icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

henaha
19. júl 2010

silvi, tak davidko je uz pekna selma zubata 😉 😉 kati, a tvoj maximko ho rychlo dobieha.... 😀
my stale nic, takze usmevy mame bezzube a mamina veselo koji dalej 🙂 🙂
kati, my sme tiez bojovali s placom v postielke, ale stoji to za to, treba len k nemu chodit a utesovat, hladkat, aby vedel, ze ste tam a po par dnoch sa to polepsi 😉
asi to nenechavaj na neskor, lebo on sice bude starsi a mudrejsi, ale bude viac vymyslat a bude vediet, ze pri mame je dobre a ze ho vzdy z postielky vyberie 😉

ja mam tiez dilemu s autosedackou, este vobec nie som rozhodnuta aku chcem, mam nejakych favoritov, no chcem sa este poradit s kamoskami, co uz maju sedacky 🙂

matula1194
20. júl 2010

ahojte skusenejsie maminy, chcela by som sa spytat kedy asi vam zacalo dietatko samostatne sediet bez pomoci?a kedy urobilo prve krociky??a tie autodedacky co su od 9kg je lepsie dat do toho babatko uz ked vie samo sediet asi vsak?poradite..?dakujem,lebo my sme zatial vo vajicku ale planujem popredu kupit uz autosedacku od 9kg.

mima1708
autor
20. júl 2010

ahojte baby,tak konecne sa nam zacalo znovu oteplovat.... 😵 vcera a predvcerom to bolo nenormalne, v dlhych gatiach a rukavoch sme chodili... no otras taketo vykyvy... ako to zvladaju vasi drobci? lebo adrian bol v nedelu maximalne mrchavy...

matula vitaj medzi nami... mne maly zacal sam sediet dost skoro uz vo 4.mesiaci myslim a chodit asi pred mesiacom... a co sa tyka tej autosedacky,do normalnej "velkej" ho nesmies dat kym nevie samo sediet... to by ti mali povedat aj v obchode, mne to prizvukovali pomaly v kazdom kde som bola... a myslim si,ze je zbytocne kupovat dopredu velku ked este ste v pohode vo vajicku,lebo kym to bude u vas aktualne mozu prist do predaja nejake nove,krajsie ako si kupis alebo mozu mat niekde zlavu a potom si budes nadavat,ze naco si ponahlala... 😉

henaha
20. júl 2010

matula, ja by som sa s autosedackou tiez neponahlala, vsade pisu, ze pokial sa da, treba vozit dieta co najdlhsie oproti smeru jazdy vo vajicku, pretoze babatka este nemaju dobre vyvinutu krcnu chrbticu a pri naraze su takto viac chranene 🙂 a pokial samo nesedi, ani o tom neuvazuj 😉
nas Samko si zacinal sam sadat od 6. mesiaca a uplne sam, ze nespadol sadol prvy krat 6mes. a 3 tyzdne 🙂 o tyzden na to zacal lozit a lozi doteraz ako drak, vsade sa taha, stoji, posuva, a chodi za pomoci, sam este nie 🙂 🙂

kattarinkaa
20. júl 2010

Ahojky,..sme unaveni z plavania, tak len na skok. Heni dakujeme za radu..skusali sme to tak s tym zaspavanim, ale nas tatino je uz 3dni v Prahe...tak samozrejme som nevydrzala, a zas zaspal u mna v postely. Ale ...ked pride, budem to musiet vydrzat...ked ale on tak place, a pritom by uz strasne spinkal...je to maly motko.

A autosedacku este nevyberame...ale zas sledujem, co si vyberiete a potom to budem mat lahsie. 😝

Heni, aspon ked nema Samko zubky, nestane sa ti, ze by ta necakane ...ale riadne kusol do bradavky..to bud rada. 😀

Matula, nas Maximko zacal v polovici 5 mesiaca lozit a tyzden pred 6mesiacom sa posadil, a teraz uz sedi uplne sam, pevne. Uz sa zacal stavat, vsade kam dolezie, a ide o to opriet, uz aj stoji...a taky uzasny vsreskot spusti, ked ho chytim za rucky a chodime spolu. 😀 To ho bavi najviac.

