icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

jaja102
27. jan 2013

taaaak a od dnes sme s maličkým oficiálne na materskej dovolenke 🙂 🙂 🙂

bique
27. jan 2013

@jaja102 jeeej, to je ake super 😀

jajus18
27. jan 2013

@jaja102 tak,my sme o tyzden skor nastupili na MD 😉 ale uz sa nam to krati 🙂

jaja102
27. jan 2013

@jajus18 kedy ti dali termin?aj mne povedal,ze pojdem skorej,ale na MD ma dal podla stareho vypocitania...

jaja102
27. jan 2013

@bique ja som taka rada za nas vsetky,co sme uz tolkym zlym prešli,že sme to takto krásne dotiahli....už len dobre bude 🙂

bique
27. jan 2013

@jaja102 ja mam nastup 14.2.. mna da podla akoze poslednej MS 6 tyzdnov pred TP... tiez podla stareho vypocitania... oni sa riadia poslednou MS, nie podla terminu porodu podla utz...aspon mne tak bolo povedane

jajus18
27. jan 2013

@jaja102 ja mam povodny termin 3.3.ale urcite to bude skor 😉 takze ratam taky mesiac este vydrzat.tebe sa uz malinky otocil?

jaja102
27. jan 2013

@jajus18 neotočil....už ani neverím.v piatok idem do poradne,chce mi uz robit aj predoperačne na sekciu...povedal mi,že sa už asi ťažko otočí,lebo že je veľký a má málo ,miesta.. ☹ .a tebe?

jaja102
27. jan 2013

@bique asi tak.lebo aj mne tak dal MD,ale hned povedal,ze rodit sa bude skorej...takze od dnes som uz volnejsia,nemusim sa bat kontroly na PN,ale už mi je to nič platne,kedze uz nevladzem velmi niekam chodiť a je mi najlepšie doma 😉

jajus18
27. jan 2013

@jaja102 no ani mne,ale co uz 😉 je hlavne uz na svete a nech je vsetko v poriadku.ty si zacala asi este len teraz 35tt,ja uz od zajtra 36tt,preto som isla na MD o tyzden skor ako ty,asi sme sa len zle pochopili 😉

sonkab
27. jan 2013

Ahojte baby, boli ste uz niekto na poradni v nemocnici kde idete rodit ? Ja som dnes ukoncila 35.tt, zajtra som 35 + 1, mam sa ist uz ukazat do nemocky ?

sonkab
27. jan 2013

@jajus18 pozeram, ze sme tehu rovnako - uz ides tento tyzden na poradnu do nemocnice alebo pojdes az ten dalsi tyzden ?

annamary27
28. jan 2013

ahojte,V sobotu som malej kúpila nejaké polodupky a dupky,lebo nám ešte niečo chýbalo a že už oblečko nekupujem...prišla som dom a zistila som,že mám málo polodupiek 0-3,tak som včera potajme v Tescu kúpila ďaľšie 🙂
Podarilo sa mi objednať aj pekné vibračné ležadlo-nákup som hodila na krstnú Terezky,čiže na sestru,tak sa mi vyberalo ľahko.
Natrafila som aj na pekný kolotoč nad postielku,s čím iným ako so žirafkami /nejak fičím v tehu na tomto zvieratku a na béžovej farbe,už sa z toho mm smeje/.
Ešte som objednala aj špirálu s hračkami,ale to zisťujú či bude na sklade.Takže víkedn bohatý na nákupy za nami 🙂 a pred nami opäť zasnežený týždeň,neidem ani dnes na krv a to nielen kvôli snehu,ale už sa na mna aj auto vyprdlo,ked s ním často nechodím.

jaja102
28. jan 2013

@jajus18 no to maš pravdu,ja som dnes 34+3.....no hlavne nech sú ok.aj ja sa len za to modlím.budu trošku viac otlačení,ale to sa stratí. 🙂

jaja102
28. jan 2013

babenky pozerali ste včera ten dokument na ČT2 "som v tom" o tych 4 maminach?včera tam jedna rodila tretie dieťatko,chlapčeka,prirodzenym pôrodom a to bol maly koncom panvovým....riadne som ostala v šoku..a ona bola taka statočná,ani nezakričala.ale malý mal ešte aj po pôrode nožičky úplne na brušku z tej polohy.

annamary27
28. jan 2013

@jaja102 jaj ani mi to nehovor,ako jej tam sestrička tlačila celým telom brucho,aby sa malý dostal von....ufff,mala som dosť,manžel ostal v šoku.

