Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
ahojte, takze ideme na vec xixixiixxiiii to nam ale potrva kym zaplnime tolko stran 🙂
co sa toho babusenia tyka ja som mojho tiez na zaciatku dost obliekala, no postupne toho ubuda, aby ako pises Mima nemal exemy ci nieco ine. my sa akurat trapime zo zalezanou hlavickou ☹ neviete nejaky trik?
ahojte mimi asi mas pravdu, ale ked ja sa vzdy bojim aby maly neoxorel... 😒 mas pravdu niekedy je spoteny a obcas ma potnicky za uskami...sa bojim ze ked on len lezka a buva aby neprexladol...my sa predsa len hybeme ale drobci len lezkaju...dobre ze si zalozila stranku mimi...
ja som ho tiez zo zaciatku babusila,lenze potom maly zacal protestovat a bol tonboj obliekat ho,tak som ho skusila obliect tak menej a v pohode... nebol ani spoteny ani mu nebola zima... vzdy ma krasne teplucko vo vnutri,ale zase nie velmi... staci mu to,tak naco viac... dokonca obcas mu davam len taku jesennu capicku,lebo na overali ma kapucnu...
baby ako vam deturence spavaju,teda hlavne tie co mate drobcov okolo 4 mes. ... nas adko mal krasne uz pravidelny rezim,mohla som si hodinky podla neho nastavit a teraz posledne 3 dni si to uuuuuuuplne,ale totalne rozhadzal...
mimi nas maly vecer spapa kasu s flasky, spinka tak 7hodin, potom vypije 120 mliecka a spinka este 3-4 hod...potom sa zobudi, napapa a uz je rano.... 🙂 preco sa mu to tak rozhadzalo??? nas bol taky nijaky po tom ockovani...ozaj kedy ides s adkom na to druhe preockovanie???? my ideme 20.1.
jumca bola som dnes v meste od 11tej do 1nej ale nevidela som tam nikoho tebe podobneho, zabudla som si mobil tak som ti nemohla zavolat ☹
chcem sa spytat ako sa spravali chalani po prvom zaockovani? boli nekludní alebo to znasali OK? mam z toho uz teraz mindraky
jumca co sa obliekania tyka ja mam nato presne taky isty nazor ako ty len so m zistila ze malemu je tam nepohodlne ked je naozaj moc naobliekany, tak uz sa snazim ubrat. akurat dnes sme mu kupili taky kvalitnejsi fusak tak sa vytesujem 🙂
ale sa nam krasne rozsnežilo, že???? jáj keby to chcelo vydržať do Vianoc 😉 nás čaká dnes super noc, malý spal doobeda 2,5 hodky čo on doobeda nespáva a teraz už spi zasa 2 hodky tak máme sa na čo tešiť, dnes večer tu určite nebudem, ale som si všimla že vždy ked je zamračené alebo tak pochmúrno že prši a dnes teda sneží tak má spavý den, aspon som si stihla stromček spraviť a porobiť ale táááááááááá noc bude krutá, ale nejako vydržíme.
maceková haloooooooooooo čo si nás nenašla?????
čo lucka???ako sa máte????
Ahojte
dalo zabrať vás nájsť 🙂
kessy ahojky ....no my sme včera boli doobeda nakupovať vianočné darčeky a potom okolo pol dvanástej sme išli von na hodinku ..... ale bolo mi zima 🙂 ...tak som to vzdala ..... a potom som o osmej zaspala pri telke ... dnes bol aj moj mužík so mnou nakupovať .... už máme stromček .... ale my ho zdobíme večer pred štedrým dňom ...alebo v ten deň ..... Lucka dneska tiež veľa spala ale noci sa nebojím,lebo včera prespala celý deň a v noci bola len raz hore 🙂 .... ozaj som pozerala že máš nové foto v albume....malinký je tam úplne nadherný 🙂....aj to bodynko ma bombastické 🙂
ozaj baby taká vianočná téma, že čo a koľko toho pečiete 🙂 ???
ahojte baby, tak sme sa prestaholi do novej temy🙂
My sme boli dnes na pekne snehovej prechadze a veru ze sa to aj malemu pacilo, lebo este spi🙂
S tym obliekanim to neni dobre prehanat, my dame body a dupky, potom zimny overal, teplu capicku a do fusaka, na to deku a prikrivku co bola ku kociku a hotovo. Lebo moj drobec neznasa obliekanie a je nervozny ked sa nemoze hybat.
