icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
leelu
27. apr 2019

@12jarka13 krasne ti prosperuje. Ked potrebuje, tak sa ohlasi, ziadny rezim naozaj netreba riesit

12jarka13
27. apr 2019

@bellatrix27 presne aj mi tak

12jarka13
27. apr 2019

@leelu super to sa tesim dakujem

silvia610
27. apr 2019

@12jarka13 jantiež nebudím na papanie keď je hladný vypýta si režim máme akurát v noci keď zaspáva okolo 22:30 - 23 vínimočne skôr alebo neskôr a stáva okolo 6 záleží ako sa napapal pred spaním...v stedu máme 2 mesiace

ivka2112
28. apr 2019

Ahojte maminky, chcem sa vas opytat, ci vasi drobcekovia spavaju v zavinovacke? Lebo nas ma dnes 5 tyzdnov a bez nej nevie zaspat (vynimkou je kocik, tam zaspi hned ako ho tam polozim - samo, ze bez zavinovacky). Aj som sa pokusala uspat bez zavinovacky, ale vzdy sa prebudi na to ze kope nozkami a rozhadzuje rucickami. Dokedy ste zavinovali/planujete zavinovat? V zavinovacke len spinka, ked je hore, tak ho jasne ze nezavinujem. Dakujem za odpovede. Pekny dnik!

silvia610
28. apr 2019

@ivka2112 náš spinka v bohode bez zavinovačky niekedy mu stačí keď ho pevnejšie stisnem ako keby bol v zavinovačke ale aj to len raz za čas máme 2 mesiace

leelu
28. apr 2019

@ivka2112 ja ukladam do postielky v polospanku na velku plienku prelozenu na trojuholnik a tou ho cez telicko previazem - do kriza cez ruky popri tele pod chrbatik zalozim konce plienky .. rychlejsie zaspi a nebudi sa na rozhadzovanie ruk (ma 9 tyzdnov). Robim to len na nocny spanok, cez den je "na volno"

12jarka13
28. apr 2019

@silvia610 sme skoro podobne na tom a kedy kupete ?

silvia610
28. apr 2019

@12jarka13 ako kedy v tomto ešte režim nemáme niekedy o pol 6 niekedy o 7 záleží ako sa zobudí a kúpem každý druhý deň ak nie je velmi teplo

12jarka13
28. apr 2019

@silvia610 ja az o 20.00 kupem
Ale tiez vacisnou zaspi o 23.00 a zobudi sa okolo 06.00 no bolo uz aj take ze zaspala 00.30 s revom a krikom..ked zle spi cez den ( co mava take dni,ale na druhy den prespi cely den..iba papa kaka cika a spinka..)

bobricek1979
28. apr 2019

@mamky2277 ďakujem krásne
👍

silvia610
29. apr 2019

Naše malé 2 mesačné 🥰

bobricek1979
29. apr 2019

@silvia610 rozkošný♥️

silvia610
30. apr 2019

@bobricek1979 ďakujeme 😊

ivka2112
5. máj 2019

Zienky ktore davate um - prosim poradte: nas maly ma 6tyzdnov a podla navodu na bebe by mal vypit denne max 5x150ml. To je ale pre neho malo,’lebo doteraz pil materske mlieko a toho vypil ovela viac (vraj az prilis, za den aj 900ml). No a moja otazka - ako mam neprekrocit dennu davku? Mam mu tam dat viac vody a akoby ho “oklamat” mnozstvom? Alebo ako to riesit? Som zufala, lebo Filipko nam place od hladu😢

leelu
5. máj 2019

@ivka2112 urcite nemenit davku, na 30ml vody jedna odmerka (ani viac, ani menej ani prasku a ani vody - pri viac prasku zatazis oblicky neprimeranym mnozstvom bielkovin, pri viac vody neziskas pozadovany pomer) .. ako vies, kolko vypil materskeho mlieka? Vhodnejsie je sa riadit tym, kolko ma dieta vypit uhrnne za 24hod. (rozlozene na pocet davok), ako tym, kolko ma byt v jednej davke

leelu
5. máj 2019

@ivka2112 ako casto papal? Ak cca 7x, tak to je priblizne 130ml na jedno papanie. Ak das tolko isto Beby 7x, tak sa dostanes len malo nad odporucanu max. davku Beby a zaroven na svoju dennu davku tvojho mlieka predtym. Ale skor by som sa riadila tym, ako je hladne dieta. A rozhodne odkonzultovala s pediatrom (zohladni vek a vahu pri vypocte dennej davky UM)

12jarka13
8. máj 2019

Je tu niaka baba kt.koji a ma mesacne babatko ?
Nvm ci to este ma zmysel ju trapit chvilku papa a potom sa odtahuje krici a place😭😢
Je mi jej hrozne luto..nvm ci mam prejst na UM🤔
No najradsej by som ju este kojila

martaniana
8. máj 2019

@12jarka13 objadnaj si senovku a benedikt nevzdávaj dojčenie. alebo zavolaj si laktačnú poradkynu domov.

