icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

kubinca
15. jún 2013

@macka381 no to aj mne toto tehu kazdy hovori ze mam velke brusko, teda ani mi to nemusia pripominat sama vidim ze som ako sud 😀 ja som dnes skocila na vahu tak mam plus 9kg , ale osem tyzdnov je este dlha doba tak som zvedava aka bude vaha vo finale... a ta energia, to bude tym ze nasa je taka flegmoska, aj ked ideme na prechadzku, ona mi da pekne ruku, neodbieha, nevystraja, takze lazo plazo 🙂 aj doma sa vie dlho sama zahrat, alebo si rano rozpravku pozrie, tak mam cas si rychlo uprtat a dat varit.... uz mame zebehnuty rezim tak je pohoda.... a o 4tej poobede chodia vsetci domov z roboty, byvame u nasich, tak uz sa vzdy na niekoho nalepi 😀 a inak tazkosti s chrbticou pretrvavaju, ale sranda ze cez den ma chrbat neboli a v noci taka hnusna bolest, asi prestanem spavat 😅 dnes v noci mi bolo az do placu co som sa nemohla ulozit, nakoniec zas vyhrala malej postel.... a to leto, som rada ze sme na kysuciach a zatial to tu je stale take znesitelne 🙂

macka381
18. jún 2013

@kubinca no mňa tie horúčavy asi zabijú, zle sa mi zdýcha kvôlli astme, už som niekoľko nocí poriadne nespala, no hrôza. Akurát som dnes skonštatovala, že nosiť brucho v zime a na jar je úplne super, lebo teraz v lete, všetko malé, totálne mi je teplo, potím sa asi 2x viac.
No a čakáme chlapčeka, takže náš Luky bude mať bračeka 🙂 Len zistili, že máme dvojcievny pupočník, čo môže neskôr problém vo veľkosti bábätka, tak asi 4 kg valibuka neporodím, aj keď je o týždeň popredu našťastie...

alena24
18. jún 2013

@macka381 jej tak aj ty budes mat chlapceka? ved to je super, luky bude velky bratcek, nas by uz maleho nedal ani za svet a to predtym stale rozpraval ze chce nelinku a nie samka-ale to este samko nebol na svete... super vyhoda je ze vyuyijes vecicky po lukaskovi....dufam ze ten pupocnik budu monitorovat a ze to bude ok...
inak baby nezavidim to gulanie v tychto horucavach....mna ide tiez z toho porazit a to nie som tehotna....chalani su tiez mrzutejsi tak je to tazsie....ale teraz spia, tak mama ma reset 😉

kubinca
21. jún 2013

@macka381 ahoj, nejak som sa skor nedostala k tomu ti odpisat, mama sla na operaciu tak bolo doma trosku rusnejsie... gratulujem k chlapcekovi 😉 dufam ze nebudu problemy kvoli tomu pupocniku. Inak horucavy davaju aj mne uz zabrat, strasne mi opucha prava noha, cez den ani na prechadzky nechodime, mala ma na balkone bazenik napusteny, tak ona sa tam vyblbne a ja ju len prizeram s vylozenymi nohami, ale je teda riadne mrzuta, tlaci sa jej predposledna stolicka...a tiez som vcera akurat segre povedala ze ak bude niekedy planovat babo , tak nech si to naplanuje na april-maj 😀 vcera som uz malemu poprala vecicky, este to niekedy pozehlit a uz mam vsetko pochystane.... inak objednala som si to epino, za skusku nic nedam, tak som zvedava ci stihnem pocvicit a ci to bude mat vysledok, budem ti potom referovat 😉

macka381
24. jún 2013

@alena24 ano bude to chlapčeka, vraj dievčatko nabudúce nám oznámil dr. na sone v 20.TT 🙂 no neviem neviem...keď vidím tie dievčenské vecičky v ružovom, hneď by som čosi kúpila 🙂 🙂 ale nevadí, už to len nejako vydržať, hlavne tie horúčavy a dúfam, že sa neobjavia komplikácie skrz ten pupočník a bude to ok, aj keď toho konca sa bojím viac ako predtým.
Myslím, že aj náš Lukáško bude rád, že bude mať doma bábo, lebo kuká stále do kočíkov, ale nechápe, že mi rastie bruško, iba sa smeje, že mi trčí pupok.Tiež dúfam, že bude veľký brať ako tvoj Adamko a bude mi pomáhať, lebo vo všeobecnosti s tým nemá problém.

