Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?
K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉
@bufina - tak ať Vám to dobře dopadne a Adámek nemusí na celé očkování znova. A pokud by k tomu došlo, ať to probíhá bez komplikací. Ještě je jedna stránka k očkování dětí v CR http://www.ockovanideti.cz/ - to je stránka České pediatrické spoločenosti, pracovní skupiny pro očkování.
@maceek Díky, nevím proč doktorka trvá na celém očkování znovu. Měl teď jakoby zase tu první dávku koncem dubna, ale podle toho doktora z vakciny.net se to může brát jako ta třetí, že tak dlouhej rozestup nevadí. Takže na další očkování máme jít v červnu, tak si to všechno vytisknu co mně napsal a domluvím se s doktorkou. Nechci ho nechat zbytečně očkovat navíc. Teď na to měl reakci. Místo vpichu zarudlý, nateklý a byl uplakanej celou noc ☹
@bufina tak to je mi malého líto, ale alespoň u nás, jak rychle bolístky přijdou, tak rychle odejdou, tak ať je to u Vás také tak a reakce rychle odezní.
S doktorkou se zkus domluvit a přesvědčit ji, že už pouze 1 píchnutí a že není nutné znovu očkovat. Myslím si, že pan dr. z Vakcíny.net má vcelku přehled a dá se mu v této blasti věřit.
Pro Bufinu: moje zkušenost s očkováním je také výmluvná...měla jsem dvě očkování žloutenky a prošvihla třetí...má doktorka chtěla dělat protilátky a podle toho přeočkovat, doktorka z cestovní medicíny automaticky a komerčně...ně musíme všechno znovu....pan doktor z vakciny. net velmi podrobně popsal varianty a prostě jsem si prosadila jedno přeočkování a po 5letech další protilátky (z krve) a max. pak znovu přeočkovat...nenechte se zmanipulovat a stůjte si za svým...je to Vaše dítě a Vaše rozhodnutí...hodně štěstí
@shadowcat
@olifcek Jsem taky napsala na vakciny.net a pan doktor mně poradil. Takže žádné další zbytečné očkování. To co máme bohatě stačí a pak už jen přeočkování po půl roce...
A co dětičky v roce a půl? My jsme byli u doktorky, Adámek má 81cm a 11600g. A má 10 zoubků. 4 nahoře a 4 dole + na každé straně nahoře jednu stoličku 🙂 Pořád teda sám nechodí.... Podle doktorky je všechno ok, viděla jak si stoupá, jak chodí kolem nábytku.... Jen se podle ní bojí do prostoru.
@bufina tesim, ze su este aj taki lekari. Oliv ma okolo 11kg, vysoka cca 84cm, mozno nam ju dnes odvazi i zmeria. Zubkov mame 14. My sme okolo nabytku zacali chodit na konci 10mes., od roka uz za ruku chcela, mala i den, ked sama robila krocky, paq zase az o mesiac sama... Tiez sa bala pustit. Ale od 1.5.uz kraca sama, zacala u svokrovcov, oni maju koberce 😀
@bufina nam nechcela neuro v aprili verit, ze sa boji pustit, lebo sama sa u nej hrala mimo stola, i par krokov urobila, chytila ma za ruku a suverenne kracala. Ved bodaj by nie, ked od decembra tak. Tiez ma upokojila, ze sa Oliv len boji pustit, ze je to ok. Takze i u vas sa o chvilu pusti 😵 mame opatrnejsie deticky, to nie je na skodu
@bufina: tak jsem ráda, že to očkování máte vyřešené. Koukám, že malý je dobrý jedlík, když má skoro 12 kg. Jinak trochu závidím, když malý nechodí. Občas by se mi to hodilo 😀.
Jinak na půlročku jdeme příští týden, ale bude to určitě v poho. Malá má cca 83 cm, váží cca 10 kg, obstojně chodí a ráda leze do výšek, takže mám co hlídat. Zubů má 12 a teď rostou řezáky - ale to je tragédie - teploty, nevrlost a hodiny vzteku... Nočník ale zatím bojkotuje 😀
No, tak si holky užijte s dětičkami hezké léto plné sluníčka a tepla. Půjdete (nebo jste již byly) s dětmi v bazénu (venkovním) ?
