icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
zuba1987
Autor odpoveď zmazal
bobricek1979
24. nov 2018

@zuba1987 ahoj a aké sú to pocity pri tom tvrdnuti

anitu
24. nov 2018

No baby mňa to už poriadne boli čo mi mala boxuje tam dole. To bolo také kraaasne do bruška. Co mi tam robí? 😃Ja neviem ci mam tvrdnutie. Mňa niekedy pri vajecnikoch chytí kŕč na par sekúnd.

bobricek1979
24. nov 2018

Baby a to musím každý deň cítiť úplne že len kopkanie? Či? Lebo moja dnes má útlm a niekedy nekopká len sa tam tak premáva alebo kope do mechúra

ivka2112
24. nov 2018

@zuba1987 ahoj. Vies co, ja beriem tiez galvec. Moj doktor mi dal najskor 2x2, ale potom mi toez riadne tvrdlo, tak mi dal 4x2 kvoli tomu, ze je tam prave v jednej len 50mg. Takze ja ich beriem 8x denne. Mne ked tvrdlo, tak som sa dost zlakla a isla som na pohotovost a tak mi gynekologicka tiez povedala, ze mam jest 4x2. A je to ovela lepsie s tym.

ivka2112
24. nov 2018

@bobricek1979 aj moj presne tak🙂 niekedy sa mi az brucho otriasa a inokedy len take chvenie vnutri. Ked kope vela, tak premyslam, ci je to ok, ked tak vela a ked zase malo, tak som v strese, ze preco tak malo😊😊😊

ivka2112
24. nov 2018

@anitu tvrdnutie je u mna take, ze mi tak stuhne podbrusko (vacsinou napravo alebo nalavo), akoby ma niekto stiahol uterakom a vtedy mi cast podbruska sa napne a stvrdne.. a niekedy stvrdne aj bez toho stuhnutia- ze sa len vyduje hrca na niektorej strane. Ja som si najskor myslela, ze to je nas maly vyduty, ale doktor povedal, ze to je to tvrdnutie😕

bobricek1979
24. nov 2018

@ivka2112 ale tak ja som čítala že vraj to ma celé bruško stvrdnut či

bobricek1979
24. nov 2018

@ivka2112 a na kameň a inak aj ja to mám naprabo alebo naľavo a nieje to nejaké extrém tvrdé ale cítim dnes už asi 4 krát

anitu
24. nov 2018

Myslím ze to mam aj ja niekedy. Aj pred chvíľkou. Také tvrdšie som mala brucho. Ale čítala som ze to každej tvrdne brucho, len jedna to cíti, druhá nie.. Ze to je príprava na pôrod. Len to nemá byť často.

anitu
Autor odpoveď zmazal
jetfemme
24. nov 2018

@bobricek1979 ano jasne je to možné že ti na to prisli z krvy v prvom trimestri, no objaviť sa to môže aj neskôr. Na internom len preberajú tlak vždy a zápisu aké lieky uzivas a alergie podobne. Ako predpríprava ak by hrozilo, že bude nutne vykonať pôrod či sekciu skor. No stresovať sa je zbytocne. Ja som pri prvej hraničila s istotou pred 37. Tt 1:14 a prenášala som

bobricek1979
25. nov 2018

@jetfemme no ja zatiaľ tlak v norme len občas nôžky opuchnu ta k uvidíme tal sa len držkajte nech to šťastne tu všetky dáme

zuzuliq12
25. nov 2018

Ahojte kocky. Pisem ohladom toho fusaku, ci ano a ci nie. Ja som urcite kupila. Predsa par dnove-tyzdnove babätko je krehke a este potrebuje. Tak nech je drobcekovi teplo 🙂 ale je pravda, ze to co tie obchody za to pytaju je sila. Tak pre inspiraciu, ja som kupila v kiku. Mali tam viac druhov.tento ma vysiel 10,99. Super cena a staci to na ten mesiac-dva. Ak premyslate nad kupou, skuste kuk. 😉