macka381
24. jún 2013

@kubinca tak ty si sa dala na to epino, no som strašne zvedavá ako to bude fungovať a či to pomôže, tak držím palčeky, aby zafungovalo ako má. Ja nad tým ani neuvažujem, skrz ten pupočník, keďže sa vyskytol tento problém, je tam aj pravdepodobnosť ukončenia pôrod sekciou a to ešte pred termínom pôrodu.
No horúčavy sa nám skončili, už sa aj lepšie spalo prvú noc, lebo sa to nedalo už vydržať. Chvila som mala pocit, že už trpím chronickou nespavosťou v noci 😒 Tiež sme nechodili hlavne cez obed von, tak si náš malý krátil čas kúpanim vo vani a to niekedy aj 3x, lebo už nevedela akú aktivitu mu vymyslieť. Dosť sa potebuje hrať s niekym, nie je samostaný, keď sa mu nevenujem, tak ma dokáže aj z postele stiahnuť, len aby som pri ňom bola. Už sa teším na dovolenku, keď sa mu bude venovať výlučne tatinko a ja si konečne poraidne oddychnem 🙂

kubinca
24. jún 2013

@macka381 ahoj, no keby som aj ja mala nejaky predpoklad ze by som mala mat sekciu, tak tiez nad tym ani neuvazujem, ale zatial je vsetko v poriadku, dnes uz mam aj nohy odpuchnute tak uz je fajn ... dnes mi uz ten balonik dosiel postou,a teda vypada to stasne velko na moj vkus 😅 som zvedava ked zacnem cvicit... a hej tuto noc som sa uz aj ja lepsie vyspala, sice mala zacala rano o pol siestej strasne plakat, a ked sme sa jej pytali ze preco, tak nam povedala ze ona chce ist pozriet Matusa ku doktorke :D dnes som mala poradnu,a zrovna aj moja mama isla na kontrolu po tej operacii, tak sme museli aj malu brat, tak uz sa nevedela dockat, trdlo male 😀 ale na poradni vsetko ok, ze poloha je uz taka stabilna, plodovky je este dost... akurat mne tam vzdy nameraju vyssi tlak, pritom doma mam ledva 120/70.... jej dovolenku zavidim, ja teraz svojho chlapa vidim minimalne, stale je v robote alebo na chalupe maka, a dovolenka tento rok nehrozi.... ale teraz je aspon ta mamina doma, a chce potiahnut marodku cele leto, ze tak 4 tyzdne potrebuje ona na zotavenie,a potom ze prizrie malu ked budem v porodnici a aspon tie prve dva tyzdne pomoze s malym, tak mame teraz doma babsku jazdu, ja obmedzena pupkom a mama po operacii, tak sa doplname 😝

macka381
24. jún 2013

@kubinca jeej len tíško závidim 🙂 už iba 6 týždňov do konca a bude to..ani sa nenazdáš a budeš doma aj s bábänkom 🙂 No tá naša dovolenka momentálne vyzerá všelijak, možno ani nikam nepôjdeme a bude to len "slovenská Malta".
Ozaj ako často chodíš teraz do poradne a malý je už dole hlavičkou?? Lebo ja som pri prvom tehu chodila raz za mesiac a teraz každé tri týždne a pred koncom každé dva, tak preto sa pýtam....a tiež mám problém kde nechať malého, tak to len tak všelijak látame. Aaa kedy začneš s cvičením?? 🙂

kubinca
25. jún 2013

@macka381 mne sa uz aj tych 6 tyzdnov zda dlha doba, nejak sa mi to zacalo vliect.... do poradne som vcera sla po troch tyzdnoch, teraz ma tiez objednala za 3 tyzdne to su tie posledne odbery na KO a stery na streptokoka, a potom uz budem chodit kazdy tyzden... predtym som chodila po 4 tyzdnoch... a hej maly je uz dole hlavickou, on sa uz v 27tt otocil, som aj sama dr vtedy povedala ze je otoceny, som citila ako zmenil polohu a zacal kopkat dohora, dovtedy mi stale len do mechura kopkal 😀 a s cvicenim neviem ako, v tych papieroch od epina pisu ze 3 tyzdne pred planovanym TP.. ale baby tu na konikovy zacali napr v 35tt a cvicili len kazdy treti den, alebo obden... tak uvidim kedy naberiem nato chut a odvahu 😝

