icon

Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?

beruska.zuzanka
25. aug 2010

K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉

olifcek
30. jan 2011

@gabika82 snazila si sa aspon naprazdno odsavat? ja ano i preto mm prislo uz na treti den 😵 😵

nasa Oliv bola dva di v horuckach... chtyila som neejaky virus a Oliv i mm odomna...

bufina
30. jan 2011

@chaala Nás se to drží už od Vánoc... Na Šrědrej den začali oba kašlat, pak rýma, malej dostal ty antibiotika na zánět průdušek. Nikolka už byla dobrá, ale zase dostala nějakou střevní chřipku, tak zvracela a měla průjem... Do pár dnů sem to chytla já a když to opět začínalo už být ok, tak si manžel stěžoval že mu není dobře a má tu angínu. Mně taky bolí v krku, mám kašel, rýmu, zalehlý uši a hučí mně vhlavě. Tak doufám že antibiotika brzo zaberou, máme je od pátku a děti to doufám nechytnou.

gabika82
30. jan 2011

my sme mali pred necelym mesiacom laryngitidu 😒 Uz druhy krat od septembra ... teraz je uz dobre, tak dufam, ze uz nic nechyti ...

chaala
30. jan 2011

@bufina U nás to právě začlo už před těmi Vánocemi. Nejdříve šestá nemoc, pak teploty a nachlazení...no a před týdnem zase 😒 Tak už bychom mohli mít vybráno a dlouho klid 🙂

@gabika82 tak ať se vám ty nemoci vyhýbají a Nikolka je zdravoučká 😵

maceek
4. feb 2011

Ahoj holky, mohu se k Vám též přidat ? Mám holčičku narozenou 20.12.2009, váha 9,20 kg, výška 78 cm, 5 zubů a další na cestě. Z nemocí máme za sebou 6., jinak vcelku přežíváme bez nemocí, ale teď začíná řádit chřipková epidemie, tak doufám, že se nám velkým obloukem vyhne... Tak ať se Vám nemoci také nepletou do cesty

chaala
4. feb 2011

@maceek Ahoj,vítej i s Kačenkou 😵

maceek
4. feb 2011

Tak jak jsem tak procitala diskuzi,tak tu probirate kde co - co takhle nocnik - uz zkousite,nebo dokonce nejaky prdolka na nej chodi? My jej mame doma,ale nase Kacka na nem toho moc nenasedi. Ale rikam si, casu dost - i kdyz vcera mne nahlodala kamoska, kdyz rikala,ze svou o 3 mes. starsi holciciku uz posazuje a maj i uspechy 😀

bufina
5. feb 2011

@maceek Já jsem dcerku dávala na nočník až na ní bylo vidět že si uvědomuje že čůrá. Se třeba držela za plínu atd... Ale stejně na nočníku hrozně řvala. Nakonec jsme to dělali tak, když si říkala o čůrání, že byla bez plíny, pak když chtěla čůrat, tak sme jí plínu dali a hned zase sundali. Bylo to děsný, ale na nočníku to byl fakt řev jak kdyby ju někdo vraždil 🙂 Nakonec si teda dala říct, ale to jí už bylo víc jak 2 roky. Tak su zvědavá jak budeme bojovat s malým 🙂

kaja73
5. feb 2011

@maceek Moj mal hroznu zacpu a tak som ho ako 5 m začala davat kakat nad zachod-tak sa vedel vykakat,bol skrčeny a vedel to vytlačit.Odvtedy už ani inak nekaka a ani raz sa nepokal-ak neratam čo mal hnačku.dokonca sa mi už občas aj vypyta kakat a raz sa už vypytal aj cikat-ale to bola asi nahoda.Nepouživam nočnik,len ho držim nad veckom .Ked mu netreba tak zaznakuje koniec-to robi už 2m.Cielene tlači už od 8m a vačšinou sa vždy vypiša a ked treba kakat,tak aj vykaka.Ale ako hovorim nočnik nechce.Teraz prave začiname s redukciou na zachode-už si parkrat sadol aj sa vypišal,raz vykakal,ale najlepšie mu to ide tak ako je zvyknuty-že ho držim.Evidentne to chape od tych 8m-že ma nad veckom tlačit ,len ešte nevie že do plienky sa to robit nemusi-cikanie.Kakat do plienky nechce a možno nevie-predsa len sa tam tlači tažšie,hlavne ked na nej sedi 🙂