matula1194
20. júl 2010

ďakujem za cenne rady 🙂 pytam sa lebo moja dcerka ma o 2dni 6mes a este sama nesedi..teda drzi hlavicku aj chrbatik pekne ale len ked ju mam na kolenacha a drzim ju,inak pada preto som chcela vediet..a dava sa stale na brusko ale spat na chrbatik nevie sa otocit...neviem ci ja som uponahlana ale ako citam vase dietky su rychlejsie ako ta moja 🙂

silvuskaa
21. júl 2010

matula kazde dietatko je ine a netreba nic uponahlat....moj maly sa napriklad skor postavil ako vedel sam sediet. Uplne sam sa vedel posadit a vydrzat bez mojej pomoci az okolo polovice 8mesiaca. Takze sa netrap zbytocne.....Inak treba dieta nechat co najdlhsie vo vajicku, teda pokial mu nevytca hlavicka (nohy mozu), urcite je to kvoli chrbtici bezpecnejsie.
Ja tiez pomaly zhanam autosedacku ale este ma na nu aspon mesiac cas lebo z vajicka mu hlavka netrci, este ma kus volny od vrchu.

Baby robila som detsku vyzivku a malemu strasne chuti. tak uz sa tesim na dalsie ovocie a budem pokracovat v kuchteni 😀

mima1708
autor
21. júl 2010

matula kazde dieta je ine... v nieco zaostava za ostatnymi ale v niecom zas ostatnych predbehne... a zalezi to dost aj od toho kedy si ty a tatino zacali lozit,behat a tak podobne... vraj sa to dost dedi.... pri malom sa mi to potvrdilo v chodeni,zacal chodit v 11 mes. rovnako ako ja... nemaj obavy, Veronika sa to nauci a potom budes banovat,ze sa to mohla naucit aj neskor... 😉 uzivaj si chvile kedy je este uplne odkazana na teba a kde ju polozis tam ju najdes... lebo ked zacne lozit a neskor chodit nezastavis sa len tak lahko, vsak maminky? 😀

silvuskaa
21. júl 2010

mima presne tak 😀

alongo007
21. júl 2010

OOoo tak dobre teda,ved ja sa nechcem unahlit snazim sa uzivat si ju tak ako je,vidno velmi,ze kazdym dnom je ina..a deticky vam spinkaju v postielke?moja ano,ale ako sa zacala prehadzovat z jedneho boku na druhy tak vzdy narazi do postielky aj ked tam mame hniezdo...a tym padom sa vzdy zobudi a kojim ju..a ked ju dam na postel prespi celu noc.. 😒 sranda etse aby som jej postel nekupovala 😀

matula1194
21. júl 2010

tak to bude sranda,ked zacne lozit 🙂 tak teda pockame a nechame ju vyvijat sa postupne ja sa tesim z kazdeho jej pokroku 🙂

matula1194
22. júl 2010

ahojte maminy,chcela by som sa spytat moja mala asi posledne 3dni vzdy ked sa zobudi ci uz cez den,alebo v noci s placom..oci ma zavrete,prehadzuje sa a place..myslela som,ze zo sna ale nie..viete mi poradit preco??dotearz ked sa zobudila bola ok,zacala sa hrat a pod..

mima1708
autor
22. júl 2010

matula mozno ze sa jej aj zubky zacinaju tlacit... alebo aj tym teplom, spinkala by este,ale je jej horko tam nemoze a preto je uplakana... moj maly ked sa zobudi a je nevyspaty tak to je hroza,zobudi sa s placom a potom mi niekedy trva aj pol hodinu kym ho dostanem do normalu... a s tym prehadzovanim mame aj my svoje skusenosti adrian cestuje po celej postielke a mam pocit,ze mu je mala,lebo mu z nej trcia nohy, potom ruky a keby mohol,tak si asi aj hlavu vystrci... obcas sa zobudim na rachot co si buchne volaco,ale nastastie spi dalej... ja sa zobudim a on nie... a potom ,ze je modrinkovy... 😀

baby kam ste sa postracali? ste sa z toho tepla vyparili? 😀 ako sa maju drobci?

matula1194
22. júl 2010

@mima1708 tiez som rozmyslala ci to nebude tymi zubkami..lebo aj dnes hraje sa s hryzatkom a potom tak spusti plac a nie a nie utisit,mozem jej dat ten calgel na dasienka aj ked este nema zubok vonku??