my sme mali poradnu pred tyždnom-maly ma 92 cm a takmer 14 kil.Co sa tyka ockovania,tak je zo zdravotnych dovodov odložene na neurčito-z mojho pohladu ,ale už ziadne nebude.Bez plienok sme už mesiac a mame 16 zubkov.Pekne sa aj rozkecal-použiva slova ako-hore-dole,autobus,ujo,pes,syr,bager,krokodil 🙂 a kopec dalsich. Pusa sa mu nezavre.A neobsedi ani na sekundu,nervy mam už v kybli 😝
@maceek No jedlík to je, zbaští toho víc než dcerka které je 3,5 roku 😀 S tím že malej nechodí stejně žádnou velkou pohodu nemám, taky mu musím být pořád v patách, protože všude leze, hlaně do výšek, nevím proč to ty děti tak láká. Asi se jim líbí když se rozčilujeme 🙂 My nočník zatím nezkoušíme, dcerka taky začala až kolem druhýho roku, až sem na ní viděla že si uvědomuje že čůrá. U zoubků to máme jak u kterýho. Když mu rostla první stolička, tak to bylo strašný, se pořád budil a kňoural. A druhou sem oběvila úplně náhodou asi po měsíci. Sem byla dost překvapená, protože v pohodě spával celou noc. V bazénu sme ještě nikde nebyli, ale chystáme se, jak bude horko tak vyrazíme 🙂
@kaja73 Teda to je obřík 🙂 Ale celkově to máte teda super to mluvení a nočník. U nás je to akorát ham, mňam, mama, tata... Adámek taky neposedí. Vstává mezi 5-6 ráno. Naštestí jesště během dne spí, 2x po dvou hodinách, tak su ráda že mám klid 😀
@bufina
Super, jsem ráda, že máte vyřešeno. Mě to přišlo taky nejrozumnější, co mi tam poradili. A s chozením si nedělej hlavu, až se na to bude cítit, tak se rozejde a už ho nezastavíš. Jinak zuby i míry super. Našemu Jindrovi když se něco nechtělo, tak ani párem volů bych ho nedonutila, prostě až mu to v hlavičce docvaklo, tak to začal dělat. U nás kontrola taky dobré (85cm, 12600gm, 11zubů) , jenom z nepochopitelných důvodů od chvilky, kdy se k němu přiblížila paní doktorka, tak úpěnlivě plakal a nic nezabralo, dokud zase nepoodešla. Že by si pamatoval všechna ta očkování 🙂))? Jak to probíhalo u Vás ostatních?
@shadowcat u nás to bylo na prohlídce úplně stejné. Jakmile se paní doktorka přiblížila a chtěla prohlížet, tak Vanďa začala plakat...prohlídka byla hotová a paní doktorka si sedla, pak Vanďa hned přestala a začala se smát. Měli jsme to i u staršího syna, tak mě to moc nepřekvapilo. Skoro k doktorce nechodíme, takže v jejich paměti zůstává asi jen to bolavé očkování 😒
Vanďa měří 81cm a váží 10,6kg 😉
@chaala Jsem ráda, že je to normální jev, docela mě to překvapilo. Jindru normálně jen tak něco nerozhází. Ale asi před dvěma týdny si začal poprvé všímat toho, že máma a táta odchází a brečí u toho, před tím mu to bylo šumák 😀 . Tak si říkám, že je to asi spojené z psychickou fází vývoje, kde se nachází. Ale jinak je to prča...na jakoukoliv hezkou a mladou holku dělá ramena a stydlína a normálně je balí, řehní se na ně...na chlapi tak nereaguje....už se těšíme na pubertu 🙂))
@chaala @shadowcat U nás malej taky vždycky u doktorky ječel hned jak ju uviděl. Ale tentokrát překvapil. Sednul si na to lehátko, nahodil úsměv svůdníka a byl klid. Nechal si všechno. Až když mu prohmatávala bříško, tak se mu to moc nelíbilo, ale jinak super.
No a jak sem si myslela že na to chození ještě není, tak teď přejde celej barák když se drží Nikolčinýho kočárku co má na panenku. To jde jak starej mazák 🙂
@shadowcat Si tak říkám že kdybych mu koupila nějaký chodítko, takový to kteýho se drží a jde, tak by možná už třeba dřív chodil, ale chtěla sem to nechat na něm, ať si začne sám kdy chce... K tomu kočárku sem ho postavila jen tak, ať vidím co dokáže... Teď mu kočárek postavím do prostřed místnosti, řeknu 'tapi a už maže 😀
Souhlas, taky bych dítě pomůckama nenutila do věcí, které jsou ve vývoji přirozené a dříve nebo později k nim samo dospěje, přirozeně, až se na to bude samo cítit a vnímat to jako potřebné.
