icon

Májové bábätka 2013

bubinko83
3. sep 2012

Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?

comika
21. apr 2013

@punconela a ja zas naopak.... nejak ma priznaky obchadzaju. dufam ze je to ok. sem tam ma pichne v krcku a slabo mi stvrdne brucho. inak nic....

punconela
21. apr 2013

@comika ak ti lekar nepovedal na to nic tak je urcite vsetko ok...mne povedal aby som vydrzala,ale do kedy netusim 🙂 je to neznesitelne ked v noci nespis a rano by som mohla,ale nemozem lebo musim byt s mojou 5 rocnou dcerkou 🙂 ktora je nastastie samostatna rozumna a sikovna ...este sama mi povie maminka boli ta brusko asi je Samko hladny 🙂 taka mala podpora 🙂

sonickaopicka
21. apr 2013

ahojte babulky, ja mam termin podla ultrazvuku 17.maj, ale podla mna to bude skor, rada by som keby 5.maja na moje narodky 🙂 aj doktor mi min.stredu povedal ze je uz velky (36tt a ma podla jeho ultrazvuku 3200g) a povedal ked este take 2-3 tyzdne tak bude mat aj cez 4kg, neveim kazdy vravi ze to nie je presne, ale ved to je jedno, furt lepsie viac ako menej 🙂
ja dufam ze ma to "chyti presne o 2 tyzdne" uz sa tiez neveim dockat, nemala som cele tehotenstvo ziadne problemy, vobec nic, vysledky vsetky TOP, takze sa nebojim nicoho, ani porodu, len sitia :D kedze sa idem z ihiel posrat 🙂 ale prezijem to aj horise katastrofy to zvladli :P a otoceneho ho mam uz z pred 30.tt takze je vsetko okey, vedela som to lebo som dole citila štikutku 🙂 no a teraz mi dava uz riadne pecky do pecienky, do rebra, mam pocit ze uz mam spodne rebra modre 🙂 uz mam pocit ze pocitujem aj "poslickov" pomaly 🙂 a ako ste na tom vy ? pekný deň 🙂

punconela
21. apr 2013

@sonickaopicka. ja si myslim,ze sitia sa bat nemusis mna pri malej nastrihovali do boku nohy lebo mala nejak vykrutenu rucicku a nechceli jej ju zlomit a poviem ti,ze to sitie som si uz pri tych bolestiach ani nevsimla a dokonca som mala pri sebe malu tak som bola sustredena na nu 🙂 zvladnes to 🙂

lubica7
21. apr 2013

@sonickaopicka sitia sa bat nemusis to je to najmenej ani to citit nebudes ani nebudes vediat ako ti daju inekciu a zasiju ta pretoze teba bude zaujimat len uzlicek stastia. 😉
Inac aj ja som uz na rozsypanie, nevladzem uz vobec nic, nohy mam opuchnute ako polena , brusko mi tvrdne ci pri sedeni ci pri chodzi ,ci ked len tak stojim najlepsie je mi lezat ale to ma zas bolia krize.Citim sa ako invalid.No bola by som rada keby maly este tyzden aspon pobudol v brusku kym sa aspon manzelovi trosku nezvolnia pracovne zalezitosti.Drzkajte sa baule 😉

comika
21. apr 2013

kolko ste pribrali ?

lubica7
21. apr 2013

@comika ja som do 36t.t. pribrala zhruba 5 kg teraz kazdy tyzden kilecko takze nejakych 8 kg. No pri mojej povodnej vahe to je len super. Ale ani pri jednom som moc nepribrala pri prvom asi najviac 13 kg. Len po porode to bolo horsie po kazdom som mala menej ako pred tehotenstvom. Len nepravidelnym papanim mi zakazdym do roka pribudlo viac ako pocas tehulkovania 🙂 no a ked sa mi podarilo co to schudnut opat som bola tehotna.A tak sa teraz pasujem s nejakou 100-vkou ☹ Ty si pribrala kolko?

jankaks
21. apr 2013

@comika ja chvalabohu iba 7 kg ... Ale mam kamosku co pri kazdom dietati (vo februari sa jej narodilo stvrte) pribrala cca 25-30kg a stale je ako prutik ... 🙂 takze ak to babo potrebuje, tak priberie zena viac ... Tiez mate problem so spankom? ... Ja som vcera sla spat okolo 23ej, ale do pol jednej som sa len prehadzovala, potom som v noci asi 5x navstivila toaletu a uz o siedmej som bola hore ... Snad sa mi teraz podari zaspat, lebo maly futbalista v brusku dost vystraja ... A rano budim svoje dievcata do skoly ... Dobru nocku ...

