icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

henaha
27. júl 2010

silvuska, jasne, ze posli receptik 🙂) ja by som to i tak robila od oka 🙂 a aku si vlastne robila teraz?

silvuskaa
29. júl 2010

dobre ranko maminky a deturence 🙂
mima to Adrianko krasne vypije tekutin, ja mozem len snivat ze davidko tolko stiahne cajiku alebo vodicky. Stale za nim beham s flaskou ale ked on si len parkrat potiahne a dost, no davam mu teda spon castejsie 🙂

Pridavam receptik....ja som robila vyzivku z marhul, ale chcela by som este z broskyn ked bude samozber a apotom aj z jablk, alebo aj pomiesane ovocie je vyborne.

3,5 Kg marhul (uz ocistenych), 2 L vody,2 vanilínový cukor, 4 Zlatý klas, 40 dkg cukru -kryštálový,
POSTUP PRÍPRAVY
Z dvoj Litra vody odložíme na zlatý klas 2 dcl. takže v 1,8 Lit. uvaríme marhule, kym uplne nezmeknu.Keď sa to uvarilo, všetko premixujeme a dáme zase variť, Keď už to vrie, normálne ako keď robíme puding, vlejeme do nej vopred vo vode /2 dcl/ rozmiešaný Zlatý klas, a POZOR, velmi rychlo sa to zhustne, nech sa to len raz vre, a uz dávame do vopred pripravených flasticiek.
Sterilizovala som to cca 20minut, bolo sice pisane ze sa nemusi vobec ale pre istotu som to radsej zapecatila 😀

jumca
29. júl 2010

zdravim vsetky maminy a deticky 🙂
uz sme sa vratili z dovolenky...prijemne ma prekvapilo toto oxladenie na sk 🙂 v xorvatsu bolo kazdy den 36-38st v xladku a na slnku okolo 42-43 😎 takze som perivitala oxladenie....
ako vidim vsetko je o.k. a deticky rastu a robia radost 😉
nas maly ked nas zbadal po dovolenke sa tak velmi tesil a viskal az som myslela ze s koze vyskoci, taky bol strasne stastny 😀 a od kedy sme prisli je este viac na mna naviazany ( comu som nie velmi rada ) ale snad ho to prejde... kamkolvek ideme musim ist aj ja, stale ma vsade hlada a ked sa idem vycikat tak uz mrnka ze ma nevidi... 😒 snad ho to prejde....

mima1708
autor
29. júl 2010

jumci vitaj opat madzi nami... no ivuska to podla mna neprejde tak skoro,lebo je este malicky a ked si ho nechala sameho na taku dlhu dobu tak sa to takto odzrkadlilo... teraz sa bude bat,ze mu zase odides a bude dlho bez teba...

silvi dakujeme za receptik... myslis,ze by to islo takto podobne aj s ribezlami? lebo sa nam urodilo strasne vela ciernych rybezli a adriankovi strasne chutia... a hlavne,ze mu nic nerobia... a davidko ako? uz mu zmizli tie vyrazky?

henaha
29. júl 2010

silvi, dakujeme, vyskusame 🙂 my sa tiez chystame na broskyne do Veseleho, tak este nejaky ten tyzden vydrzat a uz budu...Samko sa ide za broskynami zblaznit 🙂 🙂
jumci, tak ako bolo? ako ste to bez maleho prezili? Ja si to vobec neviem predstavit....Vitaj spat doma 😉

baby, co kupujete drobcom k 1. narodeninam?zachvilu sa nam to blizi 🙂 🙂

silvuskaa
29. júl 2010

jumci ja som myslela ze ste boli aj s drobcom. urcite si mu chybala, tak teraz nedovoli aby si od neho odisla ani na par sekund 🙂
mima neni za co 🙂
myslim ze s ribezlami mozes tiez urobit takuto vyzivku, len potom skus ked ju budes varit ci nie je moc kysla lebo ribezle su kyslejsie ako marhule. Alebo ju skus zmiesat s inym ovocim.Mnam urcite bude dobra 😵
Davidko je uz zasa nas maly vymyselnicek...som stastna ze je zdravucky. Vysypany este je ale uz sa to pomalinky straca.

