icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
bobricek1979
21. feb 2019

Ahojte tak ja dnes posledná poradňa môj dr budúci týždeň má dovču takže už idem len do nemocnice za svojim porodnikom a na ctg keď dovtedy neporodim. Ak nie tak o týždeň tj 4.3uz mám vypísaný papierik na hospitalizaciu. Tak ale silne dufam ze budúci týždeň porodím tento víkend tu nemám porodnika tak ešte malá musí vydržať. Dúfam zatiaľ sa jej ale vôbec nechce von. Tak držte prsty

teja26
21. feb 2019

@leelu no ja by som. Sa bála rodiť prirodzene keď je šnúra okolo krku. Keď sa dostane do druhej fázy pôrodnej a sa zatiahne nepôjde ani von ani nazad aby bola sekcia

lillien123
21. feb 2019

@zuba1987 no termín mam 9 marca ale povedala ze to bude skôr ze to tak vyzerá, moja švagriná bola týždeň pred pôrodom na 1 prst

leelu
21. feb 2019

@teja26 tohto sa nebojim, pretoze ak ten pupocnik je dostatocne volny a hlavicka na konci I. doby porodnej klesne do porodnych ciest, tak cez ne uz urcite prejde. Ak je vsak kratsi a pevne utiahnuty, tak tej hlavicke zostupit nedovoli alebo sa pokazia ozvy a vtedy sa urobi sekcia. Ale toto sa da zistit az pri porode, nuz kiezby sme to vedeli vopred ☺ ten monitoring je hrozne dolezity, nedovolila by som si stravit ani cast I. doby porodnej doma, aj ked by to bolo ovela komfortnejsie.

zuzuliq12
21. feb 2019

@lillien123 aj mne dnes dr. povedala, ze som otvorena na jeden prst. Ale ze to mozem byt tak aj mesiac, ze to nic neznamena. Ale krpec je este vysoko. Tak uvidime. Ale uz mam po poradni taky lepsi pocit, uz sa aj tesim. O chvilu budu krpci uz s nami❤️

zuzulik8883
21. feb 2019

@pipinulkaa no ani môj partner nešoféruje, i keď vodičák má... áno som priamo z RA... ak sadnem do auta tak som za max 5 minút na parkovisku v nemocnici... to hádam dám... a čakám tretieho chlapčeka :/ a ty?

Maruška, Teja pridávam sa k vám... detto nádcha jak pes... upchatý nos, že neviem dýchať alebo sa naopak topím v sopľoch... teplota okolo 37,5 už tretí deň.... zbytočne ma prehnali do tej rožňavy na infekčné... akurát som tam prechladla...

lillien123
21. feb 2019

@zuzuliq12 no ved uvidíme kedy to príde

teja26
21. feb 2019

@zuzulik8883 ak más teplotu kľudne daj paralen... Ten je bezpečný.. Mňa dokonca kázal Dr dávať dva ráno dva večer.. A to mam teploty max do 38 ale vkuse...

zuzulik8883
21. feb 2019

@teja26 no ja teplotu do 38 neriešim vôbec... zvláštne, že tebe tak lekár povedal... mne sestrička na gynge neodporúčala, keď som sa jej pýtala pred časom čo som bola total k.o. chorá... vraj kým nie je viac ako 38 tak neriešiť radšej tabletkami...

blbovina
21. feb 2019

@lillien123 ahoj. Ja som uz vyse tyzdna na dva.

blbovina
21. feb 2019

@zuba1987 rodis ked si otvorena na 10

zuba1987
21. feb 2019

@blbovina to viem... len ma zaujima kolko sa da cca vydrzat otvorena na prst

blbovina
21. feb 2019

@bobricek1979 ahoj. Ani mojmu sa nechce a to mam uz dlho kontrakcie, brucho mi tvrdne neskutocne, mam skrateny krcok, som otvorena...a nic. Vyzeralo to chvilami na predcasny porod.
Ty mas zazmluvneneho porodnika?

blbovina
21. feb 2019

@zuba1987 no kym sa nezacnes otvarat dalej, takto mozes chodit dlho.

12jarka13
21. feb 2019

Baby tie ktore sa chystate kojit a tie ktore s tym mate skusenosti uz ako casto a kolko min. Treba kojit? Alebo zalezi na babatku .?

