icon

Marcovčiatka 2014

zasha
27. jún 2013

Ahojte, aj vy ste si nasli v tychto dnoch pozitívny testík? 🙂 Táto diskusia je pre mamicky s termínom marec 2014 🙂

miriem
20. aug 2013

@nm199 Ja tiez velmi tie vitaminy neuznavam, casto su tie davky aj vyssie ako treba, lebo zena prijme nieco aj zo stravy a ze deti sa potom zvyknu rodit dost velke, lebo su az privelmi dobre zivene... Neviem, ci je to pravda, ale mala som kamaratky, co brali Femibion a babatka mali vacsie ako ja...

meritka
20. aug 2013

@ana85 Ahoj, začala som špiniť a bol tam hroziaci potrat ,nedrzalo sa to tam ako malo,tak hned bud nemocnica alebo PN-ka a kludovy rezim,ziaden pohyb len lezat a lezat a nic nerobit, ovladac od TV do ruky , ale dufam ze uz teraz bude vsetko tak ako ma byt ,nasadil mi lieky , uvidime po kontrole

mojko83
20. aug 2013

ahojte .....až teraz som našla túto tému 😀 .....momentálne som v 9TT ... termín nám vychádza na 26.03.2014 .... u gyndošky som ešte nebola ....povedala, že ak sa cítim byť v pohodke, tak mám prísť až v 10 tt (takže ešte týždeň vydržať .....a taktiež by som sa rada pridala do súkromnej skupiny ak by to bolo možné @ifkael ... ďakujem

ana85
20. aug 2013

@meritka verim tomu, ze tvoje tehotenstvo uz bude prebiehat bezproblemovo. juj, to lezanie ti ale nezavidim. uricte poznas uz naspamat tv program 🙂 ale co by sme pre tych nasich krpcov neurobli, vsak. predpisal ti dr. duphaston? ja idem o tyzden na kontrolu, konecne mi vystavi aj teh.knizku.

ana85
20. aug 2013

@nm199 tak potom tie vitaminove doplnky naozaj nie su az take nevyhnutne 🙂 zrejme je to dobry biznis pre farmac. firmy. upravila si nejako jedalnicek odkedy si tehu? jes viacej ovocia a zeleniny alebo sa niektorym potravinam vyhybas?
ja som prestala pit kavu, cierny a zeleny caj, samozrejme ziadny alkohol a jem vela mliecnych vyrobkov. snazim sa kazdy den zjest aspon 1 ovocie a viacej zeleniny.

lucianz
20. aug 2013

@mususu Ahoj, ja som na tom úplne rovnako, malá sa mala narodiť 20.3.2012 a prišla už 28.2, druhé bábo čakáme 23.3.2014. Trošku sme ale zaskočení, ja som si ešte ani nestihla malú užiť :(

meritka
20. aug 2013

@ana85 predpisal mi Duphaston a aj Utrogestan , veru TV program naspamat ,aj tak v TV nikdy nic normalne nedavaju, tak citam knihy ,spim a stale dookola to iste, ale ma to jednu vyhodu ze manzelik ma obsluhuje 😀 aj ja uz dufam ze budem mat tehu knizku 🙂

janaka27
20. aug 2013

@miriem ja som brala vitaminy u oboch tehotenstvach a deti som mala skor male 🙂 dcera mala 2600 a bola prenosena a syn 22OO trosku prv ale nemal by viac ako 3000 kg povedal doktor. Moja mama tvrdi, ze velke deti su z chleba a kvasnic, co ja nemusim , na chleba sa tazko robi, skor ovocie a zeleninu

janaka27
20. aug 2013

@nm199 vitaminy sa maju brat aj pocas dojcenie, nevidim dovod , ze by nemali ich po porode. A ak sa nedojci, tak potom umele mlieka obsahuju tie iste vitaminy

juliana22
20. aug 2013

Je tu medzi vami niaka Žilinčanka🙂

nm199
21. aug 2013

@ana85 no so mnou je to komlikovane.. ja trpim HIT takze jest nemozem skoro nic co je zdrave, lebo mi to sposobuje vysevy, pre ktore som bola minuly tyzden opat v nemocnici... tie doplnky sa snazim nebrat, ale kedze moja strava nie je bohata na vitaminy, lebo nemozem ovocie ani vela druhov zeleniny, tak raz za cas si dam nejaky ten vitamin v tabletke..

