icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
bobricek1979
29. jún 2019

@silvia610 tak aj moja

leydy
29. jún 2019

@silvia610 aj my mame taký podobný režim ;)

leydy
29. jún 2019

Zienky, mám take ovisnutejsie brucho a dnes som zistila, že mám diastazu, máte s tým skúsenosť? Stačí len cvičiť a posilňovať brušné svaly s panvové dno?

bobricek1979
29. jún 2019

@leydy a to sa ako zisťuje

bobricek1979
29. jún 2019

@leydy vďaka

leydy
29. jún 2019

@bobricek1979 za máličko 😉

bobricek1979
29. jún 2019

@leydy a ked tam mam sadielko do kroreho sa ponorim som po sekcii zak to svalstvo nefunguje

leydy
30. jún 2019

@bobricek1979 ja som mala prirodzený pôrod ale sadielko mám tiež, ja si cítim rozostupene brušné svaly tak na 2 prsty

sungirl777
30. jún 2019

vam papaju deticky um v tychto teplotach? Mne sa zda ze mi malo. Máme 12 tyzdnov cca 7 kil a na den vypijeme cca 700 ml. Ale je spokojny.

ivka2112
30. jún 2019

@sungirl777 ahoj, my sme tiez na um. Prave sme to s kamaratkou riesili. Mame tiez 12tyzdnov, 6,5 kila a predtym sme normalne vypili 5 alebo 6x po 150 ml. A teraz v tychto horkach pije fakt menej, niekedy namiesto 150ml vypije 100ml alebo aj len 80ml a tak. Ale tiez neplace od hladu a vyzera byt spokojny🙂 ak neberiem do uvahy ze je mrzutko, lebo sa mu v teplach neda az tak dobre spinkat cez den.

sungirl777
30. jún 2019

@ivka2112 my sme 150 ml nevypili este ani raz 😞 ale zatial sme pekne priberali takze asi je to fajn. Je pravda ze uz aj vodicku popije tak mozno preto sa mu tolko neziada.

chovanova43
30. jún 2019

Ahojte koľko ste už schudli po pôrode tie co kojite? Mne stala váha tri mesiace a teraz priberám, a ze vraj s kojenia aa chudne dobrá blbosť

bobricek1979
30. jún 2019

@leydy ake ako to mas cítiť ja sa zaborim len do sadla a vies sziahnut brucho? Ja nie

bobricek1979
30. jún 2019

Mne papa 120denne každé tri hodiny v noci nie skôr čajík až ráno

leydy
1. júl 2019

@bobricek1979 keď si ľahnes s pokrčenými nohami a dvihnes hlavu smerom k hrudníku, mala by si prstami prejsť stredom od hrudnej kosti po pupok a cítila by si dieru medzi svalmi. Tak dokážem napnúť aj cez sadlo 😉

leydy
1. júl 2019

@chovanova43 z kojenia sa zevraj chudne ale aj priberá u každej je to iné. Ja mám ešte 6 kíl nadváhu ide to pomaly ale teraz sa mi to zastavilo.

bobricek1979
1. júl 2019

@leydy no ja nie🤩🤩🤩

bobricek1979
1. júl 2019

@bobricek1979 keď napnem brucho mam to pevné

skogena333
1. júl 2019

Ahojte, marcovky. Zatial som sem nič nezverejnila, ale kedže už nevládzen-pýtan sa-koľko vaše bábo spinkáva denne (koľko hodín spolu za 24 h.) a v noci koľko bez zobudenia prespí? Vydrží bez kriku aj bez vás v dohľade? Ďakujem.

leydy
1. júl 2019

@skogena333 syn má 3 mesiace a spi cez deň ako kedy max. 2-6 hodín ale nie v kuse ale po 20 minútach niekedy, niekedy 2 hodky v kuse, a to len na mne v nosiči inak mu nejde zaspať, keď ho preložím do postieľky, kočíka do 10 min je hore. V noci spi 6-8 hodín v kuse cize nad ranom okolo 3 -4 hod kojim a zase zaspí do 7.hod. A vy ako spinkate?