comika
22. apr 2013

@lubica7
@jankaks ja som pribrala 14 kg. uz hadam nepriberiem vela. co sa tyka spanku tak to v noci nemozem bohvieako spat, bud mi teplo, alebo vstavam na toaletu, alebo len tak si nemozem najst miesto.... stale nieco 🙂.
a dnes rano som sa zobudila s bolestou hlavy. Citite ze sa to blizi? Lebo ja nejak necitim, zeby to mohlo prist kazdu chvilu... ako keby som mala este kopec casu 😉

sonickaopicka
22. apr 2013

ja mam to iste, so spankom v noci no hruuuuza, ked sa prebudim o pol 1 na to ze mi treba cikat tak to tak ide az do svitania, 10x cikať, potom zaspim asi od unavy nad ranom, okolo 7mej som hore, kusok polezim, ale uz ma bolia boky od lezania, rebrá a z mojej pečienky je footbalka ponovom 🙂 no veed vsetky sme na tom viac menej rovnako 🙂 tiez mam obcas pocit ze mam tvrde brusko v hornej casti ale nejako to neriesim, myslim positivne 🙂 ked nevladzem tak si kus sadnem alebo lahnem...s priberanim ma to uz stve, do 7-8 mesiaca taka pohodicka par kil navyse a odvtedy snad o marca som pribrala asi 10kg do boha :D cize dokopky asi nejakych 15,16kg a cisla na vahe mam uz 3 ciferne :D ale zase ja som vzdy mala nadvahu a nikdy som nebola modelka 🙂 ale zase kadzu babu rozhodi kilko navyse 🙂 ci uz chudu alebo tucnejsiu 🙂 nevadi to poriesime kocikovanim do kopca 🙂 a snad v nemocke nechame aspon polku 🙂 som zvedava ked v stredu pojdem k dokymu ze ci maly nebude mat uz 4kg 🙂 aj vy mate stale na mysli, ake to bude ked vas to chyti? najma prvorodicky ? 🙂 pekny den

sonickaopicka
22. apr 2013

baby este jedna otazka...aj vy mate ako keby pravu sttranu pri pecienke viacej vydutejsiu? no ja som si dnes kychla a som myslela ze mi tu stranu pod rebrom pri pecienke vytrhne 🙂

monika060
22. apr 2013

@sonickaopicka ahoj, ja mam to iste, výsledky ok, príznaky pôrodu žiadne, prvý termím 9.mája, druhý podla utz 21.mája, malý mal v 36 tt 2700 g, tak som zvedavá kedy to príde. Potom dám vedieť 😀

monika060
22. apr 2013

@comika ja som pribrala 13 kg

monika060
22. apr 2013

Ktorá budete rodiť v Trenčíne?

jankaks
22. apr 2013

zienky ... Ja sa dnes citim "pod psa" ... Bolesti krizov a pichanie v podbrusku, samozrejme aj brucho tvrdne ... Uz sa telo pripravuje ... Uvidime co povedia v stredu, kedy idem na monitor (CTG) ... Snad sa aj dozviem kolko priblizne vazi ... Doteraz som nikdy nevedela kolko orientacne vazi ...

comika
22. apr 2013

aj vy mate pocit ze sa babo menej hybe?

sonickaopicka
22. apr 2013

@monika060 ja mam len jeden termin od dokyho ten 17 maj nakolko som nevedela kedy som mala presne kramy 🙂 vies co ja si uz pomaly zacinam vsugerovavat ze o 2 tyzdne ma to chyti a bude to jedna radost 🙂 ale tiez som zvedava ci sila autosugescie pomoze 🙂 lebo do polky maja uz naozaj nevydrzim a kdeto este keby nahdodou ze dlhsie, berem uz lano asi 🙂 obacs pocitujem tych "poslickov" ako to tu volaju alebo teda aspon mam pocit ze to je to 🙂 taka tupa bolest take pichnutie 🙂 a furt si poviem aaaa parada 🙂 dufam ze je to "ono" 🙂 @jankaks mna tiez aj krize bolia dakedy ma tak pichne ze az zviesknem 🙂 ale da sa to 🙂 akoto ze ti doktor nepovedal orientacnu vahu? niektori dr. mi pridu divni ked nepovedia taketo zakladne veci 🙂 ale zase je pravda ze je to len orientacne 🙂 @comika kazda literatura a ine "one" uvadzaju ze sa menej hybe lebo nema tolko miesta, no ja som asi "ina" ja teraz citim najintenzivnejsie aj pohyby aj vykopy, no proste vsetko, ale to je dobre apon viem ze sa hybe, aj ked obcas je to az na nevydrzanie 🙂 som spokojnejsia ked ho citim, aj keby mi mal vsecko rozkopat 🙂
ja budem rodiť v Rožňave

jankaks
22. apr 2013

@sonickaopicka moj doky stale vravel, ze vaha nas bude zaujimat az pred porodom aby sme vedeli ake je asi velke ... Vraj to jeho ultrazvuk co ma na ambulancii ani nevyratava ... Tak sa uz teda tesim na stredu ... Snad tam nestravime cele doobedie ... Bude niektora z vas rodit v Kosiciach?

