Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?
K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉
@chaala cez den je to uz fakt malo, okolo 2 este kojim a zial v noci a pri zaspavani, takze okrem toho o 2 este pred poobednym spankom a samozrejme v noci, niekedy len raz, niekedy castejsie, myslim ze si spojil sanie s kakanim a prdikmi, lebo ked ho trapi brusko tak je v noci stale prisaty
Ahojte vidim ,že sa tema znovu pohla-asi zmenou nazvu Ten datum 19 .12 to dost obmedzoval ,aj ked my sme prave ten datum 🙂 Maly ma už 86 cm a važi 11500g.chodime za jeden prst,hovori baba, tata, dedo,brm-brm, nam-nam, tik-tak,spravi tap tap, paci-paci.Hrozne rad tancuje,učime sa aj znakovanie-vie spravit znak na kvet,čiapku,citron robil aj znak svetlo,ale už to 3 tyždne nespravil.Mama za sebou 2 pobyty v nemocnici-raz zapal pluc,raz operacia hemangiomu,pomerne dost infektov,alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka,ekzem.No , zle je to aj pisat ☹ teraz sa ako tak držime.Ozaj včera sme už konečne mali krstiny.Kojit už nekojim, krpec sa sam odstavil v 8 m. Ani za svet už cici nechcel-len na nej reval ☹ pritom mlieka by bolo.Dufam,že sa to tu rozbehne 😉
@kaja73 no kraaasne, ten moj toho moc este nenahovori, mama je univerzal, hovori aj kacka, a obcas nieco zopakuje, ale uz asi tyzden chodime sami 🙂 no dufam ze sa to pohne tiez a to je mi luto ze ste tak casto chori, snad to uz bude len lepsie, my zatial okrem jedneho soplika nic (tuk tuk)
@mir09 tak to kojíme podobně. Přes den jen jednou, večer před spaním a v noci,když je potřeba.Když jsem odstavovala před pěti lety syna,tak jsem začala nahrazovat nejdříve jedno kojení, po týdnu to druhé...aby si moje tělo postupně zvyklo a i malý tenkrát. Proběhlo to v pohodě.
@kaja73 máš moc šikovného chlapečka 😵 Taky znakujeme a už umíme asi pět znaků, je to fajn. Ale hodně marodíte ☹ , tak ať jste zdravoučký 🙂
No je pravda že ten datum v názvu byl hodně omezující 🙂 My kojíme při usínání dopoledne, odpoledne, pokud nejdem ven a spí doma tak taky a pak asi milionkrát v noci. Nějak mám poslední dobou pocit že si ze mě chlapec začíná dělat živej dudel 😠 Nakecá toho taky hodně, začal s kaka, gaga, vava, dada, už 14 dní aji mama. Umí dělat nenene, snaží se o paci paci a vyplazuje na nás jazyk 😀
@kaja73 já jsem právě dělala znak auto jako brm,brm prstem na pusu a Vanďa dělá jen to brm brm bez prstíku. Tak jako u vás.
@bufina tak to noční kojení je u nás podobné...v noci kojím aspoň 3x poslední dobou. My dudlík nemáme, protože ho Vanďa odmítala a teď to nahrazuje prso. Adámek je taky pěkně upovídaný 😉 , co všechno říká.
@chaala Malej taky skoro nikdy nechtěl dudlík, dřív trošku jo, ale poslední dobou už vůbec... Se kolikrát v noci vzbudí, stačí mu se jenom přicicnout a zase spí. Když sem se mu tam snažila nějak opatrně nacpat místo prsa dudlík, tak to potvůrka hned poznal 🙂 Taky dělá rtíkama brmbrm, se ho manžel kolikrát ptá kam jede 😀
Ahoj všichni, tak už plánujete oslavu? Už se nám to blíží 😀
@bufina mně ten první rok strašně rychle utekl...asi proto,že už byla Vanďa druhá za bráškou. A budeš péci dort? Já budu jeden péci, ale ještě asi objednám. Bude nás hodně, tak se to sní 🙂 A jaké máte dárečky?
