Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@saska.t ja nemam odvahu sa jej ani dotknut ani len kameru jej nevypnem aby sa nezacala mrvit som rada ze spi zakon schvalnosti je ze je jedno o kolkej idem spat hned ako si lahnem je hore otvorene oci a huci az kym nedostane flasku skusali sme aj nutrilon na noc ale prd to pomaha. ale hadam to nebude trvat vecne a raz sa aj vyspim hihi
Tak vam pekne spia deticky.... my sme v noci kazde 2-3h hore a kojime...niekedy som uplne dezorientovana a neviem,ci som uz kojila,ci lezi v postielke alebo je uz vedla mna....rano vyzeran ako matoha...
@maminab no to ste casto, my davame medzi 18-19.30h podla toho kedy jedla olovrant poslednu flasu, a hore je najskor o 2-3 rano na papanie, niekedy az o 4 rano. takze mame 1-3 papania v noci. tak to poznam.ale raz to prejde uvidime kedy 😀
@marseillka ani mi nehovor............dnes sme boli hore každú 1,5h...no katastrofa ☹ upokojí sa len prsníku, takže ani mm nepomôže 😒 najhoršie je, že ked sa zobudí, ja dezorientovaná musím vstávať a nakláňať sa nad postielkou, zdvihnúť, preniesť, nakojiť, zdvihnúť, preniesť, uložiť..............dookola a dookola.... zaspím a hod. už je zas hore ☹
@maminab ja tiez tak zdviham, presuvam, ale nie az tak casto...no nejdu vam zuby? alebo neboli brusko?
@marseillka zúbky máme 2 vonku, možno idú ďalšie.... bruško sa mi nezdá, žeby ho bolelo.... takéto obdobie sme mali asi pred 2mes a trvalo to asi 6 týždňov......takže čakám dokedy bude trvať toto 🙂 🙂 🙂
@maminab no snad kratsie ako minule 😎
@maminab drzim palce nech vam to rychlo prejde ja som to zazila pri starsej presne viem o com hovoris uz som to tu pisala raz sm si robila ciarky ze kolko krat som ju prelozila nakojila 15x u nas to ustalo az ked som prestala kojit v 10mesiacoch ked mala vyse roka dali sme ju samu spat a odvtedy prespala celu noc tato druha krpana sa mi budi tak 4x pre niekoho je to moc ale ja si stale hovorim ze lepsie ako 15x s nou to bude ale tazsie nemame ju kam dat aby sme skusili ci by sa jej samej nespalo lepsie samozrejme nie este teraz.Bojime sa ze nam bude budit starsiu takze tato asi s nami pobudne na dlho dlho. Neboj raz to prejde a bude nam to este aj chybat. Ja som bola uz tak naucena nespat ze ked mi prespala celu noc chodila som ju pozerat ci dycha ci sa mi to nesniva. 😉 hlavu hore malicky su len raz vyrastu z toho
@nika1985
@maminab
@marseillka ahojte , uz som tu davno nebola, ale vidim ze niektore z vas maju probôemy so spankom v noci, rovanko ako my🙂
moja dcera zaspava okolo 6-7 vecer, no po 1/2 hod. je hore a place. potom spi 2 -2,5 hodiny, a dalej kazdu hodinu sa budi. chce cicik🙂 rano vstavame okolo 6-ej. cez den terAZ spi uz len 2x 1/2 hodinu, takze vobec nic nestiham.
no a s papanim je to tiez zle. uz celkom pekne papala, aj zaleniu, maso, ovocie, ale cca pred 2 tyzd. zacala odmietat vcetko. z ovocia si da 5-6 lyziciek, ale zo zelenuiny max.2-3. viac do nej nedostanem. a nechcenm ju nutit , ale nechapem co sa stalo. ani skladku kasu nechce, co uz 1-2 x mala aj predtym a chutilo jej to. mate niektora taketo skusenosti alebo mali ste s prvymi detmi?
