icon

Májové bábätka 2013

bubinko83
3. sep 2012

Ahojte su tu už mamičky z takymto terminom?

rimon
11. sep 2012

ake krasne bruska su tu pofotene !!! uz nech sme vsetky take nadherne okruhle 😀

je dobre s vysetrenim pockat - dokonca az do 10tt, ale povedzme si, ktora by to vydrzala a druha vec je, ze v dnesnej dobe bezproblemove tehu na prvykrat uz nie je take bezne 😒 mna o nicom presviedcat nemusite, som v 7tt a idem zajtra 😀

lenkacka
11. sep 2012

@inviav veď aj ja sa už neviem dočkať,kedy konečne pojdem k doktorke,aby sme sa ujistili,že je tam kde má byť. Tak srdiečko je medzi 6-7tt,tak budem silno držať palčeky,aby bolo krásne vidieť a drobček bol tam,kde má byť 😉 .A ak bude pekne vidieť,tak pojdem asi aj ja skor-takže uvidím,že čo povie v piatok Tebe a podľa toho sa aj ja zariadim.Prečo sme mi ženy tak strašné nedočkavé a zvedavé? 😝 .Tak veď vravím,že som mala mini bruško 😀 a rodila som takmer v termíne-ten som mala na 25.4.,ale keďže som bola v tom čase už v nemocnici pre tú zväčšenú pečeň,tak mi sekciu naplánovali na 20teho,aby ma mohol operovať primár.Ale malá to asi cítila,že ide konečne z bruška vonku,lebo v tú noc robila v brušku strašný cirkus-tak aj ona sa už tešila.Ďakujem za pochvalu k linke-tú som si mohla užívať až po porode,do vtedy som sa na ňu chodila aspoň kukať - robili nám ju akurát keď ja som skončila v nemocnici ☹ -je to moje kráľovstvo.
@zuzigirl no aj ja som mávala takéto cykly.Jeden mesiac 35 dňový a potom 28dňový.Teraz som mala mať 28dňový a keďže viem,kedy som mala ovulku,viem koľký som DPO-tak to viem presnejšie určiť,ale som zvedavá,že čo povie doktorka,že v ktorom som.Tak ja uvidím podľa @inviav ,že čo jej povie doktor-či bude už pekne vidieť.Ak nie,tak si ja ešte radšej počkám,aby som sa ujistila,že to tam nie je len bodka,ale poriadna fazuľka 😀 😀 .A veru som mala malinkaté bruško-také zlatučké,ale radšej beriem brucho ako slon a žiadne problémy 😉 .
@peteva85 Ďakujem za pochvalu k brušku a aj Ty sem hoď nejaké foto.No ja som mala iné tehu ako Ty-ja som nemohla ani chodiť a nie to ešte behať ☹ -takže závidím ,ale v dobrom,že si si mohla takto užívať tehotenstvo.Ja som si ho užívala na posteli s pokrčenými nohami-v tej polohe mi bolo dobre.Ja uvidím,ale možno sa objednám na piatok,ak bude mať ešte voľné.Ona je jediná ženská čo má ambulanciu-ostatní sú chlapi a tak k nej chodí veľa žien.Stále je tam plná čakáreň.A ja musím nechať malú u ocina a tak až odbehnúť a teda si nemožem dovoliť,aby som tam presedela pol dňa-tak preto sa budem radšej objednávať.Tak to máš super,že Ťa hneď zoberú -aspoň ušetríš 😝 .Kamoška čo je tehu v Čechách,tak tam berie za fotku iba 100 kčs-čo u nás asi 10eury a 3D sono majú zadarmo.Bože to len u nás je to všetko len o korunách a všetko drahé-na porazenieeee.Ja si premyslím,že či pojdem na 3D a zaplatím 50-70 eury 😠 .

lenkacka
11. sep 2012

@peteva85 ja som tomu mojmu len povedala,že sa mi asi splní moj sen a budeme mať krásny darček k nášmu 5 ročnému manželstvu a 12.rokov ako sme spolu a už vedel ,ktorá bije.Ja som strašne túžila mať MÁJOVÉ DIEŤATKO a tak ja budem mať krásny darček k mojej 30ke -tie budem mať 31.5. A veľmi som chcela mať oslavu 3Otky spojenú s krstinami a dúfam,že sa mi to splníííí.A platím si DNP a mala som otehotnieť do októbra,aby som mala nárok na vyššiu materskú.Takže máme veľa dovodov,aby sme sa tešili.

