icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

hradnapani
23. júl 2012

@elienka neockovat tri dni pred splnom a tri dni po splne, vtedy to deti zle znasaju... a vobec aj dospeli by sa vtedy mali vyhybat lekarskym zakrokom

kakakina
23. júl 2012

@elienka ,raz som mala doma pozicanu knihu,nejake lunarne veci,a tam som sa docitala,ze nikdy nedavat ockovat deti v den splnu,a tri dni pred splnom,tak som si to poznacila,a drzim sa toho.Neviem ci to ma suvis,ale urcite tym detom neposkodim,tak ked mi vychadza ockovanie okolo splnu,tak radsej zavolam dr.ze nemozme prist,nech nam to prelozi 😉

macka381
23. júl 2012

@honeybunny81 pekne si to napísala...snaď téma očkovania a neočkovanie už zostane zatvorená pre istotu 😎

Ako sa inak majú vaše detičky??? Niektoré ešte nechodia ako tak čítam....čo inak nové. My sme inak veľmi rozbehaní a všetko po byte kontrolujeme, hlavne hrnce nás zaujímajú, hračky vôbec...papáme našťastie dobre, ale stále pramálo zubov (iba 4 sú na svete).....

weronika187
23. júl 2012

@zuzana369 @honeybunny81 @kakakina vdaka maminky, uz som si myslela, ze som jedina "ockovacia" 😅
@kakakina @hradnapani my uz behame jedna radost, nebojte, dockate sa 😉 a veru niekedy by som aspon na chvilinku chcela, aby az tak nebehal 😀
@macka381 aj nas chrustik vsetko "upratuje", kde sa dostane je spust 😀 normalne nestiham 😅 a my mame len 7 zubkov, ale zrejme dalsie na ceste 😉

honeybunny81
23. júl 2012

@macka381 nasa tiez lieta jak sarkan a vobec ju nedokazem zaujat hrackami, to je tak na 3 sekundy, ake vsetky vrchnaky, sponky, gulicky, varechy, vidlicky, no proste vsetko co nesmie, tak to ano... Niekedy som uz na konci so silami, to decko je proste vsade! 😀 A hryzie jak nikdy, uz som jej aj po zadku capla zo zufalstva ale sa mi len zasmiala 😀 mrcha jedna 😀 tiez ma len 4 zuby ale 3 uz presvitaju 😀

weronika187
24. júl 2012

@honeybunny81 ako keby si o nasom chrustikovi pisala, vsade je, vsetko (hlavne to zakazane 😖 ) ma, vsetko musi vidiet a pocut 😀 a najhorsie su tie vrchnaky z flasiek, sa bojim, ze sa tym zadusi 😒 a neda si povedat, stuka mi gombiky na pracke, dokonca uz aj na umyvacke 😠 a hryzenie je kapitola sama o sebe a je mu to straaasne smiesne 😀

alena24
25. júl 2012

ahojte koceny, dlhsie som tu nebola a vidim ze ste toho moc nenapisali 😉 mali sme troska free tak sme sa snazili trosku zrelaxovat, tak so zubami to mame uz skoro ukoncene, ma ich 16 a teda ocne dali zabrat, a este stale trosku hnackuje ale nic strasne, koniec aj peknemu papaniu, papa len ovocie a pecivo a moje mlieko ale aj tak je tazky jak medved tak to neriesim. Chvala bohu nosit ho uz vobec nenosim takze chrbat si vydychol, beha rychlostou vetra a naj su kaluze po dazdi,vrrrr len ho prezliekam

macka381
25. júl 2012

@honeybunny81 ja som si myslela, že sme široko ďaleko jediný čo máme tak málo zubov, čiže hore predné dva a dole predné dva a vzadu si "setkajú stoličky", som dnes objavila. Inak deti mladšie od neho majú viac zubkov...takže výberčivosť v jedení stále pokračuje, keďže stále nevie poriadne všetko požuť. S tým šintrovaním to asi jedno či chlapec či dievčatko, dnes sú všetky deti akési akčnejšie ako tak čítam aj počúvam z okolia 🙂

kakakina
30. júl 2012

baby mali ste niektora u deti chorobu ruky,nohy,usta?My tym prave s oboma chlapcami prechadzame.Neprijemna choroba 😠 .A inac mame len 7zubkov,,a tie potrapili riadne,a to este nas cakaju ocne a stolicky.Ale od vcera sa Palinko pusta sam chodit,este len dva, tri krocky,ALE SAM 😉 !

