Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?
K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉
Ahoj, téda, nestačím se divit - dlouho se tu nic neděje a najednou nestíhám dočítat diskusi 🙂 Koukám, že je tu dost dětiček narozených kolem 20.12. nebyl náhodou úplněk 🙂
Jinak my nočník zatím bezúspěšný, ale nic z toho nedělám. Ale už ví, že se do něj dělá "cíky-cíky", umí si na něj sama sednout... Ale čekám na ten jeden úspěch. Bavím se tím, jak běhá po bytě s nočníkem u zadečku.
Chodíme - cca 3 měs. a je to úžasná pohoda. Nejvíc ji baví venku houpačky a klouzačky.
očkování máme kompletní - trochu jsem měla obavy z té poslední (MMR-zarděnky, příušnice, splaničky),ale úplně v pohodě - teploty do 37,5, jednu noc přes 38,5 a jinak dobré - stihly jsme ji v době, kdy bylo mírné ochlazení.
Jé být na mateřské se mi opravdu líbí 😀
ahojte kolko zubkov aju vase deticky? mi mame len 6 aj to 2 uplne cele 2 polovicne a 2 take uplne mini...mne sa to zda malo strasne na jej vek co myslite?
@lucka527 malemu rastu tiež velmi pomaly,ale naraz mu vždy idu aspon 4 zubky-len teraz vynimočne dva-určitu dobu mu slo 8 naraz 😖 .Ale stoličky mu začali rast už v 10m a prerezali sa uplne až v 15-strašne dlho to trvalo..Takže ak idu tvojej malej po jednom, či dvoch,tak to bude dlho trvat.
pocula som ze do 2 rokov by uz mali byt vetky...a doktorka mi povedala stale ked som sa nato pytala ze urcite jej vyjduvsetky naraz raketovou rychlostoua staale nic ... teraz po dalsich ani chyru ani slychu 😒
🙂 tak to bude asi nas pripad 🙂
@lucka527 Pozri si toto o homeopatii a zubkoch.Napr calcarea carbonica je vhodna pri oneskorenej denticii.
http://www.vilcakul.estranky.cz/clanky/homeopat...
Ahoj holky, Ríša má 10 zubů, už ujde tak dva metry sám, chodíme na plavání, cvičení a do herny, miluje dětičky a zvířata, dělá pápá, indiána, kolo kolo mlýnský, tleská, tancuje, hraje na schovku, leze celý do šuplíku, stěhuje nábytek, všechno strká do pusy, moc nemluví, nočník ještě nezkoušíme, váží 10kg, změřit se nám ho nepodařilo 🙂, máme za sebou očkování synflorixem, hexou a první priorix. Co učíte vaše dětičky za hry? Kolo kolo mě vůbec nenapadlo, přišlo mi, že je na to ještě malý a jednou jsem mu to ukázala a teď to dělá pořád.
@miska9 tak u nás se Kolo, kolo taky ujalo,hlavně ten konec - bác dělá malá nejraději. Dále vařila myšička...a různé schovávačky - pod peřinu, deku, polštář a potom baf, kuk... velký smích. A čas od času staví věž z kostičetk - tak z 5 dá určitě.
Je pravda, že od doby co začala chodit, tak moc pokroky ve hře ani v povídání nejsou, ale zato chůze ji fascinuje, zkouší dupy -dupy, běhat, točit se kolem dokola, lézt na gauč a z gauče...
Jinak jsme pořídili cyklosedačku na kolo a to je úžasné - sedí v ní jak královna, pořád něco pokřikuje nebo mě plácá do zad a dělá u toho hyja - hyja 🙂
@lucka527 Adámek má 8 zoubků (4 nahoře a 4 dole) a jednu stoličku, to sem se strašně divila že mu vylezla. Taky to byly protrpěný noci. Už 14 dní to vypadá že mu vyleze horní a spodní trojla vlevo, ale nevím, má to nateklý a pořád se nic neděje. Taky se mně zdá že to jde pomalu. Dcerka v jeho věku měla plnou pusu zubů.
