icon

Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?

beruska.zuzanka
25. aug 2010

K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉

bufina
6. apr 2011

@samulko1 Náš malej má teď 78 cm a 11,2 kg. Poslední dobou strašně přibral, protože ještě v únoru měl 9,5 kg. Byl taky často nemocnej, od začátku roku měl už 4x antibiotika. Navíc díky tomu nestihnul poslední očkování hexavakcínou, tak čekám až se doktorka ozve jak se to bude řešit...

gabkapeto
6. apr 2011

@bufina no tak to hej 🙂 24.12.09 som sa navecerala a cely den som piskala ze uz to chcem mat za sebou,naozaj som uz akosi nevladala 🙂 Termin som mala az 17.1.09 takze to nikto necakal,no a po tej spominanej vecery to prislo,zacala odtekat voda a ani neviem ako som bola v nemocnici 🙂 Ninke asi zachutil salat a ryba tak si to skratila 😀

chaala
6. apr 2011

@samulko1
@gabkapeto Vítám nové maminky i jejich dětičky 🙂

bufina
6. apr 2011

@gabkapeto Nebo jsi se tolik najedla, že jí tam nezbylo místo 😀 My jsme měli termín až 31.1. Dcerka se taky narodila dřív, tak sem malýmu říkala ať vydrží aspoń přez vánoce... No nevydržel, ale aspoń si to načasoval tak, že mně pustili 24.12 domů 🙂 A malej mohl teda až 29 jít domů.

kaja73
6. apr 2011

@bufina Neboj, poslednu davku hexi nemame ani my,ale my ju ani mat neplanujeme.
Maly teraz meria 87-88cm a važi 13 kg.Pred tyždnom sa naučil otvarat dvere-už dočiahne na klučku. 😕 potvora jedna.

chaala
6. apr 2011

@gabkapeto já jsem podobně rodila staršího syna 😀 On je taky 25.12., ale už 2004. Snědla jsem večeři, rozbalila dárky, a pak to na mě přišlo 😀 Rodina si myslela nejdřív, že si dělám legraci.

gabkapeto
6. apr 2011

😀 tak aspon nieco,ja som dufala ze do silvestra budeme doma..mala som strasne zmiesane pocity..neskutocny pocit stastia ale zaroven troska smutku ze vsetci moji blizky su doma spolu a my sme v nemocnici...bolo nas tam velmi malo,sama na izbe..takze to bolo take zvlastne,ale chvalabohu Silvestrovali sme vcetci doma 🙂

bufina
6. apr 2011

@kaja73 Tak snad to bude dobrý. Měl očkování odložený, protože se mu pořád nehojilo ramínko. Takže měl dostat 2x Prevenar a 3x hexu a ta poslední nám chybí. A doktorka že musí někam zavolat a poradit se co s tím.

gabkapeto
6. apr 2011

@chaala no ja som tomu tiez neverila,sedela som na wc manzel chodil hore dole po dome..a ja stale tvrdila ze nikam nejdem ze to my len drobec tlaci na mechur 😀

samulko1
6. apr 2011

@bufina
no nám zatial chýba to 15 mesačné očkovanie, už 2 krát sme amli termín a vždy bola chorá 😒
nám sa zase teraz váha ustálila, ona priberala vela do pol roka, mala 10kg v polroku a teraz má 12 takže už nepriberá, len sa šplhá do výšky a tiež už sa naučila otvárať dvere, takže vchodové už musíme zamykať 🙂

gabkapeto
7. apr 2011

Bilancia dnesneho dna..od rana teplota,mrncanie,nosenie na rukach(len u maminky)..a vyslo z toho:2 ocne zubky prerezane.........hmmmm,uz sa tesim na noc,chudatko moje malinke 😒

shadowcat
7. apr 2011

@samulko1 Nazdárek Samulko,
to je malá pěkná zubatka...u nás 5 zubů a už 3měsíce se v puse nic neděje...tak si říkám, jestli se nelekly a neutekly.
Koukám, že termín jsme měly obě stejně...akorát u nás váha 3870 a výška 52 a byl to kluk 😵 ...jaký byl štědrý den v porodnici? a kde jsi rodila?

shadowcat
7. apr 2011

@gabkapeto Vítej...to ta večeře musela být super dobrá, když to malou přesvědčilo, že kvůli tomu stojí za to přijít na svět dřív 😀

shadowcat
7. apr 2011

@gabkapeto třeba bude klidná...a vysílená z toho růstu zoubků, že ani nebudeš vědět, že je .).

hannah23
7. apr 2011

@shadowcat Ahoj koukám, že jste z Brna, odkud přesně jste a i podobně věkově...

shadowcat
7. apr 2011

@hannah23 Zdarec,....z Modřic...a vy?