My sme boli tuto noc az 2x hore, maly spapal 170ml ale zda sa mi to malo lebo potom este plakal ked mal prazdnu flasu, myslite ze by som mu mala dat naraz viacej alebo postupne zvysovat davku?
jumci mne dr nehovoril o ziadnom preockovani... hovoril len,ze v 6 mes. tusim nejake dalsie... a ktorej vakciny preockovanie? tej proti pneumokokom alebo toho diteperu? a neviem preco si to rozhadzal... nic mu absolutne neni,len sa mu totalne prehadzal cely rezim... predtym spinkal od 21 - 21.30 do pol 5,napapat sa a spinkal znovu do pol8 -8 potom si od 11 do 11.30 podriemkal, vonku od 13 do 16 spinkal,potom si podriemkal zase pol hodinku okolo 18 a vecer sa okupkal,napapal a okolo tej 21 zaspal... a teraz vobec... naor. vcera spal od 21.30 az do 7 do rana bez zobudenia, potom spal az o 13 ked sme isli von, spal do 16 a potom vecer zaspal az okolo 23... dnes spal az do pol10!!!! potom od 13 do 15, hodinku bol hore a spal od 16 do 17... a je 18 hod. a este len 3x jedol!!! a ma jest 5x... vobec netusim co sa s nim deje... ale robi mi to starosti... 😒
silvuska s tym obliekanim mame rovnakych drobcov... moj tiez nenavidi obliekanie a to,ze sa nemoze poriadne hybat... tak ho obliekam presne ako ty... 😉
corasone ja som tiez mala depku z toho ockovania,lebo vsetci ma strasili,ze deticky su potom zle a placu, maju teploty,hnacky a tak,ale nas maly presny opak... absolutne nic... ani len zatvrdnute to nemal okolo... a ked ho stepili poplakal si asi tak pol minutky a bolo po vsetkom... a aj to az pri 2 injekcii pri prvej len tak nechapavo pozeral,ze co sa to s nim stalo... 😀
mimi tak si ma trochu upokojila, no aj tak viem ze to na mna pride ked k tomu dojde 🙂
silvuska pokial davas Nutrilon HA1 tak po 3mesiaci tusim je napisane 180ml vody a 6naberaciek mliecka. ako sa inac mate?
corasone ja som to vyriesila tak,ze ho drzal ocinko ked ho pichali... lebo tomu babatku je treba drzat nozicku ked ho ide pichat,aby sa nepohlo a ja by som to nedokazala... nas ocinko chodi s nami vzdy dr aj na poradne pocas tehotenstva chodil... a ja som na taketo vaci ,,makka",tak mame taku dohodu,ze to bude riesit on - ockovania,odbery krvi a tak... ja by som asi plakala viac ako maly a keby zo mna citil ten strach,tak by mu to velmi nepomohlo...
baby pozrite si tento clanok,nahodou som nan natrafila a je dost zaujimavy a vela vysvetluje... tyka sa ockovania nasich drobcov proti pneumokokom...
http://www.najmama.sk/clanok/223842/ockovanie-p...
baby co sa tych mimo predpisanych ockovani tyka ja niesom moc za, pride mi to byt "marketingovy tah" My sme neboli na taketo veci ockovane a sme tu aj ked v dnesnej dobe su ine virusy ale podla mna je to zbatocne. netreba deti drzat moc sterilne aby si vybudovali imunitu ako cinsky mur a budu v poriadku 🙂) aky mate nazor na tie ockovania vy? boli ste ockovat proti rotavirusom?