macka381
12. júl 2013

@kubinca ahoj, ja som sa dlhšie neozvala. Tak sa nám podarila dovolenka, narýchlo sme sa balili a keď sme minulý týždeň prišli, tak som mala samé papierovačky na krku a až teraz mám akosi čas 🙂
Ako sa ti darí, dúfam, že nie si už kdesi v nemocnici???? Už to máš iba za pár, čo ti úprimne závidím, lebo tieto teplá pre nás nič moc. Ja som akosi stále unavená, drobec je čertisko, neobsedí chvílu, len mu vymýšlam aktivity a už len čakám kedy niekto pride z roboty a bude sa mu venovať. Ešte k tomu zase nespavosť..no už si len prajem, nech je aspoň október 🙂 Tak sa ozvi čo a ako, som zvedavá.............ozaj už si začala s cvičením??

kubinca
13. júl 2013

@macka381 ahoj, tak to fajn ze sa aj dovca zadarila, a kde ste teda boli? 🙂 nie este nie som v nemocke, zatial ani ziadne vacsie problemy sa nedeju,akurat stale tie nohy opuchnute a bolest lonovej kosti ked sa rano zobudim.... na poradnu idem az vo stvrtok, tak uvidime ako je na tom krcok.... Neboj aj tebe to rychlo ubehne, aj ja som sa stale stazovala od toho 20-30 tt ze to ide straaasne pomaly, a teraz ani neviem ako to cele ubehlo,ale maleho sa uz neviem dockat, uz mu dohovaram ze moze kludne ist von 😀 no s balonikom som zacala minuly tyzden, zatial som cvicila cca 5 krat a som na 25.5cm, ciel je 30... kazdy den prifuknem o pol centimetra viac a zakazdym citim ako ta hradza pekne povoluje 🙂 dufam ze to bude mat vysledky aj pri samotnom porode 😕 tento tyzden ma aj sesternica pofotila s malou a bruskom nech mam pamiatku, pri malej sme to nejak nestihli, a ked si uvedomim ze toto je asi moje posledne tehu, ak mi bude aj za tym bruskom a hlavne pohybmi luto 😔

macka381
26. júl 2013

@kubinca ahoj, tak ako??? som zvedavá, som bola zase dlhšie bez internetu, tak prepáč, že sa až teraz ozývam. Ja nemám nič nové, akurát tie horúčavy sú dosť hrozné, tak v noci kvôli tomu horku nespím aj hodinu či dve, už si normálne prajem, aby tu bola jeseň 🙂 A ako si na tom s balónikom, vlastne keď tak pozerám, už fakt môžeš byť v pôrodnici....jaaj ale to uteká všetko rýchlo. Tak sa oyvi čo máš nové, či aj náhodou nie je bábänko na svete.

kubinca
26. júl 2013

@macka381 ahoj, stale som kinderko 🙄 horucavy davaju aj mne zabrat, ja uz chcem rodiiit!! som total ko, ledva sa hybem co mi tak maly tlaci do spodku, brucho mi tvrdne, pocit na kramy, uz mu aj dohovaram, teplu sprchu si davam kazdy den, manzela zneuzivam, malinikovy caj pijem, lanove semienka jem a staaaale nic. v utorok som bola na poradni, tak som bola uz cez 2 cm otvorena, hlavicka nalieha, ctg aj prietoky v poriadku a dr povedala ze je to vsetko na spadnutie, ak by zacali slabe kontrakcie ze sa rozrodim, tak cakam kazdy den 😕 inak s balonikom super, uz som nafukla aj na 31cm a uplne bez problemov isiel von a za 5 minut mam odcvicene 😀 aj dr mi v utorok povedala ze je na mna strasne zvedava ako dopadnem, ze mi fandi, ze som sa nato dala 😀

