Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@bobricek1979 no ja čakám, že toho 12.teho už povie že. mám tak dúfam
@zuba1987 ahoj áno tak to mám aj ja, ďakujem 💕
@teja26 @silvia610
ahojte a ked to nemixujete.. to od zaciatku prikrmov, ci "uz" nemixujete?... nezabieha im to? a pucite to uuplne dohladka ci nechavate kusky? normalne vidlickou? ... dakujem 🙂
@karhhii
dakujem 🙂. tiez tak robim stale. aj ked lyzicky pouzite poumyvam, potom to zalejem vodou z kanvice vzdy rano pri robeni kavy.
@zuba1987 od začiatku nemixujem roztláčam vidličkou aby zostali čo najmenšie kúsky a postupne ich nechávam vačšie najhoršie sú úplné začiatky než si zvyknú na inú konzistenciu ale inak som problém nemala malému nezabiehalo len semntam sa stalo ak som si nevšimla nejaký vačší kúsok robila som tak aj pri prvom synovi a nemala som potom problém ked mal papať niečo ine ako kašu
@mamky2277 ja dám napríklad batat ten je zdravší a ochiti trosku viac, ako zemiak a dám brokolicu, ale len tie kucjerky nie stopky z tých naduva detičky uvarím vo vode tak aby bolo nad tým voda... A keď je to mäkké vyberiem a vydlickou popuci to je mäkké a zalejem trosku z tej vody v com som to varila.. Aby to bolo, ako redsia krupica.. Konzistencia a taaaak to papa.. Lepšie ako riedku presnedavku
@zuba1987 ja pucim od začiatku. Snažím sa pucit koľko ide ale vždy niečo ostane také jemne hrudky sem tam. Určite nesmú byť veľké kusy.stalo sa na začiatku je urobil wuaaa, že mal niečo 🤭ale hneď prehltol usmial sa a išli sme ďalej. Ono keď si zvyknú ja jemnulikinku kašu veľa detí má potom problém, keď je niečo väčšie... No nie každé babo jasne. Ale zeleninu nie na kašu uple, a výživa je riedka a ta sa niekedy malému horšie papa, lebo jazykom sem tam vysunie von. Lepšie ide zelenina, ale malý papa všetko. Stipnem rožok vnútro a po láska a je.. Ale take ako guľka hrášku malé.. Zo všetkého zje.. Samozrejme nie co je slané alebo kerenie, či sladké.. To nie. Mam 4 dieťa a všetky tak začali a nemám problém.
Akurat som sa vas isla opytat, ako pripravujete detom prikrmy. My sme dnes mali premieru. Pri starsich dvoch som pouzivala parny varic Baeba, tam som vsetko nahadzala, naparila a hned v tom mixla na hladku kasicku. Teraz to bola u nas hotova komedia. Najpr som sa snazila mrkvu naparit, pouzila som ale plastove sitko, ktore som polozila na hrniec s vodou, sitko sa mi ale uplne roztopilo 😨 (co vam poviem, neviem co ma to napadlo, uz dementiem). Potom som ju uvarila vo vode, ale nevedela ju mixnut, kedze jej bolo malicko. Tak som sa ju snazila prepasirovat, ale stale mi tam ostali kusocky, asi nebola uplne domakka uvarena. Zajtra to snad pojde lepesie 😅
@tinka1003 skus naparit na tom kovovom sitku na buchty 🙂 ja tak robievam zeleninu a dobra je 🙂
nemate nahodou odkaz na pdf knihu od bukovskeho pre deturence?
Ahojte ako sa vám a vašim drobcom darý? Nám idú zúbky tak máme veselo teploty už našťastie ustúpili ale malý je stále uplakaný tak už len dúfame že čoskoro zen prvý zúbok vykukne aby sme mali aspoň chvílku klud než pojde ďalší
@silvia610 ahoj a koľko už má drobec?
ahojte... mam otazku, ked ste zacali s prikrmom, kolko staci aby zo zaciatku spapal? staci par lyziciek? tvaril sa na tu mrkvicku ze "co to?".. spapal trosku a potom to uz iba omielal a babral sa s tym, vytlacal jazykom tak sme to nechali tak... reku staci to na prvy pokus... kolko trva kym spapkaju dajme tomu deci? viem ze je to individ. ale u vas kolko cca to trvalo? dalsi prikrm sa zavadza cca az o mesiac a pol, tak staci dovtedy si myslite?.. pediatricka nam dala len take vseob. info a vsade pisu inak. dakujem 🙂
@bobricek1979 za pár dní 5,5 mesiaca
Ahojte akú máte skúsenosť s avent mixérom môj muž to objednal od pondelka prikrmujem, ďakujem
Baby,keď ste mali tu rozsirenu vakcinu PREVENAR 13, tak keď sa bude v 5.mesiaci preockovavat, tak ju zase treba?
@bobricek1979 ahoj, mala som pri deckach parny mixer baeba, bol to super pomocnik, vsade so mnou cestoval, len sa mi poskodil, a neviem pozhanat nahradny diel, tak som si teraz objednala avent. Sama som zvedava.
@tinka1003 ahoj už máme tak uvidíme čo to bude ale chvália si ho
Baby môj 5 mesačný syn plne kojeny s prikrmami ma problém s kakanin, má každý druhý deň stolicu ale trápi sa tlačí ta stolica je silno zelená niekedy mal síce brokolicu v polievke ale taky malý kúsok mu isto nezafarbil až na tmavo zeleno, ale nie je to vždy. Mate skúsenosti?
@chovanova43 zele a stolica byva pri prechladnutí.. Ale nemusí...
@chovanova43 zelena stolica býva aj ak potrava prejde tráviacim traktom prirýchlo
Ale može to byť aj infekcia ťažko povedať skúste sa poradiť s lekárkou

@bobricek1979 ahoj, foto vajicka