icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
12jarka13
9. máj 2019

@leelu urcite su musim zistit..
No dnes papa bez problemu..takze nvm co to malo byt🤔

12jarka13
9. máj 2019

@maruska.s a nezvikly vtedy babatka kŕcovat? Lebo to moja nerobi.. tak mi povedali ze ked ich boli brusko tak krcuju

bobricek1979
9. máj 2019

Dievčence ako často vam kakaju babetka? Ja aj prikrmujem

leelu
9. máj 2019

@bobricek1979 do nejakeho 3.tyzdna to bolo pri kazdom papani a teraz rozne, niekedy kazdy den a niekedy raz za 3 dni ..

ivka2112
9. máj 2019

@bobricek1979 ahoj, ja tiez prikrmujem. Nas Filipko kaka kazdy den cca 2krat. Ale normalne je vraj aj to ak babatko kaka raz za par dni.

12jarka13
9. máj 2019

@bobricek1979 aj nasa kaka kazdy ale poriadne 😂😅 doktorka vravela ze kojene babatka mozu aj raz za tyzden

bobricek1979
10. máj 2019

@ivka2112 no taky tak😁

bobricek1979
10. máj 2019

@12jarka13 naša tiež poriadne 😁

bobricek1979
10. máj 2019

@leelu no tak zatiaľ vynechala moja max jeden deň no uvidíme ako ďalej 😁

kathhii
10. máj 2019

@12jarka13
Kúp si váhu a prevaźuj nech vieš kolko zje,
ja to tak robím inak by som nevedela, v com je problém, ak viem, źe je najedená, viem, źe problém je v inom.

leelu
10. máj 2019

@bobricek1979 na jednej strane som bola nespokojna, ked kakal pri kazdom krmeni, lebo nasledne si pri prebalovani zakonite grcol a teraz som zas nestastna, ze ked kaka, tak "nasetrene za aspon 3 dni = od pupku az na chrbat, doslova" a musim ho velakrat komplet prezliect a vzdy dat do vody (ono to sa fakt neda utriet) 😁😁

leelu
10. máj 2019

@bobricek1979 a teda este sa mi za tych 11.tyzdnov, co ma, takto strasne nepos*al mimo domu, takze zatial nebol problem 😁
A btw pouzivate vlhcene utierky?? My teda vobec, lebo v 2.tyzdni aj nepravidelneho pouzivania mu doslova zliezla koza v slabinach a okolo ritky 😕 normalne hrozny pohlad. Odvtedy len cista voda. Bud to isti priamo umyvadlo alebo miniplienocka namocena v teplej vode

bobricek1979
10. máj 2019

@leelu no moja tiez kazdy drn rano sa sjaka tak ze az chrbát aj pupok je to dost tekuté tak dufam je to normálne. Ja používam vlhčené zatiaľ nič nerobia no stále ju kupem v cistej vode dosť ma citlivú pokozko a teda bojim sa ze sa ked pouzijem chemiu vyhadze uz sa tak dtalo na tvaricke a len repik pomohol. No a tiež keď sa tak dislova pose.. Tak lwn umyvadlo a voda😁😁😁

mamky2277
10. máj 2019

zienky kupete iba v cistej vode? moj bude mat 2 mesiace a tiez iba cista voda ale chcela by som uz nieco pouzit lebo ten sudocrem sa mu velmi zybija v zahyboch, inac som pouzivala olej aviril na masaz ale asi ho budem musiet zmenit ...... poradte nieco ....

leelu
10. máj 2019

@mamky2277 ja od zaciatku pouzivam Weledu nechtikovu taky kupel, trosku do vanicky .. a na ritku je za mna top Infadolan - dostatocne mastny, ochrani, velmi lahko sa vymyva z faldiciek (Sudokrem sice vonia lepsie ☺, ale ten Infadolan mam po tom zlezeni koze, ako som pisala vyssie, uplne overeny)

sungirl777
10. máj 2019

@mamky2277 my mame este len mesiac ale kupeme v bubchen. Trocha dame do vodicky.

tinka1003
10. máj 2019

@leelu moja tiez tak kakavala...prvy mesiac kazdu chvilu. Vzdy, ked som ju kojila, tak z jednej strany islo dnu, z druhej von.😝. Teraz cca raz denne ale teda poriadne. Dnes som vyskusala eko plienku, tak to skoncilo tak, ze som prezliekala celu postel, ju, a rovno isla do vane 🙄😂. Neda sa to utriet, ale ja to neviem ani vyprat. Dajte tipy ako sa zbavit zltych flakov. Vlhcene utierky vacsinou pouzivam. Byvame teraz docasne v podnajme a nie je tu pakova bateria, trva mi, kym nastavim vodu z kohutikov a este sa mi aj teplota meni kazdu chvilu. Starsiu Nelku som len v umyvadle umyvala, vlhcene som mala len na von. Ale tak nastastie jej nerobia zle.
@mamky2277 ja pouzivam Sebamed syndet.