leelu
8. máj 2019

@12jarka13 1. Dobra laktacna, co posudi techniku, opravi, poradi
2. Senovka, benedikt, ricinus comm., tekutiny, ...
3. Najviac vypije v prvych minutach, aj 20ml, 30ml je nieco a pocita sa
4. Mozno nezaskodi skuska dojcenia, aj ked to mnohe neuznavaju a povazuju za stresujuce, bez nej by som totiz po prvom tyzdni nevedela, ze nemam skoro ziadne mlieko a musim dokrmovat, predsa da aspon orientacnu predstavu o objeme mlieka .. alebo spocitat glgy - fakt vydatny ma tak do 1ml, ostatne 0,5ml-0,75 ml a podla toho sa tiez da zratat objem mliecka a potom dokrmit
5. Ja som po sekcii a operacii maleho na jeho 5.den po narodeni rozbiehala laktaciu strasne strasne pomaly, teraz ma 10.tyzdnov a dokrmujem UM z povodneho kazdeho krmenia uz len 3x za 24hod. a verim, ze sa ho zbavim uplne
Z toho vyplyva - nevzdavat to!!!!! Oplati sa trpezlivost. Ak dokrmovat, radsej cievkou ako flasu a ak by sa to nakoniec predsa len nepodarilo, nic sa nedeje, nie si prva a ani posledna, dala si drobcekovi vsetko, co sa dalo 😊

tinka1003
8. máj 2019

@12jarka13 moja rada - nevzdávaj kojenie, to sa môže ešte upraviť. Ja som riešila podobné so synčekom, bola u mňa vtedy aj laktačná. Nasadila som senovku a benedikt, dôležité je tiež zvýšiť príjem tekutín a poriadne jesť. To bola u mňa asi hlavná chyba, málo som jedla a všetkému som sa vyhýbala aby malého nenafukovalo. Kázala mi jesť všetko a odsledovať, čo robí neplechu. Plus mi poradila byť s dieťatkom veľa telo na telo. O pár dni bolo všetko Ok, malého som dokrmovala len raz aj to mi mliecko odmietol.

bubina76
8. máj 2019

@12jarka13 Ja mam 6tyzdnovu, plne kojime.. Nevzdavaj to.. Nepotrebuje len grgnut? Moja tiez sa niekedy po kratkom tahani odtahuje a place.. Tak zdvihnem, pohladkam chrbatik, niekedy gucne, a pokracujeme dalej.. 😉

12jarka13
8. máj 2019

Dakujem baby uz neviem naozaj co mam robit..teraz papala trosku pocula som ako prehlta..dala som ju na druhy cicik
a tam krik a rew..
Od pondelka je takto..
mi mame tiez 6 tyzdnov

leelu
8. máj 2019

@12jarka13 nuz rad tu zaznelo viac ako dost ....
Ale predsa ma este napada:
1. Mozno mas pomalsi tok, resp sa neskor spusta mlieko, takze skus pred krmenim prsniky nahriat, pomasirovat
2. Ak realne pije z jedneho prsnika a druhy odmietne (nemusi zakonite pri kazdom krmeni pit z oboch), tak by som dokrmila UM na cievke, ten nevyprazdneny prsnik odsala a MM pouzila pri naslednom dokrmeni
3. Ak teraz bezi rastovy spurt, moze mat vacsie naroky a za par dni sa to vrati do normalu - dovtedy skus rady, ktore tu zazneli

12jarka13
8. máj 2019

@leelu dakujem no ked mi tecie mlieko tak to pomalsi tok nebude ci ??
Neviem kedy sa napapa tak ze jej staci..zo zaciatku to bolo vsetko ok.som sa tesila ze ake to je jednoduche..
Ale od pondelka katastrofa..dost dlho potrva kym sa ukludni..lebo zatial ani papat nechce..
Cumlikom sa ukludnuje..uz som aj nad tym rozmyslala ci to nieje cumlikom..aj pasticky si dava do ustociek..preto si myslim ze sa nenapapala dost..
Teraz akurad horkotazko zaspala..uvidime dokedy

leelu
9. máj 2019

@12jarka13 samozrejme ty vies najlepsie posudit, kedy od prisatia zacina prehltat a za kolko potom zacne, ak vobec, tok slabnut. Asi je to individualne, mne zacne maly hned zaspavat, akonahle tecie pomalsie a musim to vystihnut, aby sa este prisal a tahal aj z druheho prsnika, lebo viem, ze z jedneho mu nestaci. Asi by som sa, ak mas moznost, naozaj poradila s laktacnou, takto ti kazda piseme len vseobecne rady + vlastnu skusenost a tvoj "problem" moze byt uplne inde. Drzim palce

12jarka13
9. máj 2019

@leelu dakujem no zijem v zahranici 😢

leelu
9. máj 2019

@12jarka13 a tam, kde si, takato pomoc neexistuje??

maruska.s
9. máj 2019

@12jarka13 nebude to bolestou bruska? Moj toto robi, ked ho boli brusko...