Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@12jarka13 ja mám 6 týždňového syna a kojím. Určite sa nevzdávať môže to byt reflexom alebo bolesťou bruska. Skús preventívne pred každým kojenim dať espumisan L kvapky a odsledovať či je lepšie alebo nie. Nás maly má tichý reflux čiže nevracia mlieko prúdom ale sa mu často vracia do úst a prehlta to stále s štikútku má často a sem tam odkasle s to sú príznaky refluxu. Tak polohujeme ho všade vyššie aby bol. Skús odsledovať. Mlieko máš určite ok len treba vydržať a zistiť príčinu prečo sa odťahuje. Držím päste a veľa síl a trpezlivosti 💪😉
@bobricek1979 co ze kolko ma?
@blbovina týždňov
Maminky všetko najlepšie každý deň aj s vašimi ratolesťami💕
@bobricek1979 25-teho bude mat 3 mesiace
@blbovina no šikovník dieťatko
Dievcence achytsju uz vade babetka do ruky trebars hracky z hrazdicky cielene chcu ich vnimaju to uz?
@bobricek1979 moj sa snazi a hrozne sa jeduje, ked sa mu to nedari .. to bude moja povaha ☺
@blbovina mám prvé babo tak preto sa pýtam, už sa môžu také veci papať? Náš mal už 3 mesiace, ale som počula že od ukončeného 4. mesiaca by sa malo či zle som počula?
@leelu a koľko má? Moja len udiera rúčkou do toho a tiež sa zlosti
@leydy vážne? je aj slabý reflux? to som nevedela, môj kubko takisto často štikúta a tiež sa mu večne po troške vracia mliečko a prehĺta ho nazad... a tiež občas pokiašliava ako mu zabehne... myslela som, že je to len preto, že sa veľa napapá a prebytok proste ide von :/
Zienky, budite vasich drobcov na papanie?
@bobricek1979 nas iba sleduje, ale nechyta, aj ked sa mu snazim davat do rucky. Chyta iba moj prst. Ma sedem tyzdnov. Tvoj?
@ivka2112 moja mala včera 2mesiace no nechytá len do toho búcha roztahuje akokeby rúčku a jeduhe sa, že to nevie dostať asi to chce este čas
@bobricek1979 bezi 12.tyzden ..aktivne za zacal snazit posledny tyzden
@zuzanicenka to zalezi ake je dietatko. Moj je popredu vo vyvoji, aj lekarka to potvrdila. Ale uz som nevedela co s nim, bol stale velmi hladny, takze sme to riesili takto a je to ovela lepsie.
Bolesti bruska sa upravili, kaka pekne sam, je pokojny, kludni, prespi noc aj den.
Ak uznate za vhodne, kludne mozte skusit.
Poznate si svoje dietatko sama najlepsie.
@zuzulik8883 no my to mame rovnako tiež som si myslela, že je to normálne, že sa mu mliecko sem tam vráti späť no ale lekárka nám potvrdila tichý reflux. Bábätko ti pekne spinka? Lebo mne len v šatke cez deň a v noci v postieľke abo na mne. Skús preventívne mu troska podložiť postieľku aby mal hlavu s hrudníkom vyššie aby sa mu to nevracali späť, možno to nemáte. Ak nepociťujete žiadne problémy tak super. My plačeme, nosíme sa, uspavam po každom kojení 30-60 min. A spi asi 1-2 hodky na mne v šatke. Mám ešte staršieho syna s je to docela zabijak 😴
@leydy a ako často vracia a veľa? naša občas trošku ale hlavne keď s ňou echtiac narábam lebo sa vie dokakat hneď keď sa napapa a keď bola mladšia tk keď bola plná z nej vyšlo dávaš vždy odgrgnúť? A ten reflux pominie časom?
@blbovina ešte sa chcem opýtať a kojis? Pretože sa začína prikrmovat až od 6.esiaca pri UM od ukončeného 4mesiaca. Je úžas že ti tak papka v skoro trwtom mesiaci len
@bobricek1979 práveže nevracia, krasne sucho odgrgne ale ako sa mu kyslé mlieko vráti do úst prehltne to a zevraj je to pre ne nepríjemne ako pálenie záhy. Nič nepomôže len treba vydržať, okolo 6 mesiaca by sa to malo upraviť.
@leydy aha a z toho placka?
@leydy u nas ako cez kopirak
Stikutku ma vzdy po kazdom jedle aspon 20min., negrcka nejako ocividne, ale pravidelne sa mu vracia mlieko do ust, zacina plakat a prehybat sa ako luk tych 45-60min. po jedle, pri manipulacii do hodiny po jedle sa pogrcka vzdy, grgnutie je robota aspon na hodinu a vacsinou neuspesna, takze kazde krmenie predstavuje hodinu az hodinu a pol cisteho casu a len nahodou som to prehybanie spomenula pediatricke a slovo dalo slovo - tichy reflux. My sme si mysleli, ze tie bolave prejavy su kolika, ale vyviedla nas z omylu. Cez den nespava v postielke, takze spanok total bieda. V noci spi v postielke a vyborne a uz vieme preco - od operacie ma zdvihnutu hlavu postielky a ani sme nevedeli, ako sme dobre urobili, ked sme to tak nechali. Tiez sa tesim, az ta priklopka vyzreje. Mame to len pozorovat, polohovat hornu cast tela (taky klin som kupila aj do kocara) a uvidime, ze ked bude mat stale bolesti, tak USG. Aj ked asi aj tak sa s tym nic neda, len treba pockat.
@bobricek1979 áno lebo ho to Páli asi, veď kyselina :/ nemá vyvinutú nejaku klapku asi na žalúdku a tak sa mu to vracia a je nespokojný, keď ho nosím je spokojný a spi ale väčšinou len na mne, v noci v postieľke ale cez deň nechce, je to náročné ale musíme to vydržať nič iné nám neostáva 😉
@leydy môj zlatý no je to nepríjemné tak nech ste čím skôr v poriadku držím prsty
@leydy ja mam v postieľke vlastne od narodenia refluxny vankusik
@bobricek1979 on takto papka uz od druheho mesiaca. Mliecko odsavam, nechce sa prisat.
@bobricek1979 my sme nemali vankusik ziadny a urobila som chybu, lebo pri tom pravostrannom razstepe mi ho aj pred a aj po operacii polohovali na pravom boku a ja som v tom pokracovala .. ocividne pridlho 😕
Takze maly ma hodne deformovanu hlavicku, zbytocne uz mesiac polohujem, on sa opica vie vzdy tolko vrtiet, ze sa da na tu preferovanu pravu stranu nech robim, co robim
Vo stvrtok ideme do antropometrickej ambulancie v DFN Kramare na zmeranie rozmerov hlavicky, ci je ta deformita taka velka, ze bude treba prilbicku (kranialnu ortezu) alebo nie
A o 2 tyzdne smer Harmony Dubravka na zacatie intenzivnych rehabilitacii.
Cele to totiz zacalo uz v maternici, kde mu hlavicku odtlacal do strany myom a bola to akurat ta prava strana ....
@blbovina poznám aj ka odsavam a to ti pediatricka odobrila ze môže papať už také

@leelu určite dá také malé detičky sú veľký bojovníci 💕