icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
zuba1987
16. feb 2019

@chovanova43 A mala si problemy pri porode? S vacsim babom? Ak to nie je moc osobna otazka, nebola si moc natrhnuta? Robila si madaz hradze? Ja som si kupila olejcek na hradzu od weledy vcera, od dnes idem na to (ak dociahnem 😂). Sak vytlacit takeho baculaka bude fuska.
@zuzuliq12 Som s tym zaukolovala muza, nech to vydrhne. Ja uz ani normalnu vanu nevladzem cochrat, robi to on, mna naposledy hodinu boleli krize ked som vanu drhla.

zuzuliq12
16. feb 2019

@zuba1987 ved toto. Ja uz tiez robim na etapy, ale neviem sa toho umyvania, drhnutia vzdat😃 mne uz priatel niektore veci schoval, aby som nemohla cistit a nevymyslala😃 hlavne ked je v robote. Nedokazem len tak oddychovat. Hrozne so mnou. 😃

bobricek1979
16. feb 2019

@zuzuliq12 no máme to podobné

blbovina
16. feb 2019

Ahojte babenky. Popisem troska aj ja. Mam termin 10.3., no v stredu na poradni na pasoch uz boli kontrakcie a tak som sla prednostne. Lekar to chce zachranit Magneziom, aby som to este potiahla aspon do 25-teho.
No nejak uz sa na mna vsetko lepi. Zle vysledky krvi, pozitivny test na Rubeolu, krcove zily a cievy neskutocne napreduju a k tomu tie kontrakcie...tolko dni dopredu bolesti som nemala ani pri jednom dietatku. A maly je strasne hyperaktivny.
Budem rada, ak popisete.

zuzulik8883
16. feb 2019

@blbovina ahoj, nie si jediná, na koho sa to sype, ja mám termín 28.3., od začiatku sme na rizikovom, lebo som pred rokom mala MA a potom v 9tt som začala krvácať a musela som do nemocnice, už som sa lúčila aj s druhým bábom, zistili mi hematóm v maternici pod bábom a naordinovali prísny kľudový režim, hematóm sa vstrebal ale niekoľko týždňov som brala lieky do pošvy na udržanie tehotenstva, potom mi začalo tvrdnúť bruško a pre zmenu som brala konské dávky magnézia, teraz je už asi dva mesiace je malý zosunutý dole v panve a tlačí hlavičkou na krčok... na moje počudovanie zatiaľ držíme pokope, tiež mám dosť veľké bolesti panvy a zacviknutú ľavú nohu nerv, takže ju len ručne prekladám ak si chcem ľahnúť alebo vstať... nastupovanie do auta a šoférovanie je katastrofa... malý je rovnako šialene hyperaktívny a kope vo dne v noci a neskutočnou silou... niekedy mám pocit, že som jeho boxovacie vrece... len čo si ľahnem, tak robí útoky na rebrá a žlčník, v ktorom mám mimochodom pol centimetrový kameň, ktorý robí šarapatu, takže nospa je moja prvá pomoc poslednú dobu už denne... navyše mi minulý týždeň vyšli opäť zlé výsledky krvi na toxoplazmózu, ktorú som podľa všetkého zhruba pred rokom prekonala a prišla o jedno bábo... teraz mi sestrička povedala, že podľa výsledkov som ju dostala opäť, čo mi nejde do hlavy lebo keď už raz tú chorobu prekonáš, máš mať protilátky... či???? tak sa teraz stresujem čo bude s drobcom. v utorok idem autom do rožňavy opäť na infektológiu, tak som zvedavá, čo na to povie lekárka. Na šoférovanie sa neteším, lebo za volantom ma malý nenormálne rozkopuje a stále ho musím jednou rukou tlmiť... miesto priberania, posledné dva mesiace váha stojí, dokonca som trocha schudla, lebo mám problém s jedením... bruško mám dosť malé a drobec rastie ako má, ale vo vnútri panvy, takže mi na všetky orgány tlačí... viem, že pre malého by bolo ideálne dosiahnuť ten 40tt, ale dúfam, že na 37-38tt bude von konečne... nie ako jeho dvaja bratia, čo ťahali do 41 a 42 tt... potom mali po 4 kilá a pri aj po pôrode mi dali zabrať čo sa hojenia týka...