ahojte, corasone nas maly mal tie nozicky trosku opuxnute a stvrdnute, dala som mu nato octovy obklad a bolo o.k., na noc mi dr poradila kupit homeopaticke cipky a dat mu jednu...spravila som tak a bol uplne v pohode 😉 ani teplotu nemal...mozno to mal opuxnute ale preto ze nozicku mu drzala sestricka, ja rucky a maly sa jej akurat pohol a trosku mu zatrhla s ihlou... ☹ ale nastastie nie moc. akurat velmi plakal ked ho pixali... ☹ uplne az tak ze mami pomoz mi, nedaj mi robit zle...to mi srdce trhalo, ale musia ho zaockovat... 😒 vcera bola s malym vonku moja mamina s ocom, a bolo od 14tej do 16.30 zhruba tak preto sme sa nemohli stretnut...ale zajtra uz pojdem s malym ja von... 🙂
mimi neviem na co je to preockovanie, no 1x sme boli na ockovani pred 2tt a 20.1. ze mame ist znovu a potom az v roku, tak neviem, musim sa detskej dr opytat na co to vlastne je...
ahoj, jumca, ako sa volali tie homeo cipky?
jumci mozno je to proti tym pneumokokom... v tom clanku co som tu nechala link to je pisane... 1x sa ockuje v 3 mes. , 2X v 5mes. a 3x v 12. mes. ...
corasone ja mam na tie ockovania taky isty nazor ako ty... netreba zbytocne do nich pchat umele veci na vybudovanie imunity... a proti rotavirusom sme my ockovat nedali... rozmyslala som nad tym,ale potom som sa rozhodla,ze nie... trosku som si to nastudovala a rotavirusy sa drzia len na hladkych povrchoch ktorych teplota nieje vyssia ako 15 stupnov napr. prebalovacie podlozky... ja ho prebalujem aj tak na posteli a vzdy ked ideme k malemu,umyvame si vsetci ruky... takze by to nemal kde chytit... preto som sa rozhodla,ze nie... 🙂
ja tiez nedavam drobca ockovat proti rotavirusom. Mojmu malemu sa tiez nejako rozhadzal rezim, ale hlavne cez noc, davam ho uz spinkavat skor ako chodieval a teraz mi prespi do pol 3 a potom je cca okolo 6hore, inokedy prespal aj celu noc.
Inak uz sa mi aj pekne prehra a tak blaboce ze sa musim az smiat, dokaze si rozpravat aj 2hodiny vkuse.
corasone uz si uplne ok z porodu, rana zahojena?
silvuska som ako tak, este stale necitim ten rez takze este to nieje OK, ale uz by som sa rada s tebou stretla, po novom roku musime dat stretko, co ty nato? Hena ma teraz auto tak by sme isli spolu teda jedna za druhou 🙂 alebo aj po sviatkoch keby ze si v PN tak daj vediet. budem sa tesit hlavne na Davidka. este mate bolave brusko? a co s tym mlieckom, davas stale hA1?
corasone jasne ze by som sa aj ja rada stretla, tiez som uz zvedava na Samka🙂
Brusko uz nebolieva tak casto, uz len obcas. Mliecko davam este HA1, ked pojdeme v januari do poradne skusim sa spytat dr ci uz mozme davat obyc Nutrilon. Stretavas sa casto s Henou? Ona sa ma ako?
ano, kazdy den skoro, chodime spolu kocikovat bytu tu kde ja 🙂 Samko jej krasne rastie ved uvidis...
aj nas este obcas bolieva, zda sa mi ze posledne 2dni je nejaky nafuknuty a casto sa puci je mrzuty... snad sa to upravi, aj soplit znovu zacal tak neviem. idem v utorok mam poradnu tak som zvedava co nato dr...
romaroma tie cipky sa volaju VIBURCOL
corasone a neskusis davat malemu ten prasok na imunitu co davame aj mima aj ja...ti hovorim od kedy ho nas maly uziva klop klop ani raz nemal soplik ani nic podobne... 😉
ozaj ako casto davate vigantol??? raz za den 2kv????
mimi mas pravdu asi to bude proti tomu teraz som citala ten clanok...ale aj tak mame ist na preockovanie 20.1 a maly bude mat 5mes az 26.1. ale to asi nehra rolu uz tyx 6 dni...