ivka2112
10. máj 2019

@leelu ja pouzivam vlhcene utierky len nevyhnutne napriklad u lekara alebo tak. Inak doma umyvame vodou a teraz som kupila maly bavlneny uteracik v dmke a utieram ritku aj mokrym uteracikom - to sa mu strasne paci, je pri tom vysmiaty 🙂

leelu
10. máj 2019

@tinka1003 takto znecistene pradlo zvyknem hned hodit do vedierka s vodou a ked sa k tomu dostanem (cim skor, tym lepsie), tak jedine, co ucinkuje, je klasicke Lanza jadrove mydlo, to mam overene, ze pusti vsetko.
My sme mali povodne fixnu bateriu, resp kohutik, ale vymenili sme za pohyblivy prave preto, aby sa to umyvadlo dalo vyuzivat na tento ucel a je to ma nezaplatenie

bobricek1979
10. máj 2019

No tiež by ma zaujimalo čo na žlté plienky

zuzulik8883
11. máj 2019

Ahojte zienky, mate dobru debatu o hovienkach 🙂 tak sa pridam ... Kubko ma o chvilu 6t a kaka kazdy den, niekedy jeden den vynecha ale potom je placlivy a nervozny ked to ma ist von... Je cisto kojeny a kaka riedku zltu horcicu. Ked nam prejde nz oblecenie, tak ho hned beriem do vane "to pradlo" a silnym prudom vriacej vody... Teda najhorucejsej aka ide tu kasicku oplachnem, potom skvrnu vycistim obycajnym tuhym mydlom a bez problemov to vyjde i z bielych veci... Potom to bud hadzem rovno do pracky akebo ak mam malo pradla tak necham vyschnut a periem to neskor, ale zasadne hned sa musi kakanicka odstranovat inak uz len tazko vyjde... Co sa tyka kremov, pouzivam sudokrem na ritku a puder, ak ma ritu cervenu dam sudokrem inak len puder, dalej vlhcene utierky na cistenie lebo kym nam v dome odtecie studena na teplu vodu tak mam babo uz aj oblecene 🙂 kupeme sa v roztoku od lekarky, nejake oilantum ci ako sa to pise, zafarbi vodu na bielo a velmi pekne vonia, krasne to hydratuje pokozku. Nie c ine nepouzivam na drobca... Zahyby medzi nozkami mu na zaver kupela vycistim latkovou plienkou alebo uteracikom este vo vode a ide to pokne dolu. Inak vzdy po kupeli drobca si vanicku s vodou prelejem do vane a vleziem si do tej vody ja lebo fakt to uzasne hydratuje pokozku a vonia ;)

bobricek1979
11. máj 2019

@zuzulik8883 super skúsim sa spýtať pediatricky čo to je to do kúpania

silvia610
11. máj 2019

Ahojte maminy ako sa vám darý? Drobci poslúchajú? My už začíname pomali džavotat a sem tam sa už objaví aj náznak na otáčanie( ešte sa neprevracáme máme čas) 1.6 máme 3 mesiace

leelu
11. máj 2019

@silvia610 to dzavotanie je super, konecne zacina byt partak na komunikaciu 🥰 to s tym otacanim 😕 pred 3 tyzdnami sa uz dokazal otocit na obe strany - ja pysna, aky je sikovny 🤦‍♀️ pediatricka ma ale hned vyviedla z omylu, ze to vediet nema .. a uz hned mame novu dg. potvrdenu aj neurologickou - zvyseny centralny tonus kvoli polohovej deformite, ktora zacala uz v maternici ... v pondelok sa ideme objednat na rehabilitaciu ...... a tiez do antropometrickej ambulancie na premeranie rozmerov hlavicky, ci na nepravidelny tvar lebky nepotrebuje prilbicku ... no a este popri tom tichom refluxe sa to dako hromadi 😕

blbovina
11. máj 2019

Ahojte baby. Tak moj maly je neskutocny. Papkame uz vyzivky, kase, bananik, piskoty...stale mal malo.
Skoro sedi sam a prevracia sa z bruska na chrbatik a naopak, ale len ked je holy. Obleceny sa pretoci len na bok. Hlavicku drzi krasne sam, vobec uz ziadne pridrziavanie.
Neviem, cim to bude, mozno tym, ze uz v brusku bol hyperaktivny, no nam vravelu na kazdej poradni.
Smeje sa nahlas a blabota vselico mozne.
Tak sa tesim na kazdy dalsi den....nech sa Vam vsetkym dari s drobcekmi.

bobricek1979
11. máj 2019

@blbovina ahoj no úžasne a koľko má? Moha dzavota sem tam vahou sa prekoti na nok hlavicku drzi na brusku smeje sa ale nahlas este nie

bobricek1979
11. máj 2019

A ked lezi na chrbze obcas sa da do boka alo sa sponuje vystiera krci tak sa dava do noka ako v brušku

silvia610
11. máj 2019

@leelu joj tak to mi je lúto dúfam že sa to dá rýchlo do poriadku a bude všetko ok.. kolko ma maly?

bobricek1979
11. máj 2019

@leelu držím prsty neboj malinký bude v poriadku

leelu
12. máj 2019

@silvia610 plnych 11.tyzdnov
@bobricek1979 dakujem velmi pekne 😘 predsa clovek po tom vsetkom dufa, ze uz nic nebude, ale tak samozrejme v detskom veku to je celkom utopia. A tak zas si hovorim, ze su aj daleko horsie veci, toto vsetko sa da zvladnut 👈👍