Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
baby to je skvele co citam, ze este tolke kojime som myslela, ze som uz sama medzi vami 😀 ja tak skoro nechcem odstavit nech si hovoria ostatni co chcu, mne aj malej to tak vyhovuje a to je hlavne, aspon do dvoch rokov by som chcela, my este druhe tak skoro neplanujeme, az ked bude skolkarka...a mozno ostane jedinacik...ale to by ma mrzelo, chcela by som aby mala surodenca.. 🙂
@jennika sranda, ake su si tie deti podobne, ze 😉 inak dianka sa viac rozjedla v poslednej dobe, velmi zacala zase jest pecivo a chlieb, tak vselijake pomazanky vymyslam..inak sa spytam, sem tam jej dam aj pasteku majka baby, pre deti, co myslite mozem jej davat? aj detske parky lubi... 🙂
@velvet26 no mne teraz zasa prestala jest uplne vsetko, iba moje mliecko papa a rozteky, lebo sme mali 5 dni teploty a mame podozrenie na infekncu mononukleozu... ☹ tak sa troska trapime...do toho este zubky, posledne zadne stolicky sa tlacia....ale inak baby parky ma strasne moc rada a takisto davam aj pastetku tu majku pre deticky a tu ma tiez rada...nie casto, ale sem tam davam...aby mala zmenu a papala kadeco.... 🙂
@jennika to ze ti menej papa, to je z tej teploty, vtedy nepotrebuje moc papat, hlavne pit...ale vsak to vies, si skusena mamicka uz... 🙂 tak super, ze aj ty davas to co ja, tie deti su take mlsne, ani nehovorim o tom, ked zbada kinder pingui a alebo mliecny rez a kinder cokoladky...to jej jej... 😅
@kubinca druhe tehu mi pripada uuuplne ine, mam ine chute resp nechute, nejak moc mi nechuti skoro nic. Prve 4 mesiace mi byvalo dost zle, este viac ako pri prvom a teda mat 24 hod nevolnost neprajem nikomu 😠 teraz je to uz lepsie, konecne nevraciam a v pohode sa najem, nezjem toho vela ale snazim sa aspon 5 krat denne cosi do seba hodit aj ked nie vzdy je to zdrave 😅 brucho mam tiez mensie ako som mala pri prvom /paradoxne bo kazdy mi hovoril ze budem mat vacsie/. No ale mozno sa to ku koncu tehu zmeni, uvidime. Pri prvom som vsetko sledovala, vedela som ake je dieta velke v ktorom tyzdni atd a teraz sa musim niekedy zamysliet v ktorom tyzdni vobec som 😅
A k tomu odstavenie od kojenia....vies kolko ludi mne stale pili usi recami typu `a uz mu nedaj, ved naco` a `ty kojis, co si blba, ved budes mat kozy po kolena` .... no co na to povedat, nech si kazdy robi a hovori co chce, ja si aj tak spravim po svojom, adamovi a mne to vyhovuje a babu v brusku to neskodi takze problem nemam ja ale ti ludia co to hovoria... 😉
@alena24 a uz viete pohlavie, ci sa nechate prekvapit? a k tomu kojeniu, presne tak nech si kazdy vravi co chce 😉 my sme boli v pondelok u svokry, a mala si pytala cucnut, tak svokra na mna takym strapenym vyrazom ze ty jej este davas? a pomaly ma lutovala 😀 a uz velakrat nam pri chorbach pomohlo ze kojim, si to neviem ani predstavit, keby som nekojila, ako by sme to zvladli.... ked aj grckala alebo sa cosi dialo prsnik si vzdy vzala a aspon nieco do seba dostala 🙂 a tvoja dr teda neriesi ze kojis pocas tehotenstva? asi len keby bolo rizikove tehu tak by to vadilo ze?
