icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
zuzuliq12
15. feb 2019

@ivka2112 ahoj. Mna zas klby na prstoch. Prsteniky na oboch rukach ked ohnem, tak mi tam klb preskakuje az to boli. Rano ked sa zobudim, tak ani pokrcit prsty nemozem, co to boli. Neviem ci je to spojene s tehotenstvom alebo reuma. Len bojim sa, ze ked to u doktorky spomeniem, tak ma posle kade tade a nechcem moc teraz uz chodit po doktoroch, ked su vsade choroby. Snad to prejde po porode. Snazim sa ich menej namahat. Uz nam ostava len vydrzat.

zuzuliq12
15. feb 2019

Caute baby. Vcera som bola prvy krat v nemocnici na poradni, nastastie vsetko ok. Ale na mna to malo zly vplyv. Zmocnil sa ma strach. Uz sa nam to blizi. Viem, ze nie som prva ani posledna. Ale neviem sa zbavit toho pocitu strachu, celkovo z nemocnice a tak. Ako to beriete vy? Samozrejme sa tesim na drobca, ale po vcerajsku som v psychicky trochu v keli 😏🙄🤦‍♀️

adkaaa
15. feb 2019

@cherrystone gratulujem vela zdravicka mamine aj babatku!!

cherrystone
15. feb 2019

dakujem pekne za gratulacie, porod bol vyvolavany 37+6, mala 2760g a 47cm. bola to rychlovka 4 hodky a bola von, s epi super zazitok (bez toho neviem ako by som to dala), bez nastrihu par stehov, bonding 2 hodky. manzel stihol dobehnut na poslednu pol hodinku. som rada, ze uz je to za mnou a sme spolu 🤗

bobricek1979
15. feb 2019

@cherrystone super a prečo ti vyvolávali pôrod? Tiež chcem epi tak už len idychuj a užívajte malinkú 💕a meno?

ivka2112
15. feb 2019

@cherrystone gratulujem 🙂

lillien123
15. feb 2019

@zuzuliq12 ja som bola na poradňi dneska a mam presne také isté pocity, bojím sa ako to celé dopadne a či to zvládnem ale na druhej strane sa aj dosť teším sú to také zmiešané pocity

bobricek1979
15. feb 2019

@lillien123 ja mám tiež strach

bobricek1979
15. feb 2019

Dievčence čo ste už absolvovali ctg mali ste nejaké náznaky kontrakcii?

ivka2112
15. feb 2019

@zuzuliq12 super, ze mas vsetko ok🙂 co sa tyka strachu z nemocnice a porodu, tak to ja musim povedat, ze nemam. Ja nad tym ani nepremyslam ze ake to bude a tak - beriem to tak, ze nic nenapremyslam, lebo to pride tak ci tak😊 ked tak nad tym premyslam, vlastne som to neriesila cele tehotenstvo. Skus mysliet na to, ze ked to pride, tak to znamena, ze o par chvil tu uz bude tvoj drobcek🙂

bobricek1979
15. feb 2019

@cherrystone ešte k tej epi mala si zazmluvneneho abesteziologa?

ivka2112
15. feb 2019

@bobricek1979 a to sa zazmluvnuje?

bobricek1979
15. feb 2019

@ivka2112 no nie ale tak u nás napr. v nemocke keď nemôže že je pri operácii alebo tak tak nepríde pichnúť

ivka2112
15. feb 2019

@bobricek1979 aha, to ma nenapadlo

bobricek1979
15. feb 2019

@ivka2112 no tak veru mám porodnika tak hádam nehako poriesi aj anesteziologa dúfam

zuba1987
15. feb 2019

@zuzuliq12 ahoj... presne tak isto ruky bolia aj mna, ... az mi rano ked si zohnem päst nejdu narovnat... pomoze mi pocvicit si s tym... ale ruky mi puchnu asi 3-4tyzdne a posl. asi 2 tyzdne uz aj nohy a clenky... cela som jak velryba... ked lezim na gauci cakam ze pribehne greenpeace a budu ma tahat spat do mora 😂... tiez dufam ze ked porodim prestanu puchnut, lebo v poránu normalne nemam silu v rukach jak ich mam jak bambule, tak sa aj bojim aby som maleho udrzala potom

bobricek1979
15. feb 2019

Dievčence koľko vážia vaše bábetká moja teraz v 37tt má 2800g

ivka2112
15. feb 2019

@bobricek1979 nas mal v 32tt 1800g

teja26
15. feb 2019

@cherrystone gratulujeme 💞V ktorom tt sa bábätko narodilo 💖

zuzuliq12
15. feb 2019

@zuba1987 presne to iste. Toho sa bojim, ze mi to bude robit problem pri malom. Ale nasla som si na nete, ze skakave prsty a dost bab to malo prave v tehotenstve. Len aby nam to zmizlo a mohli sme sa plnohodnotne venovat drobcom.

