icon

Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?

beruska.zuzanka
25. aug 2010

K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉

chaala
15. nov 2010

@mir09 mohlo by toho být najednou opravdu hodně...stěhování, jiné prostředí a ještě kojení pryč. A jak často kojíte?

mir09
15. nov 2010

@chaala cez den je to uz fakt malo, okolo 2 este kojim a zial v noci a pri zaspavani, takze okrem toho o 2 este pred poobednym spankom a samozrejme v noci, niekedy len raz, niekedy castejsie, myslim ze si spojil sanie s kakanim a prdikmi, lebo ked ho trapi brusko tak je v noci stale prisaty

kaja73
15. nov 2010

Ahojte vidim ,že sa tema znovu pohla-asi zmenou nazvu Ten datum 19 .12 to dost obmedzoval ,aj ked my sme prave ten datum 🙂 Maly ma už 86 cm a važi 11500g.chodime za jeden prst,hovori baba, tata, dedo,brm-brm, nam-nam, tik-tak,spravi tap tap, paci-paci.Hrozne rad tancuje,učime sa aj znakovanie-vie spravit znak na kvet,čiapku,citron robil aj znak svetlo,ale už to 3 tyždne nespravil.Mama za sebou 2 pobyty v nemocnici-raz zapal pluc,raz operacia hemangiomu,pomerne dost infektov,alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka,ekzem.No , zle je to aj pisat ☹ teraz sa ako tak držime.Ozaj včera sme už konečne mali krstiny.Kojit už nekojim, krpec sa sam odstavil v 8 m. Ani za svet už cici nechcel-len na nej reval ☹ pritom mlieka by bolo.Dufam,že sa to tu rozbehne 😉

mir09
15. nov 2010

@kaja73 no kraaasne, ten moj toho moc este nenahovori, mama je univerzal, hovori aj kacka, a obcas nieco zopakuje, ale uz asi tyzden chodime sami 🙂 no dufam ze sa to pohne tiez a to je mi luto ze ste tak casto chori, snad to uz bude len lepsie, my zatial okrem jedneho soplika nic (tuk tuk)

chaala
15. nov 2010

@mir09 tak to kojíme podobně. Přes den jen jednou, večer před spaním a v noci,když je potřeba.Když jsem odstavovala před pěti lety syna,tak jsem začala nahrazovat nejdříve jedno kojení, po týdnu to druhé...aby si moje tělo postupně zvyklo a i malý tenkrát. Proběhlo to v pohodě.

@kaja73 máš moc šikovného chlapečka 😵 Taky znakujeme a už umíme asi pět znaků, je to fajn. Ale hodně marodíte ☹ , tak ať jste zdravoučký 🙂

kaja73
15. nov 2010

@mir09
@chaala no,dufam,že to so zdravim už bude lepšie.Ake znaky vie tvoja mala? Nech sa inšpirujem 🙂

chaala
15. nov 2010

@kaja73 my umíme znak pro koupání,světlo, pejska, ptáčka a auto 🙂 Většinou to, co vidíme venku při procházce. Třeba jídlo a pití jí ukazuji už dlouho, ale neopakuje to.

kaja73
15. nov 2010

@chaala sranda,aj ja použivam tie znaky,len ich ešte krpec nevie spravit, ale aspon im rozumie.Auto už asi znakovat ani nebude,pretože ho vola brm-brm. 🙂

bufina
15. nov 2010

No je pravda že ten datum v názvu byl hodně omezující 🙂 My kojíme při usínání dopoledne, odpoledne, pokud nejdem ven a spí doma tak taky a pak asi milionkrát v noci. Nějak mám poslední dobou pocit že si ze mě chlapec začíná dělat živej dudel 😠 Nakecá toho taky hodně, začal s kaka, gaga, vava, dada, už 14 dní aji mama. Umí dělat nenene, snaží se o paci paci a vyplazuje na nás jazyk 😀

chaala
15. nov 2010

@kaja73 já jsem právě dělala znak auto jako brm,brm prstem na pusu a Vanďa dělá jen to brm brm bez prstíku. Tak jako u vás.

@bufina tak to noční kojení je u nás podobné...v noci kojím aspoň 3x poslední dobou. My dudlík nemáme, protože ho Vanďa odmítala a teď to nahrazuje prso. Adámek je taky pěkně upovídaný 😉 , co všechno říká.

bufina
15. nov 2010

@chaala Malej taky skoro nikdy nechtěl dudlík, dřív trošku jo, ale poslední dobou už vůbec... Se kolikrát v noci vzbudí, stačí mu se jenom přicicnout a zase spí. Když sem se mu tam snažila nějak opatrně nacpat místo prsa dudlík, tak to potvůrka hned poznal 🙂 Taky dělá rtíkama brmbrm, se ho manžel kolikrát ptá kam jede 😀

chaala
15. nov 2010

@bufina Vanda dudlík dlouho odmítala, když byla miminečko. Možná teď už by si na chvilku dala říci, ale to už mi přijde skoro v roce zbytečné. Tak uvidíme, jak to bude dál 😉

bufina
28. nov 2010

Ahoj všichni, tak už plánujete oslavu? Už se nám to blíží 😀

chaala
28. nov 2010

@bufina jo,jo blíží 🙂 My slavíme už příští pondělí. To si to oslavíme jen my čtyři jako rodina a o víkendu budeme čekat další příbuzné... babičky,dědy,tety,strejdy 😀 Už teď se mi vybavují vzpomínky na porod, jak jsem si v tuhle dobu říkala, že mám ještě celý měsíc času 😀

bufina
28. nov 2010

@chaala jojo, já měla před sebou ještě 2 měsíce..... My to asi oslavíme se všema co jsou tady poblíž v Brně a se zbytkem jak se uvidíme mezi svátkama.