michala29
30. júl 2012

@kakakina a to čo je za choroba?To prvy raz počujem 😨

kakakina
31. júl 2012

@michala29 ,to mali dostali teploty a na to sa vysypali takymi pluzgierikmi v puse,na ruckach a na nozickach.Len neviem cim to natierat,aby sa to zahojilo ☹ .D ☹ davam tanno hermal,to je na kiahne.Inac velmi sa to podoba kiahnam,a je to velmi nakazliva choroba.

michala29
31. júl 2012

A nieje to nahodou šiesta choroba?

kakakina
31. júl 2012

@michala29 ,nie kdeze toto je infekcne!Je to nejaka nova choroba,a vola sa aj odborne ruky,nohy,usta!Kedze vysyp je na rukach,nozickach a v ustach.Pri siestej chorobe,je vysyp hlavne na brusku a chrbatiku,a je to len take jak cervene fliaciky,toto su pluzgieriky!Siestu sme mali,a ta by sa uz nemala opakovat.

michala29
31. júl 2012

tak potom sme ju mali aj my pred mesiacom jeden den vysoke horučky a potom sa vysypala na rukach ,nožičkach a usta som nepozerala a boli to veru take ako hnisave vyražky ,lebo pri šiestej chorobe bola vysypana na tvari a brušku a chrbatiku....možno sme ju mali aj my teda ..inak my sme mali šiestu chorobu už dva razy -rada sa vracia....

macka381
2. aug 2012

Ahojte, tak očkovanie v 15. mesiaci za nami. Keď som šla k dr.tak som nebola presvedčená, že ho dáme zaočkovať, ale po porade s lekárkou sme sa rozhodli, že radšej ano. Nožička neopuchla, ani nebolela, spánok v noci ok. Vraj ak budú príznaky po tomto očkovaní, tak máme na 7. až 10. deň.

@michala29 ahoj, všimla som, že čakáš bábätko, kedy máš termín??? Aj my sme by sme chceli mať ďalšie budúci rok, tak uvidime... 🙂

michala29
2. aug 2012

@macka381 jaaa určite nečakammmm...aspon myslim a ani neplanujem v blizkej buducnostii ja už mam 14 mesačnu dcerku a ta mi stačii až moc🙂)dava zabrat a je miesto desiatich deti..asi mam nejake zle nastavenie na profii.....fuhaaa až som sa nalakala🙂))

macka381
3. aug 2012

@michala29 hej hej, už to tam nemáš nastavené....aj sa mi to nejako nezdalo, tak sorry.. 😉

michala29
3. aug 2012

no už som to radšej zmenila 😉

michala29
4. aug 2012

Ahojte...Neviem či to skušaju na vas aj vaše detičky,ale mala posledny tyžden ked jej niečo nedovolim tak začne skakat a pištat a poviem vam ma vydrž..Bojim sa že sa mi začne hadzat o zem..A teraz neviem ako to mam riešit-či jej za to trošku nahadzat po ritke,alebo si to nemam všimat...čo plati v takychto situaciach na detoch ked chcem aby sa to nestupnovalo...Pokušam sa ju aj zabavit a ukazovat jej niečo ine aby nato zabudla ale ona nie-stalee len skuša ,skače a pišti a chce to svoje...Baby radtee 🙂

