icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
8. feb 2013

@mystery7 hmm čo už narobíme s tými našími drobcami ☹ Ozaj, my sme sa pohli v jedle, už druhý deň papká všetko a bez problémov a odmietania...lebo aj ovocie už začal byť u nás problém, ale zase je pokoj, len dúfam, že za nadlho a problémy s jedlom sú načas zažehnané 🙂

alena24
9. feb 2013

@macka381 my sme s jedlom tiez ako na kolotoci, raz zje aj za dvoch a niekedy malo a prebera ale to je asi normal 😅 u nas najviac frci maso a zelenina, moj zje aj kysle uhorky, susene slivky, orechy, moc sa ale nehrnie na sladke, comu som aj rada ... vacsinou ho ale stale krmim ja, mala som obdobie kedy som ho nechavala jest sameho ale vysledok bol brutal spinava kuchyna a skoro prazdne brusko. teraz akosi nemam enegriu po nom hodinu upratovat tak ho nakmim, ked sa ale druhe narodi, urcite ho budem musiet nechat aj sameho jest ... vacsinou papame pred TV aleboPC bo ma problem obsediet pri jedle...my sme si dlho zvykali na UM kedze uz mesiac nekojim tak som ho ucila na sunar a ted v pohode vypije denne 200-250ml tak som rada ...

velvet26
10. feb 2013

babule a ako su na tom vase deti s rozpravanim,,,? u nas nic moc, len par slovicok, aj to sa jej musi chciet, inak len na vsetko ee, ee,ee....ale rozumie uplne vsetkemu, aj ked zacinam byt z toho uz nejaka nervozna...ze nerozprava... 😒

macka381
10. feb 2013

@alena24 ahoj Alenka, ale to letí...už len dva mesiace a budete štyria 🙂
S tým jedením čo píšeš, to mám pocit, že máme doma asi to isté dieťa.....čo sa týka sladkého, tak to máte super, že sa mu nechce, len buď rada, lebo ja mam niekedy pocit, že musím všetky skrinky pozamykať na desať zámkov, to hlavne vtedy, keď nechce nič jesť (myslim polievky a hlavné jedlo), tak to potom doháňa sladkým. Inokedy si ani zase nespomenie na sladké.

@velvet26 už som si myslela, že sme široko ďaleko jediný, kto má problém s rozprávaním. Tiež len pár slov, aj vie niekedy toho viac povedať, ale horko ťažko to ide von z úst. Počula som aj taký názor, že ak dieťa nemá celý mliečny chrup, tak nerozpráva. Neviem či je to pravda, máme dvanásť zúbkov iba stále, tak už len čakať kedy sa to naplno s rozprávaním rozbehne.

velvet26
11. feb 2013

@macka381 no veru, sme na tom asi podobne ako vy...ale hadam nie sme jedini, aj ked viem ze vela deti uz keca o stosest...a to je zaujimava teoria o tom, ze ak nie je mliecny chrup cely, tak dietatko moc nerozprava....no nam chybaju uz len posledne 4 stolicky, dianke idu vzdy 4 zubky naraz, takze hadam budu coskoro vonku..a mozno aj uz rastu, musim jej pozriet do pusiny, ako na tom je... 🙂

mystery7
11. feb 2013

@alena24 aj my jeme pri TV, ale uz mi to lezie na nervy. Hlavne starsi sedi a cuci, zabuda zut 🙄

Slavko maloco rozprava, ma par svojich slov a s tym si vystaci. A zuby ma uz vsetky, teda okrem poslednych stoliciek, ktore maju vyjst do 3 rokov.