blbovina
16. feb 2019

@zuzulik8883 tak to mi je luto. Ja uz som v 37.t.t., ale lepsie je potiahnut co najdlhsie.
Cele tehotenstvo som tiez mala problemy s vahou. Schudla som 6kil, stala na vahe, takze maly bude mensi, ale bude mat potrebnu vahu. Len mam strach, aby bol po porode a aj neskor v poriadku.
Tak drzim silno prsty.

bobricek1979
16. feb 2019

@blbovina ahoj ako zvládaš tue kŕčové žily ja nám jednu a bojím sa trombózy

zuzuliq12
16. feb 2019

@zuzulik8883 uf, tak to drzim palce. Drzte sa. 🙏

zuzulik8883
16. feb 2019

@blbovina no môj drobec má ironicky váhový nadbeh dva týždne dopredu :D takže si očividne berie zo mňa čo potrebuje...
@zuzuliq12 Ďakujeme pekne

bobricek1979
16. feb 2019

@blbovina a alp to že rubeola? Z čoho kde?

anitu
16. feb 2019

Ahojte. Moja je tiež zosunuta už dávno, poriadne nalieha hlavičkou. Určite ste čítali že som ten mesiac v nemocke bola. Včera som začala 38+0,tak kľudovy režim už nemusím mať. Kosti zo spodu, a bolesti brucha mam aj ja. Niekedy dosť silné. A ma tu niektorá taky problém, že trpnu prsty na ruke? Dnes som o tom čítala. Mali zo viaceré, mam to aj cez deň. Hlavne keď mám ruku pikrcenu. Na to ešte niekto? Dosť je to nepríjemné 🙄

anitu
16. feb 2019

Inak aj ja upratujem. Však jaky prach bol doma keď som prišla domov 🙆‍♀️všetko pomaly. Aj keď priateľ poupratal co trebalo, aj umyl podlahu, varil. Ale všetko samozrejme nevedel 🙂Normálne vysávam, utieramprach, periem, vesam, zehlim, kúpeľňu upracem, ale tam už priateľ pomáha a aj pri takých veciach ktoré sú nízko. Aj šoférujem, ale tiež si musím ľavú nohu chytiť a naložiť do auta 😃

bobricek1979
16. feb 2019

@anitu mne aj nohy trpnu a opuchaju

chovanova43
16. feb 2019

@zuba1987 kedze to bolo prve babo tak ano bolo to hrozne nebudem ti klamat priam horor vela ma museli nastrihnut tyzden som nevedela poriadne sediet bol to des aj pri sprchovani ma moc stipalo a ked porovnam druhy porod dievcatko tiez velke 3800g sa neda porovnat rano o 8 som ju porodila a o 12 stej som si sadla do tureckeho sedu vobec nic ziaden nastrih.takze asi tak a to tretie uvidime ale bojim sa aj tak ked pravdu povedat. takze drzim palce

cherrystone
16. feb 2019
cherrystone
16. feb 2019

@zuba1987 mne s lekarenskym benzinom, na lepidla pouzivam len to, ide to uplne lahko.. mne takto prisiel aj nocnik polepeny z vnutra 🙈

bobricek1979
16. feb 2019

Dievčenské máte cely deň opuchnuté nohy

tinka1003
16. feb 2019

@bobricek1979 tak to je este celkom v pohode tych 3500g, dufam, ze to nebude viac (moji mali 2820g a 3180g ked sa narodili).
@zuzuliq12 v Presove je len jedna nadstandardna izba, tiez byva vzdy obsadena a predstav si, ze tiez nema wcko. Akoze v dnesnej dobe by wc a sprcha na izbe mala byt standardom. Ved pomaly kazda schopna chata/hotel ma samostatne socialne zariadenie a izba v porodnici, kde su zeny doranane tam dole po porode, maju sadat na spolocne wcko? Ufff.
Hlavne ze sa dohovoris s lekarmi a s personalom, ti predpokladam nebudu mat problem s jazykom. A ak by si na izbu dostala osobku, ktora by nevedela ceknut, tak aspon budes mat pokoj. ale to si myslim, ze je mala pravdepodobnost.
@cherrystone ja som u Kocha tiez zazila jeden super porod, skoda, ze sme uz daleko.
@zuzulik8883 tak to sa ti toho riadne nabalilo pocas tehu, drzim prsty nech je vsetko ok a aspon porod a vsetko okolo toho pojde hladko.