chaala
28. nov 2010

@bufina mně ten první rok strašně rychle utekl...asi proto,že už byla Vanďa druhá za bráškou. A budeš péci dort? Já budu jeden péci, ale ještě asi objednám. Bude nás hodně, tak se to sní 🙂 A jaké máte dárečky?
Koukla jsem, že máte vysoké teploty ☹ ...ať jsou rychle pryč a jste v pořádku 😵

katuska1106
28. nov 2010

Ahoj holky mužu se přidat? My jsme měli termín 3.1.2010 ale Matyášek se na konec narodil přesně na Štědrý den 24.12.2009 je toprostě náš dáreček :o)

bufina
28. nov 2010

@katuska1106 Jéé, to jste měli krásnej vánoční dáreček 😀 Nám se měl malej narodit až 31.1., ale vybral si to aspoń tak, aby mně na štědrej den pustili dom 🙂 I když malej tam musel ještě zůstat, tak se mně těžko odcházelo, ale přece jen se šlo o něco líp, když mám ještě jedno dítě doma.

chaala
28. nov 2010

@katuska1106 to máte ten nejkrásnější vánoční dáreček 😵 😵 Náš starší syn je 25.12., tak mu říkáme, že nám ho Ježíšek přinesl opožděně 😀

bufina
28. nov 2010

@chaala Tak to vám ho přinesl Santa Claus ne? Ten chodí až 25 😀

katuska1106
28. nov 2010

@bufina Tak to si teda pospíšil.Věřím že se ti muselo blbě odcházet samotné a kdy ho pustili domu za váma? Já už jsem měla domluvené vyvoláni kvuli těhu cukrovce na 28. ale nakonec to šlo přirozeně.

katuska1106
28. nov 2010

@chaala Malý se narodil 7:40 takže už od rána chodili sms s vánočním přáním a já jsem jen odepisovala že už máme ten nejkrásnější dáreček u sebe :o)

bufina
28. nov 2010

@katuska1106 Naštěstí brzo, hned desátej den. Pořád říkali že to tak brzo nebude, když sem tam chodila za ním s mlíkem a nakonec doktorka ať se nachystám, že si ho můžu druhej den odnést, Tak sem byla moc ráda.

katuska1106
28. nov 2010

@bufina To věřím že jsi byla ráda. Mě stačilo když mě vzali malého protože jsem muela jít ještě na vyčištění a bylo mě bez něho smutno :o)

chaala
28. nov 2010

@katuska1106 tak to je dobře, že jsi nemusela na vyvolání a šlo to přirozeně 🙂

@bufina já už jsem si říkala dřív, když jsi o malém psala, že ho pustili brzy...i když tolik spěchal. Je to šikulka 😵

bufina
28. nov 2010

@chaala Měl jen trochu problémy s dýcháním, bylo to pro něho strašně namáhavý, pomáhal si všema svalama a tím se mu strašně aji propadal hrudníček když dýchal... Tak mu do inkubátoru pouštěli ještě další kyslík navíc a postupně ubírali.... V šesti dnech už byl v postýlce a jak zvládnul papání, tak jsme šli dom. Ten desátej den doma sem ho mohla taky poprvé nakojit. Sice to byl asi ještě dvouměsíční boj, ale kojíme dodnes.

chaala
28. nov 2010

@bufina Teda,fakt šikulka...o takovou dobu dřív a zmáknul to. A je skvělý, že se Vám podařilo i kojení, když jsi mohla začít až tak pozdě.

katuska1106
28. nov 2010

@bufina Tak to je šikulka teda a to kojení klobouk dolu!!! Já jsem kojila do 10.měsíce a pak už Maty nechtěl, snažila jsem se to ještě asi týden zachraňovat a zkoušet ale už to bylo zbytečný. On už prso prostě nechtěl, maximálně si jen ucucl a tím pádem už se mlíčko pak přestalo dělat.

bufina
29. nov 2010

@katuska1106 Tak hlavně že to kojení vydrželo aspoń těch 10 měsíců... My kojíme tak 2x přez den před spaním a v noci. Teď to bylo teda peklo, malej měl skoro 4 dny teloty a v noci špatně spal a já sem pro něho byla asi jako živej dudel.... No dneska už je naštěstí brz teplot a veselej jak dřív, tak su ráda.

katuska1106
29. nov 2010

@bufina A copak my bylo?Hlavně že mu je už dobře.
Zase jsem ráda že to kojení ustalo tak nějak přirozeně a že se malý vlastně odstavil sám. Napřed mě to moc mrzelo ale teď už jsem se s tím smířila 🙂 Já jsem malého kojila v noci jen do dvou měsícu, pak už začal spávat celou noc tak to bylo fajn 😉