icon

Májové bábätka 2013

bubinko83
3. sep 2012

Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?

adula3334
28. sep 2012

@ppppetra citala som o tom,ale ja som ho aj pri prvom tehu brala,lebo som mavala zavrate...a teraz pol roka dozadu,som mavala casto tocenie hlavy...a samozrejme nizky tlak...tak mi ho dr dal...uz aj mna hlava boli... :( neviem ci z tehu,alebo ze som od siestej hore..je to nezvyk tak skoro vstavat...jaj ta unava...tak by som si teraz lahla,ale uz mam aj dieta doma,treba sa venovat

abika26
28. sep 2012

ahojte maminy mne pri prvom tehu nebyvalo vobec zle ani zvlastne chute proste nic,teraz som v 9tt a zatim klop klop to iste,dufam ze to bude rovnako prijemne tehu 😎 len teraz mam doma 15 mesacne sidlo takze zaberak.ako to zvladate maminy co mate take male deticky?

mirka12011
28. sep 2012

@ppppetra ja som sa pytala gynda co na bolest hlavy mne ide puknut povedal paralen 😒 no ale pomaha mi kupel trosku vody lebo kupat by sme sa nemali a supnut sa do trosku vody a polezat si tam s hlavou opretou....

ppppetra
28. sep 2012

@mirka12011 Skusim si ist lahnut ked pridem z roboty a ked neprejde, tak potom si dam ten paralen......

bubinko83
autor
28. sep 2012

@adula3334
@ppppetra magnezium znižuje tlak ! ten mam naordinovany ja na zniženie takže ten by som moc nedavala.

adula3334
28. sep 2012

@bubinko83 nejdem sa hadat,moze byt...ale niekede som citala,ze ho aj vyrovnava...len teda neviem preco mi bol predpisany,ked mam nizky tlak

martina333
28. sep 2012

Ahojte babulky, takže sa pridávam k vám 🙂)) konečne som našla tému ktorá sa týka aj mna a je aktívna 😀

peteva85
28. sep 2012

@martina333 vitaj medzi nami 😉

bubinko83
autor
28. sep 2012

@adula3334 ja neviem načo ho maš to musiš ty vediet a tvoj gynekolog. Ale dava sa aj proti krčom alebo ked sa ženy skoro začnu otvarat.

martina333
28. sep 2012

Ahoj peteva...dakujem 🙂))

martina333
28. sep 2012

Magnezium sa osvedčuje v prípadoch, ak:

• hrozí riziko krvácania alebo predčasného pôrodu,
• pociťujete nepríjemné kŕče,
• trápi vás nespavosť, bolesti hlavy alebo vysoký krvný tlak,
• ste sužovaná nervozitou, vnútorným nepokojom, únavou alebo triaškou,
• v minulosti ste potratili,
• máte problémy s trávením, rannými nevoľnosťami, hnačkou alebo zápchou.
.....toto som našla na nete , na toto je magnezium dobrý. Ale netreba ho užívať len v tabletkach ale aj potraviny ho obsahuju dostatok :špenát, babány, lieskovce, slnečnicové a tekvicové semiačka

adula3334
28. sep 2012

@martina333 tak som z toho jelen teraz..nevadi,kazdopadne ho uz neberiem par mesiacov... A inak vitaj!u dr si uz bola?prve babo?

lencika2
28. sep 2012

ahojte baby, ja mam teraz riadnu dilemu....ostali mi este 2tehotenske testy, takze len tak si ich spravim, prvy som si robila v nedelu a ciarka bola trosku slabsia ako kontrolna a dalsi som si urobila vcera tej istej znacky co boli v balicku a bol velmi slaby 😨 tak som si ihned bola kupit este dva roznej znacky a aj digitalny a tie vysli uplne pozitivne, cize ten digitalny ukazal 3+ ako mal a tie pruzkove normalne tam bola ciarka silnejsia ako kontrolna, tak ja som z toho jelen 😠 a neviem ci si to uz namyslam ci co, ale ani zle mi nie je uz zo 4dni tak ako mi byvalo, ani brusko tak neboli ani prsia az tak velmi jaaaaaaaaj zblazdnim sa asi, tiez mam za sebou MA tak sa strasne bojim a este som k tomu v Anglicku kde to je velmi obtiazne ist k doktorovi, takze som sa objednala ku sukromnikovi na nedelu, takze vtedy budeme mudrejsi ale do vtedy sa mozem aj zblazdnit 😢

peteva85
28. sep 2012

@lencika2 Nelakaj sa, HCG v prvych tyzdnoch zvykne dost kolisat, mozno si si robila prave vtedy ked bola nizsia hladina.. Alebo si pred testovanim vypila viac vody a mala si zriedenejsi moc.
Ked Ti dnesne vysli silne tak nemaj stresy, nekrvacas, nemas bolesti, tak si uzivaj tehulkovanie. Ja som tiez po MA takze tiez ma vylaka kazda malickost a nahovaram si vselico. A co sa tyka prs, aj mna menej bolia- raz viac, raz menej.. striedacka 😀

arabeska
28. sep 2012

@kattija kde sa dnes flakas??