@kiki75 ahoj k tomu spanku, neskusili ste dat ukladat na spanok neskor? napr okolo 19.30-20.30h mozno si potom dlhsie schrupne. no my prikrmy ako tak, uz aj ovocie zopar lyziciek co predtym nic. ale ako aj saska pisala, mliecko max 350ml za den plus noc kojenie par krat. asi fakt musime pockat.
@kiki75 aj mne tak mala vstava spat chodi cca do 19stej a rano najneskor o 5,30 😒 je hore o 9 si da 20min a na obed 1,5hodky aj to tam chodim ako blba a hojdam ju aby som ju este uspala v noci sme tak 4x hore. neskusala si nosic ja ked potrebujem dve ruky a nevydrzi mi sama sa hrat tak ju supnem tam a robim co treba
@kiki75 Aj my máme problémy so spánkom v noci .....ale ešte žijem 🙂 niekedy síce len zo zotrvačnosti 😉 Cez deň mi spí huncút krásne 2x2hod.....
S jedlom chvála Bohu problémy nemáme..........krásne papá všetko, čo dám. A kojíme cca. cez deň 4-5x, v noci asi 5-6x 🙂 🙂
V tomto teple aj super veľa pijeme min. 3x po 160ml 🙂 🙂 🙂
@maminab to 160ml po 3x vypijete vodicku?? ak ano, tak zavidim, mne ledva 2-3 hlty za den.
@nika1985
@maminab
@saska.t neviem co robim zle, ze ani spat ani papat nechce. vodu pit uz vonkoncom nie. 😒 ale cickat ano, hlavne v noci.
@marseillka skusali sme ukladat na spanok aj neskor samozrejme,ale o 6-ej je uz srtasne unavena, ved cely den mi spi dokopy len hodinu. ale inac aj tak vstane o 6-ej, aj keby isla o 10-ej spat....
@kiki75 no tak asi len vydrzat. ☹
@marseillka pijeme čajík alebo vodičku cca. 500ml. denne 🙂 Cez deň (doobeda aj poobede) v kočíku zaspáva s fľaškou čaju a vypije ju celú, až potom tvrdo zaspí 🙂 🙂
Tak mi sa uz vieme same posadit to je parada 😉 cakam kedy mi vyvrati obed 😒
baby uz robite detickam aj take ze krupica z mlieka myslim klasicke mlieko? Nasa jogurty uz papa asi tyzden len mi uz vobec nechce mlieko iba 180ml vecer a v noci ked to poratam tak tiez do 150ml lebo vzdy potiahne 60 a zaspi 😠 aby sa mohla castejsie budit
@nika1985 no to ste sikulky 😀 masa fici aj u nas a momentalne reklama na O2 a funfon,od tychto reklam ju nemozem odtrhnut 😀
no krupica klasicka uplne nevhodna,,je to najagresivnejsi lepok,ktory existuje kedze je zo psenice no a kravske mlieko je na tvojom zvazeni,normalne sa ma zavadzat az medzi 1-3 rokom... 😉
@nika1985 no parada, sikulka 🙂 my sa snazime len nieco ako sedostvornozkovoplazit. to by vystihovalo to co robi 😀 ja krupicu este nerobim, neviem, mne ani kase neje zatial, tak nenutim, zacalo chutit ovocie chvalabohu tak na olovrant ma ovocie. a klasicku krupicovu..neni to tazke este na nich? by som sa bala dat, ale zas ked jej chuti a neje tolko mliecka...uvidis.
