icon

Marcovky 2014 Poprad

mirkava
19. feb 2014

Mám termín v marci, už sa to blíži. Je tu ešte niekto taký?

buczka
19. feb 2014

@mirkava aj ja....🙂 termin 2.3. 😀

dasenka1203
19. feb 2014

@mirkava mna to caka oficialne 26.3 🙂

mirkava
autor
19. feb 2014

ja 8.3. 🙂 uz som zbalená a stresujem 😉 baby nebudete mat nahodou epiduralku?

dasenka1203
19. feb 2014

neplanujem, bude to moj treti porod, ked som zmakla bez dva, dam aj treti 🙂

mirkava
autor
19. feb 2014

ja uvažujem, je to moj prvý tak trochu strach 😲

dasenka1203
19. feb 2014

ako strach mam aj ja trosku, ale snazim sa na to nemysliet velmi, beriem porod ako "nutne zlo" 🙂 treba sa v hlave nastavit tak ze bude vsetko ok, ziadne hrozne bolesti, ze nam to zbehne razdva - psychika robi vela..

nija8
19. feb 2014

Ahojte, aj ja sa hlasim. Termin v polovicke marca, ale presny datum neviem. Ale uz mi zacina kvalitne lepit 😒

mirkava
autor
19. feb 2014

ano ano musím sa takto nastaviť, všetko bude OK. Manžel ma ukludnuje, bude pri porode tak dufam ze mi aspon trochu pomoze, minimálne psychicky 😵

buczka
20. feb 2014

ja sa tiez nechystam na epi, chceme zvladnut bez 🙂 zatial sa ani nebojim, do TP uz len 10dni, a uz sa tesiiiiim na svoju bambulku 😀

dasenka1203
22. feb 2014

aaaa zienky, zazmluvnujete si porodnika, riesite porodne plany, nadstandardnu izbu a tak??? @buczka @nija8 @mirkava

buczka
22. feb 2014

@dasenka1203 porodnika nie(kamoska vravela, ze to je zbytocne, uz su tam dobri lekari, aj na priprave hovorili, ze to az tak nie je nutne, pokial tam nemate niekoho koho asi naozaj poznate, ze je to skor take psychicka podpora ten pocit, ze mas porodnika), plan som chcela, ale nejak som prispala, takze nic, ale viem, ze sa snazia co najviac dietatko s matkou, tak je fajn, a izbu este zvazujeme, uvidime ci bude volna a tak 😀

tessyna
22. feb 2014

Aj ja sa pripájam . . .termín pôrodu koncom marca . . . ale keď si z nás bude chcieť malá vystreliť tak to bude aj apríl 😀

mirkava
autor
22. feb 2014

@dasenka1203 aj ja som počula, že je zbytočné si zaplatiť pôrodníka, takže zatiaľ nie, pôrodné plány? pravdupovediac nepočula som o tom 🙂 nadštandardnu izbu tiež nie (nechcem byť na izbe sama). Len si možno zaplatim tu epidurálku, vlastne sme sa doholdli s doktorom, ze sa na nu pripravim a uvidim ako to budem zvladat, ak by bolo potrebné tak mi ju daju, ale hrozí mi cisarsky, lebo malý je zle otočený a už by mal byť hlavičkou dole.

nija8
22. feb 2014

@dasenka1203
Ja som rodila v PP pred rokom a pol, bola som spokojna so vsetkym, preto som sa rozhodla aj teraz tam ist, pritom mam blizsie do KK. Porodnika nezazmluvnujem, uz pri prvom som rozmyslaala nad mojim gyndosom, ale on k porodom nechodi, nakolko je sukromny lekar. Ale porornici su uzasny,ja konkretne som mala Dr. Karnisa a on bol skvely. Aj sme sa posmiali, uplny pohodak. Nadstandard som mala a aj teraz by som chcela. Sice som bola sama, ale oddychla som si, aj navstevy som mohla mat kedykolvek, manzel bol kazdy den so mnou do deviatej do vecera.
Co sa tyka Epi, nemala som a ani nerozmyslam. Ja som mala celkovo rychly porod, rano o piatej sme prisli do porodnice a o deviatej bol maly na svete, tak verim, ze to aj teraz bude tak 😀
a plan tiez nie, ale poviem, ze chcem aby manzel prestrihol pupocnu a pod. Pri prvom sme boli taky stastny, ked sme uvideli maleho ako vysiel,ze smena to uplne zabudli.
Trosku som da rozpisala 😀 Len som sa chcela podelit so skusenostou...
A MEDZI NAMI, ZACINA MI RIADNE LEPIT 😀

buczka
22. feb 2014

@nija8 mne este zatial nelepi......ale uz sme nedockavi 😀 lebo my to uz mame za par, takze kedykolvek to moze prist.....a nehnevala by som sa keby aj hned 🙂

mirkava
autor
26. feb 2014

@tessyna ahoj, nebudeš mat nahodou epidurálku? ja som bola na poucení na anesteziologii, mozno pojdem bez ale chcem byť pripravená na všetko 🙂 len mi nevedeli povedat kolko stoji a kde sa platí, tak len či náhodou nemaš info 🙂

tessyna
26. feb 2014

@mirkava zatiaľ neplánujem epidurálku, no myslím, že cena sa pohybuje okolo 130€ a platí sa potom po pôrode.

mirkava
autor
26. feb 2014

@tessyna dakujem 🙂

buczka
10. mar 2014

tak ako zienky, co ste uz terminove....uz to ma niektora za sebou? my uz prenasame 8 dni....a mame cas este do stredy...inak nas budu musiet vyvolat....tak verim, ze sa to este rozbehne 🙂

cuculik1
20. mar 2014

Ahojte. Žienky , ponúkam materské mliečko. Som z Popradu. Mám ho prebytok tak mrazené, ale z kapacitných dôvodov už ani nemrazím a bohužial mliečko vylievam. Takže ponúkam aj úplne čerstvé mliečko. Náš drobec bude mať 4 mesiace. Krásne prospieva. Som nefajčiarka, zdravo sa stravujem. Je mi ľúto mliečko vyhodiť, ak by som tým mohla niekomu pomôcť. 😉 ...

lucinka0503
21. mar 2014

@cuculik1 Prečo ho nepredávaš na novorodeneckom,tam zaň ponúkajú cca 7€.Myslím si,že tam ho využijú🙂

cuculik1
21. mar 2014

@lucinka0503 musim si tam zavolat a pozistovat 🙂