icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
blbovina
17. feb 2019

@bobricek1979 mam zle prekrvovanie a take bordove flaky. Popukane a roztahane cievy, zilky a vlasocnice.
Pri stati a chodeni sa nejak zle prekrvuju.

ivka2112
17. feb 2019

@bobricek1979 u nas netreba - iba udelenie suhlasu s eda. To prides na anestezilogiu, tam ta poucia, co ti hrozi a daju ti suhlas. S tym potom prides do porodnice. Bez toho suhlasu ti eda nedaju. Teda mne to aspon takto povedal lekar.

teja26
17. feb 2019

Ja mam doma 3 deti s vysokými horúčkami strašný kašeľ... Antib. Nezaberajú... A o 2 tt sekcia.. A nemám ochorieť..

maruska.s
17. feb 2019

@teja26 ach to je stav... Drzkajte sa, nech ste rychlo zdravi....

bobricek1979
17. feb 2019

@blbovina aha och a nekruti sa ti v hlave?

bobricek1979
17. feb 2019

@teja26 držte sa aj s detičkami posielam zdravé bacilky

bobricek1979
17. feb 2019

@ivka2112 aha oki ďakujem

zuzulik8883
17. feb 2019

@zuzuliq12 no podobá sa to nápadne na bolesti pri menštruácii, troška silnejšie, taká bolesť začne v podbrušku akoby krúti črevá ako pri prehánkach plus pulzujúca bolesť možno trocha teplá vyráža do krížov... tak nejako by som opísala tie prvotné kontrakcie buď tie falošné prípravné, alebo už tie kontrakcie prvej doby pôrodnej... núti ťa to rozdýchavať... aspoň ja to tak cítim.

leelu
17. feb 2019

@zuzulik8883 okrem toxoplazmozy a zlcnikoveho kamena si opisala do bodky presne to, ako som prezivala a aj prezivam vlastnu graviditu 🙄
Aktualne 38+0 a celkom by som uz aj bola rada, ak by uz bol krpcek medzi nami. Ale tak uz vydrzime 👍

zuzulik8883
17. feb 2019

@blbovina no u mňa to už dva týždne vyzerá biedne, asi fakt príjmem ponuku lekárky... už niekoľko krát ma volala do nemocnice zaľahnúť na infúzie a kompletnejšie vyšetrenia aj chirurgické atd... včera večer dva záchvaty žlčníka, dnes od rána sa bojím jesť... tak len malú bagetku som mala, na obed kukuričné vločky s mliekom a teraz večeriam mrkvovojablkové pyré.... no nič moc strava... a zas cítim ten žlčník nešťastný mierne sa ozýva...

zuzulik8883
17. feb 2019

@leelu no nám sa toho šialene nakopilo naozaj... zajtra sme konečne 35/0 tt tak ešte naozaj aspoň dva tt vydržať a už budem kľudnejšia.

zuzuliq12
17. feb 2019

@zuzulik8883 dakujem pekne za odpoved. Uz mavam vselijake bolesti a tlaky, tak ze co to znamena a neviem co cakat. Hlavne, ked som väcsinou doma sama, aby som to vedela vcas zhodnotit.

anitu
17. feb 2019

@zuzulik8883 hej hej aj ja mam také.

zuzuliq12
18. feb 2019

Babeny, zacali ste niektora pouzivat aniball? Stale nad tym uvazujem. Som sice uz 36+5, ale premyslam, ze aspon trosku by som nacvicila. Len mam z toho strach..

zuba1987
18. feb 2019

@zuzuliq12 Ja som rovnako a zvazovala som to, hodne to chvalili ale ja sa bojim. Pride mi to neprirodzene. Tiez mam streptokoka, tak ho nechcem nejak zaniest hlbsie. Kupila som si olejcek od Weledy na hradzu (to mi lekar odobril aj so streptokokom) a od 37+0 zacnem s tym. Ja som mala nejake problemy a bala som sa skor. Tiez som si kupila Malinikovy caj (ostruzinu malinovu list) a ten pijem 1denne.
Inak mne lekar povedal ze aj magnezko este mozem, tak 1 denne ( brala som 2 a od 36+0 uz iba jedno).