Ahojte decembrovky,ako sa mate a ako rastiete?u nas super pokrok od 17 mesiacov sme bez plienok ani na spanie nemame🙂 moooooooooooooc sa tesime 😀
@chaala U nas to s nocou tiež tak skoro nebude-cez den je bez od 16 a pol m ,ale v noci cura o sto dvesto.Vypije vždy takmer 2 deci mlieka pred spanim a už o hodinu čura-viem to, lebo sa vtedy mrvi,ale nepvypyta sa ,vycika sa v polospanku do plienky-ked som ho iniciativne par krat dala vycurat-tak sa sice vyčural do nočnika,ale potom nevedel zaspat-prebralo ho to.Niekdy sa vypyta po pol noci cikat,ale to je už plienka plna co už aspon 2 krat cikal do polnoci a po vypytani sa ,bud už prave cural a ja som nestihla prist vcas,alebo sa pekne vyčura do nocnika. Casto potom do rana vydrži,ale niekedy nie.Aj poobednajsi spanok je podobny-vypije 2 deci caju pred spanim a po hodinke viem že cura,ale nepyta sa a ja ho nechcem rušit,lebo už nezaspi.Ked sa začne pytat pravidelne-nie len takto hore-dole, zacnem rozmyslat nad tym, že plienku nedostane.Zatial sme mali len jednu suchu noc-normalne celu noc nečural-nechapem 😕
@chaala no veru,je to sikula,urcite po mamine 😀 Ona uz vydrzi aj cez pobedny spanok(ked jej treba tak sa zobudi ,vypita na wc a potom spi dalej) a cez noc tiez v poho vydrzi..ale to som ani nedufala ze s tym takto sekne,ale ked plienky uz nechcela tak som jej nebranila 😀 A kazdy je individualny,poznam vela deti co nechcu nocnik ci wc ani vidiet a su od nas starsi takze ono to kazde dieta ma inak...
ahojte mamičky decembrových detičiek.........som jednou z vás a rada by som sa zapojila do vašich diskusii. Veľmi by som bola rada, ak by ste mi napísali aký režim - čo sa týka papania vašich ratoslestí máte v priebehu dňa. Ja som mamina 2 dievčat a neviem či to je už v génoch (čo mi stále hovorí môj manžel), alebo či niekde robím chybu, ale nielen tá staršia, ale aj naša malá Nelka nechce, alebo jej nechutí papať. Skúšala som všeličo, nechaťdieťa dlhšie bez jedla alebo nechať na tanieriku kúsok chlebíka prípadne iného jedla, aby si to zobrala sama. Neviem a veľmi by som vás prosila o radu čo sa týka stravovacieho režimu 1,5 ročných detičiek. Ešte spomeniem, že Nelke mlieko veľmi nechutí, ak niečo vypije, je to cca 100 ml naraz (viac do nej nedostanem). Veeeeeeeeeľmi pekne vám ďakujem za postrehy a rady.
@gabkapeto, @chaala, @kaja73: tak to jsou šikulkové, když si říkaj na nočník. Já to s malou zkoušela tento týden, nakoupila jsem spoďáry a tepláčky, ale moc se mi nedaří. Malá si sice uvědomuje, že čurá, ale hlásí to pozdě 😀. Nemáte nějakou dobrou radu, jak jí vysvětlit, že ne na zem, ale do nočníku ?
@almika4: tady bude jak se říká, každá rada nad zlato. My to máme takto: ráno (8:00-8:30) snídani - chlebík s něčím (šunka, sýr, marmeláda), kolem 10:00 svačinka - čerstvé mixované ovoce (jablko, jahody, hruška, meruňky...) kolem 12:00 oběd (baští vše s námi) potom spaní (tak 1,5-2 hod.), kolem 15:30-16:00 svačina - jogurt, lipánek...., kolem 18:30-19:00 večeře (krupičná kaše s bananánem, nebo kupovaná kaše např. od Hami), kolem 19:40 je v postýlce a spí až do rána. co se týká mléka, tak to také nechce a to jsem zkoušela jak umělé, tak i klasické plnotučné - oslazené, s kakaem, s ovocem jako koktejl, prostě nee.
Ale jinak je jedlík velice dobrý, sní skoro vše co dáme 😀
@maceek ďakujem veľmi pekne za odpoveď, malej predtým dosť chutilo, aspoň mám taký pocit, ale teraz jej stačia ako keby 2-3 sústa na zahnanie hladu a potom už musím robiť len "opičky", alebo ju nejako zaujať, napr. listovaním v knižke, a opisovaním jednotlivých obrázkov............ ešte ak sa môžem opýtať, ten váš obedík pozostáva z polievočky a potom aj z druhého jedla, alebo máte len jedno jedlo? Dnes som jej napr. dala zeleninovú polievku, ale do nej som rozmixovala kúsok bieleho mäska, takže ju to zasýtilo. Potom som ju dala spať bez čajíka a mlieka a zatiaľ spí 😉 , tak dúfam, že jej to ešte vydrží, na o a keď vstane, tak uvidíme na čo bude mať chuť. Som z toho trošku znechutená, pretože ani staršia Katka veľmi neoplýva apetítom, takže dnes sme jej skúšali prehovoriť do jej "dušičky" a vysvetliť jej, že ona musí jesť kvôli sebe, nie že to my chceme!!! Ona je na tom ešte horšie ako tá mladšia, pretože má strašne úzky okruh jedál, ktoré s istotou zje (napr. ona ešte normálne neochutnala paradajku, kapustu a tak...). Takže idem skúsiť nový režim, ak nezje obed, nasledujúce jedlo bude až olovrant a žiadne "niečo pod zub", ako si zvykne pýtať. Uvidíme ako to pôjde.

@maceek Už sem se tam koukla a napsala, tak uvidím. Moc díky za tip 🙂
@daduska2009 Vítej 🙂