A uz zacina mavat dobre nervicky ked nie je nieco po jeho voli...zacne kricat a plakat a vydobijat si svoje.....vsetko musi preskumat, ale ved to poznate ze?

silvuskaa
29. júl 2010

heni aj my chceme ist do veseleho na broskynky.
Ja rozmyslam ze kupime malemu k 1.narodeninkam bud autosedacku alebo koberec na hranie do izbicky lebo v zime nechcem aby ho podlaha studenila. Ale len taky stvorec do stredu izby.
No ale este uvidime aky darcek nakoniec kupime 🙂

jumca
29. júl 2010

dakuje za privitanie 🙂
no najprv sme xceli ist aj s malym na dovolenku ale potom ma mamina odhovorila ze je to aj dlha cesta a predsalen aj teploty vacsie 😒 poviem vam najprv som nexcela ist bez maleho, ale mamina ma presvedcila aby sme isli, ze s drobcom pojdeme na rok ked bude predsa len vacsi. velmi mi xybal ten tyzden to vam poviem, normalne som sa aj v noci budila v rovnaku dobu ako maly papava 😵 uz som sa neskutocne tesila domov, ale aj mi to dobre padlo si tak oddyxnut, relaxovat a len sa venovat manzelovi lebo od kedy mame maleho mi uz par krat vycital ze sa mu malo venujem a som stale len s malym...no ale sak viete ako to je dieta je na 1 mieste...

a co kupime malemu k rociku, veru som este nerozmyslala, lebo ked aj nieco potrebuje alebo mne sa nieco paci tak mu to kupim hocikedy aj ked nema sviatok... sa uz kolko krat aj smejeme ze nas maly ma sviatok skoro kazdy den 😀

mima1708
autor
29. júl 2010

silvi to samotne ribezle by som urcite nerobila lebo to by som ocistila 10 kg a urobila by som z toho 5 vyziviek,budem to kombinovat bud s marhulami alebo s broskynami... ozaj kolko vychadza kilo broskyn na samozbere v tom veselom? mozno by sme tam ja my vybehli... to som rada,ze je davidko uz ok a pupaciky miznu... a s tymi nervickami uz mame aj my svoje skusenosti,po najnovsom ked mu nedovolim to co chce,da sa na 4 zacne sa hupat dopredu do zadu a reve pri tom ako keby som ho bicovala... ale nasla som na neho fintu,odidem z izby,zatvorim dvere, najprv sa rev vyztupnuje,ale za pol minuty je taky kludny ako baranok...

a k 1. narodeninkam som malemu vymyslela taky darcek,ze strach... je to sice totalne neprakticka vec,ale zostane mu to navzdy,lebo predsa len na tie 1. narodeninky si este pamatat nebude a prve su prve,tak musi mat nejaku poriadnu pamiatku... obrovskeho plysoveho medveda ma 180 cm,ked sedi 150 a obvod brucha ma az 200 cm!!!! uz sa tesim ked ho budem pri nom fotit a ako na neho zareaguje.... on uz vsetky potrebne veci ma ako si napr. silvi spominala,ze autosedacku,koberec a tak.... a ja som mala taky hlupy zvyk,ze kazdy mesiac 20 - teho ako sa adko narodil som mu od narodenia vzdy nieco kupila... samozrejme aj mimo toho ked sa mi niekde nieco pacilo som neodolala a moja maina tak isto... aj vcera ked sme prisli mi hovori,ze kupila som malemu 3 tricka s kratkym rukavom,hovorim jeje,ze naco pre boha,ved ich ma dost,ale ale ved ked boli take chutne a aj v akcii ich mali... 😀 😀 😀 no nemilovali by ste ju za to? 😀

henaha
30. júl 2010

mima, to kde si nasla takeho medveda??? 🙂 to je fakt darcek, na ktory nezabudne, ked je vysoky 180cm 😉
ja som dost pragmaticka, tak sa asi uchylim k verzii autosedacka, tu potrebujeme 😝 a este nejaku dobru hracku...asi, tiez som este nepremyslala, ale dostali sme uz darcek od mojich zlatych sestriciek-trojkolku...co sme sa vratili z vychodu, sme uz len v nej a v kociku sme uz tyzden neboli 😎

