Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@zuzulik8883 skusila som uz aj jahody, cokoladu, rajciny a nic .. jasne, ze nie za kybel, ale tak normalne. Teda rajcin kusok viac, na nich som celkom zavisla. Ani hriby nevadia. Tiez razim teoriu vyskusam po troche=uvidim
@ivka2112 my sme uz boli aj na Kramaroch na merani hlavicky, zatial len "lahka az stredne tazka deformita" - t.c. bez prilbicky, mame kontrolu o mesiac. Uz 3 tyzden cvicime 4x denne Vojta + 2x tyzdenne na rehabilitacii - celkom boj. Zlezanu ma za pravym uskom, tak ho polohovali aj po operacii a ja som v tom pokracovala ocividne dlhsie ako bolo vhodne 😕 ale on ani dolava hlavu netoci, lavu ruku skoro nepouziva, proste je tam viac veci. Verim, ze to cvicenie pomoze
@leelu vojtovka je vraj vyborna, vela detickam to pomohlo. My mame tiez zlezanu na pravej strane. Asi som v kociku zanedbala polohovanie. Kym spinkal v zavinovacke v postielke, ked mal par dni, tak sme polohovali lahko, ale potom maly zacal cez den spavat len v kociku a tam som zabudla polohovat... mam z toho uplne vycitky.
@zuzulik8883 ja som uz huby skusala a v pohode. Aj jahody🙂
@ivka2112 to je super, ale každé bábo je iné... zatiaľ čo staršiemu jahody vadili, strednému vôbec lebo som sa nimi dopovala celé tehu... zato maliny mu poškodili... teraz záhadne alegia na orechy tak preto vravím, že treba skúšať po troške zo všetkého.
Huby nevadia, problém je ich jedovatosť... Aj jedlé huby možu otráviť ak boli zle skladované...
@ivka2112
@maruska.s
@zuzulik8883
Ja tiez papam vsetko, teda ked mam cas 🙉🙈😐
Ovocie milujem len sa bojim ci ju z niecoho nebude boliet brusko..
V tehotenstve som jedla strasne vela ovocia..
Teraz jem velmi vela sladkeho.
Kiwi tiez to som v tehotenstve doslova šrotovala 😂😂🙈🙉
Ale asi skusim postupne aj pomarance mandarinky..
@leelu
Ono všeobecne keď sa s dieťatkom cviči, ale nie uplne správne sa s nim manipuluje, tak potom ta rehabilitacia trvá dlhsie. takže správna technika nosenia a manipulacie podporí pozitívne výsledky pri cvicení. Moja tiež najprv nechcela sa nosiť v tigrikovi, ale teraz uz jej to nevadí-ale len po odgrgnutie, potom už nechce tak byť a musim nosiť na klokanka...
Baby tie co kojite, chodite do solarka ? Alebo aky mate nazor na to ??
Ja som chcela aspon aby som bola trochu tmavsia.lebo som totalne ako snehulienka..
Otazka - co mam v tomto teple obliect do letneho spacieho vaku?? Doteraz som obliekala overal, ale pri teplote nad 20°C v noci neviem, ci nestaci body s dlhym rukavom, co myslite?
@leelu jasné že stačí.
@mamky2277
Vyborna. Pouzivam uz vyse mesiaca, velkost neviem (nema uz stitok), ale pod nohami ma asi 20cm priestor, uplne volne pohybuje nozickami. Pred 2 tyzdnami som uz presla na letny. Predtym som celeho viazala do trojhrannej plienky a navrch deka, teraz mam tiez istotu, ze na seba nic nestiahne. V chladnejsich dnoch som davala oo pasa dole decku. Odporucam so zapinanim na pleciach, aby sa nemuseli nikam pretahovat rucicky.
@mamky2277 spací vak je super vec, dieťatko sa neodkope. A určite kúp väčší, kľudne aj o dve čísla, nech chvíľku vydrží a bábo má dosť miesta pre nôžky. Moja má teraz veľkosť 0-6m, ale zniesla by kľudne väčší.
@leelu ja zatiaľ dávam overalik. Spací vak mám tenší, preto ju niekedy dokonca prikryjem tenkou dekou. Keď ju vyberám z postieľky nie je ani prehriata ani studená a je spokojná, tak zatiaľ nemením. Ja som predsa tiež pod paplónom. Ale som z Prešova, vy už asi máte teplejšie.
@12jarka13 ja už jedávam takmer všetko. Vyhýbam sa ešte veciam, ktoré mňa zvykli nafukovať alebo mi z nich bývalo ťažko - napr. paprike, hruške, fazuli. Po reďkovke, kapuste, hrášku malá trošku viac prdkala, ale inak bola v pohode, takže sem tam si trošku dám. Z húb som jedla zatiaľ len šampiňóny. Ovocie jem všetko (okrem hrušiek), taktiež orechy...
@tinka1003 ahoj mozem ta poprisit odkual nsj spaci vak aka cena plus ake cislo? Ďakujem krásne
Ja som asi fakt nemozna, ale ideme do poradne, vonku je 24°C, hlasia 27°C a kedze vacsinou sme v aute alebo v cakarni, kde maju tak akurat teplo, mam dat bodycko s kratkym ci dlhym rukavom?? Sorry za blbe otazky, asi mam tendenciu obliekat teplejsie, ako treba 🤔
dakujem za rady k spaciemu vaku .... inac od buduceho tyzdna budú v lidli 🙂
Ahojte baby, blba otazka - ked idete kocikovat, davate uz drobcom kratke rukavy?
Baby a aké ockovanie ste dali rozšírené alebo len základné
@bobricek1979 ten najmenší spací vak, ktorý teraz využívame - 0-6 mesiacov mám z tesca, tie ďalšie, väčšie, som kupovala v Brendone v BA. Ceny si nepamätám, mám ich po dvoch deťoch, veľkosti ti tiež teraz nepoviem, mám ich niekde zbalené.
@leelu ja tiež veľmi neviem ako obliekať najmä počas prechodných období. Možno daj krátky rukáv, keď máte vonku horúco a vezmi so sebou nejaké tenké bavlnené triko alebo taký ten tričkový svetrík so zapínaním vpredu. Prehodíš, ak by sa ochladilo. Ja zatiaľ dávam dlhý rukáv, ale vyberám také tenšie bodynká/tričká.

@12jarka13 takisto jem všetko ako ivka okrem kapusty, strukovin a pikantných vecí... ešte na orechy si dávam pozor, lebo záhadne v tomto tehotenstve som bola akosi alergická na vlašské orechy... zjedla som a hneď ma pálila pusa, vyhádzal sa mi jazyk aj hrdlo, takže toto tiež nejem... ešte zvažujem čo s hubami, lebo začína sezóna o chvíľku a ja hríby milujem na každý spôsob... tak asi po troške budem aj to... takisto jahody môžu byť silný alergén alebo čokoláda... čokoládu som po troške otestovala a už papám v pohode... jahody milujem tak dúfam, že tiež nebude problém... skúsim najprv jednu dve do mliečka a uvidím... druhorodený sa mi osypal po malinách napríklad...