Mamičky a nemamičky z Topoľčian a okolia
Otvaram novu temu pre mamičky aj nemamičky z Topoľčian a okolia,kedže jedna Topoľčianska tema je už zamknuta pre skupinku vyvolenych. 😉
@cica28 tak fajn, ze je dobrunlka, nech jej to dlhovydrzi...aj moja je dobra, noci uz spime skoro cele, zaspava medzi 21 az 23 a potom je hore az nad ranom,, medzi 4tou a 5tou a potom este spime asi cca do 8mej....hovorim, teraz mam skor viac starosti s Filipkom, ako s nou....a preco si sla do PE?
@zuzufek ved aj my sme Filipkovi rozpravali, pripravovali ho a vsetko okolo, aj on rozpraval, ze bude mat sestricku no a aj tak realita je uplne ina, ale ako hovorim, ja som to cakala 😉
@cica28 aj Adelka bola v brusku aktivna az do konca, oproti Filipkovi, toho som musela ,,stuchat,, aby sa pohol a vedela som, ze je ok....ale to asi preto, lebo este stale mala dost miesta, bola o 600g lahsia a 3cm mensia ako on 😉 ....
@cica28 jasnačka teším sa na maličkú a "teším"sa aj na reakcie mojej staršej dcéry 😉
@lucia563 tak to teda môžem čakať všetko,ale raz si bude musieť zvyknúť,že nie je jedináčik a že obe ľúbime rovnako 😉
@marbella no ona bola našťastie nablízku,tak zasiahla,toho staršieho nahrešila,vysvetlila mu čo a ako a odvtedy vraj mala pokoj s podobnými prípadmi 😀
tak ty budeš mať muža pri pôrode?to môj by sa nedal nahovoriť 😝
@marbella ja som tiez chcela aby isiel no nakoniec som bola rada ze tam neni.bolo to dost silne pre mna a kde to este pre neho.
@zuzufek ja sa tiez nemozem stazovat.rodila som u toho abutaimu a som bola nad mieru spokojna aj sestricky tam boli skvele,usmievave a ked bolo treba hned pomohli alebo poradili,fakt klobuk dole.aj ked pred sviatkamy bolo vela porodov a mali moc roboty oni stale chodili kludne proste nedali pacientkam pocitit ze toho maju dost.co sa tika malej ak ste jej opakovali ze bude mat sestricku a len pekne z nou o tom hovorili mislim si ze nebude problem a bude sa tesit aj ked uz ta pozornost nebude len pre nu
@lucia563 kamosky mi poradili toho doktora tak aj kvoli tomu ale mala som aj zlu skusenost z jednim lekarom v nemocnici.bol taky odmerani a nakoniec som buchla dverami a odisla som nenechala som sa od neho visetrit.
inak dobre ranko kocky
@marbella no neviem či by to bol podľa neho krásny zážítok 🙂 môj muž v tom mal jasno pri prvom pôrode a teraz sme sa o tom ani nebavili.... 😉 na pôrodnici v To robí pôrodnú asistentku mamina kamarátka,tak dúfam,že bude mať službu, a keď nie prišla by aj tak...prvý pôrod nestihla,bola odcestovaná na dovolenke,tak dúfam,že teraz ju tam budem mať.... 😉
tak s prenášaním máš skúsenosť,prvé tehotenstvo ti teda pôrod vyvolávali alebo to nakoniec prišlo samo?Vyzerá to teda,že nakoniec porodíš vo februári, iba ak....do večera ešte čas 😀
@zuzufek a mamu by si tam radšej nemala? 🙂
no ja som sa mala hlásiť v nedelu na vyvolávačku ale v piatok sa mi zdalo, že mi odtiekla voda, tak som išla do nemocnice. Niič sa nedialo, tak sa začalo vyvolávať. Až keď mi doktor praskol vodu, zistila som, čo to naozaj je 😀 Ale už bola zelená, tak som rada, že som išla.
Čo sa mohlo stať, keby je ešte dva dni v takej plodovej vode?Viete?
Bojím sa, že aj teraz to tak bude. V piatok mám poradňu, a vraj cez víkendy moc nevyvolávajú, tak až v pondelok by som nastúpila do nemocnice.
Inak včera som mala tiež taký blbý pocit, tak som utekala hneď na wecko, muž niečo zablabotal, že Nelka zachvílu bude s nami a keď som vyšla von, Adamko utekal a hladal ju na zemi, aj za záchodom kukal 😀 😀 😀
@marbella moja mama robí na tri zmeny,takže keď to príde,ktovie ako bude robiť a má nad sebou takú nadriadenú,že radšej pomlčím... keď bola min.rok na gynekológii na zákrok,tak jej povedala,že to si už mohla dať vybrať celú maternicu a mala by pokoj 😠
tak to ti držím palčeky,aby bola maličká do piatku už na svete,keď máš takúto skúsenosť.... 😒
musel byť podarený malý,keď ju tak hladal,už sa jej nemôže dočkať 🙂
niečo tu bolo o tej zelenej vode:
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/zelena-plodova-voda-2/
@marbella práve som sa dohodla s dr, že chcem až po Vianociach...lebo najskôr to malo byť 15/12...ale to ešte nechcel, tak potom že 22/12 na kontrolu-znovu s kufrom...ale to som tam nechcela zostať 😉 , aj ma prehováral na 23/12 😅 😝 🤐 ale som sa nedala...Vianoce som chcela stráviť doma...teda hlavne štedrý deń...tak som rada, že sa to podarilo a dohodli sme sa na 25/12 😉
takže je jedno aký doktor má práve službu, všetci sú dobrí? lebo neviem, či si mám zajednávať nejakého doktora, nakoľko nie som typ človeka, ktorý dokáže niekoho otravovať 😖
Ahojte čakám babetko a chystám sa ísť rodiť do Topolcan poviete mi nikto nieco blizsie o tej nemocnici ? Prosim
@marbella tak ja som na 1cm otvorená,pôrodné cesty priechodné, aj hlienová zátka mi odišla....ja si myslím,že tak o týždeň sa môžem ocitnúť v pôrodnici....uvidíme 🙂
@majcaalexko a čo by si konkrétne chcela vedieť?
napriklad co si tam mam priniest lebo som pocula ze u kazdej nemocnice je to ine ... tak aby mi nahodou nieco nechybalo aby som bola pripravena ...
@majcaalexko toto je vylepene na dverach......
@majcaalexko nie je to dobre vidiet, tak to hodim do albumu....
@katren dakujem velmi pekne 🙂
@majcaalexko nemas zac, rozdavaju to aj pri poradniach, tak viem, ze je to stale aktualne.... 😉
a ty si tam rodila ? teda ak sa mozem spytat 🙂
@majcaalexko ano, pred rokom v decembri
a ake to tam je su tam dobry lekari lebo ja som pocula ze je to najlepsia nemocnica v okoli tak tam chcem ist ... je treba aby som tam uz vopred isla ?
@majcaalexko ja som bola velmi spokojna a aj teraz sa tam chystam.....
ja som si vopred bola pozriet salu aby som vedela, ze ako to tam vyzera....
a ked si to chcem pozriet tak ako si to mam vybavit ?

@marbella doma myslíš v TO? vtedy nie, lebo som chcela, aby mm za mnou chodil po práci... ale nakoniec som strávila s malou u našich nejaký ten týzden po pôrode... 🙂 takže zajtra máš termín... inak aj mne sa malá ku koncu hýbala najviac... 😉