jaja102
28. jan 2013

@annamary27 no to tlačia aj pri normalnom,myslim ked je hlavičkou.aspoň ja som sa s tým už veľa krat stretla,keď žena nevládze porodiť.ale že sa na to vôbec dala....ja by som sa bála....tiež som z toho bola šoknutá.ale tí dvaja "dôležití" čo boli v tej kanade mi pekne idú na nervy... 😉

jajus18
28. jan 2013

@sonkab no ano mame podobne termíny 😉 ja pojdem asi buduci tyzden prvy krat do tej poradni,ale velmi sa mi tam nechce u nas su tam len stredy,urcite tam bude vela tehuliek.

jajus18
28. jan 2013

@jaja102 nevadi ze budu otlaceni, co uz s nimi ked sa nechcu otocit 😉

annamary27
28. jan 2013

@jaja102 jaj,to hej,oni museli vycestovať na to,aby si kúpila album a knižky.....a ked bola kukať nadštandartnú izbu a bola asi v treťom mesiaci???????

sonkab
28. jan 2013

@jajus18 ja som bola nakoniec uz dnes - aj sa cudoval, ze som prisla tak skoro, ale som povedala, ze ma moja doktorka poslala 🙂 Hned mi kazal objednat sa na UZV, dnes som absolvovala aj EKG, buduci tyzden mam ist na odbery. Vraj sa uz zacinam otvarat, tak uvidime co bude dalej

jaja102
29. jan 2013

@annamary27 divní su riadne....budú mať perfektné dieťa,ked uz teraz pred pôrodom sa ocko vyjadril,ze bude právničkou,alebo managerkou.....chúďa maličké,detstvo strávi nad knihami..

jaja102
29. jan 2013

baby dnes nam prisli tehu fotečky,co sme boli s mm,aj so psikom,tak sa vytesujem 🙂 .inak v noci zase take bolesti,ako ked sme isli lezat,tak som sa zlakla a od rana balim veci,malemu aj mne,lebo ozaj clovek nevie,kedy ho to vychytí..... 😒

sojana
31. jan 2013

ahojte,včera som bola v porodnici sa dohodnut s dr.,založili mi kartu urobili monitor,moč,tlak,kukla ma dr. tak všekto ok,len som totalne zatvorena jak pevnost boyard,takže behom mesiaca uvidíme či sa to uvolní,alebo pojdem na sekciu,ešte mam 4 tyždne,ale pomaly už balím tašku aby som na niečo nezabudla. 🙂

market26
31. jan 2013

ahojík kočeny nemáte některá zájem o oblečko, mám po dcerce ještě nějaké kousky, bylo by to za symbolickou cenu, pokud ano dejte vědět pošlu odkaz,,,,za 10 dní mám termín se synátorem tak bych ráda vyprázdnila skříň, díky

lussy83
31. jan 2013

babenky moje kedy je cas odist do porodnice?uz druhy krat mam asi falosne kontrakcie..teda aspon dufam ze falosne... 😖

mamulienka000
31. jan 2013

@lussy83
kontrakcie sú kontrakcie, sú pravidelné a stupňuje sa to, neprestáva, ke´d máš pravidelne a každých 5 minút malo by ísť o pôrod, ja viem toľko, ja som pri synovi mala tiež také slabé ale fakt pravidelné ani kúsok pokoj,polhodku či hodku, stále ....takže podľa toho ..neviem či som pomohla

mamulienka000
31. jan 2013

Tehuľky už tretiu noc sa budím na krvácanie z nosa, neviete niektorá poradiť čo s tým, túto noc mi to šlo zastaviť až za hodinu : ( tak som si nasadila magnézium 500 , len neviem či ho brať, kedže som 35 tt. Ešte beriem železo nepretržite.

ludmilaka
31. jan 2013

@mamulienka000 Ahojko, je to krvácanie veľké, alebo mierne. Mám to tiež, mne v podstate ide celé dni z nosa krv, ale to je len veľmi mierne a nejak to doktor neriešil (a to ma sleduje poriadne), ono je to vraj jeden z neduhov tehotenstva. Ešte by si mohla skúsiť ascorutin...teda po dohode s lekárom....

mamulienka000
31. jan 2013

@ludmilaka
no asi mierne, nikdy mi netiekla krv z nosa, čítala som , že sa to stáva v tehotenstve, že cievy horiše pracujú, len ma štve , že to je už tretiu noc.