zuzulik8883
21. feb 2019

@12jarka13 ahoj, ja som kojila dvoch hladošov... povráva sa, že každé tri hodiny máš kojiť cca 15 až 20 minút tuším.... ale záleží to od bábatka, niektoré na cicke aj zaspia, niektoré ťahajú pomalšie, a niektoré hltajú ako o život... tiež záleží, koľko mliečka máš... ja som mala toľko veľa, že malé potiahlo trikrát a potom samo mu striekalo do úst... chudáčik ledva stíhal prehľtať :D takže moji boli často najedený aj za 10 minút... tiež záleží či už bábo vie pekne sať... na začiatku sa len učí dobre prisať a veľa vzduchu môže naťahať... potom ho treba dávať priebežne odgrgnúť aby sa nepogrckalo... potom priložiť zas.... no a čo sa tých každých troch hodín týka.... tak ani to u nás neplatilo... moji 4 kilovo narodení hladoši pýtali každé dve hodiny... občas aj každú hodinu v noci... takže moje odporúčanie... ak si pýta, tak ho prilož... a nechaj spokojne napapať... čo zje navyše... to vygrcká... žiaden strach. inak v lete prikladať častejšie.... bábo pýta mliečko aj od smädu...
a ešte taký detail.... prvé mliečko, ktoré sa ti vytvorí po pôrode je kolostrum... potom ide klasické materské mliečko... a to je na začiatku prsníka skôr číre ako vodička... až neskôr keď bábo ťahá zozadu /ako sa hovorí/ zadné mliečko... tak to je belšie až do žltkava a hustejšie sýtejšie.... tak možno ak chceš aby sa na noc bábo lepšie napapalo a spokojnejšie spinkalo... tak prvé predné odstrikaj a daj mu zadné napapať... ale zázraky nečakaj... stále je to len tekutina, ktorá rýchlo vyprchá z bruška 🙂

pipinulkaa
21. feb 2019

@zuzulik8883 tak budes mat samych chlapov doma 🙂 tak ja mam jedneho chalana jednu babu a teraz zase baba 🙂 ja nie som priamo z revucej tak ja si radsej sofera zohnam 🙂

zuzulik8883
21. feb 2019

@pipinulkaa no tak to máš super, ja som vždy túžila po dievčatku... nevydalo no....

12jarka13
22. feb 2019

@zuzulik8883 dakujem velmi pekne, zacinam sa bat uz vsetkeho😐ako to budem zvladat😐a ci ju vobec budem vediet kojit..vsetkeho sa bojim teraz 😟

bobricek1979
22. feb 2019

@12jarka13 to isté

zuzulik8883
22. feb 2019

baby nie je sa čoho báť, v pôrodnici vám pomôžu laktačné sestričky z detského oddelenia, poradia aj názorne ukážu čo treba, za tie 4 dni v pôrodnici sa zabehnete bez problémov a bábatká tiež 🙂

veja254
22. feb 2019

@12jarka13 treba prikladať aj každú hodinu. 🙂 hlavne veľa kontaktu koža na kožu. Najlepšie žiadny cumel a fľaša. Určite odporúčam skupinu laktačná poradňa, pod #zaciname nájdeš veľa.

martaniana
22. feb 2019

@12jarka13 pozri si už teraz dopredu stránku mamila.sk kde máš naozaj podrobne popísané ako a čo, zoznam aj laktačných poradkýň vrámci sk, videá ako prikladať správne bábätko a tak..

12jarka13
22. feb 2019

@zuzulik8883 no len ja som v zahranici a moja nemcina nieje najlepsia😀😣🙄

maruska.s
22. feb 2019

Ahojte, tak som dnes bola na hematologii, predpisali mi zelezo, hemoglobin 96 a este mam aj zvysene crp. Same "dobre" spravy. Ale verim, ze vsetko dobre dopadne....

zuzulik8883
22. feb 2019

@12jarka13 ver mi, že až na to príde, budeš profi rečníčka... viem o čom hovorím... pred 8 rokmi mi v egypte koral presekol achylovu šľachu.... to znamenalo okamžitú hospitalizáciu a operáciu v hurghadskej nemocnici... všetci lekári arabi no hovorili po anglicky... síce mám okno lebo som dostala na otravu koralom a bolesti morfium, ale to si pamätám ako som sa na sále hádala s anesteziológom, že nechcem spinálnu anestézu ale uspať :D, rovnako si pamätám milého čašníka, čo chodil po izbách a menoval mi zoznam menučiek, čo by som si tak chcela dať na obed :D no a potom ešte trebalo hovoriť s policajtami, ktorí prišli spísať zápisnicu... tam som to trošku pomotala a takmer som im povedala že nie niečo, ale niekto mi tú nohu poranil v mori :D čiže, keď príde na najhoršie... človek sa vynájde a dorozumeje kdekoľvek :D

teja26
22. feb 2019

@zuzulik8883 len ja som mala dva dni vkuse 37,8...a bolesti kŕče.. Dr povedal ze menšie zlo paralen ako 48 hod horúčka.. Telo sa dehydruje a strácajú sa minerálmi a ja už také kŕče som mala že som nevládala chodiť a opuchla som

zuzulik8883
22. feb 2019

@maruska.s no pekne si obstála, ale tak snáď to liekmi dajú doporiadu... to železo mám aj ja biedne... tiež som večne anemická i detičky moje po pôrode... potom nás dopujú oboch... teraz beriem dvojité dávky spolu s kyselinou listovou... ak ti ju nepredpísali k železu, tak si kúp... lepšie to železo s ňou viaže v organizme... ja som bola taká anemická, že som po pôrode na wc odpadla dvakrát ... tri sestry ma odtiaľ ťahali vtedy :D a potom žiadne také mamička vstávame... chodíme... ale vy ležte .. a jedlo do postele mi nosili :D

zuzulik8883
Autor odpoveď zmazal
zuzulik8883
22. feb 2019

@teja26 tak to potom chápem