Májové bábätka 2013
Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?
@mykaellle no ja som si to dala vypočítať tu na nete a vyšlo mi ,že som 4tt+1,ale kamoška mi to vypočítala takto.Ja som si merala BT a tak viem,koľký DPO som a to 18DPO.Takže 18+14(to sa vždy počíta +14)-je 32.Tak som 4tt + 4 -berie sa do úvahy 28 deň cyklu.Dúfam,že som to nejako ok vysvetlila.Ja som bola z toho ozaj jeleň.A budem zvedavá,že koľko mi vypočíta moja doktorka.A Ty si už bola pri doktorovi a ak nie kedy sa chystáš?Ja chcem ísť,až keď budem v 7tt(v 6tt-7tt by už malo byť vidieť srdiečko),aby som sa ujistila,že je fazuľka tam a na správnom mieste-v čo dúfam.
Ahojte , aj ja by som sa k vám rada pridala.. Dúfam ,že sa nám to vydarilo... Dcérka nám vyšla na prvú "šupu".
Tak dúfam ,že nám to aj teraz vyjde.. Testík ešte nechcem robiť ... Mám podobné príznaky ako aj vy a verte ,či nie, cítim ,že sa to vydarilo 😅 ..:Aspoň silno dúúúúúfam 😅
@mykaellle Tak držím palce a potom daj vedieť.
@inviav Aj ja dúfam,že je to v poriadku-áno rozťahuje sa maternica.Ja som pri dcérke nemala zo začiatku žiadne problémy,ale od 21tt som si toho užila až-až - musela som do konca tehu len ležať,pre silné tlaky v bodbrušku a tvrdnutie bruška-ani sedieť a stáť som nemohla ☹.Ja som večer taká vždy zdúta a mám brucho ako v 4 mesiaci 😅 .
@lenkacka ja som 4tt+ 5d, takze len o den mame rozdiel od seba. Testik som robila v den meskania mrchy a mala som krasne //, testovaciu o malicko slabsiu ako kontrolnu..
Chystas sa ku Dr dalsi tyzden alebo az dalsi? Ja som po MA /april/ , tak neviem kedy mam ist.. Ci cim skor alebo radsej az ked bude srdiecko bit aby som zbytocne nezatazovala babo s UZV a ja som zbytocne nestresovala ked este nebude bit srdiecko
Vsetkym babam zelam prijemne tehulkovanie a nasim miminkam spokojny rast 😉
@peteva85 tak ahooooj,teší ma ,že je tu niekto,kto je v rovnakom tt ako ja.Ja som si prvý test robila 12dpo(12 dní po ovulácie) a boli tam krásne // čiaročky,ešte som robila 16dpo a čiaročka bola ešte silnejšia.Ostal mi ešte jeden testík a tak ho použijem.Mrcha mi mešká 4 dni.No ja pojdem ku doktorke až keď budem 6tt+3-4 dni ,lebo skor sa ani neoplatí ísť,lebo srdiečko väčšinou býva od 6-7 tt a ja si radšej pár dní počkám,aby tam ozaj bolo srdiečko.Kamoška bola skor a zbytočne,lebo nebolo ešte nič vidieť-tak ja si radšej 2 týždne počkám.A býva ti už zle?Mne nie,len som unavená a večer mám strašné brucho-s manželom sme sa smiali,že vyzerám ako v 5 mesiaci.Pri dcérke som mala bruško od takého 14tt do vtedy nič a teraz to bude určite skor. 😝
@lenkacka Ja sa chystam dalsi tyzden vo stvrtok to budem 6tt+1, tak dufam ze uz bude aj srdiecko.. Uvidim no, mozno ze to presuniem az na 6tt+6d, podla toho ako sa budem citit, ci nezacnem spinit alebo nebudem mat krce.. Bozevaruj.