@miska9 My taky děláme paci paci, indiána, hrajeme na schovku apod. Oblíbil si otvírání skříněk no a úplně miluje točení s kolečkama, to vydrží klidně aji hodinu. Vezme si Nikolčin kočárek, nebo motorku, převrátí to a točí. Teď zjistil že se dá otáčet aji kolečkem na pračce, jak se nastavují programy, tak věčně stojí u pračky a hraje si. A mačká všechny tlačítka. Takže sem musela nastavit dětskej zámek, aby ju nezapnul. Chození zatím nic moc. Se sune kolem nábytku, ale do prostoru se mu zatím nechce.
@olifcek Ahoj,sháním nějaké informace o očkování hexavakcínou. V jiným tématu mně napsali že se u vás na Slovensku očkují 2 dávky a po roce třetí.... Je to tak? U nás jsou totiž tři dávky po měsíci a za rok čtvrtá. Jenže malej nestihnul třetí s tím měsíčním odstupem a tak chce doktorka celý očkování od začátku opakovat. No a vlastně má teď naočkovaný to, co by u vás úplně stačilo - 2 dávky a za několik měsíců by dostal tu třetí. Tak potřebuju nějaký argumenty pro doktorku, že nové očkování není potřeba. Jestli je to opravdu tak. Díky 🙂
@bufina urcite nedovol preockovat...
su dva druhy vakciny... jednna je infarix, ta je trojdavkova... kuk sem
http://najmama.aktuality.sk/clanok/224731/prehl...
ako vidis, prve ockovanie je v 3-4. mes, druhe v 5-6.mes., tretie v 11-12.mes.
my sme mali druhe v auguste, tretie som este nedala...vaham...
cize ziaden rok odstup byt nema...
druhy typ sa picha 4x, ale neviem viac, skus pisat @manof -ovi 😉
@manof Jsem si našla tohle http://www.gskkompendium.cz/spc-infanrix-hexa-i...
A taky tam píšou že se očkuje ve dvou, nebo třech dávkách + ta posilovací. Tak už teda nechápu, když stačí dvě, proč se dávají tři, když se pořád jedná o stejnou vakcínu se stejným účinkem.
@bufina
To je dobrý nápad.
My sme nášmu ministrovi financií navrhli zrušenie povinného očkovania proti pneumokokom, čo bol a stále je vyslovene umelo vykonštruovaný biznis (viď http://www.slobodavockovani.sk/clanky/aktualne-... ), ale ubehlo niekoľko mesiacov a stále nič. Akurát nahradili Prevenar 13 lacnejším Synflorixom, v ktorom však je 4x viac hliníka, hmmm...
@manof to jo teda, oni toho nakecají kolem Prevenaru... Sem to malýmu nechala dát a dnes se tluču do hlavy. Naivně sem si myslela že se nám nemoci jako zánět středního ucha vyhnou... A kulový... Měl ho ☹ Doktorka mně vyjmenovala dalších X virů, nebo co to je, co ten zánět způsobují. Tak mně to očkování dnes přijde úplně zbytečný.
@bufina
No, štatistika na Slovensku bola pred zavedením povinného Prevenaru max. 50 pneumokokových invazívnych ochorení (IPD) ročne pri vyše 50 - 60.000 narodených deťoch za rok, čiže max. 1 dieťa z 1.000 malo reálnu šancu ochorieť na IPD
Tzn.: trápne málo na povinné očkovanie. Pre porovnanie: chorobnosť na chrípku je ročne vyše 200 detí z 1.000, a očkovanie proti chrípke pritom nie je povinné, hoci chrípka narobí na Slovensku oveľa viac paseky než pneumokoky.
Drvivá väčšina zápalov stredného ucha bude teda asi spôsobená niečím iným.
@bufina pokud je u tebe ještě aktuální to očkování hexavakcínou, tak zkus web: http://www.vakciny.net/. Je tam úplně všchno kolem očkování (povinného i nepovinného, do zahraničí ...) Dokonce tam mají i možnost poslat dotaz a reagují vcelku rychle.
no tak to my sem tiež patríme!!!!!! 🙂
@daduska2009 ahoj 🙂
ahoj 🙂

@gabkapeto gratuluji k nočnímu spánku 🙂