Ako chodite s detmi na prechadzku? Za rucku? Alebo v kociku?? Slavko mi nijako nechce dat ruku a ist so mnou. Starsi v tomto veku uz krasne chodil vsade za rucky, kocik sme uz vobec nepouzivali. Nechapem.

luisiana12
12. feb 2013

@mystery7 u nas dianka zas najradsej papa pri zapnutom laptope a pustam jej videa z youtube alebo spievankovo.. 🙂
tak aj vy mate doma dietatko, ktoremu sa moc nechce rozpravat? aj my.... 😅 hadam sa to coskoro rozbehne...
no na prechadzku chodime uz len pesi,lebo akonahle poviem, ze ideme do kocika, tak ani bohovi, ze nie nie kruti hlavickou, a uz sa hrabe k dveram, tak jej otvorim a uz trieli ako o dusu, len aby som ten kocar nebrala, ide zvycajne za rucicku, niekedy aj sama ale radsej som ked sa ma drzi, predsa len nech nevbehne dakam pod auto...uz sa tesim na jar, ked sa bude dat chodit von, ako bude behat na auticku a odrazat sa...zatial trenuje len doma na nom..

macka381
12. feb 2013

@mystery7
@luisiana12
u nás za ruku neexistuje, to hned zbiera zo zeme všetko možné aj nemožné, teraz ho zaujíma sneh, takže problém dostať do obchodu napríklad. A keď sa vozí v kočiari, tak dlho veru nie, to musí isť po čase dole popri kočiariku, ale to aj hneď musí isť bankomatu alebo k takým miestam, čo si pamätá, že sme tam boli počas prechádzky......Snaď to jari sa to zmení a vytiahneme malú plastovú motorku, lebo na tej sa premáva po byte jedna radosť, len aby mi na nej neutekal 😒

mystery7
12. feb 2013

@luisiana12 aj u nas radi cucia na notebook, ale obmedzujeme to. Inac by z nich boli zavislaaaaaci 😉

@macka381 tak, ja ked ho chcem chytit za ruky, skryje za chrbat a uteka a ked nahodou chcem nasilu vziat za ruku, hned sa peskne o zem a ryci odusu. Starsi bude mat 4 rocky, ani raz sa nehodil o zem, aj ked to videl robit ine deti. Ale on ked chytil vonku nervy, tak krical odusu, ze sa z toho par krat aj pocural.

A aj u nas frcia nahanacky na motorkach. Neviem, ci nebudem nosit nejaku snuru, povraz a ked bude utekat, tak zakvacim za volant a max 2m odomna 😝 ale ako ho poznam, tak hned zide z motorky a pleskne sa o zem 🙄

macka381
13. feb 2013

@mystery7 tak som viem živo predstaviť to hádzanie o zem.My sme mali už dve také obdobia, čiže asi tak dva týždne v kuse po dva krát sa hádzal o zem a prešlo to. Ale som čítala, že toto obdobie vzdoru pretrváva až do veku 3 rokov dieťaťa 😒

mystery7
14. feb 2013

@macka381 Slavko to ma cca 3mesiace, ale ked to urobil prvy krat, tak sme len cumeli, co to robi. Vobec sme to nepoznalo. A obdobie vzdoru...... 🙄 starsi bude mat 4 a odvrava a nepocuva ako velky pubertak

macka381
14. feb 2013

@mystery7 no asi nas ešte všeličo čaká s deťmi 🙂

mystery7
23. feb 2013

tak my mame za sebou laryngitidu a aj nadchu, uz sa len doliecujeme. Mavaju niektore z vasich deti laryngitidu?? Slavko ju mal viackrat a bude sa mu opakovat do cca 5-7rokov.

macka381
25. feb 2013

@mystery7 náš ju mal v lete a dosť dlho a nemohol sa z toho dostať, až zápal priedušiek mal, lebo zastupujúci lekár podcenil jeho liečbu a teraz v januári ju mal, pred týždeň tiež. Takže neviem, že by sa opakovala až po tak dlhom časom. Tak aj preto rozmýšľam, že mu asi kúpim niečo na podporu imunity....ozaj viete odporučiť niečo dobré??

velvet26
25. feb 2013

@macka381 nasa nastastie nebola nikdy chora, okrem toho ze mala parkrat horucku a sople...radsej si zaklopem klop klop...ale ja jej davam rybi olej pre deti s pomarancovou prichutou, vraj aj ten je dobry na imunitu...inak nic ine, len vela ovocia a zeleniny, chvalabohu malej chuti, tak v poslednom case vsetko laduje do seba, ovocie a zeleninu ma velmi rada....hlavne zeleninove polievky...tak drzim palce, nech uz maly nebyva chory...

