Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

Ja som si ho tiez kupila 🙂 snad mi to pomoze 🙂
@dadikvk1 ja nemám ani hniezdo ani vankúš už pri druhom ako pekne to je ale za mňa zbytočnosť
@bona69 ahoj a kde ako tá masáž normál k niekomu?
🤩
Caute kocky, pravdepodobne si ma nepamätáte, zablúdila som tu len párkrát 🤭. Stále som kinderko, dnes 33+5, už mi je dosť ťažko fungovať s tým brušiskom, stále tvrdne, neviem späť, cikat chodím každých 5 minút, veď to asi poznáte. Idem trošku prečítať ako sa máte, akurat som dnes premýšľala aká som bola informovaná, keď som v predchádzajúcich tehu fičala na MK. Už si nič nepamätám 🤭.
@dadikvk1 hniezdo myslis ako mantinel do postieľky? To vôbec nie je zbytočnosť a blbosť. Uvidis ked ti babo začne putovať po postieľke, budeš rada, že ma okolo seba mäkko a neudiera sa ruckami a nozkami o postieľku. Koho vankúš tiež mám a je to super vec, veľmi som ho využila. Rozmýšľam, čo som vlastne nevyužila - a je to prebalovací pult a podložka na prebaľovanie, prebalovala som vždy na posteli na tých jednorazových.
@kathhii ja som používala aniball pred druhým pôrodom. Podla mna aj pomohol, pri prvom pôrode som mala nástrih, pri druhom už nie a celkovo to prebehlo hladšie a rýchlejšie. Aj zotavenie a hojenie bolo neporovnateľne. Ale možno to bolo tým, ze som bola druhorodicka a celkovo pôrod prebiehal uplne inak. Teraz si ho asi tiež kúpim.
@kelisovakarinka my sme sa nedávno prisťahovali do PO, ale uvažujem aj nad pôrodom v Šaci, len ma odrádza ta vzdialenosť. Predsa, tretí pôrod môže ísť rýchlejšie a nerada by som rodila v aute na diaľnici 🤭.
@zuba1987 ja cítim kedy sa mi len dieťatko vytláča a kedy mi tvrdne brucho. Vtedy stvrdne cela maternica na kameň a aj to trosku boli. Keď chodím, musím zastat a preckat to. Lekárka vravela, ze ak to nie je príliš časté, tak je to Ok.
@chovanova43 mnaaam snehulkyyyy, moja závislosť 😂. Ja toto tehu jedávam surovú ryžu 🤭Trosku si ju namočím, aby nebola úplne tvrdá, alebo ju len trochu v ústach pocmulam aby zmakla a chrustam. Dúfam za sa mi nenarodí mala sikmoocka 😑😂
@bobricek1979 k manželovi 😂lebo ja si nedotiahnem
@bona69 už som sa zľakla taky tak😁
Maminky došli mi tie čaje z malinovnika chystáte sa niektorá piť vrak to moc napomáha pri pôrode tak som zvedavá teda
@bobricek1979 už mám kúpený aj ja
@dadikvk1 ja mam nakupenych veci, ktore mozno nevyuzijem pol skrine 😊 ked sa mi nieco paci, klik, a uz je to objednane... este horsie ked dojdem do obchodu... hniezdo nemam lebo som sa bala ci cez neho bude fungovat monitor dychu, ale mam ten tehu šulec neviem ako sa to vola... teraz s tym spim ja, ale kupila som taky s autickovym motivom a pojde malinkemu do postielky. a mam aj kolotoc nad postielku aj tu sietku, a asi 4 rozne decky lebo sa mi pacili. Uz mam aj hraciu podlozku a koberec s motivom cesty s autickami. Takze pol skrine veci. Kopu oblecenia roznych velkosti, bude to prve babo, neviem kolko toho treba. a tie mini vecicky su kraaaaaasne a nemame od koho dostat vecicky, tak len smejdim po obchode a vzdy nieco donesiem, manzel uz na mna od dveri pozera ze co ten previnily vyraz, co zas mam 😊😊😊
@bobricek1979 Ahoj a odkedy sa to pije a kolko? Mne na priprave vraveli, ze pomaha tyzdne pred porodom zjest 6datli denne.
Baby co planujete masaz hradze - aky mate olejcek?
@zuba1987 sme na tom velmi podobne, tiez nase prve a tiez chlapcek🙂 ja dokonca nakupujem aj tak, ze som vcera kupila na 6-9 mesiacov, lebo sa mi to strasne pacilo😂😂😂 a tiez ked manzel vidi ze idem z prace do auta s taskou alebo balickom od kuriera, tak sa uz len za hlavu chyta🤣🤣🤣
@zuba1987 no len čisto prírodné oleje a čaj sa pije od toho 35no js začnem presne od toho 9mesiaca čiže 35+6
@teja26 jéj vtedy mi posunuli termín zo 6.3
@zuba1987 u nas je to tiez prve babo ale dostala som aj od znamej nejake veci len my nevieme co cakame neukazalo sa takze som aj rada ze nemam taky nakupny osial :D aa zase ma krotia vsetci v rodine ze my aj oni nieco musia kupit takze hniezdo som si zabezpecila sama a ostatne sa uvidi..aale ked mozu mat iny vkus ako ja tak som najradsej ked si sama vyberiem :D
Ženy máte už pobalene veci? Pre seba a bábätko?
@bobricek1979 áno
@martaniana tamy tak jeden nikdy nevie
@bobricek1979 včera som začala triediť a prať a veci z lekárne som objednala 8nak nič a som z toho nešťastná pri prvom som už mala všetko a bolo to super lebo ja teraz vôbec nevládzem a ťažko sa mi to robí
@majusska202 stíhaš pekne meboj len v kľude
Som v 33. tt -Ja mám iba nachystané oblecenie pre malú-opraté a ožehlené. Deky, zavinovačky a iné veľké textilné veci sa chystám prať a žehliť cez víkend.
Pre seba do porodnice nemám absolutne nič kúpené. Okrem oblečenia pre malú nemám skoro nić, čosi s kozmetiky, ale máličko. Kočik ešte nemám, ani vajíćko, ani postieľku, ani prebaľovací, ...
Nabudúci týždeň mám ísť za sesternicou, tá mi slúbila koćik a postieľku po jednom dieťatku.
Ostatné si musím potom pozháňať, najhoršie, že ani neviem, ćo mi treba...

@kathhii oresbe moja reč ja teraz bez neho ani nezaspím