icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

corasone
26. dec 2009

silvuska, tak Jezisko bol naozaj bohaty 🙂 museli ste byt dobrí 🙂 no co sa tych vysielacok tyka ja ked som dole no v kuchyni to mam na parapete aby som nato pozerala ale ked som v obyvacke tak si to dam na nabijacku tak dobijam baterku 🙂 ale mas pravdu vybije sa to dost skoro. nedojdete do PN?

jumca
26. dec 2009

baby s tym xoditkom som sa rozhodla ako ty silvus. ved aj my sme vyrastali a davali nas do xoditok...ale pravdu ma aj mima... 😉 my uz mame xoditko kupene, ale nexam to na maleho ci tak bude xciet byt alebo nie...lebo uz teraz na nom vidim ze ma svoju hlavu a sam si urci co xce a co nie 🙂 🙂 takze nexam ho sameho nex sa rozhodne...ked sa mu tam nebude pacit tak ho tam urcite nebudem nutit byt 😉 teraz mame hojdacku- odrazadlo co sa pripevnuje na zarubnu a tak ho davam, na par minut denne. ja ho drzim a on sa sam odraza od zeme nozickami 🙂 ale teraz ma najlepsiu hracku hrazdicku, tam vydrzi lezkat aj 45min a sam sa hra s hrackami 🙂

mima1708
autor
26. dec 2009

jumci ja som sa nerozhodla pre choditko aj preto,ze nas adko nenavidi ked je obmedzovany v pohybe.... aj ked ho dam do klokanky,vydrzi tam nanajvys pol hodku a zostane nervozny... tak pochybujem,ze by chcel byt v tej chodulke a nebudem za to zbytocne vyhadzovat peniaze... za tu klokanku som dala okolo 50 E a pouzila som ju asi 6x aj to max. na tu pol hodinku... keby som vedela,ani to nekupujem... 😒 a ideme sa stahovat o par mesiacov do noveho,tak nepotrebujem mat na novom domceku hned pootlkane vsetky rohy na stenach a nabytku... aj tak by tam nemal vela prietoru na pohyb v tom,lebo to mame vsetko vymyslene tak,ze budeme mat skoro vsade nejaky nabytok a priestor len na prechod... jedine v izbicke bude mat vacsie volne miesto na hranie,ale zas koho by bavilo pohybovat sa dokolecka po jednej izbe... 😉

jumca
26. dec 2009

mimi sak jasan mas pravdu nase deti si same urcia co xcu a co nie,... 😉 sak su samostatne bytosti no nie??, 😀 zatial su sice na nas odkazane, ale aj ten cas utecie ako voda a o xvilku nam pojdu do skolky, skoly a ani sa nenazdame a budu mat 18nast a povedia dik mami za vsetko a vyletia z hniezda ☹ mimi ja som mala nastastie tu klokanku len pozicanu( dobre ze som ju nekupovala) lebo Ivuško v nej sa vobec nexcel a ani nexce nosit 😒 no darmo ma svoju hlavicku 😀 vsetko ho strasne zaujima a vaetko xce xytat a ako hovoris ma rad priestor okolo seba... 😉
mimi ako ti spava adko??? stale tak super???
oki utekam spat pokial spinka aj malinky...dobru noc 😉

mima1708
autor
27. dec 2009

jumci spava skoro ako predtym... zaspi okolo 20-21 a spinka do pol 6 - 6 napapa sa a potom potiahne tak do pol 8 - 8... a vy ako spinkavate?