@kubinca pohlavie zatial nevieme, babo sa nechce ukazaat aj ked ho Dr stuchal sonom, tak uvidime ci sa to do porodu dozviem alebo nie. Este idem na 3D tak snad sa to aspon tam podari 😀
aj mne kojenie moc pomohlo najma v obdobi ked mat horucky a bol po ockovani, tiez pri zubkoch...on si sam uz vlastne teraz skoro vobec nepyta ale pred spankom to musi byt, je to taky ritual...a uzasne rychlo zaspi comu som rada bo niektore deti co pocuvam zaspavaju aj hod a pol a moj spi do 10 min a prespi pekne celu noc. Ozaj kolko maju vase deti zubkou? Mojmu chyba uz len jeden a ma komplet zostavu miecnych 😀
Gynekolog mi vobec kojenie nezakazal, nemam problem s krckom a ani ziadny iny /okrem tych nevolnosti na zaciatku/ takze kym je vsetko ok, nema dovod ma od kojenia odhovarat. Snad to tak ostane do konca tehu...Zatial ide vsetko ako ma, no ale ta tazsia polovica je este predomnou takze huraaa na to 😀
@alena24 takze mate takeho tajmostkara/tku 😀 a tak snad do toho porodu budete vediet... nasa ma 14 zubkov, horne ocaky jej akurat idu a zadne stolicky neviem ako natom su bo ma uz nechce pustit do pusy palcom 😀 a ked veru kusne tak vsetkych svatkych vidim .... a aj nasa na prsniku bleskovo zaspi, a ja velakrat skor ako ona 😅 a prajem aby si tu druhu polovicku tehu zvladla bez problemov, a ja sa snad coskoro pridam aspon s // na teste 😀
@alena24 no, ja si myslim, podla toho co hovoris a kedy mas termin a kolko mas rokov budete mat babulku,... 😉 , mame sa fajn, teraz bojujeme s prvym velkym kaslom a antibiotikami, ale zvladame, teda Adko zvlada, ☹ moje zlaticko,...))) tretie aj sem tam padne rec, manzel najprv, ze nie, potom, ze ked panboh da, tak zvladneme, ale ja som povedalal, ze len vtedy, ked mi niekto zaruci, ze to bude na 200%baba 😀 , takze nechame sa prekvapit, ale podla vnutorneho pocitu a toho, co by ma vsetko cakalo, skor nie ako ano, neviem si predstavit si zasa pichat 10 mesiacov fraxiparin, treti cisarsky a moj vek, no neviem, neviem, ale nikdy, nehovor nikdy 😉 😵 .
@kubinca nevšímaj si na to čo rozprávajú o kojení rodina či priatelia. To je jedno vlastne kto, ty dávaš dcérke do najlepšie, tak sa riad radšej vlastným rozomum ako "overenými" radami druhých 😀 Čo by som ja za to dala, aby som malého kojila, ani neviem čo ten pocit je, kedže bol kojený len tri týždne ☹
No a na spievankove frčíme už od jari, ale až posledný mesiac pri tom dokáže vydržať až do konca, takže si dokážem aj čosi porobiť, keďže sa musíme neustále podľa neho hrať. Inak sa tiež rád jeduje, keď nemá po vôli....
@macka381 tak ja si velku hlavu z toho nerobim ked mi niekto keca do kojenia 😉 nech si vravia co chcu 😝 joj a to je mi luto ze tak kratucko, maly nechcel alebo kvoli comu tak kratko? ja som si stale vravela ze do roka isto, v rokuz e aspon ten rok a pol, a teraz momentalne podla toho ci to nebude vadit pocas tehu 😀
no a nasa dokaze vydrzat pri rozprave Masa a medved, to ma svoj ranny ritual, rozpravka, prikryt dekou a kakavko 😀 a na Jim Jame co je Barny a jeho priatelia, to si stale spieva a tancuje s tymi detickami 😀
@kubinca tak maličko kojenia, lebo už v nemocnici dve hodinz po pôrode pytal mliečko, tak mu šupli Nutrilon to jedna stránka a druhá vec bola, že bol v kuse hladný a čím viac jedol mlieka, tym sa mi ho menej tvorilo, tak som musela medzičasom dávať stále UM. A dalšai vec do tretice, že kedže sa mi tesne po pôrode rapídne zhoršila astma a záchvatz na denno dennom poriadku, tak som bola na liekoch a to sa kojiť už nedalo a mliečko sa aj tak následne stratilo.