olifcek
5. feb 2011

@maceek u nas s nicnijkom zacneme v lete, alebona jar, ked uz bude teplucko 😉

ale u nas v teme ma napriklad @zucana Vikinku, ktora chodi na nocnik krasne, aspon podla toho, co pise takze je to otazka cviku x;o)

maceek
5. feb 2011

Ja si prave take rikam, ze bych pockala na jaro nebo leto. Moje mamina radi, po spani vyslect a posadit - rano to jaksi nestiham - mala mi vyleze pres moji postel z postylky a beha po pokoji, odpoledne jsem to nezkousela - ze bych to zkusila dnes? Spis ted pres zimu mi prijde narocna ta manipulace - sundat gate, puncochace, rozepnout bodycko, plinku - a opet zpet vse navlect - to je prace na hodinu (tedy i se sezenim na nocniku) 😀
Kdyby jste nektera mela nejaky faaak dobry figl - sem s nim 🙂

kaja73
5. feb 2011

@maceek treba si zaobstarat niečo v style design soks,to ma natiahnute na nohach,ale netraba to vyzliekat a potom len rozopneš body das dole plienku a ide to.ja som si ich objednala cez internet,ale aj som si sama z mm ponožiek-takych teplych urobila a to použivam-inak aj na von namiesto pančuch.je to prakticke a dobre na nacvik chodenia na vecko.

chaala
5. feb 2011

@maceek My nočník zkoušíme už asi měsíc,ale Vanďa si sedne a většinou se opravdu zadaří. Když nepotřebuje, tak z něj jde hned pryč. Jinak si posedí. Sama si zatím něříká, jen když jí sundám plínku a řeknu čííí, tak hledá nočník.Když ale vzpomenu na syna, tak ten na nočníku nechtěl vůbec sedět. Začal chodit rovnou na záchod a začali jsme o dost později.

maceek
10. feb 2011

Ahojky, tak koukám, že tu asi dlouho nikdo nebyl - tak co třeba téma plavání - chodily (nebo chodíte) se svými dětmi na plavání? Jaké máte zkušenosti a líbilo (líbí) se to dětičkám?
My jsme nechodily - malá měla Atop, tak jsem po zlepšení nechtěla riskovat, že se jí to zhorší. Ale mooooc by mě to lákalo, tak uvidím, třeba to ještě vyzkoušíme. Jinak chodíme na cvičení miminek a to si malá užívá - hlavně kontakt s dětičkama

bufina
23. mar 2011

Ahoj, jak se máte a co dětičky, jaké dělají pokroky? Adámek si konečně začal stoupat teď v březnu a od ledna sám sedí 😀 Jinak pořád lítáme z jedné nemoci do druhé. Asi 3 týdny byl klid a teď měl zase zánět středního ucha ☹

shadowcat
4. apr 2011

Nazdárek, jsem tady nová. Mám chlapečka narozeného 21.12. 2009. Můžu se přidat?
Na plavání nechodíme, naše doktora to nedoporučila a její argumenty i názor mi přišel rozumný. Chodíme také na cvičení s dětmi. Malý vysloveně vyžaduje společnost.Chodí asi 14 dní, nočník tvrdohlavě bojkotuje a občůrává obydlí, k velké radosti rodičů. Chlapečci jsou na nočník opravdu asi opožděnější.

chaala
4. apr 2011

Ahoj holky 🙂 , dlouho jsem nenakoukla.

