icon

Mamičky nad 35 rokov

zdenka264
11. sep 2013

su tu nejake mamicky nad 35 rokov s terminikom April 2013?

zany76
11. sep 2013

aprilovky 2013🙂 pod k nam

zany76
11. sep 2013

si ma poplietla aprilovky 2014🙂

nevesta1974
12. sep 2013

ahojte, tak neviem hlada sa rok 2013, alebo 2014? 😀
my splname kategoriu nad 35 a april 2013

mmaatt
12. sep 2013

my tiež sme tiež kategória nad 35 a apríl 2013 🙂

zdenka264
autor
12. sep 2013

Pomylila som sa mala som na mysli April 2014.som v 7tt

zany76
12. sep 2013

tak potom sedi vec a pod k nam🙂

stanka810
12. sep 2013

ja som buduca mamicka nad 35 ale bohuzial februar 😀 moze byt?

zdenka264
autor
12. sep 2013

Len ma zaujimalo ako to zvladate?chodite do roboty,leba ja uz som tyzden pre spinenie PN a doktor ma asi do prace tak skoro nepusti,myslela som ze budem moct chodit aspon do 6mes.a vysetreni sa nebojite?ja mam strach,najviac s amniocentezy

stanka810
12. sep 2013

@zdenka264 ja som tiez na PN kvoli unave a ospalosti, lebo dost jazdim v praci autom a zaspavala som za volantom 🙂 tak ma nechal od druheho mesiaca doma, teraz som v stvrtom, pomaly v polke, 20tt 🙂 inak prvy trimester som bola ospala, nic ine, ziadne nevolnosti, teraz v druhom ani neviem ze som tehu ako mi je dobre 🙂 co sa tyka amnio, cakam na vysledky tripple testov a ak vyjdu dobre na amnio nejdem, uz mi ich robili pred 3 tyzdnami a vraj ak budu zle zavolaju, nik nevolal, tak hadam su dobre, buducu stredu idem na poradnu tak uvidim 🙂

zdenka264
autor
12. sep 2013

Drzim palce!,mne povedal doktor ze amnio sa nevyhnem aj ak to bude v krvi ok,ze nechce nic riskovat

nika292
12. sep 2013

Ja mám tiež nad 35 rokov, tripltest mi vyšlo nízke riziko. Na maternici mi zistili myomy a tak mi doktorka odporučila pána doktora Grochala v Martine z dôvodou, že keby mi robili amnoi mohli by vyvolať potrat. Je to odborník cez genetické vady. Zisťuje ich sonom 3D a 4D. Je to omnoho príjemnejší spôsob ako amniocentéza. Ja som u neho bola v 20.týždni, urobil merania miminka, a potvrdil mi, že je všetko OK. Má pekne spracovanú stránku, treba len kuknúť FEMICARE Martin. Ja som bola neskutočne spokojná a amnio som odmietla. Idem ešte raz v 30.týždni. 🙂

miminaaa
12. sep 2013

@zdenka264 A odkiaľ si? Lebo ani ja som nemusela ísť na amniocentézu, aj keď som druhé dieťa čakala v 36 rokoch. Genetiku som absolvovala podobne ako nika292 na 3D sone, ale v Gyn-Five v BA. Keďže bolo všetko OK, nemusela som podstúpiť amnio vyšetrenie.

nefertiti7
12. sep 2013

Ahojte, ja mám 36 rokov a čaká ma druhý pôrod, prvý bol cisársky, som na začiatku, s problémami, na duphastone a tak uvidím čo ma čaká, viem, že ak sú krvné testy ok, nemusi sa ísť na amnio..pôrod apríl 2014

zdenka264
autor
12. sep 2013

@miminaaa z BA mam37,no uvidim ,zatial mi povedal tak 😠
@nefertiti7 ja som tiez na duphastone a termin 2014 a chodis do prace?lebo ja som PN a dr.ma nechce pustit aj ked mamlahku pracu a len 6hod.

zdenka264
autor
12. sep 2013

@miminaaa no a morfologicky ulz ma caka tiez mi povedal

miminaaa
12. sep 2013

Ktovie, možno ak na ňom bude všetko OK, tiež nebudeš musieť ísť na amnio.

pacna
12. sep 2013

Ahojte možem sa pridat? Mám 35 a vo februari cakam tretie po 12tich rokoch.

zdenka264
autor
12. sep 2013

@miminaaa mozno 🙂

nefertiti7
12. sep 2013

@zdenka264 nechodim do prace,na to sa pytal,som na up

stanka810
12. sep 2013

@zdenka264 ja mam 37 o par dni a mna lekar na amnio vobec neposielal...povedal ze sa uvidi podla triple testov...ale nenuti ma do toho povinne, ze musim ako teba

h2
12. sep 2013

Ahojte dámy. Šokovala ma tu informácia, že niekoho lekár núti ísť na amniocentézu. Nikto ťa nemôže nútiť! Ak nechceš ísť, nechoď, určite to nie je povinné. Poznám prípady, keď žena po amniocentéze potratila a pritom dieťa bolo v poriadku. (Ja osobne som na amniocentéze bola, ale to som ešte vtedy nepoznala tie prípady, čo potratili. U nás bolo, našťastie, všetko v poriadku.)