@macka381 fuu tak to bolo uz vela veci dokopy .... 😒 maly bol veru velky hlados... a este aj ta astma.... ale tak ked to nejde tak to nejde 😅 a snad si to pri druhom babetku vynahradis... planujete druhe? ja som si tento tyzden nasla // ... a mam vacsi strach z toho vsetkeho ako pri prvom 😀
@kubinca jeeej, gartulujeeeeeeeeeem 😵 po dlhej dobe som sem nakukla a hned takato dobra sprava 😀 tesim sa a dufam, ze aj nam sa zadari 😉
@kubinca super, gratulujem, prajem pohodove tehotenstvo.. 😉 😉 inak baby, mate moj uprimny obdiv, ze uz ste tehotne druhykrat alebo sa snazite, ja si na to este vobec netrufam, aj by som chcela druhe, no zda sa mi to stale nejako skoro...ale zas na druhej strane, vsetko ma vyhody aj nevyhody, ale ja si radsej pockam, ked bude dianka uz skolkarka, aj ked ja uz budem pomaly stara koza... 😀 😀
@weronika187 dakujem 😉 no mna uz cez leto chytali myslienky na druhe, ale som si povedala ze kym bude mat aspon mala 1,5 roka pockame .... vlastne sa nam to podarilo na prvy sup, az som v soku, lebo Terku sme robili 15 mesiacov 😀 a to som si este vravela ze ked kojim ze to tak rychlo nepojde... ale som rada 🙂 🙂 len este spracuvam tu informaciu 😀
@velvet26 dakujem 😉 ked sa Terka narodila som si tiez vravela ze minimalne kym nebude mat 3 roky tak druhe nechcem, ale nejak sa moje pocity zmenili 🙂 a ked teraz vidim ake pokroky mala robi z mesiaca na mesiac tak myslim ze v lete to uz bude v pohode 🙂
@kubinca to je super, ze vam to vyslo na prvy sup... 🙂 a pozeram, ze do pasu si si este nedala ze cakas babo, este si asi nebola u dr..tak to budete mat letne babatko, to je super, hlavne na kocikovanie, ziadne fusaky...
no ja by som sa totizto chcela este vratit do prace po materskej aspon na jeden rok, nechcem ist z materskej do materskej, chcem nejake peniazky nasetrit, lebo ten rodicovsky, no comment...a tiez aby som uplne nevysla z pracovnych navykov, aj ked si neviem predstavit ako to zosuladim, praca do 17 hod, kym dojdem domov, no ved uvidime...
@velvet26 nie este som nebola, asi pojdem az ten dalsi pondelok nech uz tam je aj nieco vidiet, teda ak sa dovtedy nebude nieco diat... 😅 ja som tiez rozmyslala ze ist po materskej do roboty ale aj tak som si povedala ze velky plat mi ako mamicke po materskej s malym dietatom nedaju, a uz by bol potom aj velky rozdiel medzi detickami, tak preto takto... keby som mala robotu do ktorej by som sa mohla vratit asi by som to riesila ako ty 🙂
@kubinca woooooow no aka super sprava 😀 velka gratulaciaaaaaa. moc sa s tebou tesim a dufam ze vsetko bude ok, hlavne sa setri a drz sa 😀 Kedy cca ti vychadza termin? K Dr je dobre ist aj neskor okolo 7-8tt pokial nemas nejake problemy, aspon budes vidiet aj srdiecko 😉 Perfektne ze sa vam tak rychlo podarilo, este len nedavno si hovorila ze by ste chceli druhe a ahaaaa uz aj jeee 😀
@alena24 dakujem 😀 no pre mna to je az neuveritelne ako rychlo sa to podarilo, termin mi vychadza asi na 8.8.2013... setrit sa setrim kolko mi mala dovoli, ale tak chodim s nou pravidelne kazdy den hajat poobede 😀 ja by som sla aj neskor ku gynde ale 12.12. som uz dllllho objednana ku endokrinologovi, a nech mi to gynda dovtedy potvrdi aby mi vedeli zvysit davku tabletiek na stitnu, nech tam nemusim potom zas behat... ale teda vobec sa necitim tehotne, pri terke ma boleli krize a brucho stale akoby na kramy, a prsia naliate a strasne ma bradavky vtedy svrbeli... a teraz nicovate nic 😀 a tak bodaj by to slo tak hladko cely cas 😵 akurat sa mi tvar vycistila a vlasy sa lesknu 😀
@kubinca jeeej super termin porodu mas, to je nase vyroce svadby 8.8.2009 sme sa brali.... 🙂 no kazde tehotenstvo byva vraj ine, tak bodaj by si ho prezila v pohode, spokojna a bez nejakych problemov, tak daj potom vediet, co a ako, urcite uz uvidis babatko na uzv...ako mu bude krasne bit srdiecko.. 😵 😵 a veru poobede aj ja si zvyknem s malou lahnut, ona ma tolko energie, ze neviem kde ju berie, nestiham popri nej.. 😀

@velvet26 tak moja eliska je tak isto stara ako tvoja dianka a ked som citala ako papa, tak som sa musela smiat 🙂 lebo mi papame presne takto isto....okrem toho mlieka a beby, to nechce ani za svet, len mojeee mlieecko.. 😀