tinka1003
15. feb 2019

@dadikvk1 oni isto vyblednú, neboj. Super, že vládzeš, ja som to tak mala v prvom tehu. Bola som jednak mladšia, v lepšej kondícii a mala som na seba viac času. Do poslednej chvíle som chodila na tehu cvičenia, dva dni pred pôrodom som sa flákala s kamoškami a kavickovala v NC. Ale aj bruško som mala podstatne menšie. Teraz ma veľmi pichá podvozok a tvrdne mi brucho, preto mi je dlhšia chôdza dosť nepohodlná. Ešte niečo porobím, ale vždy si musím ísť aspoň na chvíľu ľahnúť.
@lillien123 mňa odspodu dlhšie nevyšetrovali. Dokonca teraz pred pár dňami v nemocke mi lekár vravel, že do toho nebude šupať, lebo budúci týždeň je na lyžovačke a nemohol by ma prísť odrodiť.
@cherrystone jeeej, tak to blahoželám...prajem nech si rýchlo fit a veľa veľa zdravíčka tebe aj drobčekovi 🤗😘.

zuzuliq12
15. feb 2019

@ivka2112 ja som doteraz nepremyslala. Aj som to tak brala, ze ked to pride, pridem tam a nejak to pojde a porodim. Len ta navsteva nemocnice ma nejak rozhodila. Uz ked som bola porodnej saleba vsetky tie nemocnicne veci. Uf, panika. A o tyzden zas 🙊🙈 ale snazim sa mysliet pozitivne a na maleho sa strasne moc tesim.

zuzuliq12
15. feb 2019

@lillien123 presne take iste pocity. Ale dame to!! 🙏❤️

zuzuliq12
15. feb 2019

@cherrystone parada, gratulujem. To bol pekne rychly porod. Super ❤️ prajem vela zdravicka.

anitu
15. feb 2019

@bobricek1979 mne za ten mesiac mi robili každý deň 2x ctg. V deň keď ma pusti, ukázal dve kontrakcie. Maximum je 100 a ja som mala 85ku.Ale ani som to tak veľmi necítila. Odvtedy doma už len to podbruško zabolí aj dosť.

tinka1003
15. feb 2019

@zuzuliq12 ja mám tiež také stavy a dosť sa pôrodu bojím. A celkovo pobytu v nemocnici. Keďže som sa rozhodla rodiť v PO, tak sa bojím aj ako zvládnem v nemocke 4 dni po pôrode. Nie že by som bola nejaká fajnovka a požadovala som superluxus (veď som žila počas VŠ na intráku), ale spoločné wcka a sprchy na chodbe ma desia. Ja som po pôrodoch napríklad nechodila cikať na wc, ale do sprchy s tým, že som stála a oplachovala sa vlažnou vodou (poradili mi to). Na izbe som bola sama, mala som súkromie, nikto nás nerušil. Nechala som otvorené dvere, sprchovala sa a vedela si pritom kontrolovať malinkú. Návšteva mohla prísť kedykoľvek a ostať akokoľvek dlho. Teraz budeme pravdepodobne na izbe až štyri, návštevy budeme prijímať na chodbe. Ale tak vydržíme to nejak, len nech všetko dobre dopadne.

tinka1003
15. feb 2019

@cherrystone super, krásny a rýchly pôrod si mala 🙂. Užívaj si malý uzlíček šťastia.
@bobricek1979 moja mala 2700g (v 36+1)

maruska.s
15. feb 2019

@zuzulik8883 aj ja mam termin 28.3.😀

bobricek1979
15. feb 2019

@ivka2112 no vsak on akurát teraz bude priberať

bobricek1979
15. feb 2019

@tinka1003 no pekne tak su na tom obdobne dr tipoval ze ak neporodim skor typuje to zak na 3500g