kessy11
27. dec 2009

ahojte babulky 🙂
mima nebola si včera s malym vonku náhodou, aký maš kočík som sa v meste míňala s takou babou čo by sa išla na teba podobať, mala čierno béžovy kočík asi concord???
my sme teraz u našich v hc tak som bola po meste brázdiť troška 😀 😀 😀
a s tými koníkmi je to u nás tak že ked ma dobrý den tak sa mu darí a ked nechce tak nechce, v utorok ideme na poradnu tak som zvedava asi nam povie ze sme lenivý ale konecne už normalne priberame, v piatok mal 4800g tak uvidime co bude na poradni 😉 😉 😉

jumca
27. dec 2009

no my sme par ddni po tom ockovani spinkavali uplne super 7hod potiahol bez papania, a teraz sa to zase pokazilo 😒 spi najviac 4hod a potom je hore ☹ tuto noc to bolo celkom dobre zaspinkal o 20.30 zobudil sa o 1.30 napapal sa a spinkal este do 6.30hod ale inokedy zaspinka o tej 20:30-21:00 spi do 1:00-2:00 a o 4:00 je zase hode az do takej 8mej a az potom zase zabuva 😒 to ockovanie ako keby malo nanho spaci ucinok 🙂
tak to ti adko uplne super spinkava! 🙂 uz ste zacali s mrkvickou???

silvuskaa
27. dec 2009

jumca ved taky mam aj ja nazor, urcite ked sa Davidkovi v chodaku nebude paci, nebudem ho nutit. Nech sa sam rozhodne ci chce alebo nie. Teraz sa prehra s hrazdicku, polahnem ho a on si brnka a tesi sa, minule mi dokonca jednu hrkavku z nej odtrhol...silak jeden 😀
Uz ale 2dni mame troska soplik, tak ale 2krat denne odsavame, ale nastastie je to len trosicka.
Teraz som vyprvadila muzika s drobcom von a chystam obed...dnes pride bracho gratulovat tatovi k meninam tak este upratujem co sa naspinilo, ved k vianociam som robila poriadok ale prach bol uz zasa nausadany.
mima drobec ti pekne buvava🙂 Ale musimsa pochvalit ze aj moj maly spal tieto posledne 2noci pekne, zaspal o 22hodine a potiahol do 6hodinky a potom este do 8hod. Ale nechcem to zarieknut, lebo noci pred tym sa mi zobudil aj okolo pol3 a potom o 6hodine.
Uz spinkava v spacom vaku, lebo cez noc som ho musela aj 6krat zakryvat co sa vzdy odkopal, a potom mal ruky jak ladovec🙂
corasone po sviatkoch sa mozme dohodnut a ja by som dobehla do pn.

corasone
27. dec 2009

silvuska jasnacka dohodneme sa, poviem aj Heni a by sme sa stretli 🙂 budem sa tesit. a v akom spacom vaku ti maly spinka? ja davam Samka v deke do postielky a nou ho aj oviniem a prikrijem ho jeho paplonikom. rucky ma sice von ale kedze mu je teplucko tak rucky nema studene. ja sa snazim v spalni mat 23 C a ty?
a vobec baby kolko mavate doma stupnov?
Mima kam sa idete stahovat?

silvuskaa
27. dec 2009

corasone mne by zabaleny v deke nevydrzal, on ani perinku nemal rad, potrebuje mat volne nohy a kopat a kopat. Viem ze babatka maju rady stiesnene byt v perinke aby sa citili tak ako v brusku ale David to nema od narodenia rad. Mame vak z tesca taky so sovou, je taky akurat, nie moc tenky ani hruby a tom dam na neho este deku a hotovo. Dokonca aj tu deku ma niekedy skopanu.
V spalni mavame tak cca 21,5-22stupnov, mozno niekedy aj viacej. Cez den problizne tak isto.
Uz sa tesim na stretko🙂

corasone
27. dec 2009

silvuska moj tiez nema rad byt stiesneny v deke, nemam ho v perinke tusim od volajakeho 8tt, uz sa tam moc tocil a vymyslal ze je mu tam tesno, do deky ho len tak prehodim, je tam volne takze na pohyb ma miesto a prikrijem ho paplonikom takze on ma priestor na natahovanie sa. ved pokecame. a kolko ti spinka cez den?

silvuskaa
27. dec 2009

tak ako kedy, ale cez den toho vela nenaspi. Vonku ked je tak spinka ale vo vnutri maximalne 1hodinku. Napr. dnes spal vonku od 11.15 do 14.30, potom zaspal o pol5 do pol6 to uz vo vnutri a teraz uz mrnci, asi by si potreboval aspon na 20min zdriemnut. Ale niekedy prespi doma dokopi tak 1,5hodinky a to je vsetko. Ale ako pisem vonku je to uz o niecom inom. Vy ako spinkate? A kolko spapkate?