cherrystone
18. feb 2019

@zuzuliq12 Ahoj, ja som zacala od 36+4, bola som dost na zaciatku frustrovana, ze mi to nejde. stihla som cvicit tyzden, dostala som sa iba na 20 cm, co su hodnoty, kde ine zeny pomaly zacinaju. ale porod bol bez nastrihu s malym poranenim. dr povedala, ze to urcite pomohlo. nie je to len na masaz hradze. ja som sa pri tom naucila hlavne dychat, pouzivat lepsie svalstvo (a to som ai myslela, ze kegela mam zmaknuteho) a najma sa spravne uvolnit, co mi pri tlaceni potom dost pomohlo. ale je vela zien, ktore to s prehladom daju aj bez nacviku, ja som pre svoj pokoj chcela byt, co najlepsie pripravena. 😃

zuzuliq12
18. feb 2019

Dakujem Vam za odpoved. Tiez ma to laka, kvoli dobrym skusenostiam inych zien. Ale mam velky strach, aby som si porod neprivolala a tak.. Este aj to, ze to stoji okolo 50 eur, tak zvazujem,ci do toho investovat...

zuzuliq12
18. feb 2019

@zuba1987 noo, to chapem. Tiez by som to asi neriskovala, ak by tam bola infekcia. Skusim asi aj ja aspon ten olejcek.

ivka2112
18. feb 2019

@zuzuliq12 mne to neodporucal lekar a ani porodna asistentka na predporodnych kurzoch.

zuzuliq12
18. feb 2019

@ivka2112 fakt? Tak asi sa na to vykaslem. Este sa spytam na poradni doktorky, aky ma na to nazor. Ale asi nejdem do toho. Dik za info..

zuzuliq12
18. feb 2019

Inak, dozvedela som sa, ze v mojej porodnici sa epidural plati. Je to okresna nemocnica, len patri pod svet zdravia (penta) a ti si uctuju. A pritom zo zakona to ma byt uz bezplatne. Tak baby, co v takejto nemocnici rodite, bacha na to. Este nie som rozhodnuta, ci si ju dam pichnut. Ale pre istotu si ju zazmluvnim. Vy ste ako rozhodnute? Idete do toho s nou, ci bez nej?

bobricek1979
18. feb 2019

@zuzuliq12 ja s ňou a takisto platím

zuba1987
18. feb 2019

@zuzuliq12 ja som isla na poucenie na epi, a uvidim pri porode... ale bez poucenia by mi ju nepichli, a chcem mat tu moznost pre istotu

zuba1987
18. feb 2019

viete o tom ze nemocnice ak vyhlasia chripkovu sezonu tak zakazu pritomnost otecka pri porode?... to tam mam byt sama? pomooc ...
dufam ze chripka zmizne za chvilu inak ma picne

bobricek1979
18. feb 2019

@zuba1987 no u nás je zakázané kôli chrípke tiež mám obavu

bobricek1979
18. feb 2019

Baby máte aj dlhšie už bokesti alebo len krátke kontrakcie ja už neviem rozlíšiť či ma bolia črevá alebo akoby na menštruáciu

dadikvk1
18. feb 2019

Aaa chcem sa opytat co sa tej epi tyka to si kde nahlasujete? uz v porodnici? lebo ja mam termin 19 marec a 1 marec mam este stale poradnu u mojho dr tak neviem kedy budem chodit do porodnice na tie pasy a vysetrenia..teda tam sa mam opytat ze ked mam zaujem o to poucenie alebo este u mojho dr?

blbovina
18. feb 2019

@bobricek1979 nie, nekruti. Len velmi malinko, no to s tym nema nic spolocne. To zasa suvisi s krvnym tlakom.

blbovina
18. feb 2019

@zuzulik8883 tak to mas bolest navyse, porod to moze este zhorsit. Drzim silno palceky.

blbovina
18. feb 2019

@zuzulik8883 ja som v 38t.t. a lekar to chce este tahat. Do rana ma strasne palila maternica ako v ohni a neskor aj cele brucho. S tymto nemam vobec skusenosti a to som aj pracovala na porodnici.