@saska.t mne moja papa uplne v poho zatial, len ja, ona, lyzicka a tanier 🙂 za 15 minut zje cely obed ani okom nemrkne len usta otvara 🙂 ale to asi este len pride, tak si pisem, masa,funfon a O2. 😀
@marseillka plus spievankovo a tralala 🙂
@nika1985
@marseillka
@saska.t viem, ze solit sa nema pred 12 mesiacom ale dala som malej polievku normalnu z nasej a trosku masa rozmixovaneho v polievke. viete ako jej to chutilo???? napriek tomu, ze nic mi doteraz nezjedla, teda viac ako 3 lyzicky, z polievky zjedla aj 20 lyziciek..... len tak otvarala ustocka..... ale vysli jej aj 4 zubky naraz hore, tak mozno aj preto ma lepsiu chut do jedla,,,, neviem. k tej kasi: dajte ryzovu kasu s ovocim. je to bez cukru (bio instantna kasa, osahuje iba ryzu, ja to kupujem aj sebe, zaliat horucou vodou a pridat sladke ovocie, moja to lubi, ak sa to da takto nazvat resp zje to🙂
@kiki75 tak to asi fakt tymi zubkami bolo. no a ta ryzova kasa si myslim uplne v pohode. je fajn, ze aspon nieco ti takto zje, a mate aspon co na olovrant/desiatu 😉 nam konecne zavonalo ovocie,vcera cele jablko ostruhane zjedla a pred vcerom 15 lyziciek bananu, co doteraz ani lyzicku nicoho. asi to chce na vsetko veeela casu. ci uz je to koli zubkom abo nie. ja som sa tak bala ze ziadne ovocie nebude jest a teraz ma takto prijemne prekvapuje 🙂
@nika1985 ak chces robit mliecnu ryzu,uvar ju do mäkka /rozvar vo vode a po dovareni rozried UM,ktore pijete,no ja by som kravske nedala,ale hovorim je to na tebe,je vela mamiciek ktore davaju od 6 mes., nedala by som preto,ze bielkovina krav. mlieka moze sposobit silnu alergiu a hlavne je nestravitelna pre detsky organizmus a obmedzuje vstrebanie zeleza aj pri dospelych (nie je to kyslomliecny vyrobok 😉 alebo kup ryzove vlocky a rozmiesaj ich s UM a mas to iste nemusis nic varit 😎
@kiki75 jasne to vies ze ochutene im ide lepsie ako bez,tiez ked jem a furt mi lapa lyzicku dostane aj nasa by si videla jak to v nej zmizne,vtedy jej ani kusky nevadia, v jej jedle jej kazdy kusok vadi,hned ju nadrapuje ludrusu 😠
@marseillka mala papa tiez v pohode,hlavne obed,ale potrebuje niekedy rozptylenie,reklamy to istia 😀
Ahojte dlho som tu nebola a ako vidim, debata sa za tie mesiace dost posunula 🙂 my sme mali v sobotu 8,5 mesiaca, vazime 8,5 kg a meriame 72 cm. Stale kojime plus prikrmujeme UM, zeleninkou a maskom, ovocnymi kasickami s marina keksom a zacali sme skusat aj ryzove alebo mliecne kasicky.
Spime ako tak v norme, zaspi v posteli pri mne bud pri flaske alebo kojeni, prenesiem ju do postielky, ale o 2 - 3 hodiny sa v postielke postavi a place a ani za pana uz nechce spat v postielke, tak ide k nam do postele, opat sa koji a spime az do rana.
Stvornozkujeme po celom byte ostosest, aj si vieme sadnut, dokonca uz sa dokaze aj postavit pri nabytku 🙂 len pohnut sa zatial boji a takisto naspat sadnut zo stoja je problem, este ze ma tu plienku, ktora zmierni naraz na zem 😀 pomaly sa vsak uci cupnut si a potom sa pustit, sikulka mala 🙂
Chcela by som sa opytat ake mate skusenosti a co obuvate vasim drobcom? Vraj by pri rovnych povrchoch teda doma mali byt topanocky s pevnou podrazkou a vlozkou pre tvorbu klenby a na nerovny povrch capacky s makkou podrazkou? Dakujem za vase nazory 😉

@nika1985 budim ju preto,ze si myslim,ze by Bola okolo 4-5,00 hore koli jedlu 😀 a to je pre mna zabijak tak skoro,mozno by spala az do rana netusim,este som to neskusala 😅 ale ona sa nezobudi,len chyti flasu vydzunkne ju a spi dalej...