jumca
27. dec 2009

ahojte maminy 🙂 no my mame doma dost teplo okolo 24-25st. menili sme okna za plastove a od vtedy mame tak teplo a furt vetram lebo je mi stale teplo 😀 v spalni mame zastaveny radiatok a mikro vetranie, tam mame okolo 19-20st. a buva sa malemu dobre. ma ten paplonik ale zacnem ho davat do vaku lebo stale sa odkopava 🙂 baby kolko vam spapaju deticky??? nasmu malemu som mala od vcera zvysit davku na 150ml a on mi to nikdy nespapa, vzdy len 120ml, tak ho nenutim...
corasone mima s muzom stavaju dom, budu sa stahovat do vlastneho 😉 🙂

henaha
27. dec 2009

caute baby, tak uz som sa aj ja konecne zaregistrovala 🙂 citala som si to tu uz pred porodom a nejako sa mi nechcelo sa registrovat 😒 Silvuska-pozdravujeme maleho Davidka...a ako spinkame?Ani sa nepytaj, Samko uz tyzden vymysla, chodi spavat o 23hod a vobec sa mu nechce v postielke, akonahle ho tam dam, sa zobudi, tak spi s nami ☹ co sa mi prestava pacit..a ten Kanavit urcite nedavaj, ja stale len kojim, ale lekarka ma to zakazdym upozorni, ze akonahle zacne prikrmovat, mam ho vysadit!

corasone
27. dec 2009

jeeeej ahojte Samko a Hena, super ze ste tu, tesim sa 🙂
silvuska no co sa papania tyka nase deticky by teoreticky mali spapat 180ml no ale nam to zatial nehrozi, jedine mi to spapka ked sa cez den zobudi veeeelmi hladny potom to spapa inak nie, tak ako jumca pise tych 120 az 150ml max.
Heni, ideme zajtra do mesta tak okolo tej 12:30 pridas sa?
ako ste natom baby vy, pridavate sa? teda dufam ze bude pekne pocko.

mima1708
autor
27. dec 2009

kessy to som nebola ja,vcera sme boli len doma,lebo prisali moji rodicia na navstevu poobede a dovtedy maly spinkal a ja s nim 🙂 ja mam taky cirny kocik s bielimi kvietkami...

corasone my staviame dom hned pri tej bytovke kde byvame teraz u svokrovcov... nejako a jesen by sme sa uz mali konecne stahovat... neviem ci poznas hc,ale ak ano tak staviame na safarikovej,hned pri hasicoch...

baby mi mame v izbe podla teplomera 25 stupnov,ale mne je tu stale zima... ja som adka tiez skusala davat do vaku,ale bol z neho nervozny a nechcel v nom zaspinkat,tak som ho potom este skusala dat par krat do neho,ale bez zmeny... ma navlecenu taku hrubu deku z jysku, zlozenu na 4x a pod nou spava... je mu tak akurat pod nou a chvalabohu sa nam neodkopava v noci... a este k tym preinkam,ja som maleho nemavala v perinke od nejakeho 2 tyzdna,lebo mne sa uz v porodnici z nej vykopaval... ako bol zabaleny,tak sa v nej trepal,az doslova vykopal spodok von a mohol volnejsie hybat nozkami... 😀 nas bohuzial zacal znovu chytat kasel lebo moja pripecena svagrina 6 rozna s este pripecenejsou svokrou su totalne na hlavu... take mam nervy,tak mala je chora uz vyse tyzdna, kasle ako stary hrniec a stale sa pchala k malemu,ked som ju poslala od neho prec tak sa bud zdula alebo revala... a isla som sa na zachod len !!!vycurat!!! a uz bola pri nom strcena... kaslala pri nom bez toho aby si chytila usta a moja pripecena svokra este povedala,ze sak ked k nemu pojde len na chvilu tak sa nic nestane... take som mala nervy az som plakala... a mozem tu 1000x niekomu nieco zakazovat,ale ako keby som sa so stenou rozpravala... 😠 😖 😠 tak som hned dnes nasadila adkovi sirup co nam pomohol aj minule,tak dufam,ze vdaka nim neskoncime na antibiotikach...