arabeska
28. sep 2012

@lencika2 vitaj 🙂

svintekova
28. sep 2012

Ahojte. Moc som tu toho ešte nenapísala, ale polepším sa 😉 . Žijem s mm v Dubline takže je to tu iné ako na SK čo sa týka starostlivosti o tehulky. Dnes som bola u doktorky, kt. mi spravila tehu test na základe kt. mi dala papierik do nemocnice kde mi budú robit sono. Termín som dostala o 2 týždne to budem 7tt+3 dostala som skorší termín lebo vo februáry som mala MA. Inak by som dostala termín okolo 13 tt. Všetkým vám držím silno palce aby sme to spolu dobojovali do úspešného konca 😉

martina333
28. sep 2012

Ahoj Adulka, no prvé bábo 🙂 Ja som bola na umelom, sme sa 3,5 roka snažili, ale normalnou cestou to nešlo.....no a umele sa podarilo na prvý šup...hej hej prvé babatko :D No ja som vlastne vedela od prveho dna že som tehu, lebo v týchto centrach ženy dosť sleduju a hned po 2 týždnoch ideš na krv. No ale aj u svojho som už bola, začala som krvácať tak som si poležala aj 10 dní v nemocnici....ale musím si poklepať už je to zrejme všetko ok 🙂 ....až na to že som teraz PN a idem sa doma zblazniť :D

martina333
28. sep 2012

@lencika2 ahoj neboj sa všetko bude fajn, ked nekrvácaš tak sa ničoho neboj, Ono ževraj hodnota HCG može občas kolísať aj ked si tehu :D...držím palce

miska26
28. sep 2012

@martina333 ahojky! Vitaj!ja som tiez v 10 tt,na kedy ti vychadza termin,mne na 2.5:-)

zuzinka_
29. sep 2012

Ahojky, som asi sama, co v sobotu rano nespi, co? Baby ja som tiez zlahka na nervy, ci bude vsetko ok, uz aby sme boli vsetky v druhom trimestri. Ja sice nevraciam, ale uz tri dni mi je po kazdom jedle tazko, naduva ma a grgam 😀 takze neviem, co je horsie, pocit je to hrozny, lebo hned ako mi nie je tak hrozne tazko, tak som hladna. Najem sa a zase ... no a dokola. Vcera som grgala aj z hrozna 😖

red_kika
29. sep 2012

@svintekova jeeej tak sa to podarilo 🙂 gratulujem

ppppetra
29. sep 2012

@lencika2 A kolko dni je to od toho,co si si robila tie predosle testy??? Predtym si si robila aj digistalny, alebo az teraz???

svintekova
29. sep 2012

@red_kika dakujem 😉 , teším sa tak potichučky vzhladom na predošlú skúsenost.

lencika2
29. sep 2012

@ppppetra digitalny som si robila aj ked som zistila ze som tehotna o mi vyslo 2-3 tyzdne a robila osm si ho aj teraz vo stvrtok a vysiel mi 3+ a este som si vo stvrtok urobila aj taky pruzkovy obycajny ten mi tiez vyisel krasne silno a v ten den som robila aj taky kazetovy a tam bola slaba ta ciarka a ked som si ten isty kazetovy urobila aj v nedelu pred tyzdnom tak bola ciarka ale silnejsia, tak sa strasne bojim, lebo fakt mi uz nebyva zle ☹

lencika2
29. sep 2012

@martina333 no ja som pocula, ze to s krvacanim ani bolestami nemusi mat absolutne nic spolocne preto sa to vola ze ZAMLCANY POTRAT, ono si to vsimne len doktor ked robi sono ☹

miska26
29. sep 2012

Babenky,zda sa mi,ze mi tvrdne brusko.co to moze byt?ja uz nevladzem ,kazdy den nieco...neviem ci si to nahovaram,ale je mi nejako zvlastne.uz nech je utorok,idem k dr,tak dufam,ze bude vsetko ok...

lencika2
29. sep 2012

@peteva85 jaj dufam, ze mas pravdu ale priznam sa, ze to nevidim ruzovo, naozaj aj ked ma tu presviedcate, ze je to ok tak aj tak mam tusenie, ze to nie je ok a zajtra bude velmi zle 😢

lumiva
29. sep 2012

@lencika2 Naco sa prosim ta teraz testujes? Zbytocne sa len stresujes. Zo mna ide od zaciatku taky hnedy vytok, raz menej, niekedy viac, taka stara krv. doktori tu vo Viedni povedali, ze to je prve tri mesiace normalne, nedali mi na to nic. A ked citam tu na MK, tak to je velky problem. Ja myslim hlavne pozitivne, tak mysli aj ty a ziadne stresy. Chod, a pozri si na nete nieco pekne, co by si chcela pre babenko. Pekny vikend babenky.

lencika2
29. sep 2012

@lumiva jaaaj ved ani nevrav, viem ze som truba ale tak mala som doma zvysne tak ze preco nie, keby som vedela tak sa iste netestnem 😠 dufam ze je v setko ok zajtra vecer sa to uz dozviem a dakujem za tip 😉