lenkacka
11. sep 2012

@rimon tak držím palčeky,aby bolo všetko ok.Potom nám daj vedieť-ok? A ja som čítala,že je lepšie ísť okolo 7tt,lebo ak je nedajbože mimomaternicové,tak je lepšie keď sa to zistí čím skor. Ja som bola aj pri dcérke v 7tt a bolo ju už krásne vidieť-žiadna bodka 😀 .

inviav
11. sep 2012

@lenkacka no takze Silvinka mala este rozluckovu diskoteku v brusku 🙂 no pekne...teraz urcite uz vypekas a vyvaras same dobroty...tiez by som taku novu brala...ale tak zatial sa musim zmierit s tym co je 😉 urcite dam vediet, ako dopadlo vysetrenie a dakujem

maya.h
11. sep 2012

@inviav možno budeme rodiť v rovnaký deň 🙂
@zuzigirl ja som priamo z Lv, ty? v máji pôjdeme kočíkovať na jarmok 😀
@lenkacka ja viem presný dátum oplodnenia 16.8. a mala by prísť 30.8., tak už som vedela, že niečo z toho bude, 2.9. bol test a piatok už bolo bodku vidieť 🙂 inak pekné bruško si mala, len keby ťa tak nepotrápilo, aj ja som mala pri prvom malé, v ôsmom mesiaci ešte 36ky rifle som nosila, ale ja som mala bezproblémové prvé tehu

maya.h
11. sep 2012

Dievčatá, ja neviem či si namýšlam, ale mám normálne pocit, ako keby sa mi trošku bruško aj zväčšilo, cez deň mám pravidelné také slabé sťahy v podbrušku, asi ako sa mi maternica naťahuje. Budem ako balón v máji 😀 Inak každým dňom sa viac teším, už pozerám fľašky, kočíky, sedačky, mená vymýšlam....aaaa 😀 a chcela som sa ešte opýtať, nepočítali ste si cez tie kalendáre čínsky a nejaký krvný, že či to bude CH alebo D ? Mne prvé vyšlo a teraz by to mal byť podla toho chlapček.

andrejecka
11. sep 2012

@maya.h mne prvé nevyšlo a druhé ano, teraz by to mala byť baba, tak uvidím 🙂

bubinko83
autor
11. sep 2012

@maya.h mne to podla toho činskeho vypočtu nevyšlo a teraz som to nepozerala ešte ale myslim si že to bude dievča ,take tušenie nejake. 😀

lenkacka
11. sep 2012

@inviav no mala veru poriadnu diskotéku-ja som nič vtedy nespala.Dosť ,že som chodilakaždú pol hodinku na záchod,ešte aj ona robila cirkus.Tá noc bola pre mňa straaaašne dlhá,ale veľmi som sa tešila,že sa konečne zbavím bruška a budem mocť konečne bez bolestí chodiť.Síce to nebolo bez bolesti,keďže jazva po cisársku bolela,ale už to bola iná bolesť.No a veru teraz si kuchyňu užívam plnými dúškami.No my s manželom sme boli 4 roky v zahraničí : 3 v Írsku a rok v Škótsku a tam sme si zarobili korunky na náš domček.Keby sme boli tu,v živote si nemožeme dovoliť stavať domček.A linka mala byť vo farbe okien a preto máme aj takú dlažbu a stena je marhuľková,ale našťastie sme to na poslednú chvíľu zmenili na wenge+antracit.Dlažbu sme už nechceli prerábať a manžela som konečne prehovorila,aby sme kuchyňu s obývačkou(ktoré sú spojené a oddeľuje ich len barový pultík) premaľovali na bielo.V januári 2010 sme sa nasťahovali a malá sa narodila v apríly-takže už do nového. Tak držím palčeky 😉

