icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
leelu
2. júl 2019

@chovanova43 ja akurat dnes davam 2.davku, pomaly a po kvapkach, aby spapal podla moznosti vsetko .. pokial je babo zahlienene, asi by som den ci dva pockala, ci sa z toho nieco nevyvinie, ak nie, tak by som potom podala ....

chovanova43
2. júl 2019

@leelu druhu dávku? Som myslela ze sa to iba raz dáva, a musí byť tá vakcína v chladničke keďže mam pockat dva dni?

chovanova43
2. júl 2019

@leelu takže aj ty si to dávala doma?

leelu
2. júl 2019

@chovanova43 2.davky, druha po mesiaci od prvej, musi byt v chladnicke a ano, dala som dnes a uplne bez problemov, nie hned po papani, trochu neskor, aby to nevygrckal s mliekom ..

leelu
2. júl 2019

@leelu neviem, ci je rozdiel v pocte davok, ale su dva typy na trhu - jednozlozkovy Rotarix a patzlozkovy Rotateq, ja som davala ten

chovanova43
2. júl 2019

@leelu aha takže za tých 40€ sú dve ampulky ci co to je? Ešte som si preto nebola v lekárni

leelu
2. júl 2019

@chovanova43 zistim a napisem ti

leelu
2. júl 2019

@chovanova43 Rotarix - Vakcinačná schéma pozostáva z dvoch dávok. Prvá dávka sa môže podať vo veku od 6 týždňov. Medzi dávkami má byť časový odstup najmenej 4 týždne. Vakcinačná schéma sa má prednostne podať pred dosiahnutím veku 16 týždňov, ale musí sa ukončiť do veku 24 týždňov.
Rotateq ma 2.davky urcite, to som davala ja

chovanova43
2. júl 2019

@leelu aha som trochu s toho debil ale nevadí 😜

zuba1987
3. júl 2019

ahojte baby... nepisala som sem asi sto rokov, ale rada vas obcas citam... malinky ma 4m a tyzden a ako u @skogena333 tiez je stale na rukach. v kocari operne aaarie od mala, manduca aj lenka nosice su hodene v sufliku a vlacim ho na rukach, chce vidiet.. ma 8,5kg, celkom je veliky a tazkyyy... spi v noci od tmy do tmy.. takze od tej 9 do cca pol 6 (2-3x papa a spi)... je hore tak hodku a pol, a potom spi asi pol hodku, niekedy hodinu... inak cez den bieda, parkrat po pol hodke oooobcas hodinu... boli ma z neho brucho jak ho vlacim obcas, neviem ci mam diastazu, ci pruh uz ale tiez nechcem skoncit na invalidnom po materskej tak skusam vsetko mozne, mam uz aj poporodny pas na brucho
ockovali sme povinne a prevenar a proti rotavirusom kedze poznam deti co to mali.. pred ockovanim som panikarila a po nim asi tyzden merala teplotu vecer v ritke ale asi kazdu hodinu na cele... dobre som mu tam dieru nevypalila... uz scul sa bojim druhej varky

zuba1987
3. júl 2019

@chovanova43 my sme platili 42 za prvu a 42e za druhu davku, podala mu to mudr

zuba1987
3. júl 2019

baby davate aj vodu/caj?..maly je kojeny, prikrmy mi kazali az po 6mes, ale mamina ma ukecala a raz denne mu dam par lyziciek detskeho fenikloveho caju (nesladeneho) a mam pocit ze lepsie kaka...

zuba1987
3. júl 2019

este k tomu spanku.. maly spi v s nami v spolocnej posteli... spime nahromade jak kolotočari... z mojich predstav o materstve a ako budeme fungovat toho moc nezostalo, zdrava strava z tehotenstva je fuc, zbodnem co stihnem, v noci ma okopava mrnus, ale aspon nemusim vstavat, nacucnem ho ked sa mrvi a spime dalej, obcas prebalim, kocik mam ako bytovy doplnok, ... maly je mrzut, furt mu treba program robit, som jak cvicena opica obcas 😂... muz v praci od 6 do 5.....teda v tych filmoch to vyzera lahsie 😂 som rada ked nevresti cely cas ked som na wc... a vecer som rada ked sa stihnem osprchovat a nepadnem jak kabela a nezaspim s nim
ale luuuubim ho strasne moc, zivot by som za neho dala zlato moje

leelu
3. júl 2019

@zuba1987 davam vodu, ked je moc teplo a po obednom prikrme .. ale nevie pit z flase, takze to ide viac samospadom ako tahanim, lebo o tahani nemoze byt ani rec ☺️

leelu
3. júl 2019

@chovanova43 proste su dve davky 😂

zuba1987
3. júl 2019

@leelu ja lyzickou ale tiez je vuac v podbradnicku ako v nom 😂

leelu
3. júl 2019

@zuba1987 krasne napisane ☺️ radosti a starosti starostlivo naporcovane v jednom mini vonavom uzlicku ❤💙 myslim, ze kazda jedna z nas z toho, co pises, mame vsetko - niecoho viac, ineho menej, nieco vobec nepozname a ineho je viac, ako by sme chceli ... ale som si ista, ze uz by ani jedna z nas za nic na svete nemenila ... lebo po vsetkych tych placoch, mrzutych chvilach a trhani si vlasov od bezmocnosti a zufalstva pride TEN usmev a vsetko ostatne na svete zmizne a zostane len cista laska ....

