Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?
K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉
@olifcek Ked sme boli na operacii hemangiomu,tak mal maly hemoglobin už 118 a predsa ma upozornovali na jeho nizku hladinu.Tak som sa len usmiala,že to je už pre nas super hodnota.Oni v Blave o našej anemii nevedeli.Takže asi aj pre deti plati ta spodna hranica.Tiež viem, že je to norma pre dospelych,ale potom prečo na to upozornovali?
dobrý večer želám, ale už tu asi nikto nie je ☹ my chystáme sťahovku, v piatok do nového, potom popratať a potom budem mať hádamm viac času popísať 🙂
čo riešite? priblížite mi to niekto? Vďakaaaa 😉
Tak Adámek se dnes celý odpoledne snaží se dostat na všechny čtyři a rozčiluje se, že to zatím moc nejde, ale už chvílu klečel, než se zase rozplácnul 😀
Ahoj, to už sem nikdo nechodíte????? 😀 😀 😀
@bufina Já sem někdy nakouknu, ale nikdo tu nenííí 😀
My jsme začali chodit na plavčo, Ríšovi se to moc líbí a mě tedy taky, ale chudák je z těch dětiček nějakej vyjevenej, když se k němu někdo doplazí, hned začne brečet 😠
Včera se poprvé postavil 🙂
A začali jsme dávat jogurt - Holandii - moc mu chutná.
Co je u vás nového??? 😉
my uz tyzden, ci dva lozime, teda sa plazime, je to super, cize sa uz pretacame i lozime, snazi sa posadit ale zboku, nie cez brusaky, riadne sa rozpohybovala, uazasne to je
my sme dnes boli tiez 2x na plavani, 1.x sa mi oliv rozplakala, ked deticky zacali jacat a spliechat, dnes to uz bolo super, tak, sme najmladsi nooooo...a ostatni tam chodia uz dlhodobejsie....
@miska9 To je šikula že se postavil. Malej všechny jogurty blije, tak sem mu je radši přestala dávat. Blinká teda tak nějak všechno, ale ty jogurty obzvláš't smrdí, tak je radši už nedávám.
@olifcek šak to je dobře že se snaží posadit z boku, tak by to mělo být.
U nás pořád tak nějak stejně, snaží se lozit, ale ještě musí trochu trénovat.
@olifcek Pěkně to dohání 🙂 Já ani nevím co to malej dělá za pohyby, ale dostane se všude. Taky už na něho musím dávat pozor. Sem před pár dny ráno pustila topení, malej se k němu nějak dokoulel a chytnul rukou na spodní kovovou trubku, co vede do zdi. Spálil si malíček a to dost. Udělal se mu tam velkej puchýř, kterej tak za hodinu sám prasnul. Chvílu to vypadalo tak všelijak, že sem si říkala jestli nemáme zajet k doktorce. Sem mu to několikrát denně čistila a převazovala a teď to vypadá že se to začíná hojit.
@bufina Chudáček se spálil,jo? Snad to bude brzy dobrý. 😉 Už na ně musíme dávat větší pozor. Ríša taky strašně zvrací a jak jsi to napsala,tak jsem si uvědomila, že ty jogurty fakt smrdí víc 😀
@olifcek Člověk sem pár dní nejde a takové pokroky 🙂 Ríša si taky nejdříve sedal z boku a pak najednou pod sebe strčil i druhou nožičku 😉 My jsme na plavču nejstarší (o měsíc starší než ostatní, je nás tam jenom pět), ale nejvíc se bojíme (ostatní dětičky mají doma starší sourozence 😀 ).
@miska9 jojo, spálil a včera sem mu ještě našla další malej puchýřek na druhým prstu. A jak vy to teda máte s tím zvracením? Malej hodně blinkal už od narození, sem myslela že ho to přejde jak bude starší a pořád nic moc. Když sní nějaký jídlo tak dobrý, ale jak to zapije větším množstvím čaje, tak blindí. Ráno když mu dám třeba ten jogurt a pak ho třeba až po půl hodině položím na zem, tak jak různě lozí a přetáčí se, tak blinká ☹
@miska9 Tak to je přesně tak u nás 🙂 Oblečení mám naštěstí dost, dědíme ho po dvojčatech, takže dvojnásobný množství, se to fakt hodí 😀 Když usne hned po jídle, tak taky nezvrací, protože se nehýbe a po nočním kojení taky ne, ale přez den je to hrůza. Ze začátku jsme bojovali s kojením, tak sem ho dokrmovala Nutrilonem AR, aby se mu to v bříšku zahustilo, ale jak byl pak kojenej úplně, tak toho snad půlku vyblil. I když byl v lehátku v polosedu, tak stejně začal třeba za půl hodinky ublinkávat a bylo to tak další dvě hodiny do dalšího kojení. Sem se pak divila z čeho tak přibýrá, když toho půlka skončí venku.