silvia610
25. nov 2018

Len tak zo zvedavosti ako najradšej spavate? Pred tehotenstvom som spala najradšej na bruchu no teraz aj ked viem že by sa to nemalo alebo teda aspoň minimalne ma to ťaha na chrbat

ivka2112
25. nov 2018

@silvia610 ja som spavala tiez vyhradne na bruchu. A teraz sa snazim na bokoch, teda najma na tom lavom, ale najpohodlnejsie mi je na chrbte bohuzial... tak v noci sa snazim na boku (aj ked sa prebudim vacsinou na chrbte), ale cez den driemem na chrbte🙄

silvia610
25. nov 2018

@ivka2112 tak nejako podobne to je aj u mňa až si ma potešila že nie som jedina 😁

katka8817
25. nov 2018

@silvia610 ja sa prevaľujem z jedného boku na druhý, lebo dvojičky kopú raz jedno, potom druhé a kým zaspím prejdu aj 2-3 hodiny a ešte mám k tomu nepokojné nohy

bobricek1979
25. nov 2018

Dievčence maminky aj vás tak kope do mechúra bolestivoa dnes kope tak že mi az po stranách tvrdne bruško

maruska.s
25. nov 2018

@bobricek1979 mna len do mechura 🙂 a tak ponad slabiny citim, vzdy len do spodu. Tak vyssie este ani raz 🤔

katka8817
25. nov 2018

mňa tiež niekedy do mechúra, ale dosť často aj nad pupkom smerom hore

ivka2112
25. nov 2018

@silvia610 ked ja neviem ci je to spanie na chrbte zle pre babo, alebo je to zle pre nas - buduce maminky? Lebo z toho vraj moze byvat zene zle, lebo si tlaci na cosi a moze mat nizsi tlak atd.. ale mne je skor vyborne, ked lezim na chrbte😄 musim sa na to opytat doktora.

bobricek1979
25. nov 2018

@katka8817 aj tam tiež

silvia610
25. nov 2018

@ivka2112 tiez neviem pre koho je to horsie mne sa praveze dobre spi na chrbte a necitim sa zle tak neviem

majusska202
25. nov 2018

@bobricek1979 to je ťažko či každý deň podľa mňa ak budeš mať kľudne bábo tak nebudeš podľa mňa cítiť každý deň... Ja som druhýkrát tehotná a necítim pohyby vôbec takže ja neviem čo robí bábo... Pri prvom sa mi doktorka smiala že mám byť rada že necítim lebo tento malý vkusne sa vrtel kopal hýbal... Ostalo mi to do teraz... Tešila som sa na ten pocit ale to je keď bábo kope no žiaľ ani tentokrát mi to nie je dopriate.

bobricek1979
25. nov 2018

@majusska202 jasan a niekedy ma tak kope že mi až bruško tvrdne dnes cely deň a noc

bona69
25. nov 2018

@silvia610
@ivka2112 tak ja sa radšej snažím len na boku, tých pár mesiacov to vydržím aj keby čo

https://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusk...

anitu
25. nov 2018

Aj ja ležím na boku, ale v veľa krát sa zobudím, že ležím na chrbte. Tak čo s tým? Nič neviem..

lagatta
25. nov 2018

Baby ja sa len pýtam. Dcérka mala angínu, je možné, že to preniesla na mňa, ale mňa dnes začalo príšerne bolieť na ľavej strane krku (asi zväčšená mandľa). Bolí to iba na tej ľavej strane a iba pri rozprávaní a prehĺtaní. Doktorka zajtra robí až od 14-tej a my o tej hodine musíme ísť s dcérkou na kontrolu do iného mesta, takže neviem ako to riešiť. Čo si mám na to dať? Skúšala som si to vykloktať, ale to nerobí nič. Akoby snáď nejaká afta alebo čo ma zvnútra trápili :/ no a nepomôžem si do zajtra nijak

ivka2112
Autor odpoveď zmazal