macka381
6. aug 2013

@kubinca ahoj, zase sa ozyvam po dlhsej dobe,...a len skusam ci si este doma alebo ktovie? inak tie horucavy su neúnosné aj pra mna, dnes som hovorila muzovi, ze nech je radsej -1O stupnov ako toto....Tak drzim palceky, nch je to coskoro za vami a hlavne rychlo doma 🙂

kubinca
7. aug 2013

@macka381 ahoj, este som stale 2v1, vcera posledna poradna u mojej dr, tam bolo vsetko v poriadku, vypisala ma uz do nemocnice na piatok, ze si ma budu kontolovat tam... tak uz mi ostava fakt len cakat, ci sa maly rozhodne ist sam, ale dr mi tvrdila ze ak bude aj v nemocke vsetko ok, ze nechavaju 10 dni prenasat.... 😅 takze uz len cakam a cakam....

macka381
7. aug 2013

@kubinca coze, ze 10 dni prenasat. ja by som sa radsej pytala domov a cakal doma, lebo pokial sa neotvaras tak porod ti nezacne, v tomto horku radsej doma ako v nemocke. no a nakolko si uz otvorena vlastne? ozaj a co Terezka, ako to vnima, lebo nas maly si vobec neuvedumuje že časom pribudne nejake babo 🙂

lolonka
7. aug 2013

ja by som nikdy nedovolila aby som prenasala..ma to velmi velke rizika....

kubinca
8. aug 2013

@macka381 uvidim ako zajtra dopadnem, ci budu prietoky a ctg v poriadku, mozno mi to nakoniec zajtra vyvolaju ako pri prvej... vcera to vypadalo aj slubne, od 9-16:00 tvrdlo brusko kazdych cca 10 minut, ale nakoniec to preslo 🙄 odchadza mi aj ta hlienova zatka, otvorena som cez dva prsty, ale to uz minuly tyzden, tento tyzden ma dr odspodu nepozerala... zatial som stale v termine, mozno sa maly rozhodne prist nacas 😀 no Terka sa tesi, aj sa vsetkym vychvaluje ze mam v brusku jej braceka, ale ako bude reagovat ked uz bude maly vonku netusim, ona je strasne taka mojkacka, a ma obdobie ze vsetky hracky a vsetci su jej, ked sa ku mne manzel prituli tak ho odhana ze ja som jej maminka, alebo aj naopak, minule sme sli s babkou po meste a nejaka znama sa pristavila, tak mala ju az odstrcila a zkrikla na nu : to je moja babka!! 😀 sama som zvedava... inak aj prsia rozdelila, pravy je jej a lavy nechala matusovi, a to ju uz od decembra nekojim, ale stale si pameta ze cici su jej 😕

macka381
8. aug 2013

@kubinca aka podarena je Terezka 🙂 jaaj co by som dala za to, aby nas maly takto "kecal", zrovna zajtra ideme k logopedičke, lebo vôbec nerozprava a len ťažko mu rozumiem a nevieme sa na ničom dohodnúť....ale to je ina tema 😒
No uvidiš ako dopadnes, možno už ozaj budete zajtra štyria 🙂 Ozaj ja si vobec nespominam,že by mi tvrdlo bruško na samotnom konci, to skôr teraz tvrdne. No rozhodne držím palčeky a budem na vas myslieť , aby všetko dobre dopadlo🙂

kubinca
8. aug 2013

@macka381 dakujem, budem potom informovat, ako sme dopadli 😉 manzel si na zajtra zobral volno, tak ide so mnou, ale ak by chceli vyvolavat budm bojovat aby az v poobednych hodinach, si neviem predstavit rodit v tych hicoch 😒 a neboj aj tvoj drobec sa rozkeca, myslim ze do 3 rokov to netreba velmi riesit, ono to pojde isto aj samo 😉

macka381
10. aug 2013

@kubinca čakam na čerstvé info 🙂 🙂

kubinca
10. aug 2013

@macka381ahoj, tak si nas nechali v nemocke na pozorovani, nezdalo sa im ze mam malo krvmych dosticiek a menej plodovky, primar sa ma spytal ci chcem v piatok rodit alebo cakat ci sa to nespusti samo, ze prietoky aj ctg mam v poriadku ze to nie je este akutne, tak som povedala ze ja pockam, zajtra ma zas smenu tak ze sa dohodneme co dalej... inak spolubyvajuca mala termin 2.8.a este je kinderko, ale ak to nepride samo tak v pondelok vyvolavacka... tak uvidime ako dopadneme... 😕 cakame ako na spasenie obe 😀