mima1708
autor
22. júl 2010

@matula1194 jasne ze ano,na to to je... a nam este dr povedal,ze ak by bol zly aj v noci dat polovicnu davku nurofenu.... my sme to nastastie nepotrebovali a dufam,ze potrebovat ani nebudeme... 😉

matula1194
22. júl 2010

@mima1708 jako v noci da sa spinka dobre,ked sa zobudi tak nakojim a spi..moze to byt aj zubkami aj tym teplom dokopy..

mima1708
autor
23. júl 2010

@matula1194 presne tak... ved pre nas dospelych je toto teplo dost narocne a nie este pre takych drobcov... my dospely si zanadavame,ze aky je hic, ked nam je teplo sup pod sprchu alebo nieco chladne vypit,ale take deturence mozu ist max. do svojho bazenika kde im dame teplu vodu, piju len vlazny (a niekedy aj slnkom ohriaty) caj, teple mlieko a este navyse musia nosit na sebe hnusnu plienku... tak sa ani neni co cudovat ze su mrskavy...

matula1194
23. júl 2010

@mima1708 ved to,dufam,ze tie tepla ustupia uz..cez vikend sa budeme regenerovat 🙂

mima1708
autor
23. júl 2010

@matula1194 no len zase cez vikend hlasia brutalne ochladenie... az o 15°C co si myslim,ze je velmi velky skok po takychto horucavach...

matula1194
23. júl 2010

@mima1708 nemyslim,ze az take zle to bude..bude podla mna 24_26stup a bue pofukovat..aspon sa nam schladi trosku ten vytepleny byt..

silvuskaa
24. júl 2010

Mne sa toto ochladenie veeelmi paci, nie je zasa az tak moc zima...uvidime ako bude zajtra, ale uz sa tesim ze sa dufam dnes v noci vyspim.

tato noc bola tazka....Davidko ma od vcera rana teploty, v piatok rano mal 39,3 tak som hned volala dr ze ci mam dojst. Nasadila mu antibiotika, vraj je teraz nejaka 3dnova viroza ktoru sprevadzaju teploty. V noci mal az 39,7, davali sme studene zabaly, ktore sa mu vobec nepacili a reagoval placom. Tak mi ho bolo strasne luto, uplne bezvladne lezkal, na co som neni pri jeho neposednosti vobec zvyknuta. Dnes je uz lepsie, teplota este 38 ale uz je veselsi.
Hroznemalo pije, aj ked ho nutim, odtlaca flasu, ani z lyzicky nechce.... a ani papat mu nechuti ☹

mima1708
autor
25. júl 2010

silvuska to mi je luto, drzim palceky aby sa davidko z toho rychlo dostal... a taketo virozy sposobuje presne takato prudka zmena pocasia... preto to nemam rada... a ked ti malo pije skus mu davat so striekackou alebo takym tym davkovacom ako je v nurofene... a papat ho nedonutis,ja som tiez mojho maleho nemohla ani za svet a ked som do neho nasilu tlacila,tak sa mi potom este paradne povracal... on ked bude hladny si vypyta... a to budes mat aj znak toho,ze uz bude len lepsie... 😉 je to hrozne pozerat sa na takych drobcov ako sa trapia chorobou a len duto pozeraju... ☹

henaha
25. júl 2010

ahojte baby, my sme boli od stredy na vychode, tak sme sa neozyvali 😉
uz sme konecne doma, vycestovani dosyta, lebo sme boli este aj v HU na kupalisku 🙂 🙂

silvi, rychlo sa uzdravte, drzim prsty, nech mate cim skor po teplotach, mali sme pred mesiacom to iste a fakt nas to po 3 dnoch preslo, len tie hrozne noci, ked horel ako ohen...uz to nechcem zazit ☹ ☹
ja sa ale modlim, aby sme nechytili hnacky, lebo pred odchodom na vychod bol u nas jeho maly bratranec a ma rotavirusa, tak dufam, ze sme uz za vodou, ked to doteraz neprepuklo 😉

ale sa nam ochladilo, co?a pre zmenu prsi...

