Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
heni presne to robi aj Davidko, ked ho prebalujem, casto vsetko okolo pocika. A po ockovani ho prehanalo az mal lopatky okakane, do toho ma celu ocikal a este aj cipka mu vyletovala z ritky ked si popri tom prdkal 🙂
jumci dakujeme...corasone veru uz mame veeelkych chlapinov doma 😉
Samkovi vsetko naj k 4mesiacikom.
V piatok ideme na nozicky, tak som zvedava.
jumci na zajtra drzime silno palce a myslime na vas....
no silvus uz mam s toho obavy...dufam ze vsetko bude o.k. 😒 ale dakujem sak urcite dam vediet ako sme to zvladli
baby drobcekom zelam vsetko naj, hlavne,aby boli zdravucky a o ostatne sa postarame my maminy 😉
jumci budem na vas zajtra mysliet, drzte sa... hlavne sa moc nestresuj, aby to ivko nevycitil, lebo bude nevozny aj on potom... uvidis, vsetko dobre dopadne... ani nebudes vediet, ze vas ockovali... 😉
dufam mimi ze mas pravdu...uz aby sme mali po....beriem aj octanovu mast a hned u dr mu to obviazem. doma dam nurofen a cipku aby bol kludnejsi 😒 aj tak sa toho bojim, dam zajtra vediet 😉 drzte palce maminy a zajtra na nas myslite
baby, dakujeme za prianicka velmi pekne len nech su nase deticky (ako sa tak zamyslam tak nasi chlapci tusim tu mame vsetky chalanov) zdravucke. nam to tu ani dnes nikto neodhrnul takze dnes sme tiez ale len trosicku posilnovali 🙂 ja mam na kociariku take sirsie kolesa, tak preto🙂 ked sa mi tam nalepi sneh blbo sa to tlaci 🙂
Jumci drzime palceky, budeme na Vas mysliet aby vcelicky neboli bolave a rychlo aby to prebehlo.
silvuska dava ti uz to mliecko na recept?
jumci,to mu nemozes dat hned po ockovani ten octan, najprv sa mu to musis dobre zasusit a potom len okolo vpichu,nie priamo na to,lebo keby sa mu ta mast dostala do vnutra,tak by sa mu to mohlo zapalit... teda aspon tak mi hovorila mamina a nas doktor... 😉
ja som to malinkemu natrela aj na to aj okolo, nevedela som ze len dookola vpichu, tak to teraz viem, dakujem Mima
baby uz mame po ockovani....drobec si to odplakal, prisli sme domov, dali cipok, octanovu masticku obviazali a teraz spinka, tak som zvedava ako bude vecer 😒 snad nam nevyskoci teplota a nezapali sa to.... 😒 mima dik za radu 😉
jumca tak super ze je to za vami, uz len nejako pretrpiet tie 2 dni a je to v suchu. snad teploty nevyskocia.
Jumca, tak to mate za sebou, ale ste rychly 🙂 drzime prsty, aby bolo vsetko ok a reakcii co najmenej...s tou masickou sa mi tiez zda, ze len okolo vpichu treba ponatierat...
Silvuska, dakujeme, no je pravda, ze my mame o 2 dni viac ako Davidko so Samkom 😉
Dnes mame krasne slniecko, uz sa tesim na prechadzku, len nech tak krasne vydrzi 😀
jumci tak uz mate konecne potom,dufam,ze vsetko prebehne v pohode... nas to caka o tyzden - bojim, bojim... ☹
baby nemate za co dakovat, som rada ze som pomohla... 😉
jumci tak uz to mate za sebou, neboj vsetko bude ok len treba pozitivne mysliet.
corasone nemame na recept mliecko ☹ a preto by som sa vas chcela baby spytat ci nepoznate v Piestanoch nejakeho dobreho imunologa.....
silvuska ja by som na tvojom mieste hladala novu Dr, nemas dovod hladat imunologa. porozmyslaj.
silvus myslim ze corasone ma pravdu, popozeraj sa po novom detskom dr....ved pokial to ma maly v prepustacej sprave z porodnice napisane tak neviem co tvoja dr riesi..... 😒 komu xodis???
baby ten nas maly je taky podrazdeny, ani cipka nezabrala, stale len placka a placka....teplotku zatial nema... 😒 masticku som natrela, ale je velmi podrazdeny ☹ aj ked zaspinka tak sa zobudi ako na bolest so strasnym krikom ☹ uz nex je piatok a mame potom...
jumca skus sirupcek, mozno mu skor zaberie ako cipok
mam sirupcek nurofen jahodovy ten mu xcem dat na noc aby spokojne spinkal, moze sa to tak casto???aj teraz aj na noc dat??? aby som mu neublizila...
