len to isté dookola. To mu musím aj prichucovať troška. Ja neviem kde je už problem. Aj dneska kuracinka a ryža k tomu, tak dve lyžičky som do neho horko ťažko dostala, ale potom som musela isť variť zemiačiky na kašičku ☹

honeybunny81
7. jún 2012

@macka381 tak to mas ineho gurmana 😀 inac ja tiez varim furt to iste s malymi obmenami... Ale nastastie papa vsetko, najstastnejsia na svete, hlavne ked ju necham jest spagety rukami, to sa nevieme dosmiat... 😀

moniq83
8. jún 2012

@zuzana369 Dobry den chcela by som sa Vas opytat na jednu vec a konkretne aj na Vas nazor:
Kedy dieta vnima co smie a nesmie....priklad vytahovanie suflikov, oplati sa mu to vysvetlovat ze to nesmie pripadne mu dat po rukach, mam rocneho synceka, a nevidim vtom momentalne nejaky vyznam......dakujem za odpoved

zuzana369
8. jún 2012

@moniq83 ahoj, urcite mi nevykaj 🙂 v kratkosti povedane, dieta sa toto uci rozlisovat niekde medzi 9-20 mesiacom, je to individualne, ale okolo toho roku urcite uz vie, ked mu prejavis nejaky svoj nesuhlas, alebo zakaz. Deti to vnimaju hlavne z tonu reci, tomu rozumeju. Otazka je, ze ako na to reaguju. Moja mala sa napriklad rozplace, ked jej poviem, ze zastrcku chytat nemoze a to nekricim, ani nezvysujem hlas, len jej to razne poviem, ze nesmie a ona tomu rozumie a nepaci sa jej, ze jej nieco zakazujem, ze sa mne nieco nepaci. Ine deti to mozu totalne ignorovat, hnevat sa, robit akoby naschval - tym skusaju hranice svoje aj rodica, zistuju, ked rodic reaguje, nereaguje a pod. Ja to robim tak, ze razne poviem, ze nesmie a dalej tomu nevenujem pozornost, odvediem ju prec. Cim menej pozornosti tomu venujem, tym lepsie, ona potom tomu tiez nevenuje pozornost. Niekedy robia mamicky chybu v tom, ze okolo zakazov robia halo a venuju tomu prilis velku pozornost, tym dieta zisti, ze aha, toto je nieco, na com mame zalezi, je to dolezite a preto budu skusat kolko mozu. Zase samozrejme zakazovat by sme mali len vynimocne, ked je toho privela, straca sa efekt a dieta potom s nami bojuje 🙂

moniq83
9. jún 2012

@zuzana369 dakujem TI velmi pekne za odpoved....tak vyskusam tvoje rady a uvidime ci to pomoze, pekny den 🙂

michala29
17. jún 2012

ahojte...davate svoje detičky pri tychto teplotach už aj do bazeniku?a davate im plienky do vody alebo len take holate???a aka teplota vpody ma byt,,Chcela by som malej napustit bazenik ale tu u nas akosi fuka vietor tak neviem či ju dat do bazeniku allebo nie,lebo som rada že je zdravučka...🙂))

alena24
17. jún 2012

ahojte maminy, dlhsie som tu nebola ale tusim toho nemam vela co docitat 😅 chcem sa spytat na papanie? ako ste na tom? mixujete, pucite alebo davate komplet cele kusky? uz davate detom vasu stravu/samozrejme bez soli a korenin/ ? kolko asi tak spapaju vase deti? nas ma teraz take obdobie ze by jedol len pecivo a to mu moc nechcem davat vrrrrr....dajte nejake tipy alebo recepty....adam uz s jedlom dost vymysla a hocico mi nezje tak sup sem napady

zuzana369
19. jún 2012

@moniq83 neni za co, aj tebe pekny den a vela zdaru! 🙂

honeybunny81
19. jún 2012

@michala29 nasa bola v bazene aj minuly rok, aj teraz sme kazdy den ked je teplo. Aj u nas fuka ale pohoda. Vodu mame vlaznu. A chodi tam bez plienky.

macka381
19. jún 2012

@alena24 ahoj, tak to je posledné dni u nás, len pečivo a pečivo na obed. Začala som mu dávať aj medzičasom všetku zeleninu a ovocie čo vypestovali babky v záhradke, tak aspoň to mu chutí a nemá problém aj väčšie kúsky. Inak sa asi prejedol toho jeho jedla, no čo s ním, keď nič iné nechce a to skúšam všeličo. Možno je to aj tým, že mu rastú dva zuby naraz, tak prestalo riadne chutiť.