Vítám @shadowcat 😉 Taky chodíme na cvičení, Vanďa tam je spokojená. Před lety jsem zkoušela v tomto věku cvičení i se synem, ale vůbec se nechtěl zapojovat. Tak jsem to u něj tenkrát zrušila. Jo a s nočníkem to byl u něj boj 😒

shadowcat
5. apr 2011

Díky Cháálo 🙂, už se na ty boje těšíme, bude to sranda, neb je malej značně umíněný. 😀

bufina
5. apr 2011

@shadowcat Ahoj, koukám že seš taky z Brna, nebo okolí 🙂 My nočník ještě ani nezkoušíme. Malej teprve dělá malý krůčky kolem stolku, tak to zatím nechávám byt. Dcerka čůrala do nočníku až ve dvou letech, tak máme čas 🙂

shadowcat
5. apr 2011

Nazdárek, spíš to Okolí, i když se cítím a považuji za Brňačku. Jsme z Modřic, ale do Brna jezdíme docela často. S nočníkem jsem si říkala, že už si pamatuje věci a učí se fakt rychle, tak ať ví, že něco takového existuje, tak to občas zkoušíme. Hlavně je ale zapruzený a tak musíme větrat...a je jednoduší ho posadit na nočník, než nasazovat plenku, když už musí vykonat svoji potřebu. Čas určitě je...nedávám si velké naděje na nějaký úspěch s učením na nočník. 😎

bufina
5. apr 2011

@shadowcat My jsme z Tuřan, takže skoro vedle 🙂 No jo, pokud je opruzenej, tak to je fakt nočník lepší. Třeba se to brzo naučí. Sem dcerku začala dávat na nočník jak si uvědomovala že čůrá. Ale bála se a řvala na něm, takže proto tam začala čůrat až tak pozdě. Nevím co jí vadilo.

chaala
5. apr 2011

Holky, já tam našeho Lukyho nemohla vůbec posadit 😒 ...hned někam odbíhal, neseděl. Zkoušela jsem ho tam zabavit a nic. Pak začal rovnou na záchod. Vanďu už posazuju, ale ta sedne a za chvilku je hotovo 😀 prostě každý je jiný.

bufina
6. apr 2011

@chaala Naše Nikolka pořád čůrá do nočníku, nejsme totiž schopní pořád koupit to sedátko na wc 🙂. Tak si říkám že to od ní malej odkouká. Že když sedí na nočníku ségra, tak on může taky 😀

chaala
6. apr 2011

@bufina to je dobrý 🙂 ...uvidí ségru, tak to bude chtít taky zkoušet. Myslím,že ty druhé děti se snaží ve spoustě věcí vyrovnat tomu prvnímu.

bufina
6. apr 2011

@chaala To jo, vidím to už teď. Nikolka pořád lozí na stolek k televizi. Malej sotva stojí, nohy rozjetý, ale snaží se tam vylézt taky 🙂

chaala
6. apr 2011

@bufina 😀 😀 😀 . Přesně, Vanďa se učí i to, co bych byla ráda, kdyby po bráchovi neopakovala. Brácha si hraje na vojáky a ona lítá s ním. No a vydává zvuky, "jako že střílí" 😠

bufina
6. apr 2011

@chaala hihi, taky dobrý 😀 😀 😀

gabkapeto
6. apr 2011

Ahojte!Aj ja by som sa k vam rada pridala 🙂
Mam dcerku Ninu a narodila sa 25.12.2009 o 12.05 cisarskym rezom...Vazili sme 3800g a 49 cm..teraz mame necelych 11 kg,80 cm a 12 zubov 😀

samulko1
6. apr 2011

Ahojte aj ja sa pridávam
mám dcérku Dianku, narodila sa 21.12.2009, vážila 3950g a mala 53cm
teraz má 12kg a 80cm a zúbkov 10 a 3 na ceste..a inak je často chorá nakolko má zníženú imunitu a starší syn toho vela donesie zo škôlky... 😒
a nočník máme nachystaný ale ešte zatial len na zábavu, keď sa pokaká tak si ide sadnúť a povie že robila "aa" ale bez plienky tam nevydrží ani 30 sekúnd...

bufina
6. apr 2011

@gabkapeto Ahoj, vítej 🙂, tak to jste měli pěknej vánoční dáreček 🙂