honeybunny81
4. aug 2012

@michala29 nasa sa uz aj o zem hadze, ja nerobim nic len odidem do vedlajsej izby a ked tam za mnou pride zase odidem. Ak to trva viac ako 15 minut tak sa aj ja snazim odviest pozornost (kde je havo, co robi babo atd)
Vacsinou to funguje, ale ak ma niektora nejaky zaruceny recept sem s nim 😀

elienka
4. aug 2012

@michala29 aj my sme už vo fáze hádzania o zem, neriešim, nechám ju nech sa hodí, ale tiež má výdrž dnes vydržala mrčať a pišťať cca hodinu, až bola fľakatá od plaču. Po hodinke sa sama ukludnila, keď zistila, že nezabralo. Dúfam že to skoro prejde, lebo som mm prehlásila že to chce klud šaolinského mnícha, je to však ťažké

michala29
4. aug 2012

@elienka Neviem ako to budem riešit,lebo ja som nervak a mna to dokaže vytočit a neznašam ked dlho plače..

aaddeell
6. aug 2012

@michala29 tak toto je aj u nas Adam skusa a skusa a reve dovtedy kym mu to nedovolim , normalne ho nespoznavam nikdy taky nebol ja sa ho skusam zabavit niecim inym niekedy zabudne ale vela krat sa mi stane ze nie ☹

macka381
7. aug 2012

@michala29
@elienka
@aaddeell
@honeybunny81
baby sme v tejto fáze presne týždeň....som si myslela, že či sa viac nepočertil po tom očkovaní v 15. mesiaci....lebo len si zmyslí a už sú revy na kadečo a hocičo a o hádzaní na zem ani nehovorím. už som aj raz nevydržala a dala mu na ritku, lebo sa mi zdalo, že až moc vymyšlá.Tiež sa ho snažím kadečím zabaviť, ideme von a taak, aspoň že keď je vonku ho zajíma všetko 🙂

michala29
7. aug 2012

@macka381 presne aj ja idem radšej s malou vonku a tam je ako medd🙂))ale niekedy sa to neda a dens rano aj po ritke dostala čo som ju ani prebalit nemohla a revy a revy a už som nevydržala:(((Pomali mi ani najest nedovoli čo len oči otvori a chce ist von..jojjj čo nas ešte čaka ale ked tie detičky naše 🙂 tak lubimeeeee 🙂

macka381
7. aug 2012

@michala29 tak my máme dieťa cez kopirák 😀 tiež je to presne to isté s jedlom, on je 10 minút, čo je hotový a ja 3/4 hodiny čo to jem na etapy a veľa krát až studené.....sú to riadny čertíci a to moja mama povie, že keby bol dievčatko, tak kľudnejší...no neviem neviem ako tak čítam túto diskusiu 😉

pran
13. aug 2012

Joj, dievcata, nebojte sa, oni si nas este vycvicia. Moj starsi bude mat 6 a certi sa stale ako ten rocny 😀 Skor vase nervy casom otupia. Maly ma 8 zubov, zdalo sa mi to malo, ale citam, ze maju vasi aj menej. Uz vieme ako robi havo a opakuje po nas slova (teda on ma z toho len prvu slabiku, maximalne dve, ak je to jednoduche slovo).

Myslim, ze nema vyznam davat malym po zadku, oni to nechapu.

michala29
25. aug 2012

ahojte....mojej malej idu očne zubky a už druhy den ma riedku stolicu...poradte čo je dobre aby jej to prešlo....

barca25
25. aug 2012

ahojte..sice som mala termin v maji ale maly sa narodil v juny akutnym cisarakom,ale patrim k majovciatkam :D...no malemu idu teraz 4stolicky a aj ocne..2 mesiace sme uplackany .. 😒 a chodime uz druhy tyzden-saaam...ako keby mal pifko v sebe ale chodime :D

barca25
25. aug 2012

no ako citam tak aj moj cert sa sprava podobne...hadzacky na zem a plac :DD..a prebalovanie katastrofa-musim spievat a podavat veci aby som ho aspon na chvilku zabavila a bol kludny :DD