zuzulik8883
17. feb 2019

@anitu tie ruky mravencia aj mne, mam opuchnute prsty, vsetko mi vecne pada z ruk a na vecer ma az palia prsty pri ohybani v klbikoch... Tie prace okolo domacnosti ja teraz sotva zvladam, vela mi pomaha partner, ja spravim trebars obed a uz ma tak boli az pali brucho ze ho jem po leziacky velakrat uz... Citim sa neschopna totalne. V predoslych tehu som cele tehotenstvo behala po zahrade a makala, sadila, okopavala, lozila som po vsetkych ovocnych stromoch co uz suseda nemohla pozerat na mna s bruskom na rebriku... Na jesen v osmom mesiaci som si rucne rylovala zahradu a este som aj prenasala a porod vyvolavali. Teraz ? Som rada ked rano odkrivam do skolky s drobcom na peso... Poobede uz musim ist autom... Obcas mam svetlejsie dni, kedy je mi lepsie, ale akonahle to vyuzijem a porobim viac, dalsi den dva lezim k.o.

zuzulik8883
17. feb 2019

@tinka1003 dakujem pekne 🙂

anitu
17. feb 2019

@zuzulik8883 Ja napr radšej povysávam, ako umyjem riad. Aši státie na jednom mieste mi dobre nerobí. Boli ma driek. Aj mne priateľ veľa pomáha. Dnes neviem co mi je. Mam nervy nejak. Nechala som tam mäso a prišla do spálne. Musím sa ukludnit 🙄🙂chcela som spraviť cordon bleu, ale priateľ to prevezme. Ja vôbec náladu dnes nemám. Zatiaľ..

maruska.s
17. feb 2019

@zuzulik8883 ja som tiez takto fungovala pri prvych dvoch tehotenstvach, robila som kadeco, ziadny problem. A teraz ledva chodim, vsetko ma boli a ked som sa naposledy pustila do upratovania, tak som potom dve hodiny lezala a myslela som, ze do vecera isto porodim. Nenormalne mi tvrdlo brusko a vsetko ma strasne bolelo... Od vtedy uz upratuje len manzel... Tiez chodim ledva po chlapcov do skoly.

zuzulik8883
17. feb 2019

@maruska.s no presne moj pripad. Prezeniem to a potom lezim v krcoch a chytam falosne kontrakcie alebo bodavu bolest v podbrusku

zuzulik8883
17. feb 2019

@anitu no ja som vcera mala dva hnusne zlcnikove zachvaty vecer a za tym dost silnu kontrakciu, uz som myslela, ze volam sanitku.... Dnes som sa bala rano i kavu vypit, pritom som nic moc nespala. Miesto chutnej ciny na obed som jedla kukuricne vlocky s mliekom... Uz mam vsetkeho ozaj dost a tiez naladu dnes pod psa

maruska.s
17. feb 2019

@zuzulik8883 taky tak... Uz sa tesim, ked to budeme mat za sebou...

zuzuliq12
17. feb 2019

@zuzulik8883 ak sa mozem spytat, co citis pri kontrakcii? Neviem co mam cakat...

bobricek1979
17. feb 2019

Dievčatá na epidural potrebujem interné vysetko?

blbovina
17. feb 2019

@bobricek1979 no na tu trombozu nemyslim, tak to zvladam. Ja ich mam viac a hrozne, k tomu aj velke problemy s cievami.

bobricek1979
17. feb 2019

@blbovina a čo máš s cievami ak sa smiem opýtať?

blbovina
17. feb 2019

@zuzulik8883 aj u nas to tak bolo. Maly bol o 5 dni starsi.
No zacala som dost chudnut a potom som stala na vahe az doteraz, teraz som pribrala 2kg.