Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?
K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉
@almika4 No u nas to bolo takto so staršim synom-hroza-des-kojil sa 2 roky a odvtedy ani hlt mlieka a do 6 rokov spapal len jeden druh jogurtu-nič ine mliečne-teraz aj daky syr zje.Inak maju mliečne vyrobky pre neho červenu-nezje ich a bodka.Paletu jedal ma užšiu ako mladsi 18m syn-ten zje už aj kapustu,karfiol,vsetko mliečne,fazulu, cesnak atd.Starši nič z toho.Pritom su obaja moji synovia,maju tych istych rodičov a su totalne iní. Mladsi sa zas kojit nechcel-tažko horko 7m bol ochotny sat-aj to boli denne boje-no lyžičku zbožnuje a aj vsetko co mu dam-až na sladke pecivo a sladke cestoviny-to nezje.Neviem, čo ti poradit,mne nezabralo nič-ani nechat vyhladovat.On sa proste boji novych jedal,neochutna ani za svet nove-teraz ho tak raz za mesiac ako tak donutim niečo nove ochutnat-je to strašne stale mu varit dokola to iste -ak nema to čo lubi,proste sa obsluži sam a vyberie si napr-klobasu 😝 ,ten svoj syr a pečivo,nastastie aj daku zeleninu k tomu ,no a na to čo je navarene kasle.Mladsi mi napr dnes zjedol koprovu omacku s knedlikom a pečenym maskom-starši na to ani nepozrel.Moc som ti nepomohla,ale aspon vieš, že nemas sama take deti. 😉 jedalniček mladsieho je cca takyto-rano 2 deci mlieka,desiata jogurt,obed-masko,zeleninyk,ryža,zemiaky cestoviny atd.Ma len jeden chod-dnes mal prvy krat dva.Po dennom spanku vypije 2 deci mlieka,olovrant ma ovocie,niekedy aj pečivko, vecera ako kedy-kasa,chlebik,tepla vecera,jogurt......,tesne pred spanim vypije 2 deci mlieka.Okrem toho vypije pol litra caju a cca deci vody-tu moc nelubi.
@almika4: Ano, oběd dávám jak polévku (cca 4 velké pol.lžíce) , tak i hlavní jídlo - kolik chce. Nikdy jsem ji do jídla nenutila. Když nechce, prostě jídlo odnesu a nabídnu jí další chod za cca 2-3 hod. Hlavně potom "hlídám" mažela,aby ji nekrmil sušenkama a čokoládou. Občas taky má období, kdy moc nejí, tak to respektuji, vzdyť ani my nemáme každý den stejnou chuť k jídlu.
Někdy jí nevyhovuje konzistence - třeba syrové ovoce v kouskách zatím nechce, takže mixuji 🙂, syrovou zeleninu taky nee, tak ji vařím... Prostě to chce zkoušet, a nabízet a nabízet. Co nechce dnes, neznamená, že za měsíc to nebude ráda jíst. A potom taky táhne příklad rodičů a jiných dětí. Když Kačka vidí,že to jí maminka, teta, babička, jiné děti... tak to taky zkusí.
Ještě mám dotaz, co je to olovrant ? něco jako odpolední svačina ? 😀
@kaja73 presne podobne to mám aj ja so staršou dcérou. Ona sa jednoducho pozrie na jedlo a keď jej niečo na tom jedle "nesedí", tak sa jednoducho ani nedotkne. Včera sme napríklad zobrali 7 ročného synovca von a neskôr sme zašli na pizzu. Pýtala som sa aj Katky, či si dá aj ona. Tak v tom ošiali, radosti, že je s nami aj sestrin syn, povedala, že aj ona všetko zje. Vybrali si, čo chcú na tú pizzu - len syr, šunka a kukurica, na a keď nám ju doniesli, videla som ako Katka na ňu neisto pozerá. Zobrala si jeden trojuholík a zahryzla, pričom zistila, že jej celkom chutí 😉 . No a tento jeden kúsok pizze jedla tak dlho, žula to a premieľala v puse a Mirko medzitým zjedol celú pizzu !!!! a myslím si, že keby tam ešte bol nejaký kúsok tak by si ešte dal. Takže to Katkine "že mi celkom chutí" bolo asi len povedané! Ja som myslela, že vyskočím z kože, keď prežúvala jedno sústo v puse aj päť minút......... no proste hrôza.