leydy
1. júl 2019

@skogena333 bez kriku nevydržal bezo mna asi do 2.5 mesiaca teraz už je to lepšie, začína vnímať svet 😊

skogena333
1. júl 2019

@leydy čiže za 24 hodín spinka max.14 hodin a min.8h.? Dobre rozumiem?
Naša spavala v nici super od 21 do 4.30 a pitom od 5 do 8. Cez den len max.0.5-1h. Teraz sa zmenila: spi horsie v noci a kratsie😕 a cez den 3x po pol hodine alwbo po max.45 minut. Dokopy 10-12 hodin denne...

skogena333
1. júl 2019

@skogena333 a cez den je nespokojna, stale musi mat moju spolocnost a musim ju nejak zabavit. Je to strasne vycerpavajuce, nehovoriac o tom, ze bez revu nejdem ani na wc a jem len cokoladu kym nepride manzel....aj to reve, takze uz mam asi vredy. Inak je velmi bystra a sikovna, ale musi mat 'zabavu"😕

leydy
1. júl 2019

@skogena333 áno dobre to chápeš, skúsila si nosič alebo šatku? Ja malého často nosím a chodím s ním aj na wc keď to inak nejde 🤷‍♀️ V kočíku nechce moc byt tak my to mame takto. Aj ja niekedy jem somariny čo rýchlo chytím do ruky aby som neumrela od hladu kým manžel dojde z prace. Nie si jediná. Možno ju svrbia dasienka, že zúbky pôjdu. Môj prvý syn mal prvý zub na konci 3 mesiaca. A cez deň sa trápiš s uspavanim? Verim ti, že je to vyčerpávajúce zažívam to iste a teraz syn starší nechodí do škôlky mám ho doma a to je iný chaos 😁👌 možno ta potrebuje dcérka len stále cítiť

skogena333
1. júl 2019

@leydy Skúšala, ale tiež ani kočík, ani šatka ani nosič (ten max.na pol hodinku vonku strpi). Bola tu aj poradkyňa a detska sesra. Nechcem sa sťažovať, len hľadám riešenie-chceme tu ostať pre deti dlho zdraví a šťastní, nie zničení a chorí rodičia. S manželom sme treneri a kvôli malej sme sa vzdali všetkeho, len aby bola spokojná. Ale cez deň je ok len na rukách alebo keď sa s ňou hráme alebo keď môže pozorovať svet-ale len na rukách. V nosiči by to bolo fajn, ale...mnohé sme skúšali-nechce. Máte skúsenosti-zmení sa to časom, či to je povahovou a vždy nás bude potrebovať a nepohrá sa sama ani ako staršie dieťa a nebude nikdy "poobedný spinkáč"? Pediater mi povedal, že zdravotne je všetko ok a niektoré deti priste cez deň nespávajú...😕ja také ale v našom okolí nemám....

skogena333
1. júl 2019

@skogena333 a zúbkami to adi nie je-od narodenia je to takto...resp.od návratu domov z pôrodnice. V pôrodnici to bolo najlepšie bábätko😆

leydy
1. júl 2019

@skogena333 určite sa to zmení, možno o mesiac možno v polroku, mne všetci hovoria, že po 3, 4 mesiaci sa to bude zlepšovať tak čakám. My tiež stále na rukách. Nás syn má tichý reflux preto je nepokojný ale už je to lepšie o niečo. Boli dni kedy som celY deň uspavala a nespal a kojila som každé 2 hodiny myslela že zosaliem lebo uspavanie bolo 1-2 hodiny. Tiež som chcela radu povedali mi, že treba vydržať. Veľa síl prajem a buďte radi že sa v. Noci vyspite 🙏 treba len vyčkať

skogena333
1. júl 2019

@leydy ☺ďakujeme! Podobne sa držkajte.. Naša malá má normálny reflux..tiež nikomu neprajem, ak nemá po ruke svokru/mamu/sestru/chůvu a pod.😅
A vyspime sa max 5 hodin, ale viem, ze to mavajú iní aj horšie...hl.aby sme všetci zdraví boli-a o to mi tu išlo, lebo nespať je asi najhoršie - ak deti dost nespia, myslim..

chovanova43
2. júl 2019

Baby ockovali ste deti proti rotavirusu? Mne doktor povedal ze to sú kvapky môžem mu ich dat aj ja, ale čo ak to nespolkne všetko alebo vypluje? A inak ma trochu hlieny môžem dať aj keď ma hlieny?