@michala29 ja som dala malého prvýkrát dneska do bazénika, voda teplá (slniečko riadne vyhrialo), bol bez plienky, snáď nebudú zajtra žiadne následky 😉

macka381
19. jún 2012

Chcem sa opýtať, chystáte sa na dovolenku a hlavne kam? My sme boli minulý rok v Chorvátsku vo veku 2,5 mesiaca, úplne super. Len teraz sa bojím čo so stravou, nechce sa mi tam valiť celá "chladnička + špajza" 🙂 🙂

elsanka
27. jún 2012

Ahojte. Nuz ja sa teraz nejdem chvalit, ale skor vyplakat sa. Mam dve deti a nastastie krasne a zdrave. Problem je v tom, ze som ostala opat tehotna a tentoraz to do uzkej rodiny radost neprinieslo. Uz sme v takom stadiu, ze zajtra, tj vo stvrtok ma caka zakrok. Neviem sa s tym stale stotoznit, placem, kade chodim, no viem, ze ine riesenie nemam. Ak by som to brala jednostranne a dieta si nechala, mala by som doma nechapajuceho muza, vztah naruseny a nekonciace problemy. Ak si ho nenecham, problemy budem mat iba ja, a to sama so sebou, a ako sa vyrovnavat, s niecim, co u mna neprichadzalo do uvahy. Myslela som si, ze vzdy sa najde nejake riesenie, aby sme veci potiahli do stastneho konca a vychovavali stastnu, aj ked velku rodinu.
Musim, to teda zacat brat z egoistickeho uhla pohladu. Na deti by som bola sama (manzelova praca, sluzobky, udrzba domu), nemohla by som sa zacat venovat ziadnej praci, byt zavreta na niekolko dalsich rokov medzi styrmi stenami a mozno ohrozeny "blahobyt" dalsich clenov rodiny ma privadza k jasnemu zaveru......velmi nechcenemu a oplakanemu, z ktoreho neviem, ako rychlo sa spamatam a ci vobec......

skeptik
27. jún 2012

@elsanka ja len nechapem aky rozdiel je v tom, ked uz aj tak mas jedno rocne dieta, to sa mozes asi tak isto (ne)venovat praci, pripada mi to, ze muzovi je to vlastne jedno, rozhodnutie je na tebe a ty si aj ponesies nasledky. Ako ja som za interupciu ak to zena chce (to este nez sem nabehne "pro life" komando), ale ty to vlastne nechces. Teraz na deti sama nie si, ci ako? Tri deti este nie je taka katastrofa, co sa stalo sa stalo, ak s tym nie si stotoznena, tak si to nechaj, aby si nedopadla psychicky zle, lebo potom si to odnesu aj tei deti, co uz mas.

skeptik
27. jún 2012

@elsanka povedz muzovi, ze proste na zakrok nemozes ist, lebo by si z toho mala psychicke problemy, ale ako riesenie situacie do buducna zvaz sterilizaciu formou podviazania vajecnikov alebo nejaku kvalitnu spolahlivu antikoncepciu.
Rozhodni sa podla toho, co ty chces, nie co sa od teba ocakava. A hlavu hore, zvladnes to, mozno to bude dievcatko 🙂

ematko29
27. jún 2012

@elsanka och to sa mi nečíta lahko,kamaratka tak strašne túži ,po dietatku aj otehotnela ale nevidno srdiečko,stále čaká.je to take hrozné,ani si nevieš predstaviť,aty maš zdrave deti atretie chceš zabiť 😠 ☹ abudem opakovať po predchadzajucom príspevku ale doteraz niesi sama na deti,nepoviem keby si mala na to zdravotne dôvody nepoviem ale takto.je mi z takych žien nanič 😢

honeybunny81
27. jún 2012

@elsanka neviem co vlastne cakas od nas ze ti napiseme, ked ty uz si sa davno rozhodla podla toho co pises. Riesenie je vzdy, to ty si si uz vybrala. Nejdem ta sudit, je to tvoje rozhodnutie.
Drzim palce, nech uz to dopadne akokolvek.

elienka
27. jún 2012

@elsanka podľa toho čo si napísala, tak ten zákrok ešte ťažko olutuješ. Na tvojom mieste by som na zákrok nešla, tie peniaze čo má zákrok stáť by som si odložila do obálky napotom, alebo rovno utratila na plienky v nejakej akcii, lebo potom sa ti plienky zídu. Je veľa rodín s 3mi deťmi, niektorí majú viac peňazí, niektorí menej, ale sú tu. Manžel je 4 zo 4 detí, zažil si strašnú chudobu, ale to preto že otec od nich odišiel, a platil výživné 500 Kčs na 4 deti, ale nikdy nepovedal, že by tu radšej nebol. Oblečenie môže ponosiť po starších. Možno sa na celú situáciu budeš pozerať inak za mesiac, ale potrat sa nedá vrátiť späť a ak by stále ľutovala, že si si dieťa nechala aj potom, tak existujú utajené pôrody a niekto z tvojho dieťatka môže mať radosť(toto ale nepredpokladám, že by si urobila- to je len príklad, že dá sa z toho vycúvať aj neskôr)
Každopádne nech to dopadne akokoľvek, držím palce

evaon
27. jún 2012

@elsanka Ja som tiez otehotnela....a dokonca to budu dvojicky. Ale verim, ze to zvladnem! Aj ty si ver!

