Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@lussy83 hehe... no to aj ja som sa tak tesila a posledny mesiac sa to strasne pomaly tiahlo
@nicebaculka a babika sa ti narodila normalne?ja budem musiet ist na cisarsky zrejme urcite..ale popravde uz som sa s tym zmierila a je mi to v podstate jedno ako pojde von hlavne aby bola v poriadku...len som sa zacudovala ze ako ti mohli na ultrazvuku vidiet jednu vahu babiky a pravda bola inde... 😝
@lussy83 noo jsa som rodila cisarskym... kvoli tlaku a bola som mesiac pred porodom v nnemocnici na rizikovom..no utz ti nepovie presnu vahu... vecsinou sa myli
@nicebaculka fuuuuu, no tak to bolo teda také isté gulaté babatko ako budem mať ja 🙂
@nicebaculka a rodila si so spinalom ci ta uplne uspali?ja tiez kvoli tlaku ale v ociach..glaukom u mna to isty.. 😒 takze mesiac pred porodom si uz bola v nemocnici???no parada.. 😒
@grejci1 preco si myslis ze budes mat take velke??? mas velke brusko?
@lussy83 nie nie mna museli uplne uspat lebo ja mam vzadu na krizoch taky tukovy hrb a bali sa ze mi to zle pichnuu,,, ja som mala cisarak planovany takze o 6h rano som z rizikoveho sla na predpripravnu izbu.. tam mi spravili klystir odtial som sla na predporodnu salu tam ma vycievkovali zobrali mi krv a taketo veci,, potom sla na salu o 8h ma uspali a potom si uz nepametam,,, prebrali ma o 8.30h ale to som bola este taka mimo a normalne som sa zobudila tak prebrala az o 10h na poporodnej izbe... setko ma bolelo az som plakala a zavijala,,, ale dali mi infuzku proti bolesti trosku to zabrfalo,,, o 11:30 mi priniesli ukazat malu jezisi az som sa rozplakala.... usmiala sa na mna pekne,, :D .... o 22h ma chceli postavit na nohy ale nepodarilo sa mi to,, tak o 5h rano druhy den uz som sa musela postavit ci som chcela alebo nie,,, strasne to palilo a stipalo,,, musela som ist do sprchy a osprchovat sa,,, tam mi rpislo strasmne zle az som videla len na blielo a nepocula som tgak sestricka na mna pustila studenu sprchu ... a preslo to,,, potom som sa prekonala a chodila som radsej cely den .... ale uz je OK akurat ze si este necitim podbrusko,, ale vraj to prejde 🙂
@nicebaculka no "pekne"..to si si teda dobre vytrpela..u mna to pojde nastastie zrejme urcite so spinalom tak dufam ze sa nic nezmeni v tomto,lebo uspat sa nechcem nechat pokial nebudem musiet.. 😒 hej pocula som ze po cisarskom je najhorsie sa postavit,ale ked uz sa raz zena postavi uz potom je to ovela lepsie...a tu cievku ti nechali ako dlho po porode? 🙂 a sestricka je pri tebe ked sa sprchujes?
@nicebaculka no bola som teraz na ultrazvuku a lekár mi povedal, že budeme mať velké miminko, kvôli tomu, že som v 26 tt a že už má plnú tváričku a že to býva až po 30 tt 🙂
@lussy83 no ale potom si davaj pozor, a nezdvihaj hlavu po spinale lebo kamoska zdvihla hlavu ale asi jej aj zle pichli spinalku a mala seknuty krk z toho,, a museli jej potom do chrbtice pichat krv...takze ja som rada ze som bola v celkovej...no cievku mas do vtedy kym sa nejdes osprchovat prvy krat,,, potom ti to vyberu lebo uz mozes chodit,,, ale ja som mala do brucha zavedene aj drenaze( ja som im vravela kabelky prada a guči )...to mi vyberali az po 3dnoch a bolelo to ako svina,,, mala som to asi preto ze som RH- lebo ostatne mamicky po sekcii to nemali a vsetky boli RH+.... no sestricka musi byt pri tebe celu dobu ako sa ides postavit na nohy lebo moze sa stat ze odpadnes ako som skoro aj ja odpadla,,,🙂ale nemusis sa bat,,, je to v pohode celkom,,, siiice ta rana pali asi tyzden ked chodis ale inak pohodka
@grejci1 jaj taak,, no ale ako som pisala lekari sa mozu mylit.... u mojej kamosky sa pomylili tiez o kilecko,,,hovorili jej ze bude mat 4500g a malo 3500g,, takze tak dako,,, alebo dalsej co cakala dvojicky jej vraveli ze bude mat jedna 2700 a druha 2400g a ked sa narodili mali 2140g a 2150g....takze sa neboj,, este moze byt krpec :D
ja mam tiez zeleny zakal a prvy krat som rodila prirodzene a teraz uvidime, moja lekarka sa k tomu este nevyjadrila
@lussy83 to neviem,či su nejak tvrdené....kým bude maličký,tak nerozmláti a potom uvidíme 😉 .no kamoška mi to vracia.ked bola ona tehu,v rakusku som bola ja 🙂 .nosí mi väčsinou vecičky aj to už veľkosť od 74 viac,lebo maličké mám.veľmi sa mi páči,že tam napr.v HM majú vecičky z biocotton a to je také hebučké... 🙂 🙂 🙂 .a samozrejme výber vecí je tam omnoho lepší.
