Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@jaja102 my si dáme vziať pupoč.krv ,už sme platili aj zálohu a mám v tehu knižke nálepku,že to chceme.
@annamary27 ved uz aj my sme sa rozhodli,ze ano...vyuzijeme tu zlavu. 😉
Ahojte baby,kedzed marec sa blizi,mate uz nejake priznaky porodu?napr sa vam skracuju krcky,nejake bolesti...
@babyborn ahoj, ja zatial zatvorena na 4cm, to takto od zaciatku, brusko netvrdne, nic neboli, ale tak drobca mam hlavkou pod lavym rebrom a zadockom v panve, takze ma tam tak netlaci...sme vacsi a koncom panvovym, takze nas podla vsetkeho caka planovana sekcia...uz ma na to pri poslednom uzv pripravili...len clenky zacali trochu uz puchnut...
Ahojte tak ja zajtra začínam 37 týždeň , mám +10kg, malá podľa sona má 2360g vraj sme menší o týždeň 😉 tak uvidíme 12.2 ako sme za týžden narástli
@kristina79 jeej aj ja presne zajtra začínam 37tt.mám 13kg naviac a malý je zase väčší o 2tt....v pondelok mal 3000g,rastie ako z divý 🙂
@babyborn no ja som mierne otvorená ale ževraj to je u druhorodičky normálne, mám bolesti v chrbtici tak vyššie a keď vstávam tak bolesť v trtáči, to je zatiaľ všetko, a navyše 13 kg a to mám ešte mesiac pred sebou.
@jaja102 to je fajn ja len dufam že to malá dobehne 🙂) , ja dnes iba polihujem mám bolesti v podbrušku tak len dufam že to nieje nič zleho 🙂 odkial si?
Ahojte dievcata. Chcela by som vas poprosit o radu. Ja mam sice termin porodu az v aprili, ale preto sa prave obraciam na vas, ze uz mate vybavovacky okolo materskej zrejme za sebou. Mohli by ste mi poradit, co vsetko treba kde vybavit? Moj pripad je taky, ze som v trvalom pracovnom pomere, som treti rok na rodicovskej dovolenke a teraz z nej prechadzam rovno na druhu matersku dovolenku. Ked mi lekarka vypise papier na matersku, ten mam zaniest zamestnavatelovi, ze? A este niekde nieco treba? Napr. co sa tyka dochodku, prvy a druhy pilier, teraz za mna plati stat a bude vlastne aj nadalej, tak treba aj tak nieco vypisovat u nich? A na UPSVAR treba oznamit ze mi maju stopnut rodicovsky lebo budem poberat matersku? a este nieco, napada vas nieco, resp. vybavovali ste nieco dalsie?
Dakujem velmi pekne 😉
@kristina79 neboj,dobehne to...to praveze nas je velky,vsetci mi to hovoria.bolesti uz mavam aj ja,aj neprijemne tvrdnutie.doteraz tvrdlo,ale nie az tak.ja idem v pond.na prietoky,tak som zvedava,co mi povie....
som z Lučenca.a ty?pobalena uz si?
Ahojte 🙂 viete mi prosim poradit nieco na bolest hrdla? Nemam ziadne horucky, len ma brutalne boli hrdlo..vcera som dobrala antibiotika a je to tu zas:( mate s tymto skusenost? Dakujem za kazdu radu..
@zuzickaaak Mne najviac pomáha obyčajný JOX, počas tehotenstva som mala boľavé hrdlo 2x a po jednom dni mi to prešlo. Neobsahuje žiadne látky ktoré by uškodili tebe, alebo drobčekovi a je fakt účinný.
Ešte aj kloktanie šalviovým vývarom pomáha, ale musí byť studený..
Skoré uzdravenie =)
@marekovadianka dakujem 🙂 skusim
Ahojte, je tu niektorá z vás ktorej lekar povedal, že ma babatko mensie o dva tyzdne ako by malo byt? pritom vysledky a priechody placenty su OK???? Velmi som sa vyplasila, tak chcem vediet ci v tom nie som sama.. 😖 som v 35TT a babo je asi na 33+2 alebo tak nejak
@zuzickaaak tiez som za Jox...pomoze okamzite 😉
Dobrý deň, chcem len upozorniť že Jox sa nesmie užívať v tehotenstve, obsahuje jódovaný povidón, taktiež sa nesmie užívať pri dojčení, leták: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/jox-sp....