baby, konecneeeeee....... mame na svete prvy zubok!!!! a hned pojde aj druhy, lebo uz asi tyzden mal 2 male biele kopceky a dnes rano uz jeden zacinkal 😀 😀 😀

silvuskaa
30. júl 2010

mima neviem co tam stoji kg broskyn ale je to prijatelna cena. Ked budem vediet napisem.
Daj typ kde maju takychto medvedov 😀
Heni naaaadherne fotky 🙂 Samko je krasny♥ Krstna chce kupit takuto trojkolku malemu na 1.narodeninky. Aka je to znacka a nevies kolko priblizne stoji? Lebo vyzera pevna a bezpecna.
Gratulujem k 1.zubku...teraz pojdu ako huby po dazdi 😀 ked uz mate biele dasienka. Len nech maminku nekuska pri kojeni 😨

corasone
30. júl 2010

jeeeeeeeej Heni, tesim sa ze prvy zubok je von. paradicka, gretulujeme velkemu chlapakovi. a na foteckach je uzasny, tusim co som ho nevidela narastol. som zvedava co povies na mojho xixixi ten jeho biely usmev je uzasny. velmi sa na vas tesime. trojkolka je super.
silvi dakujeme za super receptik, ako tak citam tusim dame strtko vo Veselom xixixixi
buduci vikend by sme mali ist domov, tak sa ozveme a tesime sa.

jumca
31. júl 2010

ahojte, no dnes mame celkom fajn pocko 😉 tak sme boli na xate s malym cely den, teraz sme prisli...
heni ta trojkolka sa aj mne paci, aj ja asi nejaku podobnu malemu kupim... mima takeho plisaka ako ty opisujes dala moja svokra nasmu malemu ku krstu a poviem ti je to fakt totalne neprakticka vec!!! od kedy ho mame nas sedi v kute v spalni a len ho oprasujem od praxu kazdy tyzden 😠 jaj keby malemu radsej plienky kupila rozumnejsie by spravila... tak sa jedujem na toho medveda lebo to len zavadzia a prasi sa na to.... ale sak jasne kazdy sa na to pozera podla seba...ja by som malemu nic take nekupila, snazim sa len prakticke veci co vyuzije 😉 🙂 ale ako hovorim kazdy ma iny vkus a je to vec nazoru 😵

henaha
2. aug 2010

tak a vcera sa uz prerezal aj druhy 🙂 🙂 🙂 ale potvorka mala vobec si nechce dat pozriet do ust 😀

ta trojkolka je Leonardo DX, zatial som s nou spokojna, je pevna, nie labilna, dobre sa ovlada a ma siroke kolesa, co som rada...ma este aj striesku proti slnku, tu sme dali dole, ale uz ju mame spat, ked je tak slnecno 😝 😝
pekny den dievcence, dnes to vyzera na pekny upek 🙂

kattarinkaa
2. aug 2010

Ahojte dievcence,

...som tu po dlhsej dobe, nakolko nas nieco trapi.
Maximka od minuleho tyzdna (od pondelka), trapili horucky, teda len take 37,4 +-0,2. Myslela som len, ze su to zubky. Obcas sme aj 4krat za den kakali, tak som to nejak neriesila...len som mu davala vela tekutin a natierala dasienka, aby nebol velmi mrzuty.
V piatok som to uz nemohla vydrzat, isli sme doktorke...povedala,ze to urcite do 3dni prejde, ze to nic nie je (ani zapalene hrdielko, dychanie ciste..), len asi nejaka vyroza a telicko s tym bojuje, ze to prejde. No...vecer strasne vracal...uplne to z neho striekalo. Isli sme na pohotovost...a tam, ze to nic nie je, ze to prejde, ze nepotrebuje ziadne lieky, ze mame vydrzat.

