Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@bobricek1979 som skopirovala, sa mi nechcelo pisat 🤗
"imunologické okno je obdobie v živote dieťaťa, kedy jeho tráviaci trakt toleruje alergény v potravinách a nevyvolávajú žiadnu imunitnú odpoveď organizmu, ide o tzv. orálnu toleranciu
príkrmy sa odporúčajú zavádzať medzi 17. a 24. týždňom života dieťaťa
začíname zeleninou, potom mäsom, ovocím, pridávame lepok, ktory by mal byť zavedený do ukončeného 6.mesiaca" ......
@leelu aha aj som si myslela, ďakujem krásne
@leelu aha oki skusim jej brknut hádam mi poradí
@bobricek1979 a tie jedlá keď i začínala dávala si ich raz denne? A čím si začala klasika mrkvou?
@leelu a tie jedlá keď si začínala tak klasika mrkvou raz denne? A varila si a mixovala?
@leelu a v akom pomere? Si jej davala mysku?
@bobricek1979 urcite, ona musi byt ta, ktora ti povie, kedy zacat .. je rozdiel pri plne dojcenom, dokrmovanom ci plne na UM ....
@bobricek1979
Zacala som s mladym zemiackom (chcela som mrkvou, ale akurat som nemala ☺️)
Mam parny hrniec s mixerom od Avent (odporuceny od kamaratok, fakt mozem len odporucat 👍), takze som uparila, rozmixovala, pridala trosku UM, co mu davam a naozaj milimeter olivoveho oleja
Prvykrat naozaj len minilyzicka na zoznamenie, vcera dal lyzicky 3, dnes uvidime 😁 ono to povazujem skor za zoznamovanie, ako jedenie, to mlieko bude stale dominantne
Davam pocas obeda a pred mliekom, prikrm davam zapit par hltmi vody a za par minut dam prsnik
Budem pridavat novu zeleninu á 3 dni, mam nachystanu mrkvu, zltu cuketu, sladky zemiak a patizon
@leelu a vodicku dojcensku od smädu prevaras? A mozem zemuacik aj uvarit?
@leelu jasné ďakujem veľmi pekne 12jula máme 4 mesiace tak uvidíme budem volať
@leelu od koľkých mesiacov ste začali dávať mrkvu atď keď kojite?
@bobricek1979
Ked zarabam UM, tak neprevaram, ale ked chystam vodu ciste na pitie, tak hej 🤦♀️ nema to moc logiku, ale sa mi tak zda, ze by som mala, tak prevaram
Urcite mozes aj uvarit, ved to je jedno
@chovanova43
Tie nazory sa trochu roznia, jeden tabor preferuje ciste dojcenie do 6 mesiacov a prikrm az potom a druhy tabor uznava imunologicke okno. Ani pediatri nie su uplne jednotni. Ja to okno chcem vyuzit, takze tri dni po plnych 4.mesiacoch som zacala s prikrmom (na type zeleniny nezalezi)
@leelu ja práveže prevaram vodu na mlieko to sa ti v chladbej rozpustí mne kázali prevarat
@leelu čiže ak moja bude mat 12.74mesiace teoreticky mozem začať s prikrmami
Ahojte, mate niekto prosim kocik bogaboo cameleon 3?
@bobricek1979 teoreticky ano ☺️
@leelu uvidíme čo na to dr, ďakujem
Bavy asi to tu nepatrí ale neviete mi poradiť co mam robiť? Ja vôbec nemam chuť na sex už pol roka som s manželom nespala, malý bude mať 4 mesiace takže dva mesiace pred pôrodom nerátam, ale aj tak muž je s toho na nervy už
@chovanova43 no poviem ti mqka som ten problém potom sa to uprsviko takže len trpezlivosť
@chovanova43 je to normálne, sustredujes sa len na rolu matky 🙂 pre kľud v rodine by som sa manželovi podvolila. Chlap to potrebuje ak to vydrzis tak zase budes mat chvíľu kľud 😁Časom to príde a bude to lepšie 😁 Aby to nezačal hľadať inde 😏
@chovanova43 to robi vysoka hladina prolaktinu pri dojceni ... ked ti poviem, ze u nas to iste + som v gravidite zacala v 5.tt krvacat + vsetky mozne komplikacie az do porodu (cize prakticky celu graviditu nist), takze suma sumarum u nas uplna bieda .. ani predtym to nebolo dako frekventne, teraz vobec .. riesime to inak + ratam s tym, ze sa to vrati do normalu (ako predtym) = nie ste sami, len sa o tom nepise/nehovori ...
@bobricek1979 dik mne to vôbec nevadí
@leydy však toto
@chovanova43 vsak jasne to pride
Dievčence už robíte nejaký režim stabilnejší drobcom? Napr už cez deň spať doobedu poobede?
@bobricek1979 malý si spravil režim sám chodil spinkávat cca v rovnakom čase a medzitým vždy niečo skúma
@bobricek1979 aj moj si ho vytvoril sam .. kedze je to biedny denny spac, je to kazdy den to iste - vstane okolo 6.00, dostane papat, hra sa/skuma/hibernuje ☺️, potom zaspi na 10-20min. a zobudi sa na dalsie papanie o 9.00 a tak stale dookola ..
@leelu tak presne aj moja

@bobricek1979 uplne rovnaka situacia bola aj u mna, tiez som sa jej to zabudla spytat v poradni pred mesiacom ☺️. Napisala som jej vsak mail (vek dietata, sposob dojcenia, a teda ze chcem vyuzit imuno okno) a odpisala mi, ze suhlasi + postup, ako na to.