ja mam na Panadola napisane 3x po 2ml tak si precitaj letacik aby si si bola ista ci ano.
silvuska baby maju pravdu ved ked im to ine dr napisali uplne v pohode a ta tvoja vas poslala imunologovi,mala by si to riesit... mne tiez povadali,ze aby som isla imunologovi,lenze to bolo kvoli tomu,ze maly papal normalny nutrilon a zacalo ho strasne prehanat z neho a dr nam povedal,ze ak chceme nejake ine antialergicke mliecko musime ist bud imunologovi alebo si ho plati sami,ale ze je dost drahe... a v porodnici papal este moje mliecko, nie umele... skus sa s nou este o tom porozpravat a povedat jej ze ostatnym kamoskam to dr predpisali,preco to ona tebe nemoze a ak ti neda nejaky padny dovod alebo ta odbije zmen doktora, lebo to budes mat do buducna tazke ak sa nedajboze vyskytne nieco co bude treba riesit...
jumci to mi je luto,ze je ivkovi tak zle... ☹ ☹ ☹ no nas to caka na buduci tyzden tak uz teraz sa tesiiiiiiiiiiiiiiiim... nech je buduci piatok, aby sme mali uz aj po tych kritickych 2 dnoch... 😒
veru zevraj tie 2 dni po su najhorsie....no som zvedava na noc ako bude buvat 😒 ale asi to nebude ziadna slaaava ☹
no tak dnes som volala dr a povedala mi ze je vyhlaska ktora nedovoluje predpisat toto mlieko pokial jeden z rodicov nenavstevuju imunologiu...tak som hladala na nete a je to tak....so z toho smutna ale co narobim.
corasone ku ktoremu dr chodite so Samkom?
jumci najlepsie je striedat cipku so sirupcekom po 3hodinach...nezavidim vam ale caka to aj nas. A vazne mam strach lebo moj maly mal uz aj pri prvom ockovani zapalenu nozicku a na druhy den stale plakal co ho to bolelo a ako sa mu rozhadzal spanok to ani nehovorim ☹
my chodime k Dr Zacharovej ale mam dojem ze mozes zmenit az po pol roku, neviem baby nemate s tym skusenosti?
no moj maly po prvom nastastie nemal ziadnu reakciu, teda mal hned po tom ako mu to pichli asi tak hodinku plakal ked silnejsie kopol s nozkou, ale potom pohoda, tak uvidime ako dopadneme my po druhom...
corasone skusenosti s tym nemam, ale podla mna to je somarina, ze az po pol roku... ty ako rodic by si mala mat pravo zmenit lekara hocikedy,kedy to uznas za vhodne... zda sa mi to pritiahnute za vlasy, ved ked bude mat moje dieta nejaky vaznejsi problem a dr ktorej chodime to bude mat v pazi predsa nebudem cakat pol roka aby sa malemu zhorsoval stav... ale zase na tomto debilnom slovensku je mozne vsetko, takze by som sa ani necudovala... 😖
ozaj baby neviete nahodou o nejakej dobrej stranke na anglicke testy pre vsetky rocniky od 1. na zš až po 4 stednej školy? potrebovala by som zohnat testy pre moju malu 6 rocnu svagrinu... lebo co som dnes pocula ma totalne dostalo, to vam musim povedat... mam suseda ktory je 3 na zakladnej a je jednotkar - cisty... a dnes dostal 3 z angl. testu lebo z 25 bodov mal 18,cize stratil !!! len 7 bodov !!! ale co je najsokujucejsie, rozdala im ucitelka testy a povedala im, že na vypracovanie maju celu hodinu, ale zadania boli v anglickom jazyku na komunikativnej urovni!!! tie deti si nevedeli ani zadania prelozit, len hadali ako vypracovat ulohu podla toho co v nej bolo napisane, nie podla zadania... podla mna to je hrozny pristup zo strany tej ucitelky... a najvasci gol je, ze ta ucitelka je ukrajinka, ktora zije na slovensku a uci tu anglicky jazyk 😀 😀 😀 !!! ja mam z tohoto uplne dost... nechapem uz nase skolstvo... 😖
ahojte tak noc je nastastie za nami.... 😒 nie najlepsia, no nebolo to ani strasne 😉 cakala som horsiu noc...no je pravda ze som mu dala na noc cipok a potom este nurofen, velmi nekludne zaspaval 😒 plackal a plackal.... ☹ jedna nozka je pekna ale pravu ma zapalenu a opuxnutu ☹ a asi ho to aj boli lebo je taky podrazdeny a stale placka a nikde inde nexce byt, len na rukax aby som ho stale nosila. a uplne sa tak na mna celym telom zvali a tak je na mne prilepeny od 4hod dnes rana 😒 a vobec sa nexce odomna odlepit dokonca ani k muzovi nexce ist na ruky.... 😒
jumci je mi luto ivuska... malicky... musi ho to poriadne boliet... zlaticko malinke... dufam, ze my tak nedopadneme... streda sa nam uz blizi a tym som viac a viac znepokojena z toho... budem si musiet aj ja ist kupit ten nurofen, keby nahodou nieco... 😖
mima tak to je pekny pristup ucitelky, strasne co dnes vyzaduju od takych deti 😒 Je mi luto ale neviem ti poradit, moja neter pojde este len tento rok do 1.triedy, takze s tym skusenosti nemam.