macka381
25. feb 2013

@velvet26 jaaj čo by som za to dala, keby jedol viac ovocia a zeleniny. Akosi mi to prestal jesť, to mu stááále dookola ponúkam, banán vôbec nechce ani za svet, neviem prečo mu nechutí...pomaranč tak každý druhý deň a jablko, tak raz za týždeň. Ovocie z kompótu akosi vôbec a to mu dávam stále. Neviem kde som urobila chybu....

velvet26
25. feb 2013

@macka381 hm, zaujimave ze tak malo ovocia a zeleninky papa...dianka zje kazdy den na desiatu cele jablcko alebo hrusku, to jej nakrajam na kocky a dam do misky, len sa tak po tom zaprasi a na olovrant ma banan, niekedy si z neho odhryzuje sama, niekedy jej nakrajam na kolieska...skus mu to tak tiez nakrajat a dat do nejakej misticky co ma rad...my mame stale na stole ovocie, aj sama si pyta, ze chce...na obed ma kazdy den zeleninovu polievku a vela mrkvy v nej musi byt, vsetko povyjeda, ze mne ostane len trochu slizov.. 😀 kazdopadne, nic ine len ponukat ponukat a ponukat mu, on tomu na chut urcite pride...este skus take ze jeden kusok si da lukasko, jeden daj mame, jeden tatovi, to dianka nas tak vsetkych krmi, ci chceme, ci nechceme... 🙂

velvet26
25. feb 2013

@macka381 a pomarance som ja obmedzila, lebo som si vsimla, ze sa po nich vyhadzala na rucickach, take drobne pupaciky ako alergia na citrusy...odkedy ich uz nepapa, tak to nema, len raz dvakrat do tyzdna jej dam mandarinku alebo pomaranc...lebo ked papavala kazdy den, niekedy aj dva pomarance alebo mandarinky, tak bola vyhadzana na tych rucickach....

macka381
25. feb 2013

@velvet26 ano tak to presne robíme aj my. Dávam, teda nakrájam ovocie do farebných misiek, do jednej jabĺčko a do druhej pomaranč, niekedy ho to zaujme, tak si vypapkáva jedna radosť, ale sú dni, keď do úst nezoberie z ovocia celkom nič. Banán som mu teda neskúšala krájať na kúsočky, ale asi aj to budem musieť vyskúšať. Niekedy si ho pekne sám uhryzuje, niekedy ja držím a on si papká. Tiež máme stále na stole ovocie po ruke, takže na očiach ho má stále. A s tým, že raz spapá mama, raz tato, tak to funguje stále, tiež niekedy papká jedna radosť, lenže inokedy mu robí radosť keď môže kŕmiť všetkých dookola vrátane nás a babky s dedkom 🙂 No je to veľký huncút. Inak dnes sa vo veľkom rozjedol, takže jedol všetko čo som dala teda ponúkla som mu...no neviem čím je to, ale niekedy fakt nič do úst nevloží a sú dni, keď by jedol a jedol.
Tie pomaranče, tak to si aj ja myslela, že asi mu nejako prejavia alergia alebo čo, lebo sa mu vyhodili vyrážky na tvári, teda vyzeralo to skôr ako egzem, čo teda aj kožná potvrdila, že sa to prejavuje z pobytu vonku a má sklon k suchej pokožke po mame. Ozaj tak mi napadlo, že ked sa zamyslíme, tak všetky citrusy sa striekajú kadejakými chemikáliami, tak možno aj preto takto reaguje detská pokožka.