Ahojky, my jsme dneska byli na cvičení pro miminka a přišla jsem tam jenom já 😀 Tak jsme necvičili, ale Ríša si aspoň pohrál s hračkama. Zítra jdu na břišní tance, snad tam zase nebudu sama 😀
Jo a dneska jsem dala Ríšovi poprvé večeři - rýžovou kašičku od Nestlé, strašně mu chutnala, málem snědl i lžičku, uvidíme, jak to bude v noci, poslední dobou pořád kojím (po dvou hodinách).
Ahojte.Predvčerom sme konečne začali loziť a staviame sa pri každej priležitosti. Naučil sa tiež znakovať slovo svetlo,vie spraviť pa-pa a stale nas napodobnuje napr. slova mama, baba, bebe, tata, brm-brm,či vzdychnutie,vždy ked mu ich povieme tak to zopakuje, aj ako robia indiani.Ked sa ho opytame kde je mama, tato, Peťko, dedo ,baby, psik Beky,klimatizacia,
tak sa vždy pozrie tym smerom-neukazuje ešte prstom.Tiež sa nam velmi zhoršili noci.Po 10 zobudeni to už ani neratam. V kuse nespi viac ako 1 hod. a už plače.Dala som ho aj k sebe do postele, ale ani tak sa to nelepši.Bude to asi zubkami.Momentalne sa prerezal 4 rezak.Inak važime 10300g a meriame 81 cm.
@bufina Možná to jsou ty zoubky, mě přijde, že se nebudí hlady, ale chce jenom uspat. Dneska jsem se konečně vyspala, kojila jsem jen dvakrát, ale spal u něj manžel, já si lehla do obýváku, už jsem nemohla 😀
Kaše byla bez příchuti, je to Moje první kaše - na to, že tam není žádný přidaný cukr, mi to přišlo dobré.
Co prstík, jak se hojí?
@kaja73 to toho umíte dost, my máma ani táta neříkáme, jenom bába 😠
Ahoj, jen tak jsem nakoukla, upoutalo mě název tématu - mamča je tak narozená 🙂, my jsme až 27.1., měla bych otázku. Kolikrát za den kojíte a kolik dáváte příkrmů??? Já dávam v poledne zeleninku a odpoledne banán nebo jablíčko s jogurtíkem a pak celkem 5-6 kojení, myslíte, že je to akorát nebo moc??? Jinak koukám, že řešíte nespavost a zoubky, to máme taky 😖
@bufina Manžel je moc hodnej, hodně mi pomáhá. To je dobře, že se to hojí. Ríša včera spadnul obličejem na notebook a trochu si rozříznul tvář ☹ dneska už to vypadá líp.
@vicky007 já dávám v poledne maso se zeleninou, na svačinu ovoce (banán, jabko, hrušku, nektarinku, broskev... nebo přesnídávku) nebo jogurt s přesnídávkou a kojím každé dvě hodiny i po jídle a v noci různě (podle toho jak se vzbudí) a včera jsme začali na večeři trošku kaše. Myslím, že už bys měla pomalu dávat masíčko, jinak pokud Barborka přibírá, tak je to v pohodě.
@miska9 To je fakt skvělý že tak pomáhá. Ten můj vzal včera děcka ven odpoledne, abych měla aspoň chvílu klid. S těma úrazama to je hned, můžeš na ně dávat pozor jak chceš a stejně se něco stane. Mně se kolikrát malej taky tak rychle předkloní, když ho mám u počítače, že su ráda že se zatím ještě nepraštil o hranu stolu.
Všem dětičkám všechno nej k devíti měsícům 😀

@kaja73 Tak teď sem si všimla že to asi zatím na recept nemáte. Ta cena je fakt hrozná.