sonickaopicka
22. apr 2013

@jankaks ja mam tu moznost si vybavit etse aj sacu, ale nejako chcem skusit tu nasu, neni som nejaka panicka aby som chodila rodit 100km dalej 🙂 ale to je vec kazdeho ako sa rozhodne 🙂 a ano s tou vahou je to pravda mne vahu vravi tusim od 30 tyzdna alebo neveim ci nie aj skor, a ved to je jedno v podstate, zaklad je ze je vsetko okey ( az na moju bolavu pecienku, kvoli kychnutiu) tesim sa na stredu ze co mi dr. povie 🙂

punconela
23. apr 2013

ahojte tehulky tak ja mam termin 13.maja urcite pojdem skor od soboty mam bolesti v podbrusku krize a tvrdnutie bruska...ja som doteraz pribrala 9kg pri malej som pribrala 11kg a v pohode domov som isla s nejakymi 3 kilami navise 🙂 rodite niektora v Partizanskom? dneska idem na poradnu som zvedava co mi povedia ak si ma tam nahodou uz nenechaju 🙂

punconela
23. apr 2013

este jedna otazka na vas vsetky... 🙂 uz sa aj otvarate? 🙂 ja som na 1 a pol 🙂 od poslednej navstevy u doktora uvidim ako budem dneska 🙂 prajem pekny den 🙂

punconela
23. apr 2013

@comika ja mam praveze opak moj maly sa teraz hybe ovela viac niekedy az tak,ze mi slzy vybehnu od bolesti 🙂

comika
23. apr 2013

@punconela ja asi nie som otvorena. dnes idem do poradne tak napisem vecer. ale hlienova zatka mi neodisla.

sonickaopicka
23. apr 2013

mne min tyzden vravel ze sa mi krcok uz skracuje ale este som uzvareta, zajtra podam cerstve info 🙂

mirka831
23. apr 2013

ahojte, ja mám termín koncom mája, moje dopoludnia sú s pigi čajíkom, lebo hnačkujem a večer mám nohy napuchnuté ako balóny, normálne sa teším, kedy to na mňa príde 🙂

comika
23. apr 2013

babenky a mliecko sa vam spusta?

golika2
23. apr 2013

ahojte nastavajuce mamicky. my mame termin 16. a druhy 19. maja. najprv ma strasili s predcasnym porodom (aj som si 3 tyzdne polezala v nemocnici kvoli hroznemu tvrdnutiu bruska) a nakoniec budem mozno a j pre nasat 🙂 Tvrdnutie ustupilo a zase sa citim lepsie. Ani nemozem uverit tomu, ze ho tu za chvilu mame 🙂

laaska
23. apr 2013

Ahojte, ja som mala minule pocit, ze v noci sa mi maly nehybal, na dalsi den som si dala melasu a aktiferrin na zelezo a potom kopal o sto dvesto. Ja byvam v ZA, ale vela dobreho som na tu porodnicu nepocula, mala sa mi narodila v LM, ale teraz zvazujem cadcu a martin. Bude niektora rodit v tychto mestach? Ja som mala prvy cisarsky a vraj v ca a mt by ma nechali teraz rodit normalne, kym v za by ma hned dali na cisarsky. Ja som dokonca bola v sobotu hore vo Vratnej na lanovke okolo 1800 mnm to bolo. Pozerali po mne ako po ... ale nebolo mi v lanovke vsetko jedno, ked sa tlak vzduchu menil stupanim...ale zvladli sme to. Tiez teraz hnackujem... inak modrykonik otvoril otvorenu temu majovky 2013 neviem ci ste si vsimli. https://www.modrykonik.sk/skupina/33/

laaska
23. apr 2013

Co ste si zbalili do porodnice?
ja som zobrala 2 nocne kosele, zabky, zupan, porodne vlozky a aj o nieco mensie a tensie, calcium pantothenicum na bradavky, prsne vlozky, kojenecku podprdu, uteraky, sprchac, kefku, pastu, sampon.
Pre maleho mam plienky a oblecko.
vajko mi donesie mm ked pride po mna, este rozmyslam co mi treba

sonickaopicka
23. apr 2013

mlieko netečie ale nejaku zmenu na bradavkach vidno 🙂
cecky zatial nebolia (chvalabohu)
ja este nemam cestovku zbalenu ale na stoliku mam kupene veci (kupovala som v maderne v KE - vlozky medzi nozky, vlozky do podprsenky, volajake gatky ale vyzeraju hrozne tak neveim ci si nekupim nejake bavlnene a to neveim ci si zvyknem na "bombardaky" ja som zvyknuta na tangace do kelu 🙂 kojenecku podprsenku, vlhcene utierky na bradavky a vzala som si aj tie chranice na bradavky-ale volakto mi vravel ze to nie je dobre mat lebo dieta si na to nemusi zvyknut alebo to nemusi chciet, ale kupila som pre istotu lebo mam citlive bradule 🙂 ale radsej to nepouzijem a pretrpim prvu bolest z prisatia 🙂 a etse ani papiere nemam prichystane vobec nic, no uvidime co zajtra povie Dr. a podla toho sa vychystame
samozrejme veci pre maleho uz na posteli prichystane ale tiez nie su pobalene
nechcem sa balit predcasne...aby tu neplatil zakon schvalnosti ze ked sa pobalim tak ma to nechyti a ked nebudem pobalena tak ma to chyti, ved veci mi vie priniest hocikto to je najmenej si myslim a mozno sa mylim 🙂