zuzana369
28. jún 2012

@elsanka ach, je to smutne. Potrat je pre zenu nesmiernou traumou, hlavne ak s nim nie je stotoznena, ale aj ked je, tak sa to zasadne odrazi na jej psychike. Nechcem strasit, len pisem ako to je. Ja zasadne nie som proti, sama by som to nikdy nespravila, ale je dobre, aby si vedela, ze to vobec nie je jednoduchy krok a zvacsa situaciu vobec neriesi. Prave naopak. A pre tvoje deti je mat traumatizovanu matku najvacsia katastrofa. Ono je to potom aj nieco s cim oni ziju po dalsie generacie, ze toto sa v rodine stalo (aj ked by si im to nepovedala, oni to budu vediet a raz to zistia). Myslim, ze ked uz mas jedneho velkaca a jedno babatko, to tretie sa uz len vezie. Ak sa aj rozhodnes pre potrat, je dobre, aby si vyhladala nejaku odbornu pomoc, ak zistis, ze to nezvladas, kvoli sebe a kvoli svojim detom 🙂 Drzim palce!

macka381
28. jún 2012

@evaon jeej gratulujem a kedy máš termín??

@elsanka držím palce, aby si to zvládla čo najlepšie...........

elsanka
29. jún 2012

@skeptik
@ematko29
@honeybunny81
@elienka
@evaon
@zuzana369
@macka381 preplakala som cele dni aj noci, vedia to len tie styri steny, ktore ma obklopovali a vedela som, ze vsetko co sa deje a ma stat, je proti mojej zivotnej filozofii a proti mojim zasadam. Premietali sa mi v hlave mozne a nemozne situacie. Nikto iny sa nevie vtesnat do roly toho druheho a je tazke sudit, pretoze okolnosti su jedinecne a nenapodobitelne. Musela by som vam vyrozpravat celu moju situaciu a aj vtedy by boli zeny za aj proti. Lahko sa povie, je to len na tebe, nie je, pretoze to je vec dvoch. Ak jeden partner zije s pocitom nechceneho dietata a pozera sa na matku ako na cloveka, ktory do istej miery podrazil toho druheho, je tazke prezivat, tvorit a spolunazivat aj nadalej v harmonickej rodine. jeden si mysli, ze zvladne dve deti, lebo ma istu predstavu o zivote a ten druhy si mysli, ze zvladne to, co pride. Nech su dve ci tri... Ale stale je to len a len na spolocnej dohode a dialogu. Ci to postavite do urovne bud si necham aj tretie dieta alebo rozvod?Extremy sa maju sancu uplatnit vzdy, pretoze toto je vec buducnosti celej rodiny, spokojnosti, istoty, lasky, bezpecia, ktoru viete dat, ak mate medzi sebou veci vyjasnene. Nepochybne je tu aj vek rodicov, hoci dnesny trend potvrdzuje, ze aj starsi rodicia vedia vychovavat male deti (ak vam nevadi, ze vam budu hovorit, starec....). Ale ak sa na to osobne necitite, neverite sebe samemu, mate pochybnosti, ci utiahnete zabezpecovat celu rodinu dostatocne dlhy cas, volite radsej nerozsirovat rodinu. Je tisic a tisic dovodov. Jedno je vsak iste, na konci ste vy sama a vase svedomie...a niekedy, aj ked viete , ze vase svedomie bude uplne rozbite, konate aj napriek tomu.....nateraz, presiel stvrtok, a my cakame na dialog.........dik, za vase rady, povzbudia a niekedy aj rania.

martuliena
29. jún 2012

@elsanka ak som dobre pochopila, tak stvrtok presiel a vy sa idete rozpravat... nezavidim tebe ale ani tvojmu dietatku, kolko strachu musi uz teraz prezivat, ale bude ta milovat nech sa rozhodnes akokolvek... ja som ti chcela pripomenut, ze existuju hniezda zachrany, utajovany porod a aj adopcia... ved rodicov, ktori chcu a nemozu mat dietatko je dost... drzim ti palce, nech s muzom najdete to najlepsie riesenie pre vsetkych

honeybunny81
29. jún 2012

@elsanka ja ta uplne chapem, a to co ti tu piseme sa urcite necita dobre. Mne ale fakt neda nereagovat na postoj tvojho muza... Pokial je vas vztah uz nastrbeny tak to nevyriesi ani dieta ani potrat. Je to fakt na dlhy dialog. Ja len ze ja keby som mala dve deti a tretie na ceste a moj muz by sa na mna nechapavo pozeral ze preco som si ho nechala, tak by som ho kopla do zadku a toho koho by som si nenechala by bol on... Pri akejkolvek financnej situacii...
Ja ti fakt drzim palce aby ste to vykomunikovali a vsetko bolo ok, i ked z toho prispevku neviem isto ci uz to mas za sebou alebo nie, v kazdom pripade sa drz, stojime pri tebe, aj ked to niekedy tak nevypada, to vsetko su emocie 😨