bubinko83
autor
11. sep 2012

@lenkacka aj ja som mala problemove tehu sice až na konci ale o to akčnejši koniec a tehotenstvo ukončene kvoli vysokemu tlaku v 35tt.Dufam a modlim sa aby teraz dopadlo všetko dobre a musim sa na to hlavne psychicky velmi dobre pripravit ,lebo vtedy si bola vhodna na psychiatriu v jednom momente.Nerada na to spominam a len verim tomu že sa nikto tam hore nemože na mne tak vyburit a potrestat ma takto 2x. 😉

lenkacka
11. sep 2012

@maya.h tak to si tiež potom musela mať maličké bruško a veru len keby ma tak netrápilo.A tiež teraz cítim ako keby sa mi naťahovala maternica a aj ma bruško svrbí a to som mala pri dcérke oveľa neskor.Ale ja sa na balón teším a verím,že teraz bude všetko ok a budem si ho mocť užívať.My sme si najskor kúpili kočík CAM CORTINU a bol to super kočiarik,len male jednu chybu a to biele vnútro a aj kvoli tomu sme ho predali a kúpila som si X-lander krásny oranžovo-čierny a ten mám aj odložený pre druhé,lebo s ami veeľmi páči a bola som s ním aj spokojná-takže som ho určite nechcela predávať. A vlastne mám všetko odložené po dcérke a všetko je ako nové,takže sa nebude veľa kupovať,len ak to bude chlapček,tak ružové,fialové,červené veci a šatočky pojdu preč 😀 .Ale mne je úplne jedno,že čo bude druhé-ozaj je mi to jedno.A už máme aj mená vybrané 😀 .Na chlapčenskom sme sa obaja zhodli a dievčenské ja mám na 100% vybraté a keďže Silvinku dal manžel,teraz ak to bude dievčatko bude po mojom. 😝 .Idem si skúsiť urobiť ja tie testy,že čo mi vyjde.

maya.h
12. sep 2012

@lenkacka Taak, a mená mám už aj ja 🙂 Len či ma neomrzia do mája 😀 Aj ja mám veľa vecí po Gréty aj po švagrinej, len samé ružové 😀 , my máme quinny senzz, na to si dokúpim vaničku a autosedačku a na jeseň vyberám nejaký šporťák, lebo senzz nie je pre maličké deti.
@andrejecka
@bubinko83 mne aj mojím známym, to zatiaľ vyšlo, ste to rátali podľa lunárneho veku matky? keď mi toto nevyjde, tak už na tieto veci veriť nebudem! 😠

zuzigirl
12. sep 2012

@maya.h ja pochadzam z Demandic 🙂 tak ak vsetko dobre dopadne, mozeme niekedy v LV pokocikovat 🙂

lenkacka
12. sep 2012

@maya.h Tak aj my máme skoro samé dievčenské vecičky,ale je to normálne ,keďže máme doma babu-modelku 😀 a aj nám dáva švagriná veci po neterke-medzi sesterničkami je 9 mes. rozdiel.Neterka teraz začala chodiť do školky,tak nám je smutno,lebo sa vidíme len poobede a švagriná chodí už do roboty.Keď boli doma,tak nás chodievali doobeda pozerať a bolo nám spolu veselo.Brat s rodinkou bývajú u našich,lebo je to velikánsky domček a my sme si postavili dom v tej istej dedinke,takže sme pekne spolu.Ináč do mojích 14 rokov sme bývali v meste,ale stále nás to ťahalo na dedinu. Tak my máme ten X-lander ,kde je aj šporťák,ale kúpila som si golfáčik CHICCO,takže ozaj všetko máme. Ináč ja som si robila ten čínsky test a dcérka mi vyšla a teraz mi dalo,že to bude chlapec,takže budem zvedavá,že či to ozaj bude chlapček,ale mne je to úplne jedno,len aby sme boli zdraví 😉 .
@bubinko83 Tak aj ja verím,že to druhé už bude bezproblémové a budem sa mocť z neho ozaj tešiť.Dúfam,že aj budeee.