bobricek1979
3. júl 2019

@zuba1987 ano ha ho dávam od prvého mesiaca vodu nechce

leydy
3. júl 2019

@leelu ❤️ Veru tak 👌

leelu
3. júl 2019

Prosim o radu s nacasovanim obedneho prikrmu od mamiciek, co s tym maju skusenost ...
Napisem, ako to robim ja a zatial sa mi to neosvedcilo 😕
Olovrant = mlieko som davala o 10tej, obed = mlieko mal dostat o 13tej, vacsinou o 12tej je unaveny a zdriemne pol hodinu az hodinu
1. Ak som dala prikrm po zobudeni o 12,30, zjedol o 13tej menej mlieka a dost vygrcol aj s prikrmom
2. Ak som dala o 12tej, bol uz mrzuty, unaveny, jest nechcel
Ako to mam optimalne urobit aby nebol unaveny, moc hladny, preplneny, ... nejak to neviem ustalit .. nesedi mi tam ten spanok (vzdy 2hod pi najedeni zaspi)
Poradte mi, prosim

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
zuba1987
3. júl 2019

@skogena333 inak nic proti cokolade (mnaaaaam), ale ja ked som ju jedla maly horsie spal.. obecne kakao... ono to ma nejaky kofein ... ja len jednu slabu kavu rano vypijem aby som zvladla vobec zacat den a potom uz nepijem kavu ani caj a ani nejem cokosku, lebo maly mal oci jak trnky ozaj cely den
skus ju dva-tri dni nejest ci to s tym spankom pomoze... teda ak kojis 😊

chovanova43
3. júl 2019

@zuba1987 ok a po akej dobe sa podala druhá dávka? Mam to v chladničke čakám malý je prechladeny

zuba1987
4. júl 2019

@chovanova43 po 6-8 tyzdnoch ..max do 16t veku

kathhii
4. júl 2019

@skogena333
Ahoj, my spíme zhruba takto:
doobeda od 9:30-11, poobede je to individualne vacsinou tak po každom krmení si zdriemne tak pol hodinu. To sa stihnem tak najest... Vecer chodi spat tak okolo 9:30 a to mi spí tak do 5:00 zhruba vkuse /potom nakojim/ a spi do takej 8:00.
Doobeda keď varím a už je hore, tak si dám postieku vedla seba aby ma videla a kukala sa, to vydrzi kým dovarím, poobede je to horśie to už chce byť stale so mnou... Aby som sa s nou hrala, uz sa jej samej hrat nechce prílis. A keď zbadá telku tak koniec, len by na nu kukala, nic ine ju nezaujma....

skogena333
4. júl 2019

@zuba1987 Úplne ťa chápem...podobne-akurát naša malá cez deň takmer vôbec nespávala, ale spala dobre v noci. teraz sa to celé zhoršilo-v noci neprespí ani 4 hodiny a cez deň dáva triktrát po polhodine :-/. Zvyšný čas len na rukách nosiť a aktívne hrať sa.... Nenormálne sme s manželom k.o. Keď vidím ostatné mamičky ako kočíkujú hodiny spiace detičky príp.sa hrajúce v kočíku, tak plačem.

skogena333
4. júl 2019

@zuba1987 😂 dobre si to napisala " 😀 Je to ako u nás, len naša sa už naučila spinkať vo svojej postielke, hoci prve tyzdne bola len dole bruchom na mne (dychovy senzor, kamera a postielka tiez len inventar, potom vedla mna v posteli a teraz uz sama - dychovy senzor a kamera bezia po pol hodine denne...a tiez mam asi vredy na zaludku a zapchu, bo vrešti este len odchadzam na WC alebo si chcem zjrst aspon kus bananu. Kupili sme take kresielko na krmenie prima pappa follow me (skvela vec az do 3 rokov), kedze ma reflux a je na UM a v nom ho beriem - ano, aj na WC, aby ma videla....no comment ...happy mothers 😀

skogena333
4. júl 2019

@zuba1987 žial nekojim..."vdaka" laktacnym poradkyniam ... mala je na UM.

skogena333
4. júl 2019

@kathhii fiha, s tym spinkanim to mas super! A koľko mesiacov ma malá?
z
@zuba1987 a ešte k tomu čaju/vode. Ja som to vzdala, naš drobec berie čaj aj vodu ako urážku, takže...len UM. Mne sa to zdá málo tekutín - hlavne preto, že antirefluxné mlieka sú strašne husté, ale nič nespravím, keď inak nič nevypije. ☹ Ani pri horúčavách, ani pri teplote po očkovaní. To prestala na pol dňa papať úplne.

kathhii
4. júl 2019

@skogena333
malá ma 3,5 mesiaca, ale nocný spánok má v podstate od 2 mesiacov... Akonáhle sme ju uspali, tak už bolo dobre- mala koliky/, kojila som tak 1 krát v noci a potom skoro ráno.

čitala som jednu knižku o francuzskych detoch, a oni do 3 mesiacov veku by mali prespat skoro celú noc- naućiť sa spájať spánkové cykly...No a treba si trvať na svojom, ak nechce spat, tak smola, ulozit, pohojdat zaspievat, a povedat dobrú noc a odchod prec z izby a nech reve... / trochu sa mi to zdalo kruté.../ Robili nejaký výskum- pokial rodič vstával v noci k dieťatu a bral ho na ruky, tak malo potom problémy zo spánkom. Tí rodičia s tvrdých spánkom mali deti dobrých spáčov- lebo dieťa sa naucilo, ze mu nepomoze mrncat, lebo nikto ho na ruky nevezme a musí si poradiť samo...Max 1krát vstali za noc k nemu...
Neviem, si vsak predstavit, ked dieťa má nejaký zdrav.poblém, ako by som toto praktikovala.

Cez deň mi spí málo, lebo je hluk a svetlo... Aj keď zatiahnem, tak to nie je ono.