hannah23
7. apr 2011

Jinak ahoj holky, mám syna Matěje a narodil se 11.12.2009 a měl 3610g a 50cm a v roce měl 10kg a 74cm, ted nevím, ale 19.4. jdem na očkování tak možná ho nechám zvážit a změřit, ale doma když si stoupne na váhu tak tam má asi 10,6kg

hannah23
7. apr 2011

@shadowcat ze Štýřic, bydlíme mezi bauhausem a intersparem

shadowcat
7. apr 2011

@hannah23 No vidíš, to jsme kousek 😉

samulko1
8. apr 2011

@shadowcat
ďakujem no má dosť zúbkov, ale každé prerezávanie sprevádza choroba ☹
a štedrý deň v pôrodnici teda nič moc, mi bolo smutno hlavne kvôli synovi má 5 rokov, že som s ním nebola, ale 26 nás pustili domov tak sme mali štedrý deň 2 krát...a rodila som na antolskej, celkom dobre nemôžem sa na nič stažovat..
malý sa narodil tiež 21.decembra? a vy ste ako prežili štedrý deň v pôrodnici?

chaala
8. apr 2011

@gabkapeto tak jaká byla noc? Zvládli jste to?

bufina
8. apr 2011

U nás je teď v noci taky veselo. Prořezává se horní levá trojka ☹ Takže se malej pořád budí, nebo kňourá ze spaní. Chudáček, už aby to měl za sebou.

kaja73
8. apr 2011

@bufina u nas ide tiež lava horna 3,ale aj lava dolna 4,inak ma už vsetky trojky aj stvorky vonku-sli mu v podste vsetky naraz.To bol narez. 😕

bufina
8. apr 2011

@kaja73 To jo teda, ale zas na druhou stranu je asi lepší všechno naráz, než postupně...

olifcek
8. apr 2011

@bufina fiha, krasne ste pribrali x;o) my mame cca 10600g... my tiez este nemame tretiu hexu a ani sa nechystam na nu nejak... a mmr vobec nechcem..

zubkov mame 10 z toho su dve stolicky 🙂 uz od decembra robime samostatne krociky, uz krasne chodime, ale... bojime sa pustit rucicky, je to istota stale.. ale ked sa zabudne, tak ide bez ruky, chi.. nevadi, ved snad to az do 15 rokov nebude takto x;o)

olifcek
8. apr 2011

@samulko1 ja som bola v nemocnici od 17.12.2009, oliv bola o dva dni uz na svete a dom nas pustili az 13.01.2010... ja na izbe, olivka v inkubatore, mm sam doma 😔 strasne tazko mi bolo veru...

bufina
8. apr 2011

@olifcek No jo, pořád to bylo 9,5 kg a najednou víc jak 11. Nějak sem nezaregistrovala tu 10 😀 Olivka je šikovná jak to krásně dohnala, nikdo by na ní nepoznal že se taky narodila o tolik dřív 🙂 A co mluvení?

olifcek
8. apr 2011

@bufina juuuj, kecame vkuse.. ale tou jej recou... uz ale take slova, co kazde vie, vieme i my.. mama, tata, papa i zamava, havo, mnau, pipi pip, co je vtacik, mau, co je macicka, konika vieme, citoslovcom a pod. x;o) bude ale asi riadne ukecana, hehe x;o)

shadowcat
8. apr 2011

@samulko1 TO Vám nezávidím, myslím ty nemoci. Tohle neznám, u nás se zuby prořezávají pláčem, sedíme spolu v křesílku, mamka zpívá, prcek fňuká...a za pár hodin je pokoj. Teda takový byl prozatimní průběh 🙂.

Já rodila v Brně - Bohunicích a štědrý den byl fuj fuj fuj...v 18 h mi přišli vzít malýho, že musí na fototerapii, tak se mi celou noc po tom drobečkovi tak stýskalo, že jsem tam pořád chodila. Taky jsem musela celou noc ledovat prsa, protože se mi tak nalily, že byly obě rudé a bolestivé. Večeře byla úžasná, smažená rybí fileta, bramborový salát s celerem a mrkví sterilovanou, vodová krupicová polévka, ananas s broskví s plechovky a třešnička na dortu byla štafetka....ovšem na to co se normálně v Bohunicích jí, to byl opravdu luxus 😅. Je pravda, že na tento štědrý den nebudu ráda vzpomínat. Naštěstí nás 26. ráno pustili a my mohli slavit už doma v klídečku... Opravdu soucítím se všemi maminkami, které musí strávit v porodnici víc jak týden, psychice to moc nepřidá, ale přežili jsme to a to je nejdůležitější 😉

gabkapeto
9. apr 2011

@chaala ffffuuuuuuuu,tak ako som sa bala,tak to dopadlo skvelo..drobec ani nemrnkol 🙂 ,spinkala krasne celu noc...Teploty uz niesu,ale dnes zasa trocha mrncime,tak sa prpravujem ze dalsie dva ocaky su tu zachvilu 😒 ,nech uz to je za nami 🙂