corasone
27. dec 2009

baby, este jedna prosba, posielam Vam linku a prosim Vas o zahlasovanie nasej karty 🙂 aby sme volaco vyhrali, je tam Samko, autor som ja POUPATKO. Dakujemeeeeeee
😵
http://www.kartaplnapenazi.sk/index.php?page=ga...

henaha
28. dec 2009

Maji, s kym ides do mesta?
Mame doma chlapa, tak mame trosku rozhadzane dni, stale niekde behame 🙂 ...ale keby sme isli, ozveme sa.
My mame v spalni 21-21,5 stupnov a ani sa nesnazim mat viac, nie je to zdrave 😎 Ja ani s obliekanim Samka moc neprehanam(aj ked niekedy to prezeniem a je spoteny) a musim poklopat, zatial sa drzime 😉
Ozaj, baby, neviete ci je niekde v PN plavanie babatiek? Od 4 mesiacov sa uz da chodit, tak by sme chceli ist.

corasone
28. dec 2009

Heni, robert ide do kupelov tak ja budem s malym vonku v meste tak ak chces sa pripoj. ved ja ti zavolam ked pojdeme alebo ti napisem SMS. a co sa plavania tyka tak na Valovej je volaco no musela by si to vidiet. ked budeme spolu tak ti vysvetlim kde to je.
mima nie nepoznam HC, byva tam sice kamaratka no moc to tam nepoznam ale super drzim palce aby ste co najskor byvali vo svojom, je to super.

silvuskaa
28. dec 2009

heni ahoj, konecne si sa k nem pridala🙂 AKo sa mavate? Posielam Samulkovi pusu 🙂 Plavaren pre babatka je tusim v hoteli Loeve, alebo neviem ako sa to pise len viem ze sa to vyslovuje Leve.
Nam drobec dnes prespapal celu noc, zaspal sice az o 22 hod ( vacsinou zaspava az takto neskoro) ale potiahol do 7rana. Ale ako som uz pisala nie kazdu noc takto spinkava.
Baby to len moj maly je taky papkos? Vypije 180ml- 190ml nutrilonu, sice potom ked si grcne tak troska vyvrati ale ked mu dam menej tak place a este pyta.
No ja si spaci vak chvalim, lebo David by bol inak v noci nonstop odkopany....a co sa tyka tej teploty, v spalni je lepsie mat chladnejsie...hlavne kvoli dychaniu, aby sa malym dobre dychalo🙂
mima tak to mas super svagrinu a svokru este rozumnejsiu....sak by som pri nich take nervy chytila ze by sa mi pratali z blizkosti.

corasone
28. dec 2009

mima tak ti zelam pevne nervy pri takych furiach, ja by som to tak nerozchodila rychlo ako ty, jaaaaaaaj tak by som ich vyhodila len dym a čara by za nimi zostali 🙂 to ja som na dieta hakliva, drzim palce aby si to zvladla.
silvuska no klobuk dolu, maly je pekny papkos, ale to je dobre, dieta ma spapat tolko kolko ono chce nie kolko je napisane. inac nevedela som ze aj v tom hotely je plavanie pre deti, super tam to moze byt pekne ciste kedze je to novy hotel.
Heni to je v meste pri mestkom urade v tej jednosmereke.

jumca
28. dec 2009

aj ja som nad tym plavanim rozmyslala, ale potom mi to muz vyhovoril. a ma pravdu. po kupani do tejto zimy, aj ked je teraz prijemne ale predsalen 😒 radsej az v lete budeme xodit 🙂 aby sme naaahodou neboli xory 😉 tak ja zacnem s malym az na jar 🙂

mima1708
autor
28. dec 2009

babulky dakujem vam za podporu... len najhorsie na tom je,ze mouzov otec nam stavia ten dom a byvame u nich zadarmo,absolutne nic im nedavame,nechcu,takze ja mozem len ,,drzat hubu a krok" ☹ ale neviem kolko to este vydrzim... a s tym plavanim som aj ja rozmyslala,ale mam jednu kamaratku a jej dcerka mala vdaka plavaniu opakovane zapaly uska... tak nechcem zbytocne riskovat...