Mna bolia dost prsia, zle zatial mi nebyva, pri dcere som stravila 4 tyzdne na WC cely den od 8tt-12tt, potom uz nie. Ja som si urobila len raz test a este mam doma jeden tak ho spravim este raz. BT mam stale zvysenu, tak hadam je vsetko OK. Brucho mam este bez zmien, pri dcere ked som bola v 5mesiaci a isla na UZV tak ma vyhodil Dr von ze najprv maju ist tehotne.. a ja pozeram nooo ved som.. a on ze a brucho mate kde? a ja v kabelke.. 😀 Bola som v rifliach kt som nosila aj pred tehu, malicke brusko som mala.. uvidime ako to bude teraz. Vraj druhe a kazde dalsie tehu je vidno stale skor a skor. Co pisem aj s inymi tehulkami kt su v cca 7tt a viac tak kopa z nich uz si nezapne nohavice.. Uvidime ako dopadneme my 😉
@lenkacka jéjda, ako sa nám to tu krásne rozrastá
@peteva85 no ja budem na bud. piatok 6tt+1 a vtedy si aj zavolám ,aby ma objednala.Ja som sa aj pri dcérke stále objednávala,lebo raz som čakala od 7mej rána do pol jednej a povedala som si ,že radšej si zaplatím,ako tam mám stráviť pol dňa.A keď som mala tie bolesti,tak som bola aj šťastná,že ma zoberie hneď a nemusím tam dlho sedieť.Ja som zvracala 2 krát,ale dlho ma nadrapovalo-tiež nepríjemné,ale ináč nič.No radšej si teraz odgrckám ,len aby som potom mala krásne,bezproblémové tehu.Ja mám ráno bruško ploché,ale večer je ozaj veľké.Tak to si mala také isté bruško ako aj ja.O mne u nás na dedinke ani nevedeli,že som tehotná.A keď som bola v nemocnici v tom 21tt,tak tam bola baba v rovnakom týždni a tá mala raz také veľké bruško ako ja.A aj doktori sa mi smiali,že kde mám bruško a aj v deň sekcie v 39tt som mala malé bruško.A kamoška čo bola o mesiac skor ako ja,mala obrovské bruško a mne sa smiala,že nám dáva najviac 2600 g.Ona mala chlapčeka s 3200G a ja dcérku s 3011g-takže jej spadla sánka.Ona proste mala veľa plodovej vody a preto bola taká veľká.No aj primár ktorý,mi robil sekciu,povedal,že malá tam bola poriadne nafučkaná a mala malý pupočník tak preto sa nemohla pretočiť hlávkou dole.A preto ma aj strašne bolestivo kopala do spodku bruška-mala som malú futbalistku.No ale malé bruško má aj svoje výhody-mohla som až do konca tehu nosiť normálne nohavice 😝 a mala som len jedny tehotenské menžestráky,ale teraz už asi budem potrebovať viacej tehotenských.Večer si musím odopnúť na rifliach gombík,čo ma tlačia 😝 .Pribrala som len 7 kíl,ale ja rada priberiem aj 20 a budem mať bruško ako slonica,len aby bolo všetko ok.Moja švagriná mala veľké bruško a tá si veselo chodila v 9 mesiaci po ZOO,hrala begbinton a ja som len ležala na posteli-to bolo ozaj fuj tehu.Teraz si ho chcem tiež užívať a pýšiť sa pekným bruškom.Len nech sme všetky zdravé a samo aj naše fazuľky .
@andrejecka na takej chudulinkej to dobre ukaze 🙂
Ahojte dievčatá, ak môžem, tak sa k vám pridávam. Zistili sme, že naša Gréty bude mať sestričku alebo bračeka. Veľmi sa teší, len my sme ešte stále v šoku, kedže sme bábo už neplánovali 😅 Medzi moje nevoľnoti patri : bolestivé cicky a strašná únava okolo tretej hodiny 😀
@maya.h @zuzigirl babenky gratulujem k fazuľke.Takže vy to už máte aj potvrdené od dokiho a teda už viete,že je na správnom mieste.Teraz len nech pekne rastie 😉 . Koľko dní po vynechaní mrchy ste boli ?@inviav aj Tebe gratulujem-v ktorom týždni si?Aj mňa ešte len čaká návšteva u doktoraa už sa neviem dočkať,ale ešte si musím počkať.
@lenkacka dakujem...aj ja by som to uz najradsej mala potvrdene...ten cas ide teraz tak strasne pomaly...v piatok co idem doktorovi tak budem 5tt+7d takze to uz bude urcite vidiet...len sa modlim, aby bolo vsetko v poriadku...ake malinke brusko si mala..a v kolkom tyzdni si rodila?...a inak, krasna kuchyna 😉
@lenkacka ja poriadne ani neviem, kedy som mala dostat kramy, kedze som mala predposledny cyklus 35 dni a posledny 28. tak mi to moj mobilny kalendar vyratal, ze dnes je 6ty den, co mi meska... ale moze to byt aj viac... no ja to od dokiho na 100 % potvrdene nemam... povedal, ze tam bodecka je a ze to vyzera dobre... o 3 tyzdne mi bude vediet povedat viac... a ze ak bude vsetko v poriadku, tak my vystavi knizku a podebatime co a ako dalej... trosku mam obavy z dovolenky, ale verim, ze to zvladneme 😉 inak kraaaaaaaaaaaasne brusenko... malinkate 🙂
@lenkacka super ake si mala zlate brusko 🙂 ja som mala trosku vascie. Inac aj ja som mala take cele tehu ze som behala kade tade, dokonca 4 dni pred porodom som isla do zahranicia.. Moja mama stracala nervy ze ci chcem porodit v zahranici 😀 😀 MM tym vyletom nebol nadseny ale co uz mal urobit 😀
Aj ja uz som strasne nedockava kedy bude dalsi stvrtok, pojdem ku Dr na 100%, to uz budem 6tt+1. Ja sa neobj. ja len pridem a idem dnu, nema vela pacientiek, maxim cakam polhodinku.
Baby ako ste oznamili svojim manzelom ze budu oteckami?
Ja svojmu pri prvom tehu po vecer i- dostal dezert- na tanieri papucky, cumlik a pozit. test. A teraz este nevie ze som tehotna. *Tusit tusi ale este som mu to nepovedala.. Rozmyslam ako mu to "kreativne" oznamit ze bude 2x otecko 🙂
Dajte nejaky napad...

@sweethope ja v to veríííííím,že budeš a strašne ,strašne Ti to prajem a všetkým našim kamoškám.Veď sa opatrujem,aj keď pri dcérke je to o to ťažie-ona je živel 😀 .A musím jej stále vravieť,že sa mi nesmie váľať po brušku a ani ho udierať,lebo je tam malá fazuľka.Keby tá vedela,že bude mať súrodenca-ona to ešte nechápe.