mystery7
27. feb 2013

@macka381 neupozornili ta dr, ze deti, ktore raz mali laryngitidu, maju k nej sklony a budu ju mat opakovane?? Mne predpisali specialne cipky, ktore musim mat stale poruke, keby sa zacal dusit, dat cipok a utekat rovno do nemocnice na centralny prijem. Tie cipky mu davam, aj ked pocujem ako zacina kaslat a viem ze zase laryngitida. Slavko to ma vzdy na jar a na jesen 🙄

Co sa tyka ovocia, jablka, hrusky, nektarinky, paradajky u nas super idu. Pomarance a mandarinky nechcu, ale nenutim ich, lebo ja mam na nich alergiu. Kiwi ponukam, ale nechcu.
Slavko mal teraz velmi dlhe obdobie, co nechcel nic jest. Uz mi to liezlo na mozog. Kamoska mi poradila probiotika, tak som mu ich nasadila a uplna zmena. Pekne papa, bez nutenia, divadielok, uzasne. Dnes normalne zjedol halusky s bryndzou.

michala29
28. feb 2013

@mystery7 a ake probiotika?lebo moja mala tiež mava take obdobia že nechce papat...

macka381
28. feb 2013

@mystery7 no nazdar tak to som teda netušila, že to môže takto byť 😒
A napíš prosím ta názov tých probiotík, asi to budem asi aj ja vyskúšať.

mystery7
28. feb 2013

@michala29 @macka381 probiotika sa volaju Probacin, 8ampuliek stoji 10,8€. Nemaju ich vo vsetkych lekarnach, niekde mi dokonca tvrdili, ze take uz nevyrabaju. Tieto probiotika mozete davat detom aj ked beru atb, su velmi dobre. Vo flasticke je 10ml. Najprv sa vrchnacik dokruti na doraz, poriadne pretrepe a potom sa odkruti. Ja ich potom natiahnem do striekacky od ibalginu - nurofenu a dam do pusinky. Vzdy po trosku. Maju prijemnu chut, tak nic nepluje, pekne poprehlta.

@macka381 este sa u dr poinformuj a daj si tiez predpisat cipky rectodelt.

kakakina
11. mar 2013

@mystery7 ,aj my mavame s palkom laringitidy,tak dva krat rocne,a davam mu ecobac,je to taky sprej a ucinkuje velmi rychlo,rectodelt davam len ked zacne,a potom doliecujeme calciom.A nasi maju najradsej probiotika lactobacilky,ale tiez ich nemaju vsade.Su take fajne ceresnove.

kakakina
11. mar 2013

Tak a dnes sme zahodili dudusku kacickam,tak zacina boj!Na obed po umornom polhodinovom placi,som podlahla,ale odvtedy nepyta,a ked si spomenie,tak povie ze dal kacicke 🙂 Uvidime vecer,bola by som rada do dvoch rockov bez cumlika,nech nepokrivime zubky 😉 .Ako ste vy na tom s oducanim od cumlika,a s nocnickovanim????

mystery7
12. mar 2013

@kakakina nam zatial ziadny sprej nedali, skusim sa nabuduce opytat.
My cumlik nepozname, obidvoch z neho napinalo. Ponukla som, nechceli, netlacila som 😉
A oducanie.....bojujeme. Zatial ma plienky, ale davam viackrat denne na nocnik, vacsinou tam nieco doda 😉 ale casto nakaka aj do plienky. Minule prisiel a 3x ukazoval, ze kakat, tak vysedel na nocniku a nic a nakoniec aj tak nalozil do plienky 😅

velvet26
13. mar 2013

@kakakina no super, ze sa zbavuje dudlika, neboj on sa nauci...my sme dudlik nemali vobec, resp. mali sme, ale nedavala som jej, lebo vzdy sa ukludnila na prsniku, aj tak zaspavala a to jej ostalo doteraz..takze nas bude cakat uloha nie zbavit sa dudlika ale odstavit od prsnika, resp. uz jej ho davam len na obed to zaspi do par minut na nom a vecer, tiez rychlovka, nejako ani to mliecko netaha velmi, len pocuckava, no a v noci parkrat sa stane ze sa koji, ale tiez uz len kratuck, takze verim, ze sa odstavi aj sama prirodzene.
s nocnikom je to u nas tak, ze parkrat sa donho vycikala, ona aj naznaci, ze chce pisat, chyti sa medzi nozicky,kym dojdeme k nocniku, tak uz je to vsetko v plienke, ale cakam prave na to ked sa otepli a budem ju nechavat bez plienky len v bavlnenych nohavickach..vcera sme jej kupili a tak v nich behala, ani plienku nechcela....
a ako ste na tom baby s rozpravanim, uz vam dobre deticky rozpravaju? my stale nic moc...tak hadam sa to prelomi po 2. narodeninach..

kakakina
13. mar 2013

@velvet26 ,no Palinko,prave zacina pekne vsetko opakovat🙂Uz mu ide Mamka,oko(ocko),chcem papat,pit,cikat,kakat,hopat,kava,ale tazsie slova povie len poslednu slabiku Palko-ko,Oliverko-eko Oni zacnu, este ich budeme chciet vypnut,z vlastnej skusenosti so starsim..Asi mu branil prave cumlik,mal ho casto v puse.Ale uz tri dni je cele dni bez,no na spanie mu vzdy dam,neda mi ked tak velmi place ☹ .Palko sa od prsnika odstavil sam v 11mesiacoch,takze to sa vyriesilo samo.A tiez cakam na teplo,ze zacneme behat bez plienocky,slipiek mame po Oliverkovi habadej,tak moze kludne nehodovat 😉 !Tak sa drzte a coskoro oslavujeme s dvomi svieckami 🙂 A nemate chut na druhe?ja v takom veku pri prvom,som uz velmi tuzila po druhom,no teraz uz mam dost,niekedy sa mi zda ze uz sa krutim iba okolo deti,a nemam ziaden cas na seba 😒 .

macka381
13. mar 2013

@velvet26 no my máme tušim doma to isté dieťa, len každá iné pohlavie 🙂 Tiež sa okúpeme, ani za svet plienku, ale musí byť, lebo mi robí len mláčky po byte. Na nočník si sadne, postaví sa a vyciká sa mimo 😒 Proste asi to chce čas. Pred Vianocami sa mi začal pekne učiť na nočník, ale za pár dní úplná zmena, ani za svet sadnúť naň, takže sa učíme nanovo a chce to len trpezlivosť, musí to na neho nejako len prísť. Tiež čakám na jar či leto, že ho nechám behať v slipoch a snaď sa už pohneme vpred 🙂
@kakakina náš malý má už dlhšie dudlík iba na obednajší spánok a cez noc, cez deň nie a rozpráva iba "svojou" rečou, čiže je ho hatlaninky, nič poriadne, iba sem-tam vypustí rozumné slovo. No a aj my sme zatúžili po druhom, aj čakáme a niekedy mi to tažké, cez deň mi je zle, chce sa mi príšerne spať, tak už len čakám že snad po I.trimestri do prejde 🙂

velvet26
14. mar 2013

@macka381 jeeeeho tak ty cakas druhe babatko... 😵 😵 😵 gratulujeeeeem, na vianoce uz budete mat miminko pod stromcekom, krasa....len tak dalej drz sa, neboj vsak tie nevolnosti nebudu trvat vecne..
no ja by som druhe aj prijala ale urcite este nie teraz, lebo dianka mi dava zabrat, rozmyslala som, ze az ked bude skolkarka, lebo sa chcem minimalne na 1 rok vratit do prace, uz mi doma zacina hrabat... 😀 😀
no pekne naozaj mame podobne tie nase deticky, len jedno v modrom a druhe v ruzovom 😀 dnes rano ako vstala davam dole plienku sucha, ukazala si medzi nozicky, ze chce pisat, no ale nestihla dojst k nocniku, vypisala sa ako k nemu isla, ale hlavne je, ze uz vedia, kedy chcu piskat aj kakat, len je u nas tazsie, ze to nevie povedat, ale naznaci to ze sa chyti medzi nozicky a mava rucickou ze papa, no hotova pantomima.. 🙂