jumci hlavne ze mate noc za sebou, aj ma to miesto vpichu take stvrdnute? Teraz potrebuje maminkine teplo citit a istotu ze neni sam.....drobcek maly uboleny...To ho trha a boli, my sme to mali uz pri prvom ockovani, tak bojim bojim co bude na preockovani.
corasone neviem ako je to s vymenou ale ja zatial nebudem menit, som s nou spokojna len v tomto ohladom nutrilonu som zostala sklamana...ved uvidime....
silvus hej ma to cervene a cele tvrde ☹ na lave nozke to ma super ani nie zapalene ale na tej pravej xuda moje...ani spinkat sam nexce v postielke...dnes je horsie ako vcera ☹ uz bol taky unaveny ze odpadaval na mne, tak som si s nim lahla do nasej postele a tak zaspinkal ked som ho drzala za rucicku a hladkala po vlaskox...xuda moje tak mi je ho luto, radsej keby mna to bolelo aj 100krat viac ako jeho...ani ta octanova masticka nejak extra nepomohla... ☹ dala som mu cipok, lebo sa mi zdalo ze ma aj teplotu 😒 mimi ten sirupcek je fajn mat doma, nikdy nevies kedy bude treba( jako bar by ho nebolo treba vobec!!!!) ale ked ma dietatu pomoct, tak preco ho trapit?! baby moc vam drzim palce na to preockovanie, snad to nebudete mat take zle ako my 😒 normalne som s toho smutna a nestastna.
ozaj mozem ist s malym von teraz po ockovani ci nie???? vcera som bola ale len na hodinku a pol...
Jumci, aaa nova fotecka...von urcite ist mozes 🙂 ved ked nema poriadne teploty, tak na vzduchu sa mu urcite a ulavi a bude dobre spinkat...boze, uz aj ja mam dost, ked to citam ake reakcie mate, nas to caka za necele 2 tyzdne...
Teraz ste na arde vy Mima, tak uvidime, ako to zvlade Adko 😖
Silvus, ty chodis ku akej lekarke? Kabatovej? Chodi tam aj moja svgrina a vobec nie je s nou spokojna, tiez ma vecne problem jej nieco predpisat alebo jej dat nejake potvrdenie...
Mne sa zda, ze som niekde citala, ze lekara je mzone zmenit po pol roku, asi to bude v nejake vyhlaske ohladom zdravotnictva 😒
jumci ja mam doma od horucky len paralenove cipky, zatial sme chvalabohu neporebovali ani tie, dufam,ze to tak aj zostane... klop klop klop na drevo... pojdem ale kupit aj ten sirupcek ked ho tak chvalite, lebo s nurofenom mam dobre skusenosti... mne ine tabletky od horucky nezaberu tak rychlo a na tak dlho ako nurofen... tak hadam bude aj ten detsky taky ucinny... chudatko male normalne aj ja by som bola ochotna podelit sa s tebou o tu bolest,len aby to nebolelo jeho... 😢
tak baby uz mame aj teplotu....sice slabu 37,5 ale mame ☹ jaaaj dala som uz aj sirupcek a uz mu klesla pod 37...no aj tak to je hruuuza stale len placka xudatko moje male ☹ mimi zatial som pouzila sirup 3x a vzdy zabral...aj proti teplote aj proti bolesti...a ma fajn xut jahodovu, aj mne xutil ked som to kostovala...no nex uz je zajtra-piatok a maleho ta nozicka neboli.som mu ako boleste kupila nove navlecky do postielocky 😉 tak ja radsej dnes nepojdem von ked ma zvysenu teplotu, aby nieco sa nanho este nedaj boze nenalepilo 😢

No vcera sme sa trosku viac narobili, kym sme pokocikovali 😀 Uvidime ako to bude dnes s cestami, hadam uz trosku lepsie...ale je krasne bielo 🙂
My mame za sebou celkom pernu noc, Samko sa vecne budil, rozhadzoval ruckami, nozkami...asi ho trapilo brusko, lebo rano sa mi stihol riadne pokakat a kym som ho prebalovala aj vsetko ocural 😎 no je to potvorka moja 😝