Koukla jsem, že máte vysoké teploty ☹ ...ať jsou rychle pryč a jste v pořádku 😵
Ahoj holky mužu se přidat? My jsme měli termín 3.1.2010 ale Matyášek se na konec narodil přesně na Štědrý den 24.12.2009 je toprostě náš dáreček :o)
@katuska1106 Jéé, to jste měli krásnej vánoční dáreček 😀 Nám se měl malej narodit až 31.1., ale vybral si to aspoń tak, aby mně na štědrej den pustili dom 🙂 I když malej tam musel ještě zůstat, tak se mně těžko odcházelo, ale přece jen se šlo o něco líp, když mám ještě jedno dítě doma.
@katuska1106 to máte ten nejkrásnější vánoční dáreček 😵 😵 Náš starší syn je 25.12., tak mu říkáme, že nám ho Ježíšek přinesl opožděně 😀
@bufina Tak to si teda pospíšil.Věřím že se ti muselo blbě odcházet samotné a kdy ho pustili domu za váma? Já už jsem měla domluvené vyvoláni kvuli těhu cukrovce na 28. ale nakonec to šlo přirozeně.
@chaala Malý se narodil 7:40 takže už od rána chodili sms s vánočním přáním a já jsem jen odepisovala že už máme ten nejkrásnější dáreček u sebe :o)
@katuska1106 Naštěstí brzo, hned desátej den. Pořád říkali že to tak brzo nebude, když sem tam chodila za ním s mlíkem a nakonec doktorka ať se nachystám, že si ho můžu druhej den odnést, Tak sem byla moc ráda.
@bufina To věřím že jsi byla ráda. Mě stačilo když mě vzali malého protože jsem muela jít ještě na vyčištění a bylo mě bez něho smutno :o)
@katuska1106 tak to je dobře, že jsi nemusela na vyvolání a šlo to přirozeně 🙂
@bufina já už jsem si říkala dřív, když jsi o malém psala, že ho pustili brzy...i když tolik spěchal. Je to šikulka 😵
@chaala Měl jen trochu problémy s dýcháním, bylo to pro něho strašně namáhavý, pomáhal si všema svalama a tím se mu strašně aji propadal hrudníček když dýchal... Tak mu do inkubátoru pouštěli ještě další kyslík navíc a postupně ubírali.... V šesti dnech už byl v postýlce a jak zvládnul papání, tak jsme šli dom. Ten desátej den doma sem ho mohla taky poprvé nakojit. Sice to byl asi ještě dvouměsíční boj, ale kojíme dodnes.
@bufina Tak to je šikulka teda a to kojení klobouk dolu!!! Já jsem kojila do 10.měsíce a pak už Maty nechtěl, snažila jsem se to ještě asi týden zachraňovat a zkoušet ale už to bylo zbytečný. On už prso prostě nechtěl, maximálně si jen ucucl a tím pádem už se mlíčko pak přestalo dělat.
@katuska1106 Tak hlavně že to kojení vydrželo aspoń těch 10 měsíců... My kojíme tak 2x přez den před spaním a v noci. Teď to bylo teda peklo, malej měl skoro 4 dny teloty a v noci špatně spal a já sem pro něho byla asi jako živej dudel.... No dneska už je naštěstí brz teplot a veselej jak dřív, tak su ráda.
@bufina A copak my bylo?Hlavně že mu je už dobře.
Zase jsem ráda že to kojení ustalo tak nějak přirozeně a že se malý vlastně odstavil sám. Napřed mě to moc mrzelo ale teď už jsem se s tím smířila 🙂 Já jsem malého kojila v noci jen do dvou měsícu, pak už začal spávat celou noc tak to bylo fajn 😉

@mir09 mohlo by toho být najednou opravdu hodně...stěhování, jiné prostředí a ještě kojení pryč. A jak často kojíte?