Marcovčiatka 2014
Ahojte, aj vy ste si nasli v tychto dnoch pozitívny testík? 🙂 Táto diskusia je pre mamicky s termínom marec 2014 🙂
@maminuska lebo ako som nahadzovala kamene do furika tak ma riadne zacalo podbrusko boliet,,,, som sa zlakla,no a tiez mi je blbe nepomoct kdze sa chceme cim skor stahovat no
@janina7911 jani a to mas 5tt+6 od poslednej MS? alebo ako,,,,, a uz bolo srdiecko ano? 🙂
napr. mne doktor povedal minuly tyzden je to 5tt+0,,,, s tym ze malinke teoreticky moze mat tak 2 a pol tyzdna,,, tak ako to mam vlasne brat,,, normalne ako mam napisane od doktora???
@anaviky Čítam, že čerstvá majiteľka domčeka. 🙂 My sme na tom rovnako, dom sme preberali pred pár týždňami od developera a bohužiaľ okrem riešenia kopca problémov začíname aj s dokončovacími prácami.
Manžel si myslí, že do konca roka bývame, ja si myslím svoje. 🙂
@zuzkatomkova Zuzi, tých 5tt+6 vychádza aj podľa poslednej menštruácie a zodpovedá tomu vraj aj veľkosť maličkého (v knižke mám napísané, že malo 3,5 mm).
Zatiaľ sa riaď tým, čo povedal lekár, "skutočný" vek sa bude určovať aj tak až v cca 12tt, keď nás čaká kombinovaný test - vtedy sa poslednýkrát upresňuje termín pôrodu. 🙂
A k prácam - radšej neprepínaj sily. Prvé tri mesiace sú najháklivejšie, takže ja som si povedala, že radšej budem na dome za sekeru, čo sa nenamaká a každého buzeruje, ale so zdravým drobcom v brušku, ako potom ľutovať. 🙂
@janina7911 oki,takze si dnes vravim 6tt 🙂 no aj tak som z toho vsetkeho zmetena :D
(poslednu MS som mala 23.5- takze to je uz 7 tyzdnov,,a nie 6,,)
ak sa niekto do toho vyzna nech mi to vysvetli prosim :D
@zabka888
@zuzkatomkova
no, mna takto pichalo vcera v pravom. a niekedy mam zase pocit ze mam bolesti take ako pred ms. dnes napriklad zatial nic
baby a uzivate aj neake vitaminy??? mne v lekarni doporucili femibion tak som si povedala ze aspon 1 balenie prehltnem
Kyselinu listovu len
Fuuu... Mne je zle... Ako nahle zostanem hladna.. Zle zle zle
@zuzkatomkova ja som si kupila prenatal od jamiesona 🙂
@janina7911 to uz ste kocky po ultrazvukoch niektore??? ja sa chystam az 30/7 ! a dnes som 6tt+3 🙂
@pa_mi videla som ze si sa informovala o materskej z dnp , ja som si tiez kedysi platila kym to nezrusili v 2012
ake mame vlastne moznosti? chapem to dobre ze:
1.moznost -ist na pn uz teraz a den pred sa nahlasit na max dnp a nazbierat 26 vkuse a mat max dnp
alebo 2. ist sa prihlasit na dnp az den pred md a mat min matersku z dnp - cca220? ty uz vies co spravis?
@zasha my sme dnes 6tt+0 a na utz ideme 29/7 uz sa neviem dockat,dufam ze uz srdiecko bude 🙂
@zasha ano, lebo to mam o to komplikovanejsie ze som SZCO a som z tych socialnych zakonov debil. Ta prva moznost sedi a asi aj ta druha. Ja sa idem zajtra prihlasit na ten max. ale nechcem byt cely cas na PN - nechce sa mi teraz 6 mesiacov sedietz doma na zadku a ze chodia kontroly ako osy na med.sme to vcera prepocitavali doma z kazdej strany a toto sa oplati asi najviac pokial nechces byt PN
@zasha hej. ale ja mam len dve moznosti - na tri mesiace sa zamestnat - tam su odvody a dan spolu cca 750 eur. alebo toto a tu zaplatim za mesiac 390. inak by som dostala minimalnu matersku a to sa neoplati, to potom radsej rodicovsky rovno ktory je zadarmo. chcel aby som robit tak do zaciatku zimy ak bude vsetko ok a potom ostanem doma. takze nezaplatim celu sumu. ked si spocitas kolko zaplatis a kolko dostanes, tak sa ti to oplati.ak by sa aj nedajboze nieco vyskytlo a musela by som ostat doma,ja by som nebola dostala nic. a takto aspon nieco
@zasha Ja som sa mala hlásiť na USG hneď ako zistím, že som tehu. V decembri som prekonala mimomaternicové, takže bolo riziko opakovania.
@pa_mi aj ja som SZCO a vobec tomu necham ako to bude.. ale manzel povedal, ze aj prve sme zvladli len na RP tak aj druhe tak moze byt 🙂
ak by som mohla, rada by som sa k vám pridala 🙂
Dnes som bola u lekára a vravel 5+3 :D , o dva týždňe na kontrolu, aby sme videli už aj ♥
@janina7911 Ahoj Janka, ako je možné, že u vás už bolo vidieť ♥ a u nás ešte len machuľku? (hoci aj tomu sa nesmierne teším) 🙂
Ja som 5+3

Ahojte baby, tak ja som začala cez víkend špiniť, a keďže sme si už v tomto smere zopár neúspechov zažili, tak som jak šialená utekala v pondelok na gyndu a našťastie je vraj všetko ok. Vychádza nám to, že sme dnes 5tt+6 a aj nám v pondelok krásne bilo srdiečko, takže mi odľahlo aspoň trošku. 🙂 Občas sa mi stane, že trošku špiním, na lieky to vraj zatiaľ nie je, sledovať, či sa nepridajú bolesti a krvácanie...