Ahojky, tak mi sem také patříme. Deniska se narodila 12. 12. 2009, v 09:04 hod a měřila 51 cm a vážila 3560 g
@hlusickova jeeej, aj my sme 12.12.2009 😵 ale 14:10 😉
tak to je hezké, jsem ráda, že je také někdo 12. 12 🙂
Ahojky holky,mám k Vám otázku:kolik teď váží a měří Vaše dětičky? My máme 10,9 kg a měříme cca 84 cm. Ptám se proto, že jsem byla na prochajdě s kolegyní a její vnučka je o 5 měs. mladší a je stejně veliká a těžší než Kačka. Nehrotím to, neboť sama nejsem zastáncem srovnávání dětí a tabulek 🙂 . Pouze by mne to zajímalo, jak jsou na tom jiné, stejně staré děti. Děkuji za Vaše názory
Tak co, jak jste oslavili 2. narozky ? Kačka se tak moooc těšila na dárečky, že samou radostí po obědě ani neusnula 😀
@maceek aj naša bola celý deň nažhavená na tortu, darčeky, návštevu 😀 spala asi pol hodiny... ale oslava vyšla bezva 😵 😵 😵
tuná málinko fotiek z oslavičky, mali sme aj dvoch kamošov, tak sa decká neuveriteľn vyblbli 😀
@maceek Ahoj 🙂 Tomu našemu bylo úplně šumák že má nějaký narozeniny... Nějak to ještě nechápe 🙂 Ale oslavili sme to hezky i s kamarádama 🙂
@beruska.zuzanka Hezkej dortík. Měli jsme stejnou svíčku 🙂
@bufina 😉
@beruska.zuzanka: krásný dortík a malá je jak princeznička.
@bufina: jasně,každé dítko to prožívá po svém, ale radost z dárečků určitě byla veliká.
Je toho na ty naše opičky koncem roku strašně moc - Mikuláš, narozky, vánoce...
Ale když vidím, jak se umí krásně radovat i z maličkostí, tak chci být zpátky dítětem 😀
jej ahojte mozem sa prisat ,ani som nevedela ,ze aj 2009 maminky su tu 🙂
Ahoj, zistila som, že sem patrím, mám malého nezbedníka narodeného 9. decembra 2009 🙂 . Môžem sa k Vám pridať?
ahojte ja mam na Vas otazočku kolko meraju vaše detičky, môj syn je strasne vysoky vypada na 5,6 rokov. a meria 113cm.
tak ja mam 173cm a manzel ma vyše 180cm, tak je predpoklad, ze ho prerastie, ale to ze tak rychlo rastie ved je taka spageta uz, niekedy aj večer hovori, ze ho bolia nozičky, neviem či z celeho dna alebo z toho rastu.
ahojte aj my sa pridavame mame 105cm a 16 kg kolkjo vazia vase deticky?

no aj moj maly teraz nejak v poslednej dobe štrajkuje doteraz papal skoro všetko, mali sme tiež taky režim že ranajky pečivo alebo mlieko, na desiatu ovocie, na obed polievku, ked sa zobudil druhe jedlo a potom neskorši olovrant jogurt a večeru kašu, puding alebo čo som navarila ale teraz rano si da maximalne mlieko s grankom do obeda si da niečo pod zub vačšinou nejaky keks alebo croasant pred spankom nechce nič jest a poobede ked sa zobudi tak maximalne jogurt polievku alebo druhe nechce stači mu uplne malo a večer je aj 2krat ovocie ako keby odmietal radšej si da 3 jogurty tiež neviem či je to spravne pačilo sa mi ked jedol ovocie aj zeleninu podla toho ako to ma dieta papat podla člankov a rad odbornikov nepači sa mi že aj ked varim každy den da prednost radšej jogurty alebo nejakemu keksiku ale čitala som že okolo 1,5 roka je tó normalne je to obdobie vzdoru a dieta si uvedomuje že je samostatna jednotka takže to zatial moc neriešim ale ak viete nejake rady budem tiež rada