aj naši sa tešia.len tá pomoc zlyháva 😉
@nicebaculka no o tej hlave,teda ze tych 24 hodin zhruba zena lezi na jiske s tym ze sa nesmie hybat,hlavne teda hlavou lebo ze potom nastavaju ine bolesti a problemy...takze sa pokusim lezat,aj ked teraz mam problem lezat a nehybat sa hodinu zhruba.. 😒 popravde pri mojich zdravotnych problemoch ktore mam teda kvoli ktorym mam podstupit cisarsky nastastie ako som vravela zo spinalom tak som aj rada ze podstupim cisarsky a nemusim si vytrpiet klasicky porod... 😖
@lussy83 ano ved ale to len ked mas spinalku nemozes hybat hlavou... ked si v uplnej mozes.... ved to jedna znama mala potom preblemy ked hybla z hlavou jej muiseli krv pichat do toho isteho miesta kde aj spinalku,,,,a ja som po cisaraku lezala na sestonedeli len na poporodnej izbe nie na jiske,,,,vies co??? to mas to iste povedala by som ze klasicky porod je este lepsi ako sekcia,, po klasickom sa mozes hned postavit na nohy ale zase vytrpis si dost pred porodom ( kontrakcie, stahy,tlacenie.. sitie)... a potom mas uz pokoj,, nic ta neboli,,, a pri sekcii zase naopak...pre sekciou ta nic neboli si v uplnej pohodke ale potom ta setko boli ani zakaslat nemozes lebo ti ide brucho roztrhnut rana ta pali stipe pri kazdom pohybe stratis v podbrusku cit lebo ti tam prerezu nervove spoje ale to sa ti o rok vraj obnovi.... ach jaj,,, ale co som sa pytala tak pocet sekcii za posledny rok stupol o 80% takze dost uff.... vies pre lekarov je lepsie spravit sekciu ... maju to sup sup....
@lussy83 inak so mnou na sestonedeli lezala aj martina sindlerova....poznas ju?? :D
@nicebaculka no tak martinu shindlerovu naozaj poznam..a kto by nie ze? 😀 no co sa tyka tej bolesti hlavy a toto to viem to uz som informovana ze je to za trest tych niekolko hodin..co sa tyka bolesti tak popravde ci ma bude boliet dole alebo brucho tak mi je to v celku asi jedno kedze bolest tam byt musi.a preto radsej cisarsky,lebo mam problemy zo zapalom v krvi,teda vyrazil mi do oci/vyysoky oc.tlak/a do chrbtice/platnicky na krku mam v.../tak preto radsej cisarsky...ale hlavne je ze mala bude ok a ostatne sa uz spravi.. 🙂
@jaja102 ahoj...v tomto kociariku mas standardny rozmer vanicky 🙂 su od nej aj mensie, ale tych nie je zasa tak vela...inak kociarik super, ale mne by tiez prekazali 3 kolieska, kamosky, co maju s trojkolesovymi kociarikmi skusenosti mi povedali, ze su dost blbo ovladatelne...ale to je zasa vec nazoru 😉 ja som nasla takyto, asi to je uz jasna volba 😀
http://www.e-kociky.sk/?1689,glamour-dots
tak, kociarik uz objednany 😀
@lussy83 jjj babo je prvoradeee 🙂... drzim palceee 🙂a inakstastne a veseleee
@nicebaculka dakujem ti moc a samozrejme aj vam krasne sviatky a nech sa vam splnia vsetky sny.. 🙂

@nicebaculka si zlata by si neverila ako sa na nu tesim..hlavne po tom vsetkom co si pre nu vytrpim som jej minule uz povedala ze ked sa narodi tak ju dohryzkam do tyhc jej tucikov uzasnych.. 😀