nm199
21. aug 2013

@janaka27 ja tieto informacie mam od profesorky z gyne. nemam to nikde prestudovane, takze 100% sa tym neriadim. ja potrebujem mat vlastny zdroj informacii a nie len tak slovne podane informacie.

gabinka79
21. aug 2013

Ahojte, mne lekárka podľa dátumu poslednej MS vypočítala termín na február, ale podľa veľkosti bábätka na ultrazvuku vychádza termín na marec. Tak som sa k vám pridala. 🙂
Máte niektorá problém so zápchami? Čo robievate, aby ste im zabránili? Pri prvom tehotenstve som nemala takéto problémy. 😒

juliana22
22. aug 2013

kočkyyy ak je niaaka sukromna pridajte aj nas🙂čo sme prišli až teraz🙂

monilik
22. aug 2013

@gabinka79 ja mam skor problem s hnackami 😝 alebo sa mi to potom strieda ze bud zapcha alebo hnacka ☹ neberies nahodou nejake vitaminy so zelezom? z toho mozu byt zapchy. a mne teda pomahaju jogurty, ovocie, zelenina, polievky a vela vela tekutin. a vyvaruj sa takych "zapekacich" jedal - banany, mrkva, ryza, cestoviny, pecivo, nenamocene ovsene vlocky a pod. ja som mavala hrozitanske zapchy po porode a nech som robila co som robila nic nepomahalo ☹ nakoniec som si kupila probiotika v lekarni tak sa to ako-tak upravilo.

monilik
22. aug 2013

@juliana22 napis ifkael, ona pridava do sukromnej 😉

juliana22
22. aug 2013

@monilik dikes idem nato

deni75
25. aug 2013

Ahojte 🙂 ja tiez cakam v marci, teraz som v 10.tt 🙂

deni75
25. aug 2013

Chcela som sa spytat..pocula som ze vraj sa da uz v 10.tt z krvi zistit pohlavie babatka, to na to trebs nejake specialne odbery alebo ako to je? Lebo mne sice uz krv brali, ale pohlavie mi nepovedali... neviete ako to je? 🙂

zuzulkaba
25. aug 2013

@deni75
Pozri Geneton,oni to robia..ale za to sa plati..

deni75
25. aug 2013

@zuzulkaba dakujem 🙂

zuzulkaba
25. aug 2013

@deni75
Nie je za co 🙂 a robi sa to od ukonceneho 10 tt,tak aby si nesla skor nahodou 🙂

aksniteb
26. aug 2013

ahojte, tak dnes nám upresnili termín pôrodu na 30.3. tak sa pridávam k vám 🙂 volám sa Zuzana a doma máme už jednu Januárovku 2012
všetkým príjemné tehulkovanie 😉

zapka21
28. aug 2013

@aksniteb Hihi, aj ja mam doma januarovku 2012 🙂

bambolka11
29. aug 2013

@aksniteb 30.3. som sa narodila ja 😉

laura1984
29. aug 2013

@ifkael mozem aj ja prosim do sukromnej? termin mam 11.3. dakujem.

zuzkatomkova
30. aug 2013

@laura1984
@zapka21
@juliana22
caute baby,ja len ze ako sa citite,kukam ze mate tak isto 13 tt 🙂 my mame dnes 13tt+3 🙂 sme v rpoaci a je nam dost nanic :/

zapka21
30. aug 2013

@zuzkatomkova Aaaach, nezavidim. Som doma s prvorodenou, ale mame doma stavenisko, nervy mam z toho uz v kybli a este asi 2tyzdne. Nastastie (klop-klop-klop) mi zle nebyva, len ta velka unava... uz nech sme v 2.trimestri, to bude najlepsi cas 🙂

zuzkatomkova
30. aug 2013

@zapka21 oj veru :D takze ty take problemy s robotou nemas,jako ti dobre,,,, ja robim vo welnese kde je neskutocne teplo a dusno,,,, maserka som,,,,, no uz to asi nezvladam,,, a momentalne ma chytila choroba, dusi ma jak psa,hlava bolia tak,,

miriem
30. aug 2013

@aksniteb
@zapka21 my mame decembrovciatko 2011 a teraz tiez cakame v marci 😉