andrejecka
12. sep 2012

@lenkacka kde si možem spraviť ten čínsky test

lenkacka
12. sep 2012

@andrejecka ja som hľadala na nete a tam mi dalo také stránky,kde bolo treba vypočítať si lunárny vek a ja som z toho bola jeleň a potom som našla na : http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=p... a tu stačí zadať,len vek matky pri oplodnení a v ktorom mesiaci si otehotnela.Skús.

andrejecka
12. sep 2012

@lenkacka no tak aj tu mi vyšlo že dievča, tak možno to tak bude 🙂

andrejecka
12. sep 2012

takže podla toho čínskeho mi to tiež vyšlo rovnako, že vlastne prvé nevyšlo druhé vyšlo a tretie uvidíme

lenkacka
12. sep 2012

@andrejecka ale Tebe je aj jedno že čo to bude-nie?Doma máte aj dievčatko aj chlapčeka-takže je to ozaj jedno,len aby ste boli zdraví.

andrejecka
12. sep 2012

@lenkacka tak tak je mi to úplne jedno, malý sa narodil 7.6., takže keby bol chlapec mám všetky veci od narodenia, ktoré by mu boli dobré, ale zase keby bolo dievča aspon by mala rodina čo kupovať, lebo vecičky dievčenské by bolo dáke treba ale hračiek od narodenia máme milion 🙂 , no a hlavne aby to bolo zdravučké

inviav
12. sep 2012

@lenkacka no tak vy sa mate...my sme neboli nikde v zahranici...ako 21-rocni sme mali svadbu a tesne predtym sme si zobrali hypoteku...ale tak zije sa nam dobre...sme zdravi a aj velmi stastni...bala som sa, ze po 7 rokoch nam vztah zovsednie...ale prave naopak...sme najlepsi priatelia a manzelia zaroven 🙂 takze malinka Vam uz isla do uplne noveho domceka...to je mile...vonavy uzlicek do vonaveho domceka 🙂 mne podla toho vypoctu vyslo, ze budeme mat dievcatko...po nom veru aj tuzime..ale v podstate je to jedno...len nech je v poriadku 😉 pre dievcatko uz mame aj meno...ale pre chlapca zial nie 😒

inviav
12. sep 2012

@andrejecka @lenkacka inak co sa tyka toho vypoctu pohlavia..tak moja mamina ma 2 deti a obe vysli....a moja svorka ma 6 deti a vyslo to u 4 🙂

peteva85
12. sep 2012

Baby uzivate nejake prenatalne vitaminy?

peteva85
12. sep 2012

@mykaellle ako si dopadla u Dr? Verim ze je vsetko ako ma byt 😉

mykaellle
12. sep 2012

@peteva85 ďakujem za opýtanie, všetko v poriadku, ešte idem v pondelok na sono, a mala by som dostať už aj tehu knižku 😉

rimon
12. sep 2012

tak mile tehulky, hlasim uspesnu navstevu u dr.. potesil sa a spolu s nim aj ja 🙂 vsetko je v poriadku, srdiecko fazulke uz bije a ako odmenu sme dostali tehu knizku 🙂 duphaston mam brat stale az do konca prveho trimestra.. ultrazvuk potvrdil na den presne v ktorom som tyzdni a dni.. nezostava mi teda nic ine, len Vam zazelat rovnako krasne obrazky na monitore u dr. 😉 skoro som mu tam zacala slzit..

rimon
12. sep 2012

@peteva85 prenatalne vitaminy ani nie, ale mala som hned nakazanu kys. listovu - femibion 800, pretoze obsahuje taku cast kys. listovej, ktoru vie telo 'stravit' aj ked nema enzymy, ktore obycajnu kys. listovu vedia v tele ulozit..

dominika1516
12. sep 2012

Ahooooj baby pridavam sa k Vam 😀 ... ako pozeram ta vsetky ste uz dlhsotehulky ja som este len 5tt :-P
inak potrebujem radu mohla by som nastupit na absolventsku prax ked som tehu? Lebo mam moznost od oktobra nastupit a neviem ci im to mam povedat ci ma potom zoberu ked zistia ze som tehulka co myslite?

inviav
12. sep 2012

@rimon to musel byt krasny pohlad na ten monitor...gratulujem buduca maminka k potvrdeniu a aj ku knizke 🙂