icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
chovanova43
9. sep 2019

@bobricek1979 ďakujem

chovanova43
9. sep 2019

@leelu jedlo neovplyvní nočný spánok dieťaťa, sú tak nastavení drobci do roka je to normálne, a kojene sa budia aj staršie

leelu
9. sep 2019

@chovanova43
mne to praveze vyhovuje, lebo maly az do zacatia prikrmov slabsie priberal a boli asi 2 tyzdne, kedy prespal celu noc, takze som ho zacala cielene okolo tretej rano brat z postielky a dojcila som, potom sa opat sam vratil k jednemu vstavaniu ... a chybalo by mi to dojcenie aj z pohladu prijmu tekutin, lebo tych dennych dojceni je uz malo .... a v noci v polospanku mi aj vypije najviac

bobricek1979
9. sep 2019

Dievčence pretacaju sa vám bambiny z bruska na chrbatik a od kedy, ďakujem

leelu
9. sep 2019

@bobricek1979 mne sa otocil, ked nemal este ani 3.mesiace a to som sa potesila, ze aky sikovny 🤦‍♀️ potom ma rychlo vyviedla z omylu pediatricka a neurologicka, ze to samozrejme v takom veku este nema vediet a uz vobec robit a ze ma poruchu vertikalizacie a asymetriu a hyper/hypotoniu a proste to robi nespravnou technikou ... on sa totiz odrazil na zatylku a na patach a sup, uz bol na bruchu ... az ked sme zacali cvicit Vojta, tak zacal mat sumerne drzanie tela a posilneny hlboky svalovy system a potom sa zacal otacat spravne zapajanim chrbatika a bruska ... cize sice to vedel urobit velmi skoro, technicky spravne to zvladol az okolo 5.mesiaca

maruska.s
9. sep 2019

@bobricek1979 nas sa zatial nevie, ma 5 a pol mes. Na brusko ano, ale naspat nie.

maruska.s
9. sep 2019

Ahojte, chcem sa opytat, co zo zeleninky ste davali medzi prvymi prikrmami este pred pridanim maska? A co Vasim drobcom chuti? Lebo nas zatial ma rad len mrkvicku a tekvicu. ☺️ ked som mu robila brokolicu, to ho uplne natahuje, skusala som uz 2x. Mrkva+karfiol tiez nie, mrkva+zemiacik tiez nie... 😀

bobricek1979
9. sep 2019

@maruska.s ahoj moja začala mrkvou potom mrkva batat plus mrkva normál zemiak, mrkva brokolica a teraz všetko ani s jedným nenala problém

bobricek1979
9. sep 2019

@maruska.s taky tak raz sa buchla a nechce v stvrtok 6mm

bobricek1979
9. sep 2019

@leelu no moja to uz parkrat spravila no raz si buchla hlávku nešťastne a bojí sa čiže tersz ju k tomu neviem prinútiť bude mať 6mesiacov 12.9

leelu
9. sep 2019

@maruska.s ale ved to je v pohode, ovela neskor sa nauci naspat z bruska na chrbatik

chovanova43
10. sep 2019

@maruska.s na začiatok upne stačí aj ja som si myslela ze robím stále dookola zemiak mrkva cuketa ale dieťa sa iba zoznamuje s jedlom

chovanova43
10. sep 2019

@bobricek1979 nás sa začal pretacat cca pár dní pred 6m

teja26
10. sep 2019

Náš malý sa drží keď bol na rukách od 2,5m hlávku, ako struna, otáčať sa začal keď mal 4m.zvrtol sa a sup na bruško. 4.9mal maličký 6mesiacov už mesiac nám rotuje.. Proste je na brušku nožičky pod seba rucky dopredu na 4 sa nedá ale kopne a ide dopredu a keď nejde zvali sa na chrbatik a aj 2..3x za sebou sa otočí.. Ako kotrmelce"obrazne, ale do boku. Nemôže byť sám ani sekundu na posteli spadol by. A ako sa tesiii, keď uteká. Týždeň je vo začal mamamama Babababab a dookola. Dokonca 🤭rozpráva zo dňa. Ocka zavtete a kecaaaa. Sa smejeme s mužom... Aj keď prebalujem. Zavreté ocka a rozpráva

teja26
10. sep 2019

Zo sna tamalo byt

teja26
10. sep 2019

A ozaj co sa týka jedna zje všetko... ČOKOĽVEK co mu dáme spapa. Samozrejme, či môže..Ked cidi jedlo až ho trasie. Mame 4 synčeka, ale toto sme ešte nevideli. Kto co je keď mu odstupneme spap a hlavne od začiatku len pucim nič NEMIXUJEM. Keď bola hrudka akoby wueee natiahlk, nie nejako moc prehltol a jedlo sa dalej

bobricek1979
11. sep 2019

@chovanova43 už tieeeez včera sa mi pretocila tak sa teším 💕

bobricek1979
11. sep 2019

@teja26 taky tak len na chrbatik sa bála pretacat

kathhii
12. sep 2019

Som zufalá, keď to tu ćitam...
Moje dieťa nić nechce robiť je lenivé... Snažim sa ale nechce so mnou spolupracovat. Bola som aj u viacerých lekárov, je v poriadku len je lenivá. Ja sa idem pretrhnut, venujem sa, cvicim, ale ide to velmi pomaly.. Som nestastna, druhe deti vsetko robia a moja nic nechce. Niekedy sa mi ani nechce zit, citim sa mizerne ako najhorsia matka...
Dlho mi nechcela byt na brusku, teraz je to lepsie, na fit lopte vydrzi dlho ale normalne sa jej na bruchu stale prilis nepaci, nechce sa mi dvihat na rukach...
Doteraz sa nechcela dat ani na bok... teraz sa pretoci ale tiez to este nie je ono.
Ja uz fakt neviem ako ju motivovat, stale by len bola na chrbte...
Platim si rehabilitacie raz za mesiac aby som aspon vedela co mam s nou robit, ale je to drahe a nemam na to peniaze...
To mate vsetci take super deti, ci je tu niekto kto ma take iste dieta... Ako ju motivovat...