macka381
12. aug 2013

@kubinca tak si predsa tam? no čakám na nové info a možno je už Matúško na svete 🙂 Tak veľa šťastia 😉

kubinca
12. aug 2013

@macka381 dnes davali dalsim dvom babam vyvolavacku, tak mna si nechali na zajtra max stredu, ze sa mozem rozhodnut kedy, mam stresy ako pred skuskami 😀 a ked som pocula dnes tie kriky z porodnice, nebolo mi vsetko jedno, bojim bojim 😅

macka381
15. aug 2013

@kubinca ahooj,tak čo, už je to za tebou. som hrozne zvedava ako to prebehlo "po druhé" 🙂

kubinca
15. aug 2013

@macka381 ahoj, tak uz som dvojnásobnou maminou 🙂 Matuško sa narodil 13.8.2013 o 12:55 so super mierami 4350g a 56 cm 😎 O 8:00 mi dali čipok, bola som uz na 4 otvorená, kontrakcie nikde az do pol 12stej, vtedy pichli vodu, začalo sa to rozbiehat ale v pohode som predychavala a pomedzi to sme sa s manželikom rozprávali, o 12:40 som zahlasila že uz chytám tlaky, ale sestrička ze maly je este vysoko tak ma dali bokom na kozu a mala som zakázané tlačiť, dve som predychala ale potom sa uz nedalo, dobehol dr a na tri kontrakcie bol maly vonku, dr nechal dotepat pupočník a maleho mi hned prilozil 😵 úplná krása, z celého pôrodu som mala super pocit, a hlavne ze som takého macka vytlačila uplne sama a tak rychlo 🙂 a super pocit pokračoval ked dr zahlasil ze nastrih sa nekonal a nie som ani potrhana 😎 hodil mi len jeden kozmetický steh smerom k moc trubici , ale to som ani neriešila. ..Inak dr epino nepoznal po pôrode mu to sestrička vysvetľovala tak hodil uznanie :D Dnes uz mi nabehlo mlieko a maly pekne ťahá, v sobotu snad domov. Dnes bola za nami aj Terka, tak malého pomojkala, vybozkala 🙂 uz sa teším domov 🙂

alena24
20. aug 2013

@kubinca gratulujeme k malemu valibukovi 😀 prajeme vela zdravicka, energie a hlavne mliecka 😉

kubinca
20. aug 2013

@alena24 ďakujeme ;)

macka381
21. aug 2013

@kubinca ahoj, moc moc gratulujem k malému veľkému Matúškovi 🙂 🙂 tak konečne za tebou a ako tak čítam aj veľmi hladko a rýchlo, aj ten balonik zabral, asi začnem nad tým uvažovať aj ja. Ozaj tvoj malý mal také miery ako náš Luky, teda váha presne to isté, ale o 3 cm menej, takže viem, čo to je za tlačenie, ale ty si to zvládla bravúrne. A prečo ti dali čípok, ešte som nepočula o čípku pri pôrode, ja len keby mne chceli niečo aplikovať pri pôrode, nech viem o čo ide.

kubinca
21. aug 2013

@macka381 dakujem ;) veru balónik sa oplatil, to ze som hned po pôrode mohla v pohode behať je na nezaplatenie . No a ten čipok su prostáglandiny, zmakcuje a otvára krčok, niekomu zaberie, niekomu nie.. . Ked nezabere da sa po 5 hod dalsi, a ked ani ten nie opakuje sa to druhy den.. mne zabral aj pri prvom, aj pri druhom pôrode hned, ale ja som sa pri oboch otvorila na 5 palcov bez bolesti, len som mala taky pocit ako pri kramoch.. . Inak doma fungujeme zatial v pohode maly len spinka a papa, cez obed chodíme spat vsetci traja, a Terka je tiez super, pomáha so všetkym , nežiarli, a bračeka si bráni... dokonca som terku tri dni kojila pretoze sa mi robili strasne hrče a nešlo mi to poriadne odstriekat 😅 tebe sa to tiez pekne kráti, ako to zvládas? A maly uz registruje ze bude babo ?