Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Tak som sem nakukla a pozeram, ze viacere cakate dalsie. My mame novy pokladik uz mesiac doma 🙂 Som prekvapena, ze sa to da zvladnut. Ta vacsia je riadne sidlo. Oducam ju od plienok. Zatial sme vo faze, ze sa pyta v tej sekunde ako uz cika....Uz to trva dve tyzdne, tak ak sa to trochu nepohne, dam asi pauzu a skusim neskor. Inak kaka len do nocnika uz asi pol roka. Ja ju tam posadim po zobudeni a o chvilu je tam prekvapenie :o)
@macka381 tiez sa pripajam ku gratulacii k druhemu tehu 😉 ja som ten prvy trimester stale spala a tiez mi byvalo poobede tazko od zaludka, a ako zacal ten druhy tak krasa zit... uz cakam na poriadne kopanceky, lebo zatial len tak bublinkuje a to len ked sa hybem, akonahle som v klude tak babo ani obraz ani zvuk :D a s nocnikom, nasa sa tiez v decembri sama pytala, potom cez sviatky chytila blok tak sme to zas nechali tak, a teraz sme skusili znova a sme uz tri tyzdne bez plienok 😵 uz jej len na noc davam, ale to budem riesit az ked bude teplejsie 🙂
no a s rozpravanim, nasa babula sa snazi uz sklonovat, casovat, rozoznavat protiklady a povedat- napr. malinky-veliky, tudene-teple, ciste-pinave, suche -moke..... z pesniciek a basniciek vie uz prve riadky, dalej len kde tu slovo doplnit ... no proste pusa sa jej nezastavi od rana do vecera... o sebe este hovori v tretej osobe a to stylom : Tejka chce, Tejka donesie ale aj to sa jej uz kde tu podari dat v prvej osobe... slovnu zasobu ma uz strasne velku a zopakuje snad vsetk, dava dokopy tak 3 slovne vety. 🙂
s jedenim - raz je dobre aj sa sama napapa, potom pride obdobie kedy ju musim priam nutit nieco zjest, ale jogurt musi byt kazdy den 😀
@alena24
@kubinca
@velvet26
kočky, ďakujem že na mňa myslíte v dobrom 🙂 Veru ten prvý trimester dáva zabrať, len by som spala a spala, ale káva ma drží pri živote, lebo sa to fakt pri drobcovi nedá. Našťastie tie nevoľnosti už pominuli, tak snád bude len lepšie.
Alenka no tebe sa už kráti, tak troška závidím, že to budeš mať za sebou, ja musí s bruškom pretrpieť leto, snad nebude horúco. Kubinca, daj potom vedieť čo čakáte, už o chvílu sa to bude dať zistiť u teba 🙂
@kubinca jeej tak gratulujem k chlapčekovi, aj ste chceli, či je vam to jedno? Ja by som hrozne chcela malú princezničku, ale keď to bude chlapček, tak nevadí, len nech je to zdravé. Inak som rada, že ti to dopadlo dnes dobre, tak príjemné tehuľkovanie, ešte ťa čaká rovnaká polovica 🙂 a mňa ešte 7 mesiacov 😉 🙂
@macka381dakujem 😉 no isli sme do toho s tym ze si ideme spravit chlapca, teda moj chlap si inu moznost ani nepripustal 😀 mne to bolo celkom jedno, aj dievca by ma potesilo 🙂 tiez sa hlavne bojim aby bolo vsetko v poriadku, mam vacsie obavy ako pri prvom tehu 😅 No a ta polovica neuveritelne rychlo ubehla, teraz len zacne to prave gulanie sa 😀
@kubinca môj muž zase rozpráva oba o dcérke a v podstate aj ja, som iba v myšlienkach, že to bude dievčatko, asi to veľmi chceme, ale keď to bude chlapček, tak to bude tiež super, v podstate mi je to jedno. Ja som mala napr.iba brata a nikdy sme si poriadne nerozumeli a strašne som chcela, aby som mala sestru, takže keď bude mať náš drobček bračeka, tak sa bude aspoň viacej hrať sním, teda časom 🙂
Tie obavy mám aj ja, viac sa bojím, keď už viem čo ma presne čakám potom a teraz mám aj viac príznakov ako pri prvom tehu, tak som zatial taká nesvoja, lebo hormóny so mnou lomcujú jedna radosť.