tinka1003
12. sep 2019

@kathhii nebuď nešťastná, každé dietko ma svoje tempo. Ja mám tri deti a každé napredovalo inak. Syn mal všetko na saláme, pretáčať sa začal až v 8mom mesiaci a to som s ním chodila na rôzne cvičenia s babatkami na fitloptach atd. Dovtedy len na chrbte ležal. Až potom ho to začalo baviť a veľmi rýchlo začal stvornozkovat a stavať sa na nôžky. Teraz je z neho futbalista. Dcérka Nelka zas bola rýchla, keď mala 4,5 mesiaca, už sa mi odplazila z hracej deky, 8mesacna už chodila popri nábytku. Teraz Emka je niečo medzi. Pretáča sa z chrbta na bruško, naspäť ešte nie, už sa sem tam posunie o pár cm niekam, rotuje a to je všetko. Je to fakt indivindy. Keď máš od lekára potvrdené, že je všetko Ok, zbytočne sa trápiš. Fakt.

kathhii
13. sep 2019

@tinka1003
Naša malá bude ako tvoj syn. Smejem sa, že ju dáme za automechaničku, lebo sa chce hrat len na chrbte... A na brušku chcel byt,či ani nie? Lebo malá v podstate od zaciatku nechcela byt na nom, bol to taky extrem ze hned ako sa dotkla bruchom podlozky spustila rev ako keby jej niekto ublizoval...
Chcem s nou začat chodit na baby plavanie.Myslim, že kontakt s inymi detmi by ju mohol trochu motivovat...

teja26
13. sep 2019

@kathhii kluuuuud ja mam 4 dieťa všetko chlapci a VŠETCI úplne iný... Kamoška ma dcéru a ma 5 m a UŽ SA PLAZYYYYYYY moje deti to všetko v 8m robili... Každé dieťatko ma svoj čas. Naš prostredný bol tak lenosik. Len papal, spinkal neplakal do 8m vôbec. Až sme sa báli, či je ok.. Zato potom dobehol bo všetkom rovesníkov a je za 5 deti 🤭

bobricek1979
13. sep 2019

@kathhii moj kľud ono to všetko príde a môže dohnať všetky naše deti fakt je to individuálne chce to čas hlavne nestresuj

maruska.s
13. sep 2019

@kathhii ahoj, vobec sa tym netrap, kazde dieta je ine. Zbytocne stresujes. Nas prvy syn v 6.mesiacoch len zacinal zdvihat hlavicku na brusku. Tiez bol pohodak. Chodili sme aj na vojtovku az potom sa rozbehol. Stredny syn zas dlho nechcel nic zjest normalne. Sa smejeme, ze dva roky prezil len vdaka bananom a presnidavkam. 😂 teraz je mi to smiesne, vtedy ma isiel slak trafit. Neboj sa, vsetko pride, hlavne klud.

chovanova43
13. sep 2019

@bobricek1979 hejze je to úžasné vidieť jak nám deťúrence zo deň rastu a robia pokroky ani sa nenazdame a budeme za nimi behať

chovanova43
13. sep 2019

Majú vaší drobci už zúbky? My už máme dva konečne

bobricek1979
13. sep 2019

@chovanova43 moja nieee vôbec slinta pcha si prstiky ake zatiaľ nič

bobricek1979
13. sep 2019

@chovanova43 presne tak beží to

leelu
14. sep 2019

@kathhii presne pre to, co pises, som si hned, ako sa maly narodil, povedala, ze ho nebudem porovnavat s inymi detmi ..... hlavicku zacal drzat v 5.mesiacoch, otacal sa sice skoro, ale zle, lavu ruku nepouzival, ma bez par dni 7.mesiacov a ani omylom mi nesedi s oporou a X dalsich veci 😊
Moj maly mal tazky zaciatok a preto som si povedala, ze naco sa budem viac stresovat, ved on vsetko dobehne a aj sa tak deje 😎
Mam superkriticku mamu, ucitelku dochodkynu (diagnoza sama o sebe) a kazda jedna navsteva sa rovna - preco nerobi to a hento, uz by mal, my (ako jej deti) sme vsetko robili lepsie, rychlejsie, efektivnejsie ....... z jej rozpravania mam pocit, ze som chodila ako 5mesacna, ako rocna rozpravala v suvetiach a poobede malovala lavou a hrala na husliach pravou rukou 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Jasne, ze velke odchylky si zasluhuju vysetrenie odbornikom, aj my chodime kolecka neurologia, fyzioterapia, antropometria, .... ale pises, ze u vas je vsetko ok, tak potom sa naozaj nemusis strachovat ... deti nemozes napchat do tabuliek, preto su na vsetko "sirsie normy" a kazde jedno dieta je individualita ..... uzivaj si ho take, ake je, ine nebude, len kazdy den vacsie, krajsie a sikovnejsie 🥰

chovanova43
14. sep 2019

@kathhii a to ti tej rehabilitácii nepovedali že máš normálne zdravé dieťa a ze každé dieťa je iné? Všetko je individuálne a nikto není podľa tabuľky, keby bolo niečo myslím ze v poradni by ťa už poslali niekde