No, dnes je pondelok, teploty presli, uz nie je taky umrncany, uz sa aj zahra..len, ostal sa strasne potit. Uplne ho oblieva studeny pot. Sedka a hra sa, a ma mokru hlavicku (sme v nutri v dome), ani von sme nesli.
A este sa aj strasne vyhadzal..po celom telicku, neviem, ci je to od toho potu (potnicky), alebo...no som zufala.
Zajtra idem doktorke, a nech mi uz nikto nehovori, ze to nic nie je. Ja na Maximkovi vidim, ze nieco nie je v pohode. To nie je on. On je male sidlo, nikdy neobsedi..a teraz ma vacky pod ockami, ma ich take unavene.. 😔

Heni..malinky je uzasny, a podobnu trojkolku mame aj my vyhliadnutu pre malinkeho...bude to taky darcek k nasmu vyrociu (mama a tata).

Silvi, nespravis vyzivku aj nam...ja som v tomto strasne, ale strasne leniva.
Jumca...vitaj doma, zavidim ti taku dovolenku.

henaha
2. aug 2010

kati, my ideme tiez zajtra k lekarke, lebo kakame od piatku, nic ine, len kaka asi 4-5krat denne, pripisovala som to aj aj zubkom, kedze nam medzitym vysli dva, ale nepaci sa mi to 😒 nic ine mu nie je, papa rovnako, hra sa, teploty ziadne, tak neviem, co sa deje ☹ no bodaj by to bolo len zubkami....
mame zajtra i tak poradnu a mali sme mat ockovanie, tak uvidime, ci nas aj vobec dr. zaockuje ☹
tak si drzme prsty, nech to nie je nic vazne...

mima1708
autor
3. aug 2010

ahoj maminky... toho medvedika som objavila na mimibazare...
jumci ja viem,ze to je neprakticke,som si toho plne vedoma,ale je to nadherny obrovsky maco a prve narodeninky si pamatat nebude,tak nech ma na ne aspon obrovsku pamiatku... kolobezku prestane pouzivat odlozime ju na povalu, predame alebo posunieme niekomu dalej, autosedacku pouzije predame alebo vyhodime,veci tak isto a nic by mu neostalo na pamiatku...

ale ja sa tiez musim pochvalit my uz mame vonku 3 nove vrchne zubky!!!! ale za ten tyzden co mu vyliezli som zostarla o 10 rokov, horor... len plac, plac a palc,nechcel jest, nechcel sa hrat, nechcel sediet v kociku, nechcel chodit, nic len stale nalepeny na mne a kedze sa to nedalo tak sme maly tyzden slzave udolie... ale nastastie uz to vyzera,ze pojde len jeden a potom bude na chvilu pokoj... 😒

kati drzim palceky aby ste sa z toho co najskor dostali a treba byt u dr drsna, neustupciva a trvat si na svojom,lebo v dnesnej dobe to je tak,ze sa zacne nieco riesit az ked je to uz ozaj zle a niekedy je aj bohuzial neskoro...

heni aj mojej kamaratky dcera pol rocna ma tiez taketo hnacky a teplotu... a idu jej zuby... tak bud to je ozaj tymi zubkami alebo je zase nieco vo vzduchu...

henaha
4. aug 2010

tak sme boli vcera u lekarky, vzala mu vyter a dnes som odniesla aj stolicu do labakov, tak uvidime ☹
mali sme hned aj poradnu, mame 8,3kg a 73cm 🙂 ockovanie je odlozene, Samko sa predviedol ako vzdy co vsetko dokaze, ked ho pocuvala, musela ho po lehatku nahanat, vsetko naokolo postahoval.....a pekne ukazal, kde ma husenicka (co mu dala do ruky) ocka, tak ho pochvalila 🙂...no a pri odchode maval papa o 106 😀 😀

zubky nam uz pekne vidiet, tak sa vytesujem 😀

mima1708
autor
4. aug 2010

heni dufam,ze to nebude nic vazne a samko bude o par dni ok...