corasone
28. dec 2009

ja si myslim ze este by sme mali pockat minimalne nejake 2-3 mesiaciky a ja aj viac kedze my mame tie oblicky a mocovod este take ... snad to bude vsetko OK.

jumca
29. dec 2009

corasone verim ze to budete mat o.k. 😉 my este zevraj stale nemame o.k. tie uska, co je podla mna blbost lebo ked rozpravam na maleho tak sa pekne otoci a ked ho ma niekto na rukax a iny sa mu prihovori hned otoci hlavenku 😉 a dr mi stale tvrdia ze nepocuje 😒 tak nas este v january caka cesta do BA na detsku kliniku na Kramare a vysetrenie. a vo feb. mame sono a EKG srdiecka. ze mame slaby selest ale to maju skoro vsetky deturence....ja som to mala do 18r 😉 a veru s tym plavanim neponahlam ani ja, ak vobec pojdem.... 🙂
mima ber to tak ze ked sa odstahujete budete vo svojom a bude vam o.k. bez dalsix ludi...ako si spravis tak budes mat!)!!
corasone a vy ste kde boli s tymi oblickami v BA???

henaha
29. dec 2009

Mima, drzim prsty, aj ked ti to nezavidim pod jednou strechou so svokrou 🙂 brrrrrr...som stastna, ze sme sami, ale potom si to uz budete vychutnavat, len vydrzat s nervami 😎 To plavanie zistim a dam potom vediet ako sme sa rozhodli, mozno zacneme az na jar, ked bude drobec vacsi a bude lepsie pocasie, ved nemame sa kde nahlit 🙂 plavat mozeme cely zivot... 😉 Silvus, a vy uz ste iba na nutrilone? S kojenim si uz skoncila? To spanie vam aj zavidim, nas Samko zacal posledne noci viac pytat jest, neviem, ci je hladny, ci si vyzaduje len pocit prisatia sa, ale zacina to byt taky moj cecek 😀
Jumca, drzime prsty s uskami, lekari niekedy viac prehanaju nez je dobre sa mi zda a zbytocne nas stresuju...ale na druhej strane radsej to podchytit skor ako by malo byt neskoro.

jumca
29. dec 2009

dakujeme henaha, aj ja mam pocit ze prehanaju, no ako hovoris radsej to podxytit ako keby malo byt neskoro 😉
aj my nastastie byvame sami, moja svokra byva 400km od Piešťan 🙂 a moja mama mi vobec neprekaza, prave naopak...som rada ked pride a pomoze mi s malym, a veru xodi kazdy den aspon na hodinku vzdy 🙂 aspon si pustim pracku, alebo v klude uvarim 😉

corasone
29. dec 2009

jumca o DFNsP ti porozpravam osobne, stravila som tam skoro 3dni, takze zajtra by sme mohli dat stretko cez den ak by si mohla, daj vediet o ktorej. moj malinky spinka tak okolo tej 12tej obed. jumca a odkial mas svokru?
veru veru Mima ako Hena vravi potom si to uz budete vychutnavat tu samotu bez svokry.

henaha
29. dec 2009

Maji, chcem vam poslat hlas, len je tam straaasne vela kariet, v ktorej sekcii ste nech ich neprehliadam vsetky? Jumca, to mas dobre, ze svokra je tak daleko, ja mam 350km daleko rodicov a svokrovcov tu ☹ Radsej by som tu mala nasich, to s prechadzkami mas pravdu, my si vsak musime vystacit sami 😉

corasone
29. dec 2009

Heni, je to v kategorii Rozne a autor som ja POUPATKO na karte je Samko, dakujeme 🙂
my mame situaciu ako Hena, rodicov 400km daleko a svokra 5min ☹