@kristina79 Tak to sme na tom rovnako - tiež dnes začínam 37. týždeň a váha ukazuje +10kg 🙂 A tiež čakáme dievčatko. Len neviem, koľko váži. Doktor mi naposledy robil sono v 32. týždni a aj to mi nepovedal, koľko má, len koľko by mala mať podľa učebníc. ☹ To si viem aj sama vyčítať....Teraz ti robí sono každý týždeň, či ako?
@jaja102 ja idem do poradne v utorok, pobalená už som pre istotu 🙂 včera som mala také bolesti že som myslela že pôjdeme na pohotovosť ale v noci to prešlo...snád sa nič zle nedeje, pohyby cítim dnes normálne a nič nebolí
@lucikaa mne robil sono pri každej poradni a teraz aj monitor aj a prietoky pri každej poradni robí tak budeme vedieť či e všetko ok, v utorok idem do poradne zas
@kristina79 ja som tiez mala take bolesti,ako na silny silny menzes,cca pred mesiacom,isla som na pohotovost,no bolo vsetko ok...som zastanca toho nazoru,ze radsej ist 10x zbytocne ako raz neist a lutovat 😉 .tak ti v pondelok pisem ja a v utorok ty 🙂 🙂 🙂 .
@bique no je to taky malý obrík 🙂 .jasné,že sa neotočil.ale už to neriešim,zrejme má dôvod...
už si vybavujem predoperačné na sekciu 🙂 .tým našim chlapom sa v tej našej panve pekne sedká,alebo sa im nechce byt dole hlavkou ako netopierikom 🙂 🙂 .a vy ako?ako sa citis?tlačí hlavičkou riadne,že...
@jaja102 tlaci hlavickou tak, ze niekedy mi az dych vyraza 😕 ale tak zasa nemam tie stavy, ze ma boli panva a tak...inak mi uz paradne zacali puchnut clenky, ale tlak je stale nizky, doki povedal, ze kym tlak nestupa, ze je to uz normalne...zajtra volam na vysledky krvneho obrazu, lebo mam malo krvnych dosticiek, v prvom trimestri bola hodnota 126, v druhom uz iba 97, tak uvidime zajtra, dufam, ze to nekleslo este viac 😠 ale vraj kym to nie je pod 70, ze je to ok a ze v tehu to je niekedy takto... ja mam celkovo tuto hodnotu stale nizsiu, bola som s tym pred 10 rokmi aj na hematke, ze vsetko je ok, ze to takto jednoducho mam...len teraz to zacalo klesat....tak uvidim zajtra, dufam, ze to bude ok 😨
@bique no toto mam aj ja nizsie,ale hemoglobin mi nastastie stupol,tak uz beriem zelezo len 1x denne.ja mam take clenky uz od zaciatku decembra,no nie je to sranda,ani cizmy si uz neviem zapnut 😒 .no uz vydrzime 😉 .ja idem o hodinku na prietoky,som zvedava,co mi povie,dufam,ze ma tam uz nenechá....pa,drzkajte sa

@sojana viem,že tie TBC vakcíny su silne,a sposobuju detickam casto komplikácie,ale to ochorenie nie je sranda...teraz mi písala kamoška s BA,je tehotná a bola v kontakte s clovekom boli mu z muzom gratulovat,este nevedel,ze je chory,s TBC,biely,normalny clovek,dozvedel sa to len teraz,a ona teraz musi absolvovat vsetky tie testy...ci je babo ok....ci on nepride.je toho vela dnes..ved aj vcera v spravach.
co sa tyka pneumokokov,segrina mala je zaockovana,a v steroch z hrdla jej vyjde vzdy pritomny,ono totiz ta vakcina,co sa pouzivala pred cca 5 rokmi,bola len proti dvom druhom pneumokokom,bola vyvynuta v USA,tam su uplne ine druhy toho virusu,ako v europe,a je ich okolo 200,cize tam to bolo fakt diskutabilne...
teraz neviem,ako to je,aka je tato nova vakcina
vsetko je to biznis
zial na detoch