proti tej rotavirusovej hnacke sme tiez nedali ockovat aj som nad tym rozmyslala, ale stretla som pred tym kamosku ma dievcatko a ona dala malu zaockovat a ze bola neuveritelne nekludna a dostala po tom ockovani tu hnacku a mala ju strasne silnu 2tt az nakoniec boli tyzden v nemocnici...tak som si povedala ze nedam to malemu, a zbytocne nebudem do neho pxat nejake ockovania...
jumca my davame vigantol raz denne 2kvapky do mliecka a raz tyzdenne kanavit 3kvapky.
Tie probiotika chvalim aj ja🙂)
corasone tak potom daj vediet kolko drobec vazi 🙂
silvuska a to ti dr nepovedal,ze ked nekojis kanavit sa nesmie davat?!? moze to sposobit krvacavost u takychto drobcov... mna na to dr upozornil hned ako som mu povedala,ze mam malo mlieka a dohodli sme sa,ze musime zacat prikrmovat... vraj to je dost nebezpecne... tak neviem...
jumci aj my davame vigantol 2 kv. denne od 2 tyzdnov do 2 rokov... inak ako sa ma Ivko? vy ste uz s bruskom v pohode?
mima to vazne? 😲 No moja dr este nevie ze nekojim, aj ked vedela ze aj kojim aj dokrmujem, vobec mi to nespomenula. Nemam tu to teda davat?
nam kazali kanavit jednu kvapku raz mesacne... (kojim)
silvus radsej sa opytaj detskej alebo jej brnkni...ja by som to nedavala...aj mne povedali ze kanavit mam davat len keby som iba kojila, ked ma maly umele mliecko ze namam davat lebo to sposobuje krvacanie, ako mima pisala...
vigantol aj ja tak davam,len som sa pre istotu xcela opytat ci je to o.k.... 😉
mimi Ivko s bruskom uz uplne super ani prdky nas uz netrapia a to uz ani sab symplex nedavam vobec, ako mu padol 3 mesiac ako zazrakom sa mu to samo upravilo... 🙂
romaroma tie cipky su super,ked bol maly ockovany na noc som mu ju dala a uplne kludne a krasne spinkal, dr mi ix odporucila...a dam mu ju vzdy ked nevie zaspinkat alebo je velmi nekludny...nehovorim ze mu ju davam kazdy den 😀 to urcite nie, ale je to fajn vec, a treba to mat doma...oni vlastne pomahaju aby telo si samo bojovalo proti virusom, bacilom , teplote...ako bar by sme ix potrebovali co najmenej...a treba to drzat v xladnicke.
silvus mas tie probiotika v xladnicke??? povedali ti to v lekarni???
ozaj baby myslite ze malemu uz mozu ist spodne zubky???? velmi zacal slintat, stale si rucickou suxa spodne dasienko a ma ho take biele a drsne...
caute baby o akom prasku na sopliky je tu rec? sem s nim, uz nemozem to pocuvat ako malinkemu sa niekedy zle dycha, potom ho to tam svrbi a kycha
ja davam tiez vigantol raz na den 2kv.
silvuska ja som kanavit vobec nedavala, lebo som od zaciatku prikrmovala tak mi to dr ano nedala a ake mas probiotika?
jumca moj maly ma nonstop v puse prsteky a trie si spodne dasienko je mrzuty a slintaaaaaaaaaaa
uz neviem co s nim

super mima, díky, dobre že si to založila aspon môžme veselo pokračovať, dúfam že nás tu nájdu aj ostatné babulky, no čo sa týka toho obliekania ja malému dávam tielko,bodyčko, pančušky,ponožky,také frote dupky s kabatikom a do overalu, do fusaku, v nom mam tenku deku a potom už len kryt na kočík, minule sme pridali aj tenku košielku a teda nikdy sme neprišli spotení, aj kamoška mi hovorila že to dávam moc ale ked nikdy nebol spotený, tak si myslim že to je ok.