Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@bobricek1979 dakujeme 🙂 aj my mame reflexný vankus ale cez deň v postieľke proste nechce, zo šatky keď zaspí na mne, počkám kým zaspí tvrdšie a preložím ho opatrne do postieľky ale do 10 min je hore. A potom znova uspať 30 min a kolotoč stále dookola.
@leydy no moja tiez cez deň málo spí ale keď sa unaví zaspí sama na gauči no nie na dlho potom zase dzavota a zlisti sa a tak každý deň polohujem ju keď tak na rusko hrame sa snazim sa aby chytala hračky nad hrazdickou no to ju moc nebaví ešte
@bobricek1979 mal pravostranny razstep pery, ako 5.dnoveho ho operovali v Brne - maly to zvladol na 1*, maminka samozrejme horsie ☺️ a krasne sa mu to zahojilo, uz den po operacii sa sikulka konecne dokazal plnohodnotne prisat a papat z prsnika.
Presne to iste som robila aj ja a tiez to teraz lutujem, uz ho v tej opacnej polohe neviem udrzat cez den skoro vobec a v noci, akokolvek ho ulozim, ho vzdy najdem inde a hlava furt na zlej zlezanej strane. Preto ideme zacat cvicit a rehabilitovat, bez toho to nepojde a tu prilbicku uvidime vo stvrtok, co povedia
@bobricek1979 kolko ti vydrzi na brusku?? Moj sa hrozne po 5 min. jeduje 😕 vraj v 3.mesiacoch by tak mali stravit uhrnne 30 min. denne, no to si neviem u nas predstavit
@leelu akonkedy väčšinou sa tak po 10min.jeduje ale záleží kedy je na brušku a ako je najedena. Ake vie si tak aj pospať. A vie sa aj tešiť no fakt nie dlho
@leelu to mydlo tuším aj mám niekde odložené...vyskúšam. Včera som skúsila aj vanish na biele a zišlo to dolu. Strašne nepraktické sú kohútiky veru, už sa teším keď budeme v domčeku. Podnájom mame super, veľký byt na výbornom mieste, v malej bytovecke, dookola sú len domčeky a kopec zelene, všade blízko, ale kuchyňa a kúpeľňa sú pôvodné. Bývame tu od januára, snáď sa už v lete budeme sťahovať. Najmä záhrada mi veľmi chyba.
Držím palce, nech sa všetko dá do skoro do poriadku, nech už nemusíte toľko behať po lekároch. Musí to byť únavné.
Moja tiež preferuje jednu stranu, aj keď som sa snažila ju už od narodenia polohovať, kojím väčšinou poležiačky a vždy pri tom ležím na ľavom boku, čiže aj ona je otočená pri papaní len na jednu stranu a tú aj preferuje. Preto keď ju dávam spinkať, snažím sa ju dávať viac na druhý bok.
@ivka2112 ja nebudim malú na papkanie, kojím, keď si vypýta
@blbovina tak super, šikovný je. Moja ešte len začína dvíhať hlávku, väčšinou keď je na brušku, tak ožužláva plachtu, alebo rúčku, dvíhať sa jej veľmi nechce, pretáčať už vôbec nie (ma 8 týždňov). Ináč som ešte nepočula o takomto skorom kŕmení, väčšinou mi kamošky čo nekojili začínali s príkrmami až od ukonceného štvrtého mesiaca, ja až od ukoncenejo šiesteho, keďže som len kojila. Ale tak keď je Ok a lekárka vam to odobrila, tak prečo nie?
@bobricek1979 moja vníma, pozerá, ale zatiaľ sa rúčkou nedočahuje za hračkami.
Ahojte. Idem pre radu. Ako vy... Mala bude mať 18. 3 mesiace. Sme tretí deň po očkovaní. Všetko v poriadku. Ani teplota nebola. Vonku je dnes 9 stupňov. Matka že mám zobrať ku nej malú. Podľa vás môžem? Supnem do auta a u mamy rýchlo dnu. Ale aj v zime ju musím potom nosiť von. Nemôže byť zavretý. A ja v takomto počasí nerada. Ale budem musieť. Vy by ste ju zobrali von 3.den po očkovaní? Ďalšia otázka, už sa vám bábätká otáčajú na bok?
Teraz rozmýšľam ze asi my sme tu najstarší. Nakoniec sme boli februárovky🙂tak vy tu ešte asi 3 mesiace nemáte. No nevadí. Ale názor má zaujíma ci by ste brali von malú.
@anitu a teda chodim vzdy do prirody, do parku, ziadne uzavrete priestory, zvyknem sa po ceste spat zastavit v obchode na maly nakup, tak to by som po ockovani asi vynechala ....
Btw vo vela diskusiach citam, ze koooopec mamiciek chodi "za kazdeho pocasia" von .. by ma zaujimalo, kade teda chodia, lebo ako nahle je trochu skaredo, nedajboze mierny dazdik, zasadne nestretavam ani nohu 🤔😁
@anitu ahoj no ja by som počkala a áno na jeden sa pretoci druhynie preferuje jednu stranu aj keď sa snažíme polohovat
@leelu koľko má babo na brušku v 2m je to v pohode tých 5min a časom bude chcieť viac a viac
Baby vy ste už mali od pôrodu menzes? Ja ešte stále nic malý ma dva a pol mesiaca
@chovanova43 taky tak ešte nič malá mala dva mesiace v nedeľu
ahojte uz vam prisla materska tento mesiac
@miakubko jj dnes
@leelu terasa a von keď je pekne
Dievčence dosiel vam prispevok k pôrodu rovno s materskou?
@chovanova43 kojis? Lebo ja keď som kojila menzes som dostala až keď som prestala kojiť a to bolo po 12 mesiacoch 😉

@leelu och bože a aký razstep ma? No moja ma tiez jednu szranu hlavky vacsie tiež polohujem lebo ja blba som ju v perinke davaka do jedbej strany teraz ju fixujem na tu druhu a uz sa to pomaličky lepší tak dúfam sa to odstráni úplne veď do polroka hlavička rastie. Dbes máme poradňu tak už trpnem co a ako ci pribrala atd