Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@bobricek1979 rozsirene - hexu, prevenar a aj rotavirusy, ja dokonca planujem aj TBC po roku
@leelu a nebojis sa tak strasia s tym očkovaním
@bobricek1979 ovela viac sa bojim tych chorob + som zdravotnik, takze prichadzam s kadekym do kontaktu. Ja skor povazujem za skodu, ze sa prestalo ockovat izolovane TBC ako prve, lebo vtedy islo o nastartovanie speci imunitnych procesov pred nasledujucimi kombi vakcinami, malo to svoj velky vyznam.
@leelu aha no citala som rozne teórie a teda mám zimomriavky niejedy mám pocit ze tie rozšírené ockovania to uz je cisty biznis
@bobricek1979 nuz ziadne z povinnych ani odporucenych ockovani nie su hlupost, pred 2 rokmi malo par mojich kolegov cierny kasel, ktory priniesol manzel jednej pacientky (zo zahranicia) .. a vraj zriedkave ochorenie - vdaka ockovaniu len mierny priebeh u kazdeho. Ja osobne sa velmi bojim meningitidy ... som jednoznacne ZA ockovania. Dnes lahko stretnes v elektricke bezdomovca s aktivnym TBC ...
Jasan no aj tak si myslím že uz je to biznis pediatrov no uvidím mám z toho očkovania hrôzu po pravde
@bobricek1979 a coho konkretne sa obavas?
@leelu že to nejako zle zapôsobí na maličkú a uskodi jej
Zienky, ja nasho maleho nekojim, ale mu odsavam mliecko a davam cez flasu. Papame tak, ze vacsinou ma 6 krmeni za den a z toho vacsinou 5/6 (nieked 4/6) materske mliecko a 1/6 (niekedy 2/6) umele. Jeme kazde 3 alebo 4 hodiny. Moja otazka znie, ze ked je vonku 30’stupnov, mam podla vas dat malemu medzi krmeniami aj trosku vodicky? Lebo mi to pride dlhy rozostup medzi krmeniami a aj maly si pyta niekedy teraz po dvoch hodinach a je placlivy. Moze byt smadny podla mna. Myslite ze ta voda je ok? A ak ano, tak kolko?
Ja dávam čajík feniklovy od smädu ale aj vodičku môže prevarenu
@bobricek1979 a kolko cca asi vypije? Davas lyzockou? A ako casto? Dakujem 🙂
@ivka2112 normálne fľašku 100ml si urobím a na deň tak jednu dva spotrebujem
Da davam body s dlhym rukavom a prikryvam plienkou.
zienky viete mi poradit ohrievac na sirsie flase ? pripadne aj taky co sa da napojit aj v aute dakujem
Dievčence ako očkovanie ste zvládli? Máte aj rozšírené
@bobricek1979 maly uplne v pohode, bez problemov, prechodne mal 38°C, nechutenstvo a bol viac spavy, trvalo to asi 2-3 dni. Dala som hexa+prevenar+rotateq naraz.
@leelu no fajn ja som to rozdelila lexan nakprv o 2tt prevenar
@bobricek1979 a tiez v pohode??
@bobricek1979 rotavirusy planujes dat tiez??

@tinka1003 aj tak ďakujem si zlatá👍