my sme tiez boli dnes na poradni mame rovnych 11 kg a 87 cm... a pichance obidva zvladol nas maly hrdina na vybornu, len trosicku pomrnkal a z ordinacie sme uz isli s usmevom, po svojich a pekne zakyval pa pa na rozlucku... len teraz vecer nam strasne vyskocila teplota na 39,3, tak som mu hned dala nurofen, octan na nozky a dufam,ze noc bude v pohode 😒 papat uz mozeme uuuuuuuplne vsetko okrem udenych, vysmazanych veci a citrusov, tak sa tesim,ze mozeme zacat skusat nove a nove veci zase 😀

henaha
5. aug 2010

mima, adrianko je poriadne vysoky chalanisko a aj vahu ma peknu 🙂
dufam, ze to nic nebude, lebo vcera kakal len 2x, dnes este vobec a vysledky z labakov ma negativne, este dnes budem volat dr. ohladom vyteru....tak nas asi nakoniec fakt strasili zubky 😉 😉 dufam....

ozaj, vo Veselom stoja broskyne 1€-su vyborne, vcera nam tatino kupi a samozber zacina od pondelka za 0,70€ 😀

mima1708
autor
5. aug 2010

heni dakujeme za pochvalu aj za info o broskynkach... ak budeme mat tatinka doma a bude mat cas,tak ho vyzeniem nazbierat a urobime vyzivky, lebo je trosku blazniva predstava ako tam lozim s malym po stromoch a oberam broskyne 😀 😀 😀

corasone
8. aug 2010

caute maminky, tak som tu znovu, uz je tu aj nas tatinko, domov prideme v utorok. mame sa fajn a domov sa uz velmi tesime. je tu super pocasie, teplucko tak sme aspon vzdy vonku. na tie broskyne by sme isli aj my, no uvidime co a ako ked dojdeme domov v akom stave mame domcek.
mima chcela som sa spytat nepomylila si sa s tou vodou? to ti maly naozaj vypije tolko vela vody? tolko vody by mal pit az okolo 8meho roku, neviem zda sa mi to moc, ale co ja viem...
heni ako ste dopadli u lekarky v vyterom?

silvuskaa
8. aug 2010

Ahojte maminky🙂
zajtra sa aj my chystame na broskyne, len neviem ci nam to vyjde. mam viest este mamu k dr.
Heni ako sa ma Samko?
Kati a Maximko?
Baby dufam ze mame drobcov uz zdravuckych 🙂
corasone konecne s tatinkom ze? Urcite vam bolo aj smutno.
Kolko vlastne vypiju cajiku vase deturence?

henaha
9. aug 2010

caute maminky,
my sme ok uz od minuleho tyzdna, ono to bolo fakt zubkami 🙂 akonahle vysli poriadne obidva von, uz nekakame tak casto, dostali sme sa do normalu 🙂 🙂 vyter, aj stolica boli ok, negativne, tak som rada 😉

silvi, mne vypije Samko max jeden poharik, co je 150-200ml vody/caju...ale stale kojime, takze ked chce pocas dna, ma mliecko, a cim je starsi, sa mi zda, ze si ho pyta viac a viac alebo sa len upokojuje 🙂 🙂 ale ja sa tesim, ze mu chuti....
sa mi zda, ze som niekde citala, ze kojene deti v nasom veku asi aj tolko by mali vypit a nekojene 330ml...neviem, nie som si ista 😝
kati, ako ste na tom???

henaha
9. aug 2010

trosku som to domrvila, tych 330ml je malo 🙂
tu je to celkom pekne popisane:
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...

mima1708
autor
9. aug 2010

corasone naozaj mi tolko vypije a sam si ten cajik vypyta... on je taky moj maly džomboško 😀 ja som rada,ze vypije viacej... radsej viac a nech to vycika ako by mal pit malo a mal mat problemy... ja sa strasne bojim toho,ze sa odvodni,moj brat s tym maval problemy ked bol malicky a ten pohlad na neho ked bol odvodneny ako len bezvladne lezal,ani sa nevladal hybat .... no nechcela by som tak vidiet svojho maleho.... a aj podla toho clanku co dala hena link by mal maly za den prijat okolo 1,5 l tekutin... mliecko mi papa uz len 2x za den,inak papame uz normalnu stravu,takze ked nema tolko mliecka pije viacej cajika... a ked je teplo tym,ze je este stale trosku baculkaty a stale len beha hore dole a neobsedi sa dost poti a pyta si viacej cajika... a ked si vypita resp. sam vezme flasku a napije sa tak nevidim dovod preco by som mu v tom mala branit... 😉

