Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

@majusska202 jemineee tak ja som.takto bola v 9tt🤣teraz som 30+3 ale foto mám týždeň asi dozadu a dám foto
A to by sme ost 10tt mali rast 🤣🤣🤣Ale sekcia bude skor
@teja26 ja neviem kde proste už druhé sa takto schováva 🤣 ale viem že mi doktorka po pôrode povedal že nezažila prvorodicku s takýmto úžasným telom že úplne prirodzené všetko išlo samo ako z ucebnice že musím mať dobrú stavbu tela a hlavne panvu... Takže asi mám panvu širšiu tak sa to stratí
@teja26 aj ja už mám myslím všetko. Troska som zehlila, ale boleli ma nohy, tak som to nechala tak. Ešte hniezdo a paplonik(vyhrala som minulý týždeň na Facebook, tak sa teším ☺️) musím vyprať. Tašku si pomaličky pripravím. Ale tu co mam doma, tam sa asi ani moje vložky nezmestia. 😄Ja sa už neviem dočkať kedy poskladáme postieľku.
@majusska202 spánok na bruchu sa neodporúča v treťom trimestri, lebo dieťa tlačí na dutú žilu, čo je nebezpečné, tá prekrvuje. Ja to cítim, že mi je blbo keď ležím na chrbte... Ale to je indivindi ...
@majusska202 pripominas mi tie baby, čo ani nevedeli, že sú tehotné, lebo im ani bruško nenarastlo 😁 v jednom prípade som čítala, že baba do 8 mesiaca ani nevedela...išla ku gyn. a zistili jej že má vzadu nejak položenú maternicu, si neviem predstaviť 🤔 ale zdravotne v poriadku.
Kočky, ak sa ako ja chystáte používať látkové plienky no hľadáte aj alternatívu v eko jednorázovkách ako poistku pre prípad, že sa látkovať nepodarí, možno Vám pomože tento prehľad https://cestarodicovstvi.webnode.cz/l/test-eko-....
@macareb ja som aj pri prvých dvoch používala látkové ale na noc alebo keď sme šli na výlet som dala eko papierovú plienku. Mne sa taký spôsob osvedčil, budem v ňom pokračovať aj pri treťom drobčekovi 🙂
@vikuss07 32+4 ako ja 🙂 pekné bruško, ja som nabrala doosť, doteraz 16 kg, a to kopa ľudí povie, že najväčší prírastok váhy je v 5-6 mesiaci :D u mňa to trvá od začiatku až do konca zrejme
Aj ja som 32+4. 20.dec na poradni som mala na sebe 4kila.tak uvidím ako ďalej. Koľko ešte priberiem. Inak všetko v poriadku u vás? Ja ani neviem ci budem môcť rodiť prirodzene, niekedy sa mi zvýši tep. Minule mi namerali 126.Ani neviem ako by bolo lepšie rodiť..
Žienky dali ste si urobit nejake tehotenske fotky? bud profi alebo aspon doma? ak ano tak dajte inspiraciu co ste mali na sebe ja som myslela ze probem bude kde v dome najst miesto holú stenu bez obrazov ci vypinačov ale problem je co na seba :D
@anitu tep vraj nehrá rolu aj ja sa toho bojím na poradni som maka 101
@bobricek1979 tiež cítiš slabšie ruky, že nevieš normálne dýchať, keď máš ten tep vyšší? Zevraj to môže robiť aj štítna žľaza. Ja to mam aj vtedy keď mi je teplo.
@dadikvk1 pri stromčeku sme robili pár fotiek. Keď sa mala narodí chcem dat spraviť väčšie čierno biele foto na plátne. Hore bez.. Ja budem za mojim a on bude držať malú tiež aj bez plienok 🙂
@anitu ako dýcha sa mi zatiaľ oki a ruky ani neviem nejako ich mam slabšie občas no skôr si myslím že to je následok anémie
@anitu a na štítku tiež beriem lieky no cjodila som pravidelne na krv a vždy vravela že som oki nastavená teraz mám dôjsť až dva mesiace po pôrode u mňa ešte dosť robí nízky tlak blbá kombinácia vysoký pulz nízky tlak
@anitu to je super napad 🙂 pri stromceku sme aj my urobili zopar ale sami zo stativom tak asi 4 su pouzitelne ale tak lepsie ako nic..a my sme mali dohodnuty termin s kamaratom co foti ale nevyslo nam to a uz do porodu nebude doma tak dnes planujem dako zo sesterkou nieco doma ale neviem co na seba :D to co mam bezne na doma nieje vhodne na fotku :D
@anitu TP 1.3.? Kam sa chystáš rodiť?
Ja ešte nemám nič kúpené do pôrodnice, tento týždeň chcem objednať z pilulky asi.
V podstate zvládam zatiaľ všetko, akurát som unavená ako v prvom trimestri, vždy ma zlomí na poobedný spánok, už som doma na materskej, chvalabohu.
Horšie sa mi spí v noci, tŕpnu mi ruky pod hlavou, v noci sa často budím a mám problém zaspať aj keď som unavená.
Ale už iba 52 dní :D
@bellatrix27 ježiš už len 52 dní? To si nemala 😃Ja už asi mam všetko. Akurát po pôrodné vložky musím ešte kúpiť. Mam len jedno balenie. V Komárne budem rodiť. Aj ja sa zobudzam v noci tak 2x a tiež trpnu prsty na ruke. Na tej, na ktorej strane ležím. Neopucham, nič také, občas kríze poriadne bolia (nerv na ľavej strane) a ten pulz ma trapy.
@vikuss07 ja keby nevraciam tak tiež neviem že som tehotná... Pri prvom sme to zistili až 4 mesiaci pretože ja som menštruácu nemavala aj dva mesiace takže mi to nebolo podozrivé 😂 na obyčajnej preventívne som sa dozvedela že som tehotná a potom sa začala tiež vracať a vracala som dokonca

@ivka2112 áno ja občas mám také bolesti