Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

ahojte... a neprikrmuje sa od ukonceneho 6m? mne tak doktorka vravela
a este otazka... davate iba zeleninku a vodu ci aj nejaky olej po kvapkach? ak ano, aky? z lekarne pre deti?
dakujem 😊
@bobricek1979 aj nas 😉
@maruska.s
maly bol hypotrof, na terminove dieta z 2700g schudol na necelych 2500g + mal razstep .. po operacii sa s papanim rozbiehal pomaly, cely cas som ho dojcila + dokrmovala UM asi 50:50 .. pomalsie priberal a ja som tiez chcela vyuzit imunologicke okno, tak preto som zacala v ukoncenom 4.mesiaci ... s vahou sa krasne rozbehol, ma uz 5.mesiacov a 1.tyzden a konecne vazi 6150g ☺️
Ak by som len dojcila, prikrmy by som zaviedla od 6.mesiaca s vynimkou lepku, ten by som dala v okne skor, ostatne ma vsetko cas po 6.mesiaci
Ahojte baby, nemajte ma za blbu, ale celkom nechapem to imunotolerancne okno. Mam to chapat tak, ze davam dietatku prikrmy ako mam davat - mrkvicku, zemiacik..., a popri tom este malilinke mnozstva potravin (ryza, atd.), ktore budem davat az v prvom roku zivota? Ci ako si to mam vysvetlit? Dakujem
@ivka2112 imuno okno je medzi 17.-24.tyzdnom
Spravidla plati - zelenina .. o 2 tyzdne maso .. o dalsie 2 tyzdne ovocie .. o dalsie 2 tyzdne lepok. Lepok by sa mal stihnut do ukonceneho 24.tyzdna kvoli minimalizovaniu rizika rozvoja celiakie. Kazda nova potravina á 2-3 dni. Uz konkretny typ potraviny je na tebe, aky zvolis. Kase (obilniny, lepok) su idealne v poradi ryzova-psenova-pohankova-ovsena.
@leelu presne tak... si zase myslim ze to neuskodi a treba sa prisposobit babatku
inak ja som chcela povodne skusit BLW ale ked som videla videa ako sa tie deturence drhnu s mrkvou, asi pojdem cestou kasiciek
myslim si aj tak ze davat presny datum kedy ma babo zacat papat univerzalne pre vsetky deti je nezmysel... skor si myslim ze kazde ma zacat s prikrmom ked "je pripravene", teda ked sa aktivne zaujima o rodicov tanier viac ako trebars o hracku, vie pevne drzat hlavicku a ked vie prehltat aj v polosede... malicky doteraz aj kvapky musel papal so zaklonenou hlavickou aby to pekne zhltol a teraz mu uz skoro nevytecie ani ked je na rukach rovno... takze ja zacnem prikrmovat po poradni ked dostaneme instrukcie od detskej (mala byt tento tyzden, ale mal teplotu tak nas kvoli ockovaniu presunula o 2t) takze v cca 5,5m
@zuba1987 s tym uplne suhlasim
Maly sice hlavicku v polosede drzi velmi slabo, musi byt riadne podlozeny - ja som aj za to vdacna (zazracna Vojtovka), ale zakazdym, ked ma videl jest, isiel mi jedlo/lyzicu spapat ocami a o dusu "prezuval", tak som usudila, ze je spravny cas ... a teda bolo to akurat v case konca stvrteho mesiaca, tak som pockala na ukonceny a hor sa do toho .. a urobila som dobre, zacal lepsie prospievat a vidno, ako ho to papanie tesi a ocividne mu chuti, otvara usta ako vrata, ked vidi lyzicku 😁😁
@leelu jeeeej to je super... nas na jedlo pozrie ale nejak sa nenatahuje ani ho moc nezaujima ked niekto je... ale ked mu davam cajik lyzickou pekne otvori pusu, ale v polosede mu dost vzdy vytieklo a az teraz mam pocit ze vie zhltnut pekne, uz vytecie iba kvapocka... este 2t a zacneme aj my papat... uz som mu ukazovala mrkvu na zahradke u nasich, ze aha, uz ti mrkvicka rastie 😀
@zuba1987 a kasa je predsa kasa, ta mu tak lahko nevytecie a co nevytlaci jazykom von, to prehltne ... a za 2 tyzdne bude zas niekde uplne inde.
Moj maly pred 3 dnami objavil, ako sa hrka s hrkalkou a teraz vsetko, co chyti, skusa triast, ci nebude zvuk 😂😂 a z toho vyplyva novinka pre mna - zberam hracky po chodniku, ako letia von z kocara, lebo sak odstrediva sila hrkania a vaha hracky robia svoje 😁😁
ahojte, ktora z vas sa chysta robit pre svoje babatko domacu jablkovu vyzivu? mama mi povedala ze ma doma par jablk tak ci nechcem na vyzivu len neviem ako ju mam uvarit ... myslim pomer kolko vody napr. na kilo jablk ..... ak ste robili budem vdacna za kazdu radu 🙂
@leelu a je plne kojeny ci? Nam kázal až o dva týždne to bude mať 5 m, sme kojeny
@zuba1987 mne lekár vravel ze teraz sa to nejak posunulo s tými prikrmi
@maruska.s aj ja mam v tom chaos ale lekár povedal ze teraz sa to posunulo
@chovanova43 od zaciatku dojcim a dokrmujem asi 50:50, v noci len dojcim
Podla mna je "dokedy" v otazke zacatia prikrmov dolezitejsie ako "odkedy" .....

@maruska.s nas to caka o dva týždne