kattarinkaa
10. aug 2010

Ahojky,..dakujeme, u nas to boli len (vdaka bohu) zuby. Vysli nam rovno 3 horne, takze asi preto sme mali take zle dni. A tie vyrazky bola tzv. siesta choroba - vyrazky po trupe dietatka po teplotach, ale nic sa na to nedava, ako to prislo tak to aj odislo. Zmizli mu hned na druhy den. Tak uz sme cely happy, a mame doma zas toho nasho neposedneho vymyselnika.😝
Heni a som rada, ze aj vy ste v poriadku a boli to aj u vas len a len tie zuby.
A nejak, ako sa uzdravil, nemame vobec na nic cas...prestal spavat 3xza den a uz spi len doobeda asi 1hod a potom poobede zas asi 1,5hodiny. Uz je vacsi nezbednik a uz ma vie aj viac unavit...takze vecer som rada, ze dam dom do povodneho stavu a na pc, sa dostanem len raz zacas cez den, ked ma Maximko nevidi...lebo notebook je jeho najlepsia hracka. 😝
A co ste pisali ohladom pitia vodicky...no nas malinky tomu vela neda, mozno tak 100ml max., nechce...ani ked som mu kupila od Hami stavy vo flaske. Tak sme zas len na lucke a...v podstate kojim stale, tak ked chce pit, ja mu dam skoro vsade...uz som ako "ciganka". 😀

Tak, akurat zaspinkal...tak rychlo idem jest a upratat a este urobit salat k obedu, veceri..a o 15.20 vyrazame na plavanie. Hura.

Este sa chcem dievcence opytat, nas Maxim sa zacal po kazdom spani prebudzat s placom...jednoducho este ani nema otvorene ocka a uz place, da sa na styri a spusti. Vzdy ho musim polahnut a este cicikat, aby sa normalne zobudil, ponatahoval...a potom uz je to zas maly smejo. Neviem, co to je.

kattarinkaa
10. aug 2010

a fotecky...

mima1708
autor
10. aug 2010

katarinka to je super,ze aj vy ste uz ok... a s tym budenim sa s placom si nerob hlavu,maly mi zacal robit toto iste a pytala som sa na to na poradni nasho dr a povedal,ze to je bud rozmar,lebo vie,ze hned pribehneme alebo je to tymi nestastnymi zubkami,ze to nebude nic vazne... 😉 lebo mne sa kolkokrat aj v noci tak zobudi s ravom ako keby mu niekto hlavy trhal 3x ho potlapkam po zadku,alebo pohladkam po chrbate a spinka dalej ako anjelik... a pozeram,ze ovladace, igelitky, saciky a podobne veci su u vas tiez "v kurze" 😀

henaha
10. aug 2010

kati, tak to je super, ze ste ok a ze to bolo "iba" zubkami 🙂 maxik je zlatunky, na tych fotkach vidiet, ze je to nezbednik veliky....s tym placom si nerob nic, mne sa Samko tak prebudza vzdy, tak mi dava najavo, ze je uz hore 🙂
spinkame tiez uz dlhsie 2x za den, doobeda cca 1,5hodky a poobede 1,5hodky, co som aj celkom rada, lebo sme mali obdobie, ked mi spaval len pol hodinku asi 3x za den, tak som rada, ze uz pospi viac-pre mna viac pre niekoho malo 😉 😉
....a ta ciganka aj mne nieco pripomina 😀 😀 uvidis kam to bude smerovat...tricko ti este nenatahuje? Ja ked mam s vystrihom a nedajboze sa k nemu nahnem, tak mi ho hned stahuje a chce sa pricucnut 😝

dobru noc vam prajem 🙂