matula1194
25. júl 2010

Ahojte, mala by som na vas opat mensi dotaz 🙂 malu uz pomaly prikrmujem zelenikou a jablckom mozem jej kupit aj daco na zuzlanie nejake bezlepkove piskoty ale take daco? ci jej mam davat ciste nieco take len kasovite zelenina a taak..vdaka 🙂

henaha
25. júl 2010

matula, ty by si chcela vsetko strasne rychlo a naraz 🙂 🙂 este si tolko uzijes, ze az 😀 😀
vyskusaj 😉 .....ale budes mat s tym akurat robotu, lebo ti vsetko opatla, bude cela dolepena a nebude vediet vediet vacsie kusky prehltnut, tak aby sa ti nedusila 😒

silvi, aku vyzivku si robila? davala si aj cukor, ci len ciste ovocie? Ja sa tiez chystam, len neviem, ci sa to da zakonzervovat aj bez cukru a ci je lepsie dat aspon trosku....a ako dlho si sterilizovala?

matula1194
26. júl 2010

🙂 ved to...ja by som jej len chcela dat daco co by jej ozaj chutilo..zeleninku ako tak papa ale nic moc,ze by jej chutilo..dnes sme boli v poradni tak mi dr.piskoty a pod az od ukonceneho 7mes odporucil... 😉 skusim jej do tej mrkvy dat materske mlieko,mozno jej to trosku zasmakuje 😀 😝

henaha
26. júl 2010

matula, presne tak, pridaj jej mliecko, ked jej moc nechuti, uvidis, casom jej bude chutit vsetko, len treba vydrzat 🙂 ved ste este len na zaciatku prikrmovania 😉 alebo jej pridaj do zeleninky za lyzicku ovocnej vyzivky, hned to bude chutnejsie a sladsie...a postupne jej odoberaj 🙂
tak vidis, s lepkom treba este pockat 🙂

corasone
26. júl 2010

cavte maminky, ja sa tu tiz objavujem teraz sporadicky, no mame sa OK. ako pisete pekne sa nam ochladilo, aj dobre ze sa ochladilo no zda sa mi to uz moc z 35stupnov na 20. ale co uz, pocasie si nevyberieme. mali sme sa ist fotit minuly tyzden a zacalo prsat tak sme neboli, no dufam ze sa nam pocko umudri a pofotime sa, potom tu uz dam nejake fotecky. chystam sa na huby uz ani neviem po kolkych rokoch xixixi tak dufam ze muchotravky nenazberam 😀 😀 😀
silvuska zelame skore uzdravenie Davidkovi.
ako sa inac mame maminky?

silvuskaa
27. júl 2010

konecne je nam lepsie a dnes sa zasa cely vyhadzal ☹ Ale dr mi hovorila ze je to taka viroza co su horucky 3dni a potom sa vyhadze, tak to presne ma aj Davidko. Zo soboty na nedelu to bolo najhorsie, horel...mal 40tky teplty a nie a nie ich zrazit ale cez den to pomalicky ustupovalo a v pondelok uz bolo dobre.
Mima tak som ho aj dopovala cajikom z tej striekacky a nastastie uspesne, ale aj teraz malo pije...da si 2-3 glgy a odsunie flasu a ked mu ju dam znova tak sa este aj rozculi.
Svinke virozy 😠

Heni davala som aj cukor a sterilizovala priblizne 20min. Ak chces poislem ti do IP receptik.

mima1708
autor
27. júl 2010

silvi som rada,ze uz ste celkom ok... a to,ze sa vysypal je najmenej,hlavne ze ma po horuckach... mne to s tou striekackou poradila sestricka u mojho gynekologa,ked sa narodil... lebo som sa bala aby nebol dehydrovany ked boli velke horucavy a zobudil sa mi za den len 3-4x na papanie ked som ho este kojila... a asi sa mi vtedy aj naucil pit,lebo teraz aj ked je chory tie 2 330ml flasky mi vypije a normalne vypije tie 4 ked je moc teplo tak 5 - 6... tak som rada,ze s tym nemame problem 🙂 a ked si da tie 2-3 skus mu dat znovu flasku ale o 5 - 10 min. mozno si potom potiehne znovu... budes sice lietat s flaskou caju ako sialena,ale zas co by sme pre zdravie nasich deticiek neurobili,ze ano? 😉 a ked uz rozoberate tie vyzivky domace mohla by si ten receptik poslat aj nam? dakujeeeeeeeemeeee....