zdenka264
autor
13. sep 2013

On my vlastne len povedal ze by som mala,ak nechcem nic riskovat.tak povedz potom nie.kto chce riskovat , ale mam obavy z problemov

pacna
13. sep 2013

Ja som amnio odmietla.

h2
13. sep 2013

@zdenka264 Riskovať čo? Amniocentéza predsa nikomu nezaručí zdravé dieťa. Ak zistia, že dieťa má nejakú vadu, aj tak mu nemôžu pomôcť. Ja osobne som to veeeľmi zvažovala, lebo som si nebola istá tým, ako sa zachovám, ak by som sa dozvedela nejaké zlé správy. Mala som 36 rokov, po dlhej dobe som konečne prvýkrát v živote otehotnela. Dokázala by som ísť len tak na potrat, ak by malo dieťa mať nejaký miernejší postih? Ťažká otázka, našťastie už na ňu nemusím hľadať odpoveď. Držím palce aj Tebe, nech je všetko v poriadku. (Ak si rozhodnutá dieťa si nechať, aj keby bolo postihnuté, neriskuj, že zbytočne potratíš kvôli amniocentéze zdravé dieťa.) Na druhej strane, ten pocit, keď mi zavolal lekár, že budem mať úplne zdravého chlapčeka, sa nedá opísať, určite mi spadol obrovský kameň zo srdca.

bambulka12
14. sep 2013

ja som bola na amnio a mozem povedat,ze nic strasne sa nestalo,ani ziadna z nas nepotratila,ani nic podobne.Dr.mi vysvetlil,ze potratit by sa malo len v tom pripade,ak je babatko slabe,ak je zdrave a silne,nic sa nestane 🙂 .Vysledky budem mat buduci tyzden a mam z toho stres,lebo najhorsie pre mna by bolo to rozhodovanie,co s malinkym,ked uz citis pohyby,je to strasne a neviem,ako by som to zvladla,ale jedno viem urcite,ze chcem priviest na tento svet zdrave babatinko,nie kvoli sebe,ale kvoli babatku samotnemu,aby sa v zivote nemuselo trapit,nakolko ja mam 38 a nikdy neviem,dokedy TU budem a neviem si predstavit,co by bolo potom s nim ☹ .Mna nikto nenutil ist na amnio,ani dr.,ani geneticka,ale bolo mi to odporucene.Pytala som sa aj na morfo ultrazvuk,ci vie vylucit Downov syndrom a geneticka mi povedala,ze na 60%,co je podla mna dost malo ☹ .
Ale tak kazda z nas sa musi rozhodnut sama a kazdej drzim palce a urcite budeme mat zdrave babatka 🙂

pacna
16. sep 2013

Ako sa mavate kocky? Mne sa akosi dnes nechce do prace 😖

zdenka264
autor
16. sep 2013

Ja som PN,takze nejdem 😵

povuma
16. sep 2013

baby, ja som tiež absolvovala amnio a musím povedat, že viac strašia mamičky na roznych forach, ako je to v skutočnosti.....riziko potratu tu je, ale to je predsa celé tehotenstvo riziko, že žena potratí...samotný zákrok bol krátky pár sekund,nebolestivý, po týždni som šla normálne do práce...za tú istotu- i ked nie stopercentnu, ale predsa len vyššiu percentuálne- mi to stálo...ja osobne by som si dieta s nejakou vážnou genetickou vadou nenechala, ale to už je na rozhodnutí každej z nás 😔 😔 😔 😔 prajem zdravé detváky všetkým 😵 😵 😵
ja už mám síce vyšší týžden, ale ešte mesiac minimálne robím, kedže mi nič nie je, a doma by som sa nudila na PNke 😅

kikuleenka
16. sep 2013

@zdenka264 ahoj, aj ked vidim, ze si april 2014, ja som mala TP april 2013, prave vo veku 35 r. Tiez som kvoli tripple testom absolvovala amniocentezu, predtym som vsak salela asi 2 tyzdne a vahala. Po prestudovani roznych odbornych materialov a statistik som sa rozhodla pre, aj ked ani amnio neodhali vsetky mozne geneticke poruchy, skumaju sa iba tie najcastejsie. Vsetko dopadlo dobre, ja ju skor odporucam ako nie, to riziko potratu nie je o nic vacsie ako vseobecne riziko potratu. Aj ked sa vyskytovali sem-tam drobne komplikacie, vsetko dobre dopadlo a dnes mame takmer polrocne dievcatko 🙂 hlavne pozitivne mysliet, robit len tolko, kolko vladzes, relaxuj, oddychuj, po porode si tento luxus uz neuzijes :D