@macka381 no ja som tiez bola teraz trosku viac znicena v tych prvych tyzdnoch ako pri prvom tehu, strasne som bola unavena, a stale som bola taky vynervacena... teraz je uz zas pohoda.... 🙂 a s tymi surodencami, ja som prostredna, mam starsieho brata, a mladsiu sestru a na 100% si viac rozumiem so segrou, sice v puberte som ju velmi nebrala, bola o 4 roky mladsia, ale teraz je to uplne super... a s brachom stale nemame o com.... preto by som bola rada tomu dievcatku 🙂 ale nevadi, hlavne nech su tie deturence zdrave 🙂
@velvet26 prosim prosim ozvi sa a povedz, že to čo spíše nie je pravda!!! Prosiiiiim!!!!!
@monika0001 tiez som o tom citala,je to hrozne,az mi ostalo zle,dufam ze je to len omyl... ☹
@vemako jedna mamina napísala pod jeden status správu ... Počkaj idem to skopirovat..
jjanulienka bože to je strašne teraz som si čítala jej správy a písala tam že ani sa nenazdaju a pôjde malička do škôlky a ona ju neuvidí ako tam ide to je strašne nespravodlivé a smutné!
Dnes o 16:45 • Páči sa mi to
@monika0001
@vemako aj ja som to teraz citala, nemozem tomu uverit, este pred tyzdnom tu pisala prispevok a zrazu sa clovek docita toto ☹ , asi teda VELVET26 nemohla byt taka stastna ako pisala vo svojich prispevkoch, no to sa uz nikdy nedozvieme, co sa udialo v nej samej 😖 , je to hrozne, ale najhroznejsie, ze nechala samu svoju dcerku, ved mala pre koho zit) 😢
@paula1234 teraz som čítala čo bolo dovodom prečo vyskočila z okna. Malá jej popapala lieky, bola v ohrození života a ležala na jiske a velvet to nezvládla, podrezala si aj žily a velmi si to vyčítala až tak že vyskočila z okna ale malá sa z toho dostala...zbytočná smrť, už neuvidí malinku jedine ked bude na nu dozerať z nebíčka. Je mi z toho strašne smutno...
@mandy29
@paula1234
@monika0001
to je hrozné čo sa stalo....fakt bola strašne milá a tiež ju trápilo, že jej malá ešte stále poriadne nerozpráva a neopakuje slová..sme sa spolu "smiali" že máme doma úúplne rovnaké deti....ach jaj, strašne ma to mrzí ☹
No baby ako tak rozmyslam, uz by bolo dobre aj riesit surodenca k Alicke, zacala som chodit aj do roboty, aby som mala vyssiu matersku, neviete kolko mi treba odpracovat, aby sa mi ratala materska z prace, dufam, ze si dobre myslim ze 270 dni, ak nie vyvedte ma z omylu
@macka381 ahoj matka, ano ano, uz mam dve deticky. Porod bol sice taykz bo maly mal 4250g ale ovela rychlejsi. Adamka som rodila 16 hodin a samka 7 hodin. Inak bolesti som mala statocne ale to patri k tomu, rodila som bez epi a vyvolavaciek. Maly mal aj pupocnu snuru okolo krku a zelenu plod vodu ale vsetko dobre dopadlo a to je hlavne. No a tz sa ako citis?
@alena24 no toto mamina, teda riadny výkon 🙂 mooc gratulujem....ja viem, čo je rodiť také veľké dieťa, ved sme mali ešte o 10 dkg viac 😀 takže ten záver bol najťažší, ale o to najkrajší...Vraj ďalší súrodenci bývajú o niečo ťažší, tak len dúfam, že neporodím 4,5 kg cvaldu 🙂 A aké je to s dvoma detičkami, čo Adamko nežiarli troška??
No a ja sa citim už oveľa lepšie,až teda na to, že mám viac tehotenských príznakov, čo pri prvom teda nebolo takmer nič, ale už som na konci prvého trimestra, tak snáď mi bude aj lepšie
ahojte maminy, a pozeram, ze uz aj tehulky a dokonca aj dvojite maminy 🙂 dlho som tu nebola nie je cas pri tom mojom sidle, no trosku vam aj zavidim druhe babo,ale neviem si to teraz predstavit ako by som to zvladala pri Adamkovi

@macka381 gratulujem k druhemu tehu, verim ye ti prebehne bez problemov a maly si co najrychlejsie zvykne na to ze bude mat surodenca. U nas zatial Adam odmieta surodenca ale dufam ze ked ho prinesiem domov ze zmeni nazor bo deti zboznuje.... 😀 ja som mala tiez prvy trim tehu narocny...nevolnosti, unava atd....druhy bol super....a treti.....no o tom radsej pomlcim, citim sa jak slon a vsetko ma